Ion Cristoiu: Joe Biden a cerut Congresului 33 de miliarde de dolari pentru ca America să facă față Războiului cu Federația Rusă

De Ion Cristoiu  /  

Foto: cengnews.com.

Foto: cengnews.com.

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evenimentul principal nu doar al zilei, dar și al ultimei perioade îl reprezintă solicitarea adresată de Joe Biden Congresului de a aproba un ajutor financiar pentru Ucraina de 33 de miliarde de dolari, din care 20 de miliarde pentru asistență militară, adică armament, muniție, antrenarea militarilor ucraineni în SUA, trimiterea de specialiști pe cîmpul de luptă pentru mînuirea armamentului sofisticat, pe care nu-l pot mînui ucrainenii, întreținerea mașinăriei de propagandă de război.

În cartea sa, America paralizată, Donald Trump dădea curs plîngerilor americane privind starea dezastruoasă a infrastructurii și a lucrărilor publice din SUA. În acest context, pare straniu că un președinte Democrat, teoretic de Stînga, să ceară Congresului să ia de la autostrăzi, de la Spitale, de la Educație, de la Sănătate suma de 33 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în Războiul cu Federația Rusă. Pare ciudată această solicitare și pentru că motivarea ei din discursul ținut de președinte n-a fost convingătoare:

„Tocmai am semnat o solicitare către Congres pentru asistență economică, umanitară și de securitate cu scopul de a ajuta Ucraina să contracareze în continuare agresiunea lui Putin, într-un moment decisiv. Avem nevoie de această lege pentru a susține Ucraina în lupta sa pentru libertate. Aliații noștri din NATO, partenerii noștri din UE își vor acoperi cota parte din costuri, însă trebuie să ne îndeplinim și noi rolul în conducerea alianței. Costul acestor lupte nu este unul ieftin, dar dacă întoarcem spatele în fața acestei agresiuni va fi și mai costisitor. Putem să-i ajutăm pe ucraineni să-și apere țara sau putem să stăm deoparte pe măsură ce rușii continuă cu atrocitățile și agresiunile în Ucraina. În fiecare zi ucrainenii plătesc acest preț cu viețile lor, luptă. Deci trebuie să contribuim cu arme, cu muniție, cu bani, cu suport economic pentru a le arăta că sacrificiul lor are un scop și pentru a putea să continue lupta. Acest ajutor trebuie să fie aprobat cît mai curînd.”

Războiul din Ucraina durează de două luni. În toată această perioadă au fost multe momente cînd Joe Biden putea cere Congresului să ia 33 de miliarde de la Bugetul alimentat de cetățenii americani pentru a-i ajuta pe ucraineni „să contracareze agresiunea lui Putin”, „să lupte pentru libertate”, „să-și apere țara”. N-au fost ceruți acești bani nici imediat după declanșarea Invaziei, nici după ce Volodîmîr Zelenski a țipat că rușii vor să-l ucidă, nici cînd sirenele șuierau la Kiev, nici cînd presa americană (căreia, în chip ciudat, Joe Biden, om al Puterii pe care presa trebuie s-o vegheze, i-a mulțumit pentru ajutorul în Război) suna alarma că „la noapte Kievul va fi cucerit”.

Între timp, rușii au plecat de lîngă Kiev și s-au concentrat asupra a ceea ce a fost de la început obiectivul intervenției:
Cucerirea litoralului Mării Negre astfel încît Crimeea să iasă din izolarea de pînă acum de teritoriul Federației Ruse.

Pînă la această mișcare strategică, oficialitățile americane, puternic sprijinite de CNN-ul transformat în televiziune de război, au susținut de dimineața pînă seara că Armata Rusă a suferit un eșec în încercarea de a cuceri Kievul și, mai ales, de a răsturna regimul Zelenski, că din punct de vedere moral militarii ruși sînt la pămînt, că jefuiesc magazine pentru a mînca hrana destinată pisicilor, că se predau cu miile. Ucrainenii au fost prezentați sub semnul zicerii În fiecare pensionară ucraineană stă fără ca aceasta să fi știut pînă acum un Rambo.

Repet, mutarea rușilor spre Sud n-a fost prezentată ca un efort de îndeplinire a obiectivului inițial al agresiunii, ci drept o retragere rușinoasă, cu coada între picioare. Deși, de ceva timp, propaganda de război ucraineană nu ne mai proclamă nimic despre ce se întîmplă în Sud, judecînd după ce a spus pînă acum despre ruși, ne-am putea imagina că, umiliți lîngă Kiev, rușii s-au retras în Sud ca să poată suspina în voie.

Joi, 28 aprilie 2022, nitam-nisam, Joe Biden cere Congresului un ajutor dat Ucrainei de 33 de miliarde de dolari justificîndu-l prin necesitatea ca americanii să nu stea deoparte și să consume hamburgheri, ci să strîngă cureaua pentru a-i ajuta pe ucraineni „să facă față invaziei rusești”.

Păi, ucrainenii trebuie să facă față invaziei rusești de vreo două luni. De ce solicită acum Joe Biden, în chip dramatic, 33 de miliarde de dolari?
Întrebare legitimă – repet – cîtă vreme, cu excepția Sudului, Ucraina își revine la normal, rușii potrivit tot americanilor, au fost nu înfrînți, ci umiliți, iar sancțiunile sînt pe cale să îngenuncheze Rusia?

Răspunsul e simplu:
Joe Biden n-a cerut Congresului 33 de miliarde de dolari pentru ca Ucraina să facă față invaziei rusești, ci pentru ca America să facă față Războiului cu Federația Rusă.

Discursul nu poate fi înțeles dacă nu ne raportăm la trei momente capitale petrecute în ultima vreme:

1) Declarațiile oficialilor americani că scopul implicării SUA în Războiul din Ucraina nu e sprijinirea Ucrainei ca să-și păstreze suveranitatea și independența, ci înfrîngerea militară și economică a Rusiei.

Altfel spus, implicarea economică și militară fățișă a SUA stă sub semnul folosirii Ucrainei pentru înfrîngerea Rusiei. Așa cum am mai scris, America a angajat cu Federația Rusă chiar din 24 februarie 2022, un război, să-i spunem, semi-cald. Nu e nici Război Rece (pentru că se implică fățiș în înarmarea unei țări), nici cald, pentru că soldații americani nu-și riscă viața pe cîmpul de luptă. Cei care-și riscă viața sînt ucrainenii. Vorba aia: America va lupta împotriva Rusiei pînă la ultimul ucrainean.
Orice am spune, armele trimise de SUA vor fi mînuite de ucraineni. Și nu în poligon, ci pe cîmpul de luptă! Unde, din cîte se știe, se mai și moare.

2) Constituirea oficială a Coaliției multinaționale împotriva Rusiei.
La Reuniunea de la baza militară din Germania au fost convocate de către America și state care nu sînt membre NATO.

De ce?
Pentru a înlesni implicarea militară a țărilor membre NATO în Războiul din Ucraina fără a mai fi nevoie de o decizie colectivă a NATO. Prin constituirea Coaliției, care se va reuni o dată pe lună, NATO a fost împinsă în plan secund. Nu numai pentru că implicarea țărilor membre NATO să nu mai fie supusă organismelor colective ale NATO, dar și pentru a nu da rușilor posibilitatea să susțină că se bat cu NATO.

Șmecheria a fost folosită de SUA în cazul invadării Irakului. Deși armata americană era suficientă pentru a cuceri Irakul, SUA au alcătuit o Coaliție multinațională mai mult de fațadă decît de dragul nevoilor militare. Invadarea Irakului, răsturnarea regimului și spînzurarea conducătorilor irakieni urma să aparțină unei Coaliții multinaționale și nu Americii.

La fel și acum.
Pentru ca nu cumva să se creadă că NATO a declarat Război Rusiei, implicarea militară pe cîmpul de luptă aparține unei Coaliții fără nici o legătură cu NATO. Germania, România, Polonia, Bulgaria, Franța, ca să dăm doar cîteva exemple, trimit armament Ucrainei nu ca membre NATO, ci ca membre ale Coaliției multinaționale.

3) Replica lui Vladimir Putin din discursul din fața Senatului Rusiei potrivit căreia Rusia are arme pe care le-a ținut deoparte pînă acum. Replică din care înțelegem că Rusia știe că Războiul din Ucraina e partea întîi, clasică, a Războiului cu America și sateliții acesteia, un Război în care ambele părți sînt tentate să folosească arma nucleară, fie și pentru a scăpa de ceea ce ele numesc Complexul Apocalipsei.

Constituirea oficială a Coaliției, urmînd declarațiilor făcute de oficialii americani, replica lui Vladimir Putin ne explică Discursul lui Joe Biden.
Venit după declarațiile unor înalți funcționari, Discursul are semnificația unei recunoașteri oficiale că Federația Rusă se bate cu o Coaliție multinațională condusă de America.

Joe Biden a cerut Congresului 33 de miliarde de dolari pentru Războiul dintre SUA și Rusia și nu pentru Războiul dintre Ucraina și Rusia.
La un moment dat, Joe Biden anunță:

„Săptămâna viitoare mă voi afla la Alabama, pentru a vizita o fabrică Lockheed Martin, care produce rachetele Javelin pe care le trimitem în Ucraina, și să mulțumesc muncitorilor americani, să le mulțumesc pentru că produc armele care opresc avansul rușilor în orașele ucrainene, precum Kiev. Munca lor din greu a jucat un rol critic în a se asigura că Putin eșuează în Ucraina.”

Se anunți public faptul că vei merge la o fabrică de rachete și nu la una de medicamente, rachete care vor fi date ucrainenilor ca să omoare militari ruși și, mai mult, că vei mulțumi muncitorilor că fac nu ciocolată, nu lapte praf, nu medicamente, nu autostrăzi, spitale și școli, ci arme pentru a fi folosite împotriva rușilor, ce altceva poate însemna asta decît recunoașterea oficială că America se află în Război cu Federația Rusă?

N. B. Ironia sorții.
Donald Trump, prezentat de presa americană drept un zurliu, ba chiar și drept un iresponsabil, gata în orice moment să tîrască America și planeta într-un nou Război mondial, a ținut deoparte America de orice Război, fie acesta și local, în timp ce seriosul, responsabilul, înțeleptul Joe Biden a antrenat America și Occidentul într-un război cu mari riscuri pentru supraviețuirea rasei umane.
Și asta în doar doi ani de mandat.
Și cînd te gîndești că mai are la dispoziție încă doi ani!
 
Sursa: CristoiuBlog.ro  Cristoiu TV VIDEO


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

15:06

Analiza ”Prafului Saharian”: arseniu, bariu, nichel, zinc, fier. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriie lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie