Ion Spânu: De ce jurnaliștii români nu semnează petiția în apărarea lui Julian Assange?

De Ion Spânu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Priviți cu atenție cele două fotografii. În ele, este aceeași persoană: jurnalistul australian Julian Assange de la WikiLeaks!

În fotografia din stînga, cea mai recentă, Assange este în închisoarea de maximă securitate Belmarsh Prison din Londra. Fotografia din dreapta ni-l arată așa cum era înainte de arestare.

În acest moment, Julian Assange așteaptă sentința definitivă a judecătorilor englezi față de solicitarea SUA de extrădare a jurnalistului, acesta fiind acuzat că a publicat zeci de mii de documente secrete între 2010-2011. Operațiunea sa a căpătat numele generic WikiLeaks. 

Zilele trecute, congresswoman Rashida Harbi Tlaib a lansat o Petiție prin care adună semnături pentru o scrisoare în care îi cere procurorului general Merrick Garland să pună capăt procesului de extrădare împotriva lui Julian Assange.

Din toată lumea vin adeziuni din partea jurnaliștilor la această petiție, căci problematica acestui „Caz Assange” sau „Caz WikiLeaks” depășește ideea de solidaritate cu un coleg de breaslă care și-a riscat propria libertate pentru bătălia mai mare a libertății presei.

Cazul WikiLeaks” este foarte simplu: un jurnalist a primit de la sursele sale zeci de mii de documente secrete despre războaiele din Irak și Afganistan pe care, considerîndu-le de interes public, le-a publicat. Potrivit unei legi din SUA, extrem de contestată, acest fapt este infracțiune și se pedepsește cu ani grei de închisoare, chiar pe durata întregii vieți!

Pentru a vă face o impresie corectă despre contestarea acestei legi, iată ce declara Daniel Ellsberg , faimosul avocat al libertăților civile: „Legea spionajului, așa cum este scrisă, a fost întotdeauna aplicabilă unei game atît de largi de discuții despre chestiuni importante, dintre care multe au fost ținute secrete în mod greșit atît de mult timp, încît ar trebui să fie considerată neconstituțională”.

Administrația Obama a încercat să-l acuze pe Julian Assange, dar nu a găsit calea potrivită pentru a nu afecta în același timp ideea de libertate a presei. În schimb, administrația Trump n-a ezitat să continue cu cererea de acuzare și extrădare a jurnalistului pentru a fi judecat în SUA.

Fratele lui Assange, Gabriel Shipton, a luptat constant pentru eliberarea sa, cerînd tuturor jurnaliștilor din lume să fie solidari pentru apărarea dreptului la exprimare. El a declarat că sănătatea mentală și fizică a lui Assange s-a deteriorat în fața condițiilor cu care se confruntă la Belmarsh.

Pe acest fond, Rashida Harbi Tlaib a lansat această Petiție, considerînd că presiunea venită mai ales din partea jurnaliștilor de pretutindeni este cea mai eficientă în fața deciziilor politice prin care se dorește ca secretizarea documentelor să fie, în realitate, ascunderea adevărului în fața opiniei publice!

Vă reamintesc că și în România serviciile secrete au încercat să promoveze o astfel de lege, în care publicarea de către un jurnalist a unor documente secrete să fie considerată infracțiune și să fie pedepsită penal prin „Legea protecției informațiilor clasificate”!

Dezbaterea publică și reacția vehementă a presei i-a determinat pe legiuitori să renunțe la sancțiunile penale în cazul publicării unor documente secrete, considerîndu-se, pe bună dreptate, că persoana care trebuie să fie sancționată nu este jurnalistul, ci, eventual, deținătorul legal al documentului secret! A rămas, totuși, în lege un articol care, folosit în mod excesiv sau abuziv, încă l-ar putea incrimina pe un jurnalist: cel referitor la „deținerea fără drept” a unor astfel de documente, prevăzut la art. 338 din Hotărîrea 585/2002.

Cazul cel mai cunoscut care justifică publicarea unor documente secrete în interesul public îl reprezintă celebrele Protocoale dintre SRI și DNA, generatoare de numeroase abuzuri și chiar de compromiterea ideii de Justiție. Acestea au apărut în spațiul public după ce fostul col. SRI Ioan Dedu a dezvăluit existența unei informații secrete, publicate din greșeală într-o carte, unde se făcea referire la o ședință CSAT, în care s-a decis încheierea acelor Protocoale ilegale! Din fericire, noi am fost chiar martorii acelui moment, petrecut în Parlamentul României, publicînd acele două articole care au stat la baza reacției magistraților, în special a judecătoarelor Gabriela Baltag și Dana Gîrbovan, care, în final, au făcut posibilă demascarea și desființarea Protocoalelor SRI-DNA! Vezi, în acest sens, articolele:

– https://www.cotidianul.ro/sri-detine-si-centrul-national-cyberint-pentru-controlul-total-al-internetului/

– https://www.cotidianul.ro/interviu-exclusiv-parchetul-nu-avea-dreptul-sa-secretizeze-protocolul/

Revenind la Cazul Assange, trebuie să remarcăm că dacă ar fi fost vorba despre interesul altei țări decît SUA, reacția cea mai fermă ar fi venit din partea jurnaliștilor americani! Așa, însă, constatăm că tăcerea multora dintre ei se datorează pervertirii presei în ultimii ani. Spre exemplificare, vă invit să vedeți filmul „The Post” (2017), cu Tom Hanks și Meryl Streap, în care este vorba exact despre un subiect ce pare inspirat din „Cazul Assange”! O lecție despre curaj și despre solidaritate pentru a înfrînge Sistemul în folosul opiniei publice!

Revenind la Petiția lansată de congresswoman Rashida Harbi Tlaib, trebuie să spunem că deja a fost semnată de mai mulți membri ai Congresului american. De asemenea, ziarele „Times”, „The Guardian”, „El País”, „Le Monde” și „Der Spiegel” au făcut o declarație comună de condamnare a acuzațiilor împotriva lui Assange.

Rashida Harbi Tlaib spune în Petiție: „Acționarea în justiție a domnului Assange, dacă are succes, nu numai că creează un precedent legal prin care jurnaliștii sau editorii pot fi urmăriți penal, ci și unul politic”, adăugînd că: „În viitor, New York Times sau Washington Post ar putea fi urmărite penal atunci când vor publica articole importante bazate pe informații clasificate. Sau, la fel de periculos, s-ar putea abține de la publicarea unor astfel de subiecte de teamă să fie urmăriți penal.

Chip Gibbons, director de politici pentru Defending Rights & Dissent, a făcut o declarație tranșantă după publicarea Petiției: „Scrisoarea lui Tlaib nu este doar o gură de aer proaspăt, este extrem de important ca membrii Congresului să-și ridice vocea în acest sens, în special cei din același partid din actuala administrație, în acest moment critic, într-un caz care va determina viitorul libertății presei în Statele Unite”!

În România, din cîte știm, Petiția nici măcar nu a fost o știre de presă. De aceea, publicăm mai jos atît textul Petiției, cît și Scrisoarea către procurorul general Merrick Garland.

Dragă coleg:

Aș dori să vă invit să vă alăturați pentru a scrie Departamentului de Justiție pentru a le cere să renunțe la acuzațiile din epoca Trump împotriva jurnalistului australian Julian Assange. 

Știu că mulți dintre noi avem sentimente foarte puternice față de domnul Assange, dar ceea ce se spune despre el și despre acțiunile lui este cu adevărat în afara logicii. Faptul este că situația în care domnul Assange este urmărit penal în temeiul „Legii spionajului”, notoriu nedemocratică, subminează grav libertatea presei și Primul Amendament. 

Inculpații acuzați în temeiul „Legii Spionajului” sunt efectiv incapabili să se apere și de multe ori nu li se permite accesul la toate probele aduse împotriva lor sau chiar să depună mărturie cu privire la motivația din spatele acțiunilor lor. Informațiile pe care domnul Assange le-a publicat în mass-media importante precum New York Times și The Guardian provin în principal din documentele scurse de la informatoarea Chelsea Manning. Aceste documente au expus o serie de abuzuri guvernamentale extrem de grave, inclusiv tortură, crime de război și supraveghere ilegală în masă.

Urmărirea domnului Assange marchează pentru prima dată în istoria SUA cînd „Legea Spionajului” a fost folosită pentru a acuza un editor de informații veridice. Urmărirea domnului Assange, dacă are succes, nu numai că creează un precedent legal prin care jurnaliștii sau editorii pot fi urmăriți penal, ci și unul politic. În viitor, New York Times sau Washington Post ar putea fi urmărite penal atunci când vor publica articole importante bazate pe informații clasificate. Sau, la fel de periculos, se pot abține de la publicarea unor astfel de povești de teamă să fie urmăriți penal.

The New York Times, The Guardian, El Pais, Le Monde și Der Spiegel au făcut pasul extraordinar de a publica o declarație comună în opoziție cu rechizitoriul, avertizând că „creează un precedent periculos și amenință să submineze Primul Amendament al Americii și libertatea presei.” Lor li se alătură opoziției față de acuzarea dlui Assange de către grupuri precum ACLU, Human Rights Watch, Amnesty International, Reporters Without Borders și Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor. Numeroși lideri străini și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea și opoziția, inclusiv premierul australian Albanese, președintele mexican AMLO, președintele brazilian Lula da Silva și parlamentari din numeroase țări, inclusiv Marea Britanie, Germania, Brazilia și Australia.

Dacă aveți întrebări sau doriți să vă înscrieți la această scrisoare, vă rugăm să contactați consilierul de politici al reprezentantului Tlaib… Vă mulțumim pentru parteneriatul dvs. în apărarea libertății presei și a Primului Amendament.

Cu sinceritate,

Rashida Tlaib

Membru al Congresului

Stimate procuror general Merrick Garland,

Vă scriem astăzi pentru a vă chema să susțineți protecțiile Primului Amendament pentru libertatea presei, renunțând la acuzațiile penale împotriva editorului australian Julian Assange și retrăgând cererea de extrădare americană aflată în prezent pe rolul guvernului britanic.

Grupurile pentru libertatea presei, libertatea civilă și drepturile omului au afirmat că acuzațiile împotriva domnului Assange reprezintă o amenințare gravă și fără precedent la adresa activității jurnalistice de zi cu zi, protejate de Constituție, și că o condamnare ar reprezenta un regres de reper pentru Primul Amendament. Principalele instituții de presă sunt de acord: The New York Times, The Guardian, El Pais, Le Monde și Der Spiegel au făcut pasul extraordinar de a publica o declarație comună în opoziție cu rechizitoriul, avertizând că „creează un precedent periculos și amenință să submineze Primul Amendament al Americii și libertatea presei”.

ACLU, Amnesty International, Reporters Without Borders, Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor, Apărarea Drepturilor și Disidenței și Human Rights Watch, printre altele, v-au scris de trei ori pentru a vă exprima aceste preocupări. Într-o astfel de scrisoare au scris:

Acuzarea domnului Assange amenință libertatea presei, deoarece o mare parte din comportamentul descris în rechizitoriu este un comportament în care jurnaliștii se angajează în mod obișnuit – și în care trebuie să se angajeze pentru a face munca pe care publicul are nevoie de ei. Jurnaliștii de la principalele publicații de știri vorbesc în mod regulat cu sursele, cer clarificări sau mai multe documente și primesc și publică documente pe care guvernul le consideră secrete. În opinia noastră, un astfel de precedent în acest caz ar putea criminaliza efectiv aceste practici jurnalistice comune.”

Urmărirea penală a lui Julian Assange pentru desfășurarea de activități jurnalistice diminuează considerabil credibilitatea Americii ca apărător al acestor valori, subminând statutul moral al Statelor Unite pe scena mondială și asigurând efectiv acoperire guvernelor autoritare care pot (și fac) să atragă atenția asupra acuzării lui Assang, să respingă criticile bazate pe dovezi ale dosarelor lor privind drepturile omului și ca un precedent care justifică incriminarea raportării asupra activităților lor. Liderii democrațiilor, ai organismelor internaționale majore și ai parlamentarilor din întreaga lume se opun urmăririi penale a lui Assange. Fostul raportor special al ONU pentru tortură, Nils Melzer, și comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, s-au opus extrădării. Premierul australian Anthony Albanese a făcut apel la guvernul SUA  să pună capăt urmăririi lui Assange. Liderii din aproape toate națiunile latino-americane importante, inclusiv președintele mexican Andrés Manuel López Obrador, președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva și președintele argentinian Alberto Fernández au cerut renunțarea la acuzații. Parlamentarii din întreaga lume, inclusiv Marea Britanie, Germania și Australia, au cerut toți ca Assange să nu fie extrădat în SUA.

Acest strigăt global împotriva urmăririi penale a domnului Assange de către guvernul SUA a evidențiat conflictele dintre valorile declarate ale Americii privind libertatea presei și urmărirea de către aceasta a domnului Assange. The Guardian a scris: „SUA s-au autoproclamat săptămâna aceasta ca farul democrației într-o lume din ce în ce mai autoritară. Dacă domnul Biden se gîndește serios să protejeze capacitatea presei de a trage guvernele la răspundere, ar trebui să înceapă prin a renunța la acuzațiile aduse domnului Assange.” În mod similar, redacția Sydney Morning Herald a declarat: „Într-un moment în care președintele american Joe Biden tocmai a ținut un summit pentru democrație, pare contradictoriu să mergem atât de mult pentru a câștiga un caz care, dacă va reuși, va limita libertatea de exprimare. .”

În calitate de procuror general, ați susținut pe bună dreptate libertatea presei și statul de drept în Statele Unite și în întreaga lume. Chiar în octombrie anul trecut, Departamentul de Justiție, sub conducerea dumneavoastră, a făcut modificări în orientările politicii de știri care, în general, îi împiedică pe procurorii federali să folosească citații sau alte instrumente de investigație împotriva jurnaliștilor care dețin și publică informații clasificate utilizate în culegerea de știri. Suntem recunoscători pentru aceste revizuiri pro-libertatea presei și simțim cu tărie că renunțarea la acuzarea Departamentului de Justiție împotriva domnului Assange și oprirea tuturor eforturilor de extrădare a acestuia în SUA este în conformitate cu aceste noi politici.

Julian Assange se confruntă cu 17 acuzații în temeiul Legii privind spionajul și o acuzație pentru conspirație pentru a comite o intruziune în computer. Acuzațiile din Legea Spionajului provin din rolul domnului Assange în publicarea informațiilor despre Departamentul de Stat al SUA, Guantanamo Bay și războaiele din Irak și Afganistan. O mare parte din aceste informații au fost publicate de ziare principale, cum ar fi New York Times și Washington Post, care au colaborat adesea cu domnul Assange și WikiLeaks în acest sens. Pe baza logicii juridice a acestui rechizitoriu, oricare dintre aceste ziare ar putea fi urmărit penal pentru implicarea în aceste activități de raportare. De fapt, pentru ceea ce este acuzat dl Assange că a făcut nu se distinge din punct de vedere juridic de ceea ce fac ziare precum New York Times, administrația Obama a refuzat pe bună dreptate să aducă aceste acuzații. 

Urmărirea domnului Assange marchează pentru prima dată în istoria SUA când un editor de informații veridice a fost inculpat în temeiul Legii Spionajului. Urmărirea domnului Assange, dacă are succes, nu numai că creează un precedent legal prin care jurnaliștii sau editorii pot fi urmăriți penal, ci și unul politic. În viitor, New York Times sau Washington Post ar putea fi urmărite penal atunci când vor publica articole importante bazate pe informații clasificate. Sau, la fel de periculos pentru democrație, ei se pot abține de la publicarea unor astfel de povești de teamă să fie urmăriți penal.

Domnul Assange a fost arestat preventiv la Londra de mai bine de trei ani, în timp ce așteaptă rezultatul procedurilor de extrădare împotriva sa. În 2021, un judecător de district din Regatul Unit a decis împotriva extrădării domnului Assange în Statele Unite, pe motiv că acest lucru l-ar expune unui risc nejustificat de sinucidere. Înalta Curte din Marea Britanie a anulat această decizie după ce a acceptat asigurările SUA cu privire la tratamentul potențial pe care îl va primi domnul Assange în închisoare. Nicio hotărâre nu abordează în mod adecvat amenințarea pe care acuzațiile împotriva domnului Assange o reprezintă pentru libertatea presei. Departamentul de Justiție al SUA poate opri în orice moment aceste proceduri dăunătoare, pur și simplu renunțând la acuzațiile împotriva domnului Assange.

Apreciem atenția acordată acestei probleme urgente. Fiecare zi în care urmărirea penală a lui Julian Assange continuă este o altă zi în care propriul nostru guvern subminează inutil propria noastră autoritate morală în străinătate și anulează libertatea presei în temeiul Primului Amendament acasă. Vă îndemnăm să renunțați imediat la aceste acuzații din era Trump împotriva domnului Assange și să opriți această urmărire periculoasă.

Cu stimă, membri ai Congresului

CC: Ambasada Marii Britanii; Ambasada Australiei”.

Acum, politicenii și jurnaliștii români au ocazia să spună dacă sînt solidari cu unul dintre cei mai curajoși jurnaliști din lume sau dacă preferă tăcerea de teamă ca nu cumva să-i supere pe politicienii americani.


COTIDIANUL
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Top 5 autori
VideoNews

Călin Georgescu la vot cu George Simion:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Reee 02.04.2023 19:29
    Parerea nea e ca presa a fost pervertuta dintru' inceput.
  • Rusi 03.04.2023 16:51
    Cine sa o semneze? Radu Tudor ,CTP, sau Mihai Gadea?
  1. Crin Antonescu NU VOTEAZĂ CU Nicușor Dan și dinamitează Coaliția “M**e PSD” care vrea să “salveze” țara cot la cot cu Băsescu și Pleșu: ”Am dreptul să nu fiu luat în turmă de SECURISTOIZI ca dl. NICUȘOR, new entry”

  2. Cora Muntean: Am fost abordată de un comando. Au zis că sunt eliberatorii României de extremiști și dacă le pot acorda 5 sau 10 minute

  3. NICUȘOR DAN, sponsor oficial al producției EU SUNT NICU - povestea unui tânăr homosexual pe străzile Bucureștiului. Premiera la Muzeul Țăranului Român, Studioul ”Horia Bernea”

  4. George Simion l-a spulberat pe Nicușor Dan: Căzut în "falia satanistă"! VIDEO de la prima confruntare, față în față, dintre candidații la prezidențiale, dintre suveranism și progresism

  5. Radu Soviani în Libertatea: Despre dubioasa intervenție a BNR pentru devalorizarea leului. Mugur ”Manole” Isărescu a rămas fără ceai de tei?

  6. Trump a dat lovitura: Primul Papă american la Vatican - Leon al XIV-lea

  7. Jenant dar sănătos: Trump se retrage în fața Houthis

  8. BTI: Vlad Voiculescu a făcut un lucru bun, la care eu nu m-aș fi gândit, necunoscând prea bine tefeliștii

  9. Declarație șocantă făcută de Nicușor Dan: ”Președintele are în mână un instrument foarte puternic – influența sa în justiție”. Reacția lui George Simion

  10. Virgiliu Gheorghe: Ce părere aveți: compensațiile oferite familiilor soldaților decedați pe care Nicușor Dan vrea sa ii trimita pe frontul din Ucraina vor fi suficiente pentru a le alina durerea? Întrebări pentru candidatul prezidențial soroșist

  1. PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

  2. Ciolacu scoate PSD de la Guvernare dar nu-și dă încă demisia de la șefia PSD. Progresistul Daniel David, propunerea PNL pentru premier intermar. Președintele interimar a luat act și anunță pe 6 mai un prim ministru interimar

  3. Nicușor Dan a aprobat Marșul homosexualilor - ”Bucharest Pride” pentru sâmbătă, 7 iunie, în ajunul Rusaliilor

  4. Peninsula Iberică este noul Wuhan?

  5. REZULTATE OFICIALE: Suveraniștii au luat peste 40% - VICTORIA LUI CĂLIN GEORGESCU ȘI GEORGE SIMION! LUPTA se duce în TURUL II cu NICUȘOR SOROS DAN! Au votat peste 9,5 MILIOANE de ROMÂNI! Mobilizare istorică pentru ROMÂNISM la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2025

  6. 3 mai 1997: 28 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: TRATATUL CU UCRAINA. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă la îndemnul lui Silviu Brucan - Bruckner și prin mâna lui Adrian Severin - Skvosnik, nepot al Anei Pauker

  7. Cu cine votăm la alegerile prezidențiale din 4 mai

  8. George Simion l-a spulberat pe Nicușor Dan: Căzut în "falia satanistă"! VIDEO de la prima confruntare, față în față, dintre candidații la prezidențiale, dintre suveranism și progresism

  9. Instigare la uciderea lui George Simion după o postare a Victoriei Stoiciu. Singura LGBT-istă din PSD care îl susține pe Nicușor Dan, soroșista s-a plasat împotriva deciziei partidului de neutralitate în Turul 2, alături de pro-LGBT-istul Victor Negrescu

  10. Pericolul celor două specii: Românul de Diaspora și Românul de Casă

Ultima oră

21:10

SRS: Nicușor Dan turnător la Securitate cu acte! Sorin Roșca Stănescu publică documentele. NOTE INFORMATIVE de POLIȚIE POLITICĂ

20:00

George Simion ÎN DIRECT cu Nicușor Dan AICI - VIDEO

19:22

Anca Alexandrescu: Nicușor Dan și-a mărit singur salariul și și-a pus și un bonus de 50%

19:13

Trump a dat lovitura: Primul Papă american la Vatican - Leon al XIV-lea

19:00

Virgiliu Gheorghe: Sunt oameni care frecventează Biserica si vorbesc cu multa ură față de George Simion lăudându-l pe Nicușor Dan care susține homosexualismul, educația sexuală pentru copii și festivalul satanist UNTOLD. Ce legătură are cu Hristos?

18:57

Conferință AUR despre relansarea mineritului și metalurgiei în Munții Apuseni

18:21

Magdalena Radu: De ce îl votez pe George Simion

18:00

A ÎNCEPUT! VIDEO: Firul nevăzut al serviciilor secrete la 6 luni de la anularea alegerilor. Col. (r) SRI Ion Dedu dezvăluie ițele ședințelor CSAT și CCR care au produs lovitura de stat constituțională. Noi documente decriptate la ActiveNews

17:41

Patrick André de Hillerin despre apocalipsa intelectualilor: Cât de prost stau Cristian Preda și Tănase Stamule la calcule - FOTO-CAPTURI

17:25

Sorin Faur: ”În frunte cu Liderul, băsiștimea e fiartă”

17:05

George Simion: Sunt și voi rămâne alături de poporul român! Dialog cu asociațiile și sindicatele – primul pas spre o Românie condusă cu respect

16:20

Radu Soviani în Libertatea: Despre dubioasa intervenție a BNR pentru devalorizarea leului. Mugur ”Manole” Isărescu a rămas fără ceai de tei?

16:00

8 mai: Sfântul Măritul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, vulturul iubit de Iisus, Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare, Sfânta Cuvioasă Emilia, mama Sfântului Ierarh Vasile cel Mare

16:00

8 mai, Sărbătoarea MINUNII care se petrece ÎN FIECARE AN la mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul: pulberea sfântă și vindecătoare care se ridică în aer

15:03

Maria Eftimie: Trăim vremuri în care glasul neamului nostru se stinge încet, sub zgomotul lumii moderne care ne cere să uităm cine suntem