Imperiul sub Asediu: ONU cere Israelului să revină la granițele din 1967

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adunarea Generală a ONU a adoptat marți, cu un scor zdrobitor, o rezoluție prin care Israelului i se cere să se retragă de pe Înălțimile Golan, capturate de la Siria.

Documentul a fost susținut de 91 de țări, printre care China, Rusia și India.

Șaizeci și două de țări s-au abținut, printre acestea numărându-se și Ucraina, deși aceasta se află ea însăși în situația Siriei, cu teritorii ocupate de o putere străină.

Doar opt țări s-au opus adoptării documentului: Israelul, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, Palau, Micronezia și Insulele Marshall.

Rezoluția se referă la frontierele Israelului de până la Războiul de Șase Zile din 1967, când statul evreu a ocupat între altele Ierusalimul de Est, Ciosiordania, Fâșia Gaza și Înălțimile Golan.

Nu este prima astfel de rezoluție, care îi cere Israelului să se retragă de pe Înălțimile Golan, însă aceasta are o importanță deosebită din cel puțin trei puncte de vedere.

1. Exprimă îngrijorarea explicită a Adunării Generale a ONU față de refuzul Israelului de a respecta rezoluții anterioare ale Consiliului de Securitate. Ceea ce o face să semene mai mult cu un rechizitoriu.

2. India a votat împotriva Israelului și a SUA, dar alături de China și Rusia, în ciuda faptului că are relații conflictuale cu China și cu Pakistanul islamic. Ceea ce înseamnă că strategia americană de „vrăjire” a Indiei pentru a o smulge din sfera de influență BRICS a eșuat. India (la fel ca Turcia) joacă așa cum îi dictează interesul național.

3. Cel mai important este însă Momentul în care vine această rezoluție: în plin Război din Gaza, care a polarizat lumea întreagă.

Deși nu este obligatorie, Rezoluția ilustrează izolarea tot mai mare a Statelor Unite și a aliaților săi. Un grup care arată tot mai mult ca o fortăreață asediată, cu tot mai puțin războinici pe metereze.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Nelu- 29.11.2023 12:16
    Cum adica ? Ukrania e in situatia Siriei, cu teritorii ocupate de o putere straina ? Acele teritorii (Crimeea, Donbas) sint chiar teritorii ukrane, detinute legitim ? Si Romania oare nu are si ea teritorii ocupate de o putere straina ? Vecina si neprietena ? Si cu acordul inaltelor porti ?
  • Mihai Cantuniari 29.11.2023 14:51
    Vezi sa nu asculte Israelul de rezolutiile ONU. Cand a mai facut-o? Iar de parerea lumii il doare tot acolo.
  • Tic 29.11.2023 17:34
    Subscriu.Taman rezoluția ONU stăpânit de Israel&co!
  • INJECTIA FINALA 29.11.2023 18:37
    Trolii se mișcă, dracul ii pișcă
    Cred că nimic nu riscă?
    Vor ajunge cu toții'n moriscă

    Se omoara mii de civili inocenți
    Și ei sar sa'i apere pe sionistii demenți

    În ochii lumii, ucid și distrug
    Palestina e pusă pe rug
    Nu le pasă, ei sunt stăpânii
    Latră mai tare decât câinii

    Vor apocalipsa, Oculta ii mână
    Spre măcelul final, în goană nebună
    Nu vor izbuti, Domnu'i oprește
    Setea de dreptate în inimi crește
  • Spring 29.11.2023 18:37
    ONU lansează oficial infrastructura publică digitală "interoperabilă" numită "50-în-5"... care, desigur, va înrobi omenirea


    Pe 8 noiembrie, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și-a lansat noua inițiativă de promovare a infrastructurii publice digitale (DPI) în cooperare cu țările care pretind că "se angajează să împărtășească învățăminte, bune practici și tehnologii".

    https://www.theburningplatform.com/2023/11/17/un-bill-gates-launch-50in5-global-digital-infrastructure-plans/


    Organizatorii au insistat că programul numit "50-în-5" va reduce în cele din urmă costurile, va construi capacitatea locală, va maximiza impactul și va ajuta la scurtarea radicală a călătoriilor de implementare pentru DPI în 50 de țări în următorii cinci ani.

    https://www.theburningplatform.com/2023/11/17/un-bill-gates-launch-50in5-global-digital-infrastructure-plans/

    DPI se referă la o rețea sigură și interoperabilă de componente care includ plăți digitale, sisteme de identificare și schimb de date, despre care globaliștii au afirmat că sunt esențiale pentru participarea pe piețe și societate într-o eră digitală.

    https://50in5.net/

    "DPI este necesar pentru ca toate țările să construiască economii rezistente și inovatoare și pentru bunăstarea oamenilor", a declarat site-ul programului.

    Inițiativa este, de asemenea, susținută de GovStack, Banca Interamericană de Dezvoltare și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), precum și de Co-Develop, care a fost fondată de Fundația Rockefeller de extremă stânga. Acesta urmărește ca țările să proiecteze, să lanseze și să extindă cel puțin o componentă a stivei DPI într-un mod sigur, incluziv și interoperabil în următorii cinci ani. Fundația Bill și Melinda Gates, Centrul pentru Infrastructură Publică Digitală, Alianța Bunurilor Publice Digitale și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare au fost, de asemenea, implicate în program. Între timp, cele 11 țări care au participat la program până acum sunt Bangladesh, Brazilia, Estonia, Etiopia, Guatemala, Moldova, Norvegia, Senegal, Sierra Leone, Singapore, Sri Lanka și Togo.
    O răspândire atentă de pe fiecare continent, inclusiv națiunile din prima, a doua și a treia lume.


    Reprezentând Fundația Bill și Melinda Gates la evenimentul de lansare 50 în 5, Melinda Gates a spus că, cu investițiile potrivite, "infrastructura publică digitală ne va ajuta să accelerăm progresul în toate obiectivele de sănătate și dezvoltare".
    Ea a adăugat că, până în 2028, peste 500 de milioane de oameni vor avea o identitate digitală care le va permite să acceseze mai ușor oportunități de angajare și educație, precum și servicii financiare, asistență medicală și programe guvernamentale.
    (Gates și prietenii săi globaliști vor accelera INFRASTRUCTURA PUBLICĂ DIGITALĂ în 50 de țări până în 2028.
    https://www.naturalnews.com/2023-11-14-gates-globalists-accelerate-dpi-50-countries-2028.html)



    Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Dumitru Alaiba, a rostit discursul principal în cadrul lansării. El a împărtășit că țara sa își modelează "super-aplicația guvernamentală" după platforma Diia din Ucraina, care își propune "să permită toate situațiile de viață" cu ID-ul digital.
    "În următorii cinci ani, ne-am angajat să îmbunătățim și să stabilim componente DPI cheie: sistemul de plăți, semnătura digitală și identitatea digitală", a spus el. Toate aceste componente sunt disponibile în Moldova. Ele sunt în prezent într-o stare permanentă de evoluție."

    Între timp, în aceeași zi în care a fost lansat programul 50 în 5, Parlamentul European și Consiliul Europei au convenit asupra unui nou cadru pentru un sistem de identitate digitală europeană (eID) la nivel regional.
    Un comunicat de presă oficial a inclus: "Regulamentul revizuit constituie o schimbare clară de paradigmă pentru identitatea digitală în Europa, cu scopul de a asigura accesul universal al persoanelor și întreprinderilor la identificare și autentificare electronică sigure și fiabile".

    https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2023/11/08/european-digital-identity-council-and-parliament-reach-a-provisional-agreement-on-eid/


    UN officially launches “interoperable” digital public infrastructure dubbed “50-in-5” … which will of course ENSLAVE humanity – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2023-11-28-un-officially-launches-interoperable-dpi-dubbed-50in5.html
  • INJECTIA FINALA 29.11.2023 18:38
    Unde ni's creștinii
    Să vadă martirii
    Să 'i plângă pe morți

    Frații noștri, TOȚI

    Ortodocși ca noi
    Uciși în război
    Tratați drept gunoi

    Ne rugăm pentru voi

    Creștini, musulmani
    Frații noștri, GOLANI
    Spulberați că sunt subumani

    Proslaviți pe divinii GOLANI !
  • INJECTIA FINALA 29.11.2023 22:59
    In video de mai jos, Dr Vernon Coleman explica motivul real al macelului barbar din Gaza : palestinienii au descoperit zacaminte uriase de petrol si gaze in apele lor teritoriale si in Cisiordania.
    Valoarea acestora se ridica la sute de miliarde de dolari.

    https://www.bitchute.com/video/OHjhMVfq9fDu/

    Uluitor !
  • Rusi 30.11.2023 18:19
    Romania este intr-o situatie asemanatoare cu teritorile romanesti ocupate de Ucraina.
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO