Imbecilitatea Washingtonului a izbândit: Orwell și Caragiale au fost mici copii

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imbecilitatea Washingtonului a izbândit: a aruncat Rusia în brațele Chinei. Și China a apucat cu toate forțele prada nevisată care i s-a aruncat.

Coșmarul modern al Statelor Unite e pe cale să devină realitate: o alianță militară Rusia-China.

Asta după ce alianța economică s-a pus deja pe roate și duduie din toate motoarele.

Iar Rusia și China, asemenea unei perechi de stele uriașe, aglutinează în jurul lor planete și își formează propriul sistem solar.

Acesta rupe hălci întregi din sistemul solar îmbătrânit, în centrul căreia tronează o stea pe cale de implozie: Statele Unite.

Gaura neagră ce se formează sub ochii noștri amenință întregul Occident. Întreaga civilizație creștină, care a strălucit în ultimele două mii de ani.

Imperiul American se prăbușește ros de aceleași racile care au năruit toate imperiile: decrepitudinea - desfrânarea - aroganța - lăcomia.

Însă, de-a lungul istoriei, nici un imperiu nu s-a prăbușit atât de rapid: după numai opt decenii...

Motivul acestei efemerități: un factor nou de dezastru, care niciodată nu a fost mai distructiv – Prostia.

În forma sa cea mai periculoasă și mai agresivă: Prostia Sinucigașă.

Iată o mostră:

Marți, 28 februarie, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, declara:

„În cazul în care China va oferi sprijin letal Rusiei, acest lucru ar putea prelungi în mod semnificativ acest conflict.”

Pe de altă parte, la Davos, în ianuarie, iată ce declara secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg:

„Dacă dorim o soluție pașnică negociată a războiului din Ucraina, trebuie să furnizăm sprijin militar Ucrainei. Aceasta este singura cale.”

Și Stoltenberg adăuga:

„Armele sunt calea spre pace. Acest lucru poate suna paradoxal, însă singura modalitate de a ajunge la un acord negociat este de a-l convinge pe președintele Putin că nu va câștiga pe câmpul de luptă.”

Armele Chinei date Rusiei prelungesc războiul. Armele SUA date Ucrainei aduc pacea.

Orwell a fost mic copil. Și Caragiale la fel.

Orwell a fost vizionar pentru că a privit în străfundurile demonice ale omului și a văzut toată ticăloșia de care e capabil. Însă a ignorat forța Prostiei.

Caragiale a fost genial pentru că a scrutat toate fețele Prostiei. Cu excepția uneia: cea Demonică.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Mars.60 Stefan 7649 01.03.2023 16:34
    De fapt nimic nou sub soare, lucrurile decurg conform agendei. Mai anii trecuti, miliardarul ungur "interzis" in Ungaria, G. Soros, prevestea intr-un articol geopolitic micsorarea treptata a rolului de jandarm mondial al SUA si iesirea la rampa pe post de primadona hegemonica globala a Chinei. Timpul ne va spune care va fi influenta Chinei in destinul tragic al popoarelor lumii. Bineinteles, daca Timpul va mai avea rabdare cu noi.
  • Lykon 02.03.2023 03:40
    @Mars
    Parerea mea...
    Sa nu uitam totusi faptul real ca statul chinez modern a fost ajutat si modelat dupa Stapanul globalizarii.
    Atunci cand America si, dupa ea tot Occidentul, a gasit salvarea in delocalizarea productiei in statele subdezvoltate sau in curs de dezvoltare, incepand cu anii '80 si atingand apogeul in anii 2000. Conform calculelor neoliberale, miscarea asta avea sa dea Occidentului un nou impuls, un boom economic fara precedent. Si a dat prin imbogatirea obscena, peste noapte, a catorva si saracirea de masa a multora.
    Pe de-o parte, a degrevat antreprenorii de povara costurilor mari de productie de acasa, a salariilor si a taxelor aferente cu protectia muncii, a mediului si a asigurarilor de sanatate pt lucratori, oferind accesul direct la felurite resurse vitale ieftine, mana de lucru super-ieftina ("dirt-cheap") si fara responsbilitatea protectiei lucratorilor, mediului & comp. Nu peste mult insa, asta s-a dovedit o miscare suicidala. Deprofesionalizarea profunda si somajul masiv acasa, dezindustrializarea, pauperizarea si disparitia clasei de mijloc care mentinuse de fapt prosperitatea consumerista a Occidentului pt o vreme. Specialistii multor industrii de top stabilindu-se pe afara sau unii repatriindu-se -- ingineri industriilor digitale, specialistii in domeniul microbiologiei si medicinei indieni sau asiatici, de exemplu -- contribuind la ridicarea economica mai accelerata a tarilor respective, la schimbarea/modernizarea mentalitatilor si aspiratiilor.
    Pe de alta parte, monstrii occidentali sacri ai industriei digitale localizati in China, de exemplu, raspunzand unor cereri ale guvernului de cenzurare a informatiilor pe net au trecut la fabricarea si experimentarea/testarea unor programe digitale care au devenit ulterior germenii controlului digital de masa, nu doar pt China, ci pretutindeni, ca o sursa de imbogatire rapida nesperata. De acolo pana la perversitatile controlului si dominatiei globale n-a mai fost decat un pas.
    In fine, tabloul este mult mai complex, poate intr-o zi se va scrie o istorie documentata obiectiv a acestui fenomen.
    Contrar resentimentelor unora, inclin insa sa cred ca proiectele globaliste chineze-asiatice nu au nici in clin, nici in maneca.cu hegemonismul arogant, militarist, schimbator de regimuri si conflictual occidental, ci cu cooperarea economica si prosperitatea, ridicarea din saracie a celor subdezvoltati in schimbul unor avantaje reciproce. Ce se vantura despre controlul populatiei prin "scorul social" este, cred, mai mult un instrument de autoaparare fata de infiltrarile si instigarea la revolte "portocalii, "primaveri", lovituri de palat etc, si un experiment la comanda altora, ca WEF de pilda, dacat plan chinez de dominatie globala. Daca gresesc din prea mult optimism, vom trai si vom vedea, dar inclin sa cred ca intelepciunea asiatica de cateva milenii, combinata cu invataturile ce se pot trage din declinului si criza profunda a lumii occidentale, din cauzele care le-au generat, vor fi o lectie pt toti. Toate astea in cazul in care "marea resetare" WEF, asociata cu cativa "oligarhi" lacomiti chinezi si de alte natii, refugiati prin Vest, nu ne va face praf si pulbere pe toti.
  • Mars.60 Stefan 7649 ► Lykon 02.03.2023 08:41
    Am inteles ca va ganditi la multipolaritate, la relatia speciala dintre China si Rusia care urmăresc să arate lumii un alt cadru de dezvoltare - deschizând noi ferestre de posibilități bazate nu pe practici prădătoare și pe suprimarea hegemonică, ci pe cooperare și respect reciproc al diferențelor. Dacă aceste lucruri vor avea succes, cred ca restul lumii va renunța la actuala ordine mondială. Si chiar și unele forțe din interiorul Occidentului vor dori să li se alăture celor doua tari. Actuala ordine mondială hegemonică, condusă de SUA/Deep State în Occident, sper se se prăbușeasca, eliberând popoarele din întreaga lume, inclusiv pe cele din Occident. Dar teoretic vorbind, pentru multi oameni din lume, multipolaritatea nu este neapărat bună sau rea în sine. Multipolaritatea care ar trebui sa rezulte din relatia celor doua tari puternice se va impune numai daca ceea ce unește Rusia și China pentru a lupta împotriva actualei hegemonii mondiale trebuie să fie depravarea, corupția, imoralitatea absolută a actualei hegemonii - nu pur și simplu faptul că multipolaritatea este bună în sine. In principiu, cele două națiuni s-au angajat să creeze o nouă lume multipolară. Dar nu intenționează să cucerească hegemonia devenind un nou hegemon. Ele plănuiesc să o dizolve prin oferirea unei alternative mult mai corecte și mai echitabile și care oferă mult mai multe oportunități de prosperare pentru toată lumea decât cele oferite de ordinea actuală. Asta in teorie, dar cel puțin din perspectiva chineză, hegemonia nu este neapărat rea. La urma urmei, un împărat atotputernic - cu "Mandatul Cerului" - poate fi bun. Roma spre ex. în zilele sale de glorie, a creat o pace care a permis o eră de prosperitate pentru oameni în mari părți ale Europei și ale Orientului Mijlociu. În istoria mai recentă, când Rusia și SUA au eliberat Europa și Asia de fascism și militarism, au adus binele în lume tocmai pentru că erau atotputernici (relativ la restul lumii) - hegemoni - care au spus "nu" anumitor idei rele pentru umanitate. La acest lucru ma gandeam cand vorbeam despre iesirea la rampa ca hegemon a Chinei, tinand cont si de faptul ca statul chinez modern a fost ajutat si modelat dupa Stapanul globalizarii, cum corect spuneti.
    Reintorcandu-ma la relatia speciala dintre China si Rusia, daca acest lucru nu va incheia era hegemoniei occidentale actuale, care desi aceasta a adus multe lucruri bune, a adus și multe dâre de lacrimi pentru foarte mulți, atunci ne aflam la sfarsitul istoriei umanitatii. Atât de multe popoare, civilizații, istorii și narațiuni au fost subjugate in suferinta si mizerie. Oricare ar fi progresul pe care hegemonia SUA l-a adus lumii, ajunge. Este timpul pentru o schimbare majora pentru ca o mare parte a umanității să reînvie și să se trezească, pentru ca popoarele și culturile să își redescopere și să își recapete tradițiile și istoriile intr-o lume noua, bazata pe cooperare și respect reciproc al diferențelor si pe credinta profunda in Dumnezeu. Daca Dumnezeu va ingadui, acest lucru se va infaptui si umanitatea va merge pe o alta cale mai buna, sper, respingand cu toata puterea noua ordine impusa de psihopatii de la Davos.
  • Lykon ► Mars.60 Stefan 7649 02.03.2023 10:56
    >>Mars
    Multumes pt precizari. Cred ca gandim in multe privinte similar si ati spus multe chiar mai bine articulat decat mine.
    As insista totusi, dupa cate stiu eu despre cultura asiatica, chineza in acest caz; nu cred ca aspira la hegemonism global si categoric nimic dupa modelul celui actual american. Ceea ce au invatat de la occidentali tine de economie -- gestionarea si linii de re-tehnologizare moderne pt productia de bunuri, modernizarea invatamantului si a cercetarii, toate in scopul progresului economic mai accelerat pentru nevoile unei populatii a lumii in crestere continua. Crestere privita ca o mare oportunitate de expansiune economica globala contra tranzactii in resurse. Adica, o lume care are toate ingredientele necesare pt a fi cu adevarat mai buna, mai echitabila, fara conflicte si represiuni, in care fiecare sa beneficieze de progresul tehnologic si sa isi gestioneze ograda potrivit traditiilor si culturii, fara a ameninta pe unii sau altii. Iar daca se nasc focare de conflict periculoase, ONU sa se reintoarca la ceea ce si-a propus sa fie initial, un arbitru si garant al pacii si diplomatiei.
    Pragmatismul lor nu are nimic in comun cu ceea ce occidentalii numesc eufemistic "pragmatism politic", in limbaj de cod fiind de fapt cinism brut si lupta fara nicio onoare pt interese de dominatie si acaparare a tuturor resuselor planetei sub falsa fatada, cu tencuiala deja scorojita, a democratiei si libertatilor. Libertati devenite azi un talmes-balmes postmodern si confuzant de libertinisme si desfranare, incepand cu cei mai inocentii -- copiii.
    Documentul-manifest pe care l-am mai mentionat altadata aici -- PNAC -- afirma cu aroganta de drept divin, in virtutea puterii auto-asumate de hegemon global, ca "nu vom astepta istoria sa se intample, ci vo istoria" dupa chipul si asemanarea noastra. Fiindca putem, fiindca nu mai avem rival. Si cine ne va sta in cale, o va face cu riscurile aferente.
    Dar cum stim, nimic nu este etern -- incrementa atque decrementa tuturor imparatiilor pamantesti. Si nicio prabusire imperiala nu a fost scutita de suferinta celor multi.
    Astept cu interes, cum am spus deja, sa se scrie o analiza cuprinzatoare istorica-filosofica-antropologica obiectiva, valida, a acestei perioade complexe, fara precedent in istoria umanitatii.
  • aspida 02.03.2023 05:31
    Lăcomia!
    Dacă lacomul e și prost… adio și-un praz verde!
    Pentru că, lacomul devine și arogant, că de prost nu-i prost destul…
  • INJECTIA FINALA 02.03.2023 15:12
    Trăiască frații noștri chinezi și lupta lor de sfărâmare a jugului comunist.
    Lumea încă "liberă "ar trebui să se solidarizeze cu ei pentru a avea o șansă să distrugă noua ordine planuita de sataniștii genocidari.
    Să strigam în cor :
    Libertate! Libertate! Libertate!
  • INJECTIA FINALA 02.03.2023 15:14
    China, marea speranță

    Dacă China s'ar urni
    Lumea s'ar mai primeni
    Și o China creștinata
    Ar schimba planeta toată

    Înțelepți, activi, cuminți
    I'ar scoate pe draci din minți
    Dracii roșii, negri draci
    S'ar preschimba în gândaci

    Schwab cu toți demonizații
    Criminalii, sclerozatii
    Brusc s'ar prabusi în iad
    Unde sceleratii ard !
  • INJECTIA FINALA 02.03.2023 15:15
    Rusia si China, satrapii orientale
    Lasati orice speranta
  • crazy bobz 05.03.2023 02:23
    Ieremia
    (17:5) Așa vorbește Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor și își abate inima de la Domnul!

    Ieremia
    (17:7) Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul!

    Dumnezeu vorbeste clar!
    Ne trezim?
Ultima oră

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie