IOHANNIS HIBERNATUS sau DELTA DUNĂRII PE ÎNȚELESUL TUTUROR, ÎNTR-O PREZENTARE PREZIDENȚIALĂ

De Luminița Arhire  /  

Sursă imagine: Călin-Liviu Georgescu / FB

Sursă imagine: Călin-Liviu Georgescu / FB

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „... Avem un neamț, în sfârșit, în șandramaua asta de țară, to fix it, s-o repare...” (Stelian Tănase, 18 noiembrie 2014, COTIDIANUL. ro)
...................................................................................................................
Până acum, cred, îi mai sugerau consilierii, așa, discret: „...Domnule președinte, să nu vorbiți prea mult... să nu vă obosiți... știți, numai strictul necesar...” Deoarece, tăcând, minciuna cu „neamțul lucrului bine făcut” putea fi perpetuată de către cei interesați măcar până „se alegea” și-a doua oară... Dar de-acum, când el e spre sfârșitul celui de-al doilea mandat, nu-i mai spune nimeni să se abțină, căci după 9 ani chiar nu mai are importanță că-l vede poporul cât e de tontul-tonților! pe cine ar mai putea interesa?

L-au ținut în vitrină ca pe HIBERNATUS atâția ani, în timp ce l-au prezentat ca pe-un Micky Mouse pe Ponta și ca pe-o tută supremă pe Veorica. Iar o mare parte din populație i-a crezut și de aceea mulți cetățeni s-au „tras în poză” sau în selfie-uri istorice declarând cu satisfacție că nu l-au votat pe mincinosul de Victor Ponta și nici pe tuta de Veorica Dăncilă, ci ei au pus cu inteligență ștampila pe „minunea din noiembrie” (după cum s-a exprimat, fermecată, în 2014, Oana Stănciulescu), minune lungă de doi metri fără căciula de nutrie și de vreo trei metri cu căciulă cu tot!

Așa că acum, dacă nu-i mai spune nimeni să fie tăcut și misterios, Klaus crede că e liber la discursuri din capul lui. Iar din capul lui ies, în neștire, numai astfel de panseuri:

„Este 1 septembrie, este Ziua Deltei Dunării, și de aceea am decis, împreună cu Prima Doamnă Carmen și cu întreaga delegație, să venim astăzi aici, la dumneavoastră în vizită. Am vizitat locuri FOARTE FRUMOASE, am fost în zona lacustră Somova-Parcheș. Este o zonă FOARTE SPECIALĂ (!!!!, n.n.) și specialiștii sunt de părere (!!!, n.n.) că este o zonă unică în Deltă, noi suntem de părere că este FOARTE FRUMOASĂ această zonă. Am avut o discuție aplicată, FOARTE BUNĂ cu cei care m-au însoțit astăzi... Ce pot să spun – Delta Dunării este o zonă SENZAȚIONAL DE FRUMOASĂ... Delta Dunării este un LOC MIRIFIC pentru cei care vin în vizită (!!!, n.n.). Delta Dunării este locul în care și din care trăiesc localnicii (!!!, nuuu... și noi care am crezut că localnicii din Delta Dunării trăiesc în Sibiu sau în Baia Mare, n.n.), oamenii locului (!!!, n.n.), dar mai este mult mai mult de spus despre Delta Dunării, este un loc cu FRUMUSEȚI APROAPE INIMAGINABILE. Este un loc cu un potențial deosebit... cu oportunități la tot colțul (!!!, n.n.).”

Nu râdeți, căci are dreptate, zău. Exact așa este! O zonă FOARTE SENZAȚIONAL DE FRUMOASĂ ȘI MIRIFICĂ, PRECUM ȘI FOARTE INIMAGINABIL DE UNICĂ ȘI SPECIALĂ! Și cu multe colțuri, toate cu oportunități într-nsele! Ei, dar cât ar fi Delta Dunării de mirifică, stați să vedeți că există și problemuțe:

„Dincolo de aceste lucruri FOARTE FRUMOASE, trebuie să vedem însă și care sunt problemele. Probleme sunt începând de la pescuitul excesiv, la probleme poate de turism care poate fi mai FRUMOS organizat pentru cei care vin (nu și pentru cei care pleacă, desigur, n.n.), sunt locuri EXTRAORDINAR DE FRUMOASE pe care nu le văd de obicei turiștii (!!!, n.n.), mulți trec cu barca cu mare viteză și... este păcat și aici mai avem FOARTE multă muncă de convingere de dus (!!!, ei las’ că de-acum, dacă ți-au auzit sfatul, nu vor mai face așa, ci vor micșora viteza bărcii, sunt convinsă! n.n.). Sunt probleme care, la prima vedere nu apar (!!!, n.n.), probleme legate de poluare (...). Chiar am vorbit cu domnul guvernator despre poluare cu microparticule de plastic care, sigur, nici nu se văd (!!!, n.n.), dar există și este măsurabil impactul (!!!, n.n.). Și, sigur, există un impact major al schimbărilor climatice și aici lucrurile devin complicate (hai dragă, cât poate să fie de complicat pentru cineva care a reușit să înțeleagă DE CE E ÎNTUNERIC NOAPTEA?, să fim serioși! n.n.).”

Ajungând la pasajul acesta al discursului, m-a trecut așa, un fior, gândindu-mă că nu ne străduim destul să salvăm planeta. Și nici bine nu m-a trecut fiorul, că președintele a și rostit:

„Aici trebuie să ne străduim cu toții să prevenim schimbările climatice dramatice care ar putea să apară. Pentru asta există conceptul de renaturare și am văzut deja câteva zone, inclusiv acum când am fost la Muzeu am văzut zona renaturată Zaghen. Este foarte important să se continue pe această linie, dar este important să se continue într-un fel sustenabil (!!!, n.n.). Să renaturăm Delta, dar să ținem cont și de nevoile comunităților locale, să avem un turism ecologic care arată turistului mai multe frumuseți (!!!, n.n.) și, în același timp, duce la o gestionare mai bună a întregii Delte (!!!, n.n.).”

V-am mărturisit, prieteni, că eu citesc deseori, pe pagina PRESIDENCY. ro, declarațiile președintelui sau îi ascult discursurile. Și totuși... totuși... uneori mi se pare incredibil. Nu se poate ca ACESTA să fie președintele României! Această paiață întinsă pe verticală. Această necuvântătoare care s-a dat de trei ori peste cap și a căpătat, brusc, limbariță. Această termită bosumflată, că asta a ales România, o insectă încremenită în propriul său proiect de isopteră egoistă, adică un-ceva-ce-nu-se-poate, un „klaus-contra-naturii”!!!

De aceea aș vrea să-l întreb astăzi pe Stelian Tănase, omul pe care nu-l sperie Vijuliile naturii:

„Ei bine... sunteți mulțumit de felul în care a reparat Klaus Iohannis, timp de nouă ani, «șandramaua asta de țară»? ...sau, dacă ar fi să citez din Ilf și Petrov, «...vă place tablouașul», Stelian Tănase?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Vasile Pdure 02.09.2023 13:41
  Cu PRIMA MOARTE! Cum să strici tu o țară falnică, multimilenară mă tâmpitule. Doi tâmpiți.
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 8. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

 10. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

Ultima oră

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO