Ion Cristoiu: Candidatura lui Cozmin Gușă la prezidențiale este un mare eveniment. În SUA crește nemăsurat revolta studenților împotriva războiului din Gaza - VIDEO

De Ion Cristoiu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În pastila sa zilnică publicată pe Cristoiublog.ro, maestrul Ion Cristoiu s-a referit la protestele studenților pro-palestinieni din SUA dar și la alegerile din România, context în care a vorbit și despre candidatura lui Cozmin Gușă la prezidențiale și cum va putea schimba aceasta cursul bătăliei electorale - VIDEO mai sus.

„Cozmin Gușă este în război cu multă lume din presă, l-au luat mulți peste picior, dar eu, în calitatea mea de istoric al clipei, consider că, dacă se înscrie în cursa pentru prezidențialele din septembrie, acesta este un mare eveniment. În contextul în care nu se discută nimic despre UE și despre slugărnicia conducătorilor noștri, se conturează alegerile prezidențiale. De ce nu se discută? Domină teza și imaginea publică a românilor că ei sunt de acord cu politica actuală a regimului Iohannis față de Uniunea Europeană. Vă imaginați că vin prezidențialele în septembrie. Va candida Ciucă: vă imaginați ca Ciucă să exprime în dezbateri vreun punct de vedere suveranist, al interesului național? Nu! De la PSD va fi, să zicem, Ciolacu: vă așteptați să exprime el vreun punct de vedere suveranist? Nu, va fi și el cu ‘Să trăiți!’. Va fi Mircea Geoană: vă așteptați ca Mircea Geoană să se opună în vreun moment Bruxelles-ului? Nu! Va candida Drulă-basculă: vă așteptați ca Drulă să zică ceva? Nu!

 
 
 

În aceste condiții este absolut necesar, este vital pentru noi, pentru români, să intervină în confruntarea de dinaintea primului tur, care e aproape o lună, și o voce suveranistă. Cea mai nimerită este a lui Cozmin Gușă. O să mă întrebați de ce nu a lui Simion. Pentru că Simion nu știe, nu are punct de vedere. Cozmin Gușă are punct de vedere aparte, mai interesant și mai naționalist, în legătură cu relația noastră cu Zelenski și cu Moscova; are puncte de vedere deosebite în legătură cu Fâșia Gaza; are puncte de vedere deosebite în legătură cu relația noastră cu Occidentul, cu partenerul strategic, cu ’califa’ (ambasadoarea Kavalec). Simion nu are niciun punct de vedere. Am înțeles, i-a născut soția, să le dea Dumnezeu sănătate amândurora și fiului! Dar domnul George Simion nu are viziune, de aia nici nu poate fi comparat cu Corneliu Zelea Codreanu. Este un foarte bun politician, un bun conducător, probabil că o să aibă succes, dar nu urcă până acolo, nu are viziune. Și atunci, dacă Cozmin Gușă se înscrie în această cursă, va fi obligatoriu ca românii să-l asculte și pe el. Adică vor veni Ciucă, Ciolacu, Geoană și vor trăncăni, dar, fiind confruntare electorală, presa, televiziunile vor fi obligate să-l dea și pe Gușă. Și atunci românii vor auzi și altceva decât aceste clișee, aceste ‘adevăruri de-a gata’, că noi să fim fericiți că suntem în UE și că nu ne dă Ursula cu un picioruș în fund afară, că Biden e genial, Zelenski este erou, că Trump e un derbedeu, să fim bucuroși că suntem în NATO și să cântăm în fiecare zi ‘Slavă NATO’, ’Slavă UE’, ‘Grație NATO și UE noi mai trăim cât de cât’.

Eu nu spun că Cozmin Gușă va câștiga, dar până la primul tur va fi sigur. Marea problemă care se pune e că deocamdată avem doar un anunț; să vedem dacă Cozmin Gușă nu face asta doar așa, de publicitate (nici vorbă). Cred că vor fi mari eforturi ca el să nu se înscrie, pentru că, la fel ca în cazul europarlamentarelor, există un interes vital al marilor puteri, al ‚califei’ ca în România să nu se discute asta. Va fi o campanie pentru prezidențiale cam cum este acum cea pentru europarlamentare: nici nu vom ști că a fost campanie”, a transcris SolidNews.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Nick Cohen 28.04.2024 03:48
    Si Gusa si Simion sunt evrei . Singura romanca e Sosoaca.
  • NSD 28.04.2024 15:18
    Diana Șoșocă este doar o variantă contemporană a Coanei Chirița Bârzoi!
  • NSD 28.04.2024 12:49
    Afirmația că domnul Cosmin Gușe ar fi suveranist, este din categoria M (Mitomanie) sau P (Publicitate)!
  • Leonesse 28.04.2024 13:17
    Cristoiu il ridica in slavi acu pe Cosmin Gusa! Read my lips: daca iese acest traseist tradator si cameleon , nu este bine pentru Romania. Va fi si mai slugarnic . Se da dupa cum bate vantul.
  • viorel craciun 28.04.2024 15:17
    Este aceeasi procedura ca la " Bucuresti " prin uite " candidatul , nu este candidatul " , la Bucuresti , prin asa " zise interese de partid " , privind alegerea " YES-MENULUI " POLITIC , Nicusor Dan , CARE TREBUIE SA " IMPARTA LA TOI " la fel ca la " alti " YES-MENI " POLITICI LA NIVEL NATIONAL " CARE TREBUIE SA IMPARTA LA TOTI DIN LUMEA INTERNATIONALA FINANCIARA " , sa spun " la MAREA DEMOCRATIE MONDIALA MILITAR-FINANCIARA " in cazul domnului " este simplu " DUPA RATAREA CU " URSUL POLITIC " din anii 2000 , PE SIGLA ASA ZISULUI PARTID " DE ATUNCI " acum cu concurenta si dezinformarea in cauza " PRIVIND MAREA POLITICA SIONISTA MONDIALA " in cauza cu cele doua asa zise tabere " adverse " cea europeana si cea americana " DOMNUL IN CAUZA , CAUTA SA FIE SI EL " UN JUCATOR " la masa alegerilor prezidentiale , oricum " finantat de stat si castiga nu pierde bani on loteria alegerilor " . Numai daca isi depune candidatura oficiala , pentru ce ? ca la Bucuresti la " PRIMARIE " intial , acum pentru " PRESIDENTIE ,adica unim " PARTIDUL " pentru a desfiinta " realul candidat " si a " CASTIGA CU ALESUL NOSTRU " DEMOCRATIC.
    In tehnica " dezinformarii " se numeste " varianta -pionului " , adica alegi ca in " sah " mai multi " pioni " la inaintare , ca sa " DESCHZII DRUMUL NEBUNULUI " , jucatoriii de " sah " cunosc MUTAREA , in cauza , si " SAHUL si " informarea in cauza " AJUTA LA INTELEGEREA MUTARII " cu domnul Gusa .
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare