Gheorghe Piperea, despre semnificația cuvântului „extremist”: Este acel om care, cu toți banii din lume, cu toată mass-media la picioare, cu toată social media asmuțită asupra „dușmanilor”, vrea să ne impună soluția lui finală

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În continuarea demersului de ieri, de revenire la sensurile normale ale cuvintelor și de abandonare a transcuvintelor (care unora le-au pus mintea pe bigudiuri), azi voi face referire la cuvântul „extremist”.
 
Conform DEX, adjectivul „extremist” înseamnă ceva „care privește ideile și faptele împinse la extrem”. Substantivul extremist îl desemnează pe cel „care depășește limitele normale” sau pe cel care practică extremismul, adică „atitudinea politică, mișcarea sau curentul care urmăresc, prin măsuri violente sau radicale, să impună idei extreme, opinii exagerate sau soluții „finale”. 

De regulă, aceste soluții „finale” se referă la un grup indeterminat de oameni, toți „vinovați” față de extremiști pentru simplu fapt că își permit să existe sau, după caz, pentru că nu se supun căii „drepte”, impuse de extremiști.  

Așadar, extremist este cel care gândește și se comportă a-normal. Extremist este anti-natalistul, ciudatul care își lipește palmele cu super-glue de asfaltul încins sau care aruncă vopsea peste tablourile cu inestimabilă valoare culturală, bizarul care ține lecții de morală în public, în fundul gol, decorat cu panaș multicolor și cu paiete lucitoare, oficialitatea birocratică decisă, pentru „siguranța noastră”, se ne închidă în casă, în spital sau în spatele măștii și al gardurilor de sârmă și să ne oblige să devenim insectivori, nespălați cu lunile și pregătiți pentru euthanasie imediat ce împlinim 60 de ani.    

Extremist este cel care, cu toți banii din lume, cu toată mass-media la picioare, cu toată social media asmuțită asupra „dușmanilor”, vrea să ne impună soluția lor finală. Extremiști sunt triștii și nefericiții tatuați mental care se văd pe ei în raiul pseudo-științei și al știrilor oficiale, iar pe noi ne vor supuși damnațiunii veșnice în iadul științific. 

Nu este extremist cel care pledează pentru (revenirea la) normalitate, pentru familie, pentru viitorul asigurat prin copii, pentru demnitate umană, pentru un trai decent, pentru libertate și rațiune. Nu este extremist cel care refuză să se supună nebuniei colective a științei transformate în religie și a noii inchiziții a „faptelor verificate”.

Nu este extremist cel care știe că este loc sub soare pentru orice ființă simțitoare, creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Muad'dib 28.07.2023 12:17
  Da. Foarte bine punctat. De ce credeți că Orwell ne-a avertizat despre „nouvorba”?

  „Întru'nceput era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Cuvântul Dumnezeu era” (Ioan 1, 1).
 • INJECTIA FINALA 29.07.2023 05:23
  Ce frumos, e loc sub soare
  Pentru orice fiinta simtitoare
  Orice bandit planetar, putoare
  Face'o pata pe soare
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!