Guvernul încearcă din nou biometrizarea și amprentarea întregii populații prin cartea de identitate electronică care servește pentru integrarea în identitatea digitală unică europeană și internațională

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul de glorie 2017 - se pare ca a fost anul in care a început sa se introduca in legislație ceea ce se pune în practica acum. Identitatea digitala este deja legiferată la nivel național.
 
Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a fost inițiat în 2017. Nu a fost adoptata o lege pentru ca au fost cetățeni care s-au opus (si ar trebui sa le mulțumim).
 
Domiciliul - un subiect de interes pentru "aleși" și guvernanți.
 
Se trece de la o extrema la alta.
 
Dacă anul trecut USR voia sa scoată domiciliul din cartea de identitate, anul acesta Guvernul vrea sa introducă niște norme aberante cu privire la domiciliu, cum ar fi: rămânerea fără act de identitate valabil, dacă constata polițistul ca nu mai locuiești la adresa la care ți-ai declarat domiciliul.
 
(Un simplu exemplu cu privire la impactul acestei prevederi: cetățenii romani care locuiesc în străinătate și trebuie sa aibă un domiciliu în tara ca să aibă carte de identitate, se trezesc fără el când o sa constate polițistul ca nu locuiesc la domiciliul declarat).
 
În acest sens, MAI a pus în dezbatere publica un proiect de OUG (care prevede multe altele - între care și atacarea demnității umane prin amprentarea populației și introducere impresiunilor papilare în cartea de identitate, transformând astfel orice cetățean într-un potențial infractor).
 
Insa, la o verificare scurta privind acest proiect, am constatat ca el modifica OUG nr. 97/2005.
Uitându-mă în dunga pe OUG nr 97/2005, am constatat ca în august 2020 a suferit numeroase modificări.
Ea a fost modificata prin Legea nr. 162/2020 (proiectul de lege fiind inițiat în oct 2017, înregistrat la Camera Deputaților sub nr PL-x 575/2017 http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2...)
Nu am făcut o analiza completa.
 
Însă, ceea ce mi-a sărit în ochi a fost forma actuala a art 13 alin 3 din OUG nr 97/2005 (introdusa prin proiectul de lege din 2017, devenit Legea nr 162/2020 http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/228244):
 
"Cartea electronică de identitate permite titularului AUTENTIFICAREA în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții PUBLICE sau PRIVATE, precum și utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii".
 
Care va sa zică, în România, cu cartea electronica de identitate ne identificam și autentificam în sistemele electronice ale instituțiilor publice și private.
 
La prima vedere, nu ar părea nimic important.
 
Însă, dacă ne raportam la proiectul de Regulament al UE privind identitatea digitala unică și portofelul digital COM/2021/281 are o mare relevanta (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:52021PC0281)
 
"Articolul 11a
 
Identificare unică
 
(1) Atunci când sunt utilizate pentru autentificare mijloace de identificare electronică notificate și portofele europene pentru identitatea digitală, statele membre asigură identificarea unică."
 
"Articolul 12b
 
Utilizarea transfrontalieră a portofelelor europene pentru identitatea digitală
 
(1) În cazul în care statele membre solicită o identificare electronică utilizând un mijloc de identificare electronică și o autentificare în temeiul dreptului intern sau al practicii administrative pentru a accesa un serviciu online furnizat de un organism din sectorul public, acestea acceptă, de asemenea, portofele europene pentru identitatea digitală emise în conformitate cu prezentul regulament.
 
(2) În cazul în care beneficiarii privați care furnizează servicii sunt obligați de DREPTUL NATIONAL sau de dreptul Uniunii să utilizeze autentificarea strictă a utilizatorului pentru identificarea online sau în cazul în care autentificarea strictă a utilizatorului este impusă în baza unei obligații contractuale, inclusiv în domeniile transporturilor, energiei, serviciilor bancare și financiare, securității sociale, sănătății, apei potabile, serviciilor poștale, infrastructurii digitale, educației sau telecomunicațiilor, beneficiarii privați acceptă, de asemenea, utilizarea portofelelor europene pentru identitatea digitală emise în conformitate cu articolul 6a."
 
Mai sunt necesare câteva obligativități de introdus prin niște legi române. E posibil sa fie introduse deja și sa nu știm.
 
Avem de muncă.
 
Trebuie sa luam la puricat toată legislația adoptata din 2017 încoace și sa scoatem aceste "mici" și "distrugătoare" norme care au fost introduse fără sa ne dam seama (nici noi, nici cei care le-au adoptat nu cred ca au înțeles impactul).
 
În privința proiectului de OUG pus în dezbatere de MAI: el trebuie oprit. Nu ne pregătește nimic bun.
 
PS: V-am mai spus ca la finalul pandemiei o sa ne trezim că avem atâtea modificări legislative făcute în liniște, cât eram noi ocupați cu masca, vaccinarea, certificatul, de o sa ne ia durerea de cap și nu o sa mai înțelegem în ce lume trăim.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Othanael 21.01.2022 12:05
  Va multumesc pentru vigilenta doamna avocat. Nu ne putem permite sa trecem cu vederea nimic.
 • Floare de colt 21.01.2022 15:17
  Companiile private au cel mai mare interes sa se ajunga la o identitate digitala, pt. ca acesta este obiectivul lor controlul lumii. Dar nu pot sa impuna direct aceste lucruri tuturor, ci doar prin intermediul guvernelor, pe care le conduc din umbra. Pana acum oamenilor li se parea normal si cel mai convenabil, sa aiba un pasaport biometric cu care sa circule liber, sa plateasca cu telefonul sau cardul, o dovada de evolutie tehnologica. Ca orice tehnologie, poate fi folosita in binele sau raul oamenilor. Cand ne atrageau atentia, monahii in varsta, ca trecerea la carduri sunt primele semne ale apropierii marcarii oamenilor, multi ii considerau ramasi in urma tehnologiei, a progresului. Iata ca acum ne aducem aminte de avertismentul lor si intelegem cat de naivi au fost multi dintre cei care au desconsiderat spusele lor! Sa ne opunem adoptariii acestor legi, sa le stricam planurile cat putem noi, oameniii obisnuiti. de care se impiedica elitele lumii.
 • Tic 21.01.2022 15:55
  Da, perdeaua de fum a ascuns multe. Inclusiv morți,malpraxis,sau crime de-a binelea.
 • Sweeping 21.01.2022 16:08
  Iaca cum vine pecetea lui antihrist, prin antihristii de la guvernare.

  Români, este vremea muceniciei: viata veșnică sau moartea veșnică, avem doar două alegeri.

  Dumnezeu sa ne dea rabdarea și credința sfinților, altfel vom cădea și ne vom pierde viața veșnică!
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani