

Mitrică s-a însurat cu Bodârca, și au avut doi băieți, Mihalache (subofițer în Armată) și Virgil (ofițer de intendență care a deținut funcții importante, inclusiv la Academia Militară).
Au mai avut trei fete: Mitra, căreia i se spunea în sat Coana Dida, Nuți, măritată Badea la Caracal, al cărei soț a fost administratorul Liceului „Ioniță Asan”, și Geta, măritată undeva prin județul Sibiu.
Geta a avut o fată, Rodica, care era adolescentă când eu eram copil, și venea verile la bunicul Mitrică. Mi-o amintesc că mereu era în costum de baie, în curte s-au la pârâul din fundul curții.
Apropo de curte, Burtosu și Mitrică împărțiseră curtea lui Țasta pe din două. Burtosu a luat partea dinspre Grigorescu, învățătorul de legendă al Vădăstrii în casa căruia e acum Primăria, iar Mitrică luat partea de peste drum de la ale Gofea.
Mitrică s-a pensionat prin anii 1930 și a mâncat pensie peste 50 de ani. Mi-l amintesc, stând pe un fel de șezlong sub un păr de lângă fântâna din curtea lui, cu ziarul în mână, mai mult moțăind decât citind.
Pe Bodârca nu mi-o mai amintesc, dar știu de la Măița că i se spunea Coana... (încă nu-mi amintesc prenumele adevărat) și se dădea și ea intelectuală, deși era analfabetă. Lua ziarul din mâna soțului și-i zicea: „Mitrică, alte mașini răsturnate”.
Îl punea invers...
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.