Ioan Sperling: Poți ura unui deținut „La mulți ani!”? CONCURSUL ActiveNews

De Ioan Sperling  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu siguranță am părut la sfârșitul acesta de an, mai „ciudat” decât par tuturor oricum! Mi-am făcut un „obicei”să nu mă „aliniez”opiniei generale, nici măcar prin tăcere, dacă aceasta nu-i și a mea și de obicei, nu prea este și a mea! Nu-mi doresc să fiu altfel, dar încerc tot timpul să fiu cinstit cu mine și cu restul lumii, iar lucru acesta, nu pare a fi apreciat de nimeni!

Nu am putut să răspund nimănui cu urarea de: „La mulți ani!”și am cerut și prietenilor să nu-mi ureze așa ceva! Sigur, nu a interesat pe nimeni, ce-mi doresc eu cu adevărat și mai ales că o astfel de urare, în zilele pe care le trăim și în cele care foarte sigur vor urma... sună a blestem, pentru mine cel puțin!

Nu știu cum simt alții, dar eu unul mă simt închis într-o închisoare, în care cei care conduc închisoarea, fac legile după bunul plac! Ce ai voie astăzi, nu neapărat ai voie și mâine, chiar dacă nu ai greșit cu nimic! Nici măcar dacă cooperezi, cu ei și faci ce tot ce ți se cere, nu poți fi sigur că vei primi ce ți s-a promis!Iar de promis nu ți se promit lucruri deosebite, ci mici libertăți, care până mai ieri, le avea fiecare! Ce mă sperie și mai tare decât „condamnarea”, ce pare pe viață, este faptul că suntem tot mai puțini cei care refuzăm cooperarea, sau încercăm să „evadăm” cumva, să forțăm o „eliberare”! De fapt „evadare”este greșit spus, pentru că practic, nu mai există locuri pe pământ care să nu fi devenit „închisori naționale”, din care ni se permite câteodată (încă) să trecem în alte „închisori naționale”, în cadrul „închisorii continentale”, de pe planeta Pământ, devenită și ea o închisoare!

În timp ce toți cei care încă nu s-au împăcat cu starea de fapt consideră că problema se rezolvă prin strigăte și care marșuri în fața „birourilor”celor care par a conduce închisorile, eu ciudatul, pe care nu-l ia nimeni în seamă, cred că rezolvarea ar fi să-i „arestăm” noi pe „gardienii” care-i apără pe aceștia! Nici „gardienii” nu au mai multe drepturi, decât noi, dar sunt orbiți de faptul că sunt de partea puterii! Am rămâne tot în „închisoarea” noastră, dar ar fi mult mai plăcut și cine știe dacă „eliberarea de gardieni” nu s-ar întinde cu repeziciune, pe tot Pământul?

Mie mi s-ar părea legal să folosim aceleași „mijloace de convingere” pe care le folosesc ei împotriva noastră: bastoane, gloanțe de cauciuc, gaze, tunuri de apă, câini și să nu luăm în considerare că am putea ucide, sau schilodi pe cineva, cum nici ei nu o fac, cu toate că pâinea lor și a familiilor lor, este muncită de noi, nu de cei pe care îi apără! Nu cred că cineva ar hrăni sau păstra un câine care apără hoțul de stăpânul care îl hrănește, ca să nu spun că probabil acel stăpân l-ar împușca pe loc, ca pe un câine turbat!

Mulți dintre noi și-ar pierde viața, dar cei care ar supraviețui și-ar recâștiga-o, pentru că o viață de sclav, numai viață nu poate fi numită! Cum să-i urezi unui sclav „La mulți ani!”? Unui sclav nu-i poți dori decât ELIBERAREA din sclavie, ori pentru asta trebuie luptat, fiindcă e mai greu de crezut că va veni din cer! Toată istoria poporului nostru, este o luptă pentru a rămâne liberi, sau a ne elibera, a ne păstra obiceiurile, limba și mai ales credința, lucruri pe care noi cei de astăzi le-am cedat și pe care nu le mai vom primi dacă nu suntem gata să murim pentru ele! Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare și Sfânt nu au făcut demonstrații pașnice și aprobate de Pașa din Constantinopol, ci au pus mâna pe săbii chiar dacă, teoretic, nu aveau șanse de câștig! Și totuși au câștigat! Au câștigat! De ce? Pentru că luptau pentru o cauză dreaptă, pentru un drept lăsat de Dumnezeu, care nu poate fi folosit ca „recompensă”de nimeni! Nimeni nu ne poate oferi ce este al nostru!Nu am greșit nimănui cu nimic, ca să fim oropsiți! Nimeni nu are drept de viață și de moarte asupra noastră! Eu sunt doar sclavul lui Dumnezeu și nimănui altuia și asta pentru că vreau eu să fiu, nu pentru că Dumnezeu mă obligă! Și dacă Dumnezeu, care poate, nu obligă pe nimeni la nimic, cum poate un om, sau un grup de oameni, să creadă că au dreptul să o facă?

Deci ori ne trezim și facem ca „La mulți ani!” să devină din nou o urare, ori terminați cu blestemele și fiți atenți la comenzile stăpânilor, dând supuși din coadă, fericiți pentru metrul de lanț, pe care încă, îl mai aveți!

Ioan Sperling

Sibiu, 4.01.2022

Premiul II la Concursul de Eseuri ActiveNews - Era Covid și Marea Resetare - starea actuală, perspective, soluții, categoria SCHIȚE.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Tina Turner 30.01.2022 21:53
    Este fix punctul de pe "i" ! N-o fi locul 1, dar mai adevărat nu se poate.
  • MAMARAMONA 31.01.2022 09:57
    Corect! Exact asta simt și eu, deși nu am talent în a-mi expune ideile. Eu cred ca suntem mai mulți români infrățiți în "cuget și-n simțiri". Puterea sta și în unitate sufletească, în rugăciune colectivă. Dumnezeu e la butoane.
  • MoCu 31.01.2022 18:29
    Ca de obicei domnul Sperling îmi vorbiți din suflet.
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”