ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!
Piesa ”Laetitia” interpretată de
Alain Delon, coloana sonoră a filmului ”Les aventuriers” (1967) este o reflecție emoționantă asupra iubirii, pierderii și conștientizării a ceea ce contează cu adevărat în viață. Versurile transmit un sentiment profund de regret și dor, deoarece naratorul ajunge să înțeleagă semnificația Laetitiei în viața sa abia după ce este prea târziu. Versul repetat ”Je ne savais pas” (nu știam) subliniază ignoranța sa cu privire la importanța Laetitiei până când aceasta a plecat. Metafora păsării cântătoare pe care odinioară a ignorat-o dar acum o dorește, reprezintă bucuria și frumusețea pe care Laetitia le-a adus în viața sa, pe care nu a reușit să le aprecieze în acel moment. Cântecul atinge, de asemenea, teme ale morții și natura efemeră a vieții. Imaginile Laetitiei odihnindu-se ”în albastrul mării” și menționarea păsării fragile care a căzut și nu se va întoarce evocă un sentiment de finalitate și realitatea dură a morții. Culoarea albastră, care simboliza odată visele și iluziile lor, servește acum ca o amintire a absenței Laetitiei și a golului lăsat în urmă. Plângerea naratorului este o expresie universală a durerii pentru ceea ce este pierdut și a durerii de a realiza dragostea prea târziu. Alain Delon marele actor francez, aduce piesei un sentiment de profunzime dramatică și emoțională. Performanța sa surprinde prin tonul melancolic și reflexiv al versurilor, făcând din ”Laetitia” o piesă emoționantă și evocatoare. Prezentarea narativă și emoțională a cântecului rezonează cu oricine a experimentat durerea de a pierde pe cineva important și conștientizarea ulterioară a adevăratei sale valori.
Donează pentru ActiveNews!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram
și GoogleNews
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!
Este gratis și poți anula oricând abonarea.
Comentarii (1)
-
Franta copilariei mele a fost Luis de Funes, Fernandel, Alain Delon, Jean Paul Belmondo, Charles Aznavour, Joe Dassin, Lino Ventura, Dalida, Jean Gabin, Mirelle Mathieu, Jean Rochefort, Catherine Deneuve, Philippe Noiret.
Nationala Frantei din meciul acela nebun cu Germania de la campionatul mondial din Spania 1982. Citroenul ala minunat DS 23. Minunate vremuri. Si ce oameni! Adevarate vedete, in sensul bun al cuvantului.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Nationala Frantei din meciul acela nebun cu Germania de la campionatul mondial din Spania 1982. Citroenul ala minunat DS 23. Minunate vremuri. Si ce oameni! Adevarate vedete, in sensul bun al cuvantului.