ÎNCEPUTUL SFÎRȘITULUI: PRESA AMERICANĂ DEZVĂLUIE CĂ NORD STREAM A FOST DISTRUS DE ARMATA LUI ZELENSKI

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ofițer ucrainean de rang înalt cu legături cu serviciile de informații a coordonat atacul de sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream de anul trecut, au relatat ieri The Washington Post și Der Spiegel, citând oficiali ucraineni și europeni anonimi, precum și alte persoane familiare cu operațiunea.

Moscova și aliații occidentali ai Kievului s-au acuzat reciproc cu privire la exploziile submarine care au distrus Nord Streams 1 și 2 – gazdocutele dintre Rusia și Europa prin Marea Baltică – la șapte luni de la invazia Rusiei în Ucraina.
 
 
Rolul ofițerului oferă cea mai directă dovadă de până acum care leagă conducerea militară și de securitate a Ucrainei de misteriosul atac din 2022, din septembrie, scrie The Washington Post.

Colonelul Roman Chervinsky, în vârstă de 48 de ani, care a servit în cadrul Forțelor pentru Operațiuni Speciale din Ucraina, a fost „coordonatorul” operațiunii Nord Stream, a declarat The Washington Post, citând persoane care cunosc rolul său.

Chervinsky ar fi gestionat logistica și sprijinul pentru o echipă de șase persoane care a închiriat o barcă cu pânze sub identități false și a folosit echipamente de scufundări la mare adâncime pentru a plasa încărcături explozive pe conductele de gaz.

Potrivit Washington Post, Chervinsky a primit ordine de la oficiali ucraineni mai înalți, care la rândul lor îi raportau generalului Valery Zaluzhny, șeful armatei ucrainene.

Chervinsky a negat, prin intermediul avocatului său, că ar fi avut vreun rol, iar purtătorii de cuvânt ai guvernului ucrainean nu au răspuns la întrebările legate de participarea lui Chervinsky. (B.T.I.)
 
Parteneriat InPolitics
 
Un general american confirmă: Statele Unite au aruncat în aer Nord Stream (VIDEO)
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
 • Vasile Pdure 12.11.2023 20:30
  Peste o lună se va spune că a fost distrus de armata română. Cum care armata română?
 • anna7777 12.11.2023 20:59
  Prostii. Cunoastem adevarul. Stim cine a distrus gazoductul. Acum - in perspectica sacrificarii Ucrainei vizavi de interesul de a ajuta Israelul, US incearca sa se descotoroseasca de orice viitoare acuza ori ancheta. Ii vine la indemana sa-i bage in cofa pe ucraineni, nu cred ca acestia or sa nege vreodata... Sunt indatorati Americii pe o mie de ani de acum inainte....
 • Leonesse 12.11.2023 22:58
  Și USA e datornică Chinei! ???? Râsu' plânsu'.
 • Arb 12.11.2023 21:39
  Ultimul update zice ca acel ofiț ucr ar fi fost awol la data cind a avut loc evenimentul.
  Deci....
 • Valter COJMAN 13.11.2023 05:10
  Indiferent unde duc anumite fire, SUA au fost implicate direct.
 • Nata 13.11.2023 06:40
  Zeli a fost pompat cu miliarde si nu a reusit nimic - mai vine si ziua scadentei cand va trebui sa inghita tot molozul. O merita. Pe de alta parte, sa nu mai spuna ca Bucovina a fost "eliberata" de sub romani. Un mizerabil.
 • Tic 13.11.2023 11:24
  Zeli doar a "administrat" redirectionarea " fondurilor primite" ,cu onorarul de rigoare pt prestatia la pian,se intelege.
 • Mihai Cantuniari 13.11.2023 07:38
  Articolul nu face decat sa sporeasca misterul si intrebarile: daca este adevarat, atunci echipa ucr nu putea actiona fara invoirea sau complicitatea americanilor. Ucr nu erau de capul lor, asa ca a fost fie operatiune sub steag fals (amer s-au folosit de ucr ca sa ramana pasamite cu mainile curate), ori in colaborare stransa cu amer. Mai ramane o intrebare grea: daca rusii au stiut cine a facut operatiunea, -- si nu se poate sa nu fi stiut, la cat de competente sunt structurile lor operative de spionaj -- atunci cum se explica tacerea lor absoluta cand toata lumea ii condamna vehement? De ce s-au lasat blamati, fara o aparare dura? Precis vor urma alte dezvaluiri mai apropiate de realitate.
 • Tic 13.11.2023 11:29
  Rușii sunt parte din comedie.Mă rog, "elitele" rusesti . Ei isi vand resursele ,care sunt în mana cui trebuie ,doar ca in alte piețe ,iar de acolo ajung la noi cu prețuri corespunzatoarei crize .
 • Arb 13.11.2023 16:57
  F buna intrebarea despre ce-au stiut rusii.

  Poate a fost o manevra gen șapte octombrie.....

  Pt ca e imposibil sa nu fi stiut.
 • vasile grozav 13.11.2023 08:24
  0 ciorba reîncălzire. De ce sa nu se spele Americanii pe mâini cu ucrainienii? E mai simplu. Când toată lumea de bun simt știe ca e opera lor. Cine a avut de câștigat ? Firește ca ei, în timp ce Germania și UE au pierdut enorm. Acum se importa gaz lichefiat la preț triplu, iar UE a devenit un nou stat American. Urmează ca politia Federala sa facă curățenia de toamna și primăvară și totl va și în grafic. Despre achiziția de armament, nu are rost sa mai discutam. Ai noștri sunt fruntea. Cred ca ne pregătim sa cucerim lumea și de de nu și universul. Am devenit războinici din cetățeni pașnici ce eram. Războinici la comanda și apărătorii minciunilor, manipulărilor, dezinformării, model de slugărnicie și colonie de prom rang.
 • Tic 13.11.2023 11:31
  "Ne pregătim să cucerim lumea si ,de ce ,nu,si universul":))))))).Foarte bine zis.Am devenit stat militarizat.
 • Miss Ter 13.11.2023 08:35
  Nu au avut capabilitățile necesare îndeplinirii acestei sarcini.
  Este suficient să vedeți pe wikipedia - nu că ar fi de mare încredere - concluzia cercetărilor de la fața locului în care se spune că este imposibil să cobori încărcătura de explozibil cu precizia necesară la 60-80 de metri adâncime de pe o navă.
  A fost nevoie de un minisubmarin cu sonar adică a fost fie Rusia, USA sau UK.
  Dacă s-a spus că a fost Ucraina, sigur nu au fost ei. Trebuie citit totul în cheie inversă.
 • Floreas 13.11.2023 08:59
  ' ÎNCEPUTUL SFÎRȘITULUI: PRESA AMERICANĂ DEZVĂLUIE CĂ NORD STREAM A FOST DISTRUS DE ARMATA LUI ZELENSKI '
  Nu, presa americana nu dezvaluie nimic, doar deviaza atentia de la principalul responsabil.
  O spune clar 'Un general american confirmă: Statele Unite au aruncat în aer Nord Stream'
 • Rusi 13.11.2023 18:36
  SUA se spala pe maini. La fel vor proceda si cu Zelensky, Il vor termina sa nu se afle nimic de la el.
 • Quo vadis 14.11.2023 00:25
  Nu noi, nu noi...
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO