Guvernul încearcă din nou biometrizarea și amprentarea întregii populații prin cartea de identitate electronică care servește pentru integrarea în identitatea digitală unică europeană și internațională

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul de glorie 2017 - se pare ca a fost anul in care a început sa se introduca in legislație ceea ce se pune în practica acum. Identitatea digitala este deja legiferată la nivel național.
 
Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a fost inițiat în 2017. Nu a fost adoptata o lege pentru ca au fost cetățeni care s-au opus (si ar trebui sa le mulțumim).
 
Domiciliul - un subiect de interes pentru "aleși" și guvernanți.
 
Se trece de la o extrema la alta.
 
Dacă anul trecut USR voia sa scoată domiciliul din cartea de identitate, anul acesta Guvernul vrea sa introducă niște norme aberante cu privire la domiciliu, cum ar fi: rămânerea fără act de identitate valabil, dacă constata polițistul ca nu mai locuiești la adresa la care ți-ai declarat domiciliul.
 
(Un simplu exemplu cu privire la impactul acestei prevederi: cetățenii romani care locuiesc în străinătate și trebuie sa aibă un domiciliu în tara ca să aibă carte de identitate, se trezesc fără el când o sa constate polițistul ca nu locuiesc la domiciliul declarat).
 
În acest sens, MAI a pus în dezbatere publica un proiect de OUG (care prevede multe altele - între care și atacarea demnității umane prin amprentarea populației și introducere impresiunilor papilare în cartea de identitate, transformând astfel orice cetățean într-un potențial infractor).
 
Insa, la o verificare scurta privind acest proiect, am constatat ca el modifica OUG nr. 97/2005.
Uitându-mă în dunga pe OUG nr 97/2005, am constatat ca în august 2020 a suferit numeroase modificări.
Ea a fost modificata prin Legea nr. 162/2020 (proiectul de lege fiind inițiat în oct 2017, înregistrat la Camera Deputaților sub nr PL-x 575/2017 http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2...)
Nu am făcut o analiza completa.
 
Însă, ceea ce mi-a sărit în ochi a fost forma actuala a art 13 alin 3 din OUG nr 97/2005 (introdusa prin proiectul de lege din 2017, devenit Legea nr 162/2020 http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/228244):
 
"Cartea electronică de identitate permite titularului AUTENTIFICAREA în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții PUBLICE sau PRIVATE, precum și utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii".
 
Care va sa zică, în România, cu cartea electronica de identitate ne identificam și autentificam în sistemele electronice ale instituțiilor publice și private.
 
La prima vedere, nu ar părea nimic important.
 
Însă, dacă ne raportam la proiectul de Regulament al UE privind identitatea digitala unică și portofelul digital COM/2021/281 are o mare relevanta (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:52021PC0281)
 
"Articolul 11a
 
Identificare unică
 
(1) Atunci când sunt utilizate pentru autentificare mijloace de identificare electronică notificate și portofele europene pentru identitatea digitală, statele membre asigură identificarea unică."
 
"Articolul 12b
 
Utilizarea transfrontalieră a portofelelor europene pentru identitatea digitală
 
(1) În cazul în care statele membre solicită o identificare electronică utilizând un mijloc de identificare electronică și o autentificare în temeiul dreptului intern sau al practicii administrative pentru a accesa un serviciu online furnizat de un organism din sectorul public, acestea acceptă, de asemenea, portofele europene pentru identitatea digitală emise în conformitate cu prezentul regulament.
 
(2) În cazul în care beneficiarii privați care furnizează servicii sunt obligați de DREPTUL NATIONAL sau de dreptul Uniunii să utilizeze autentificarea strictă a utilizatorului pentru identificarea online sau în cazul în care autentificarea strictă a utilizatorului este impusă în baza unei obligații contractuale, inclusiv în domeniile transporturilor, energiei, serviciilor bancare și financiare, securității sociale, sănătății, apei potabile, serviciilor poștale, infrastructurii digitale, educației sau telecomunicațiilor, beneficiarii privați acceptă, de asemenea, utilizarea portofelelor europene pentru identitatea digitală emise în conformitate cu articolul 6a."
 
Mai sunt necesare câteva obligativități de introdus prin niște legi române. E posibil sa fie introduse deja și sa nu știm.
 
Avem de muncă.
 
Trebuie sa luam la puricat toată legislația adoptata din 2017 încoace și sa scoatem aceste "mici" și "distrugătoare" norme care au fost introduse fără sa ne dam seama (nici noi, nici cei care le-au adoptat nu cred ca au înțeles impactul).
 
În privința proiectului de OUG pus în dezbatere de MAI: el trebuie oprit. Nu ne pregătește nimic bun.
 
PS: V-am mai spus ca la finalul pandemiei o sa ne trezim că avem atâtea modificări legislative făcute în liniște, cât eram noi ocupați cu masca, vaccinarea, certificatul, de o sa ne ia durerea de cap și nu o sa mai înțelegem în ce lume trăim.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Othanael 21.01.2022 12:05
    Va multumesc pentru vigilenta doamna avocat. Nu ne putem permite sa trecem cu vederea nimic.
  • Floare de colt 21.01.2022 15:17
    Companiile private au cel mai mare interes sa se ajunga la o identitate digitala, pt. ca acesta este obiectivul lor controlul lumii. Dar nu pot sa impuna direct aceste lucruri tuturor, ci doar prin intermediul guvernelor, pe care le conduc din umbra. Pana acum oamenilor li se parea normal si cel mai convenabil, sa aiba un pasaport biometric cu care sa circule liber, sa plateasca cu telefonul sau cardul, o dovada de evolutie tehnologica. Ca orice tehnologie, poate fi folosita in binele sau raul oamenilor. Cand ne atrageau atentia, monahii in varsta, ca trecerea la carduri sunt primele semne ale apropierii marcarii oamenilor, multi ii considerau ramasi in urma tehnologiei, a progresului. Iata ca acum ne aducem aminte de avertismentul lor si intelegem cat de naivi au fost multi dintre cei care au desconsiderat spusele lor! Sa ne opunem adoptariii acestor legi, sa le stricam planurile cat putem noi, oameniii obisnuiti. de care se impiedica elitele lumii.
  • Tic 21.01.2022 15:55
    Da, perdeaua de fum a ascuns multe. Inclusiv morți,malpraxis,sau crime de-a binelea.
  • Sweeping 21.01.2022 16:08
    Iaca cum vine pecetea lui antihrist, prin antihristii de la guvernare.

    Români, este vremea muceniciei: viata veșnică sau moartea veșnică, avem doar două alegeri.

    Dumnezeu sa ne dea rabdarea și credința sfinților, altfel vom cădea și ne vom pierde viața veșnică!
Ultima oră

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!

11:43

Dr. Răzvan Constantinescu: ȘTIU CĂ SUNTEȚI CONTRARIAȚI

11:08

Mihai Tîrnoveanu: Biruința Crucii de la Valea Uzului

10:20

Ion Cristoiu: ”Ciolacu îi face lugu-lugu Gabrielei Firea ca să-i ia gâtul”

10:04

Klaus Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: ”Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”

09:31

Valerian Stan, candidat la Primăria Capitalei: ”Se încearcă eliminarea PNȚ-MM”

09:20

Luminița Arhire: VIZITĂ DE LUCRU

07:38

2024 - un thriller plin de suspans. Cum s-a încercat provocarea unui Război Mondial

01:00

24 aprilie: Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții care au apărat credința ortodoxă în Transilvania cu prețul libertății

23:45

"Revoluția” pro-viață a Părintelui Nicolae Tănase evocată de Ziarul Lumina al BOR. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

23:30

Scriitorul Constantin Barbu a fost primit în Academia Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg - Corespondență din Austria

23:00

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS

22:07

În Japonia a avut loc o conferință de presă majoră despre procesele în care mai multe victime solicită despăgubiri pentru vătămările grave în urma vaccinării COVID-19 – VIDEO

20:54

Pfizer și Moderna au început la Londra bătălia juridică privind brevetele pentru tehnologia din “vaccinurile” Covid - Moderna susține că a brevetat tehnologia ARNm între 2010 și 2016, cu mult înaintea pandemiei COVID-19

20:30

Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon