Gheorghe Piperea, despre manipulările grosolane din media: La începutul războiului din Ucraina, o televiziune ne prezenta un joc video drept bătălia epică dintre ucraineni și ruși. Acum, o jurnalistă s-a pus pe burtă ca să relateze de sub ploaia de bombe

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La începutul plandemiei, planeta era terorizată cu chinezi care cădeau secerați pe stradă, cu oameni încuiați pe dinăuntru cu lacăte grele și cu orașe de zece milioane de oameni pustii. S-a dovedit a fi fals. La fel, cu sicriele din Bergamo, Italia.

La începutul războiului din Ucraina, o tv din România a prezentat un joc video drept bătălia epică dintre ucraineni și ruși. Ca să fie jocul video mai credibil, erau în platou generalii cu mintea în rezervă, care comentau. A fost un fals penibil.

Când resturi de rachete ucrainene au căzut dincolo de granița cu Ucraina, pe teritoriul Poloniei, și au ucis doi fermieri, Reuters a dat asigurări că sunt rachete rusești. Lumea a fost la doi pași de al treilea război mondial. Lucrurile s-au calmat după ce s-a dovedit falsul. Nimeni de la Reuters, însă, nu a fost băgat la închisoare.

În vară, incendii de pădure din Grecia, puse de mână criminală, au fost prezentate ca efect al fierberii globale. Falsul a fost recunoscut oficial, dar narativul a rămas.

La două zile după atacurile teroriste din Israel au fost prezentate drept atacuri care anunță al treilea război mondial niște focuri de artificii dintr-un oraș algerian.

Ieri, o jurnalistă s-a pus pe burtă ca să relateze de sub ploaia de bombe, în timp ce în cadru au apărut bicicliști în șlapi și tricou.

În cazurile de mai sus, nu intervine niciun CNA, niciun fact checker, nicio instanță morală sau minister al adevărului pentru a opri cavalcada de știri false. Dacă teoriile conspirației vorbesc despre realități ascunse sau fantezii pure, fiind, de regulă, total inofensive, aceste știri sunt extrem de periculoase, aducând moarte, suferință, risc de război mondial și neîncredere totală în semeni.

Notă: în 2019 s-a semnat Trusted News Initiative. Marile tv, radio și ziare americane, plus rețelele de socializare, s-au înțeles ce trebuie să se înțeleagă prin informație de încredere, precum și cum să se mintă la unison pentru ca minciuna să fie credibilă, ba chiar obligatoriu îngurgitată de supuși. Prin imperialism cultural și economic, inițiativa americană a-a impus întregii lumi. Nimeni nu a mai mișcat în front. De aceea minciunile și "adevărurile” oficiale s-au impus ca informații sigure, de necombătut. De aceea știința a devenit religie: trusted science, settled science.

Poate că, în lipsa reacției cerberilor "adevărului” oficial, ar fi indicat să îi dăm noi pe mâna CNA și a justiției pe acești mercenari ai războiului informațional transformat în infotaiment.

Cum facem asta?

Simplu: nu trebuie decât să ne eliberăm de cel viclean!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Gogu de la băcănie 25.10.2023 09:33
  dacă știința ar fi devenit religie nu s-ar mai fi injectat nimeni cu chimicalele experimentale, n-ar mai fi spus nimeni că există 99 de genuri etc.
 • IC XC NI KA 25.10.2023 12:32
  Dar cum voiați să fie îmbrăcați bicicliștii dl. av.? Sunteți culmea, nu se mai poate îmbracă omul “în șlapi și tricou”.

  Ce poți să mai spui? Că minciuna a luat locul sub-adevărului? Că locul Adevărului nu-l va lua niciodată o r i c â t s-ar da peste cap.

  Doamne, miluiește.
 • Wolf Edmond 25.10.2023 19:12
  Cine mai are încredere în decidenții politici? Plandemia, atitudinea față de Agenda 2030 (măreața resetare), față de Comisia Europeană, față de războiul din Ukraina, față de regimul Zselenesku și mai ales discriminarea făcută între proprii cetățeni și ukrainienii refugiați le-au compromis definitiv credibilitatea. Ce adevăr primim de la guvernul nostru? Că n-avem sex ci gen? Că deviațiile sexuale și familia trans reprezintă normalitatea iar familia tradițională contrariul? Că odraslele noastre trebuiesc educate leghebete pe ascuns cu manuale pe care le au doar profesorii pentru că dacă ar intra în posesia elevilor le-ar putea duce acasă și le-ar vedea părinții?
  Am ajuns, de fiecare dată când aud un om politic vorbind, să mă întreb: „Unde-i adevărul?” considerând din start că a spus doar minciuni. Valabil și pentru majoritatea presei grase, complice la rele și minciună.
 • Rusi 30.10.2023 17:29
  Televiziunea Antena3 si Radu Tudor ne prezenta un joc video drept razboiul din Ucraina.
Ultima oră

23:08

Ce s-ar fi întâmplat cu SUA dacă Trump nu întorcea capul? Întrebări legitime cu privire la tentativa de asasinat. Care este acum situația privind alegerile

21:50

SolidNews: Lavrov a citat din Ferma Animalelor la ONU

21:47

Convenția Republicanilor dă de pămînt cu mișcarea LGBTQ: ”Vom pune capăt nebuniei de gen de stânga”

21:33

Comunicat al Patriarhiei Române: Răspuns la reacția institutului “Elie Wiesel” privind canonizările recente ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

19:37

10 ciudățenii majore în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Analizate de Dr. Peter McCullough și John Leake - VIDEO

19:36

Tucker Carlson a intrat în Colimatorul evreiesc: Vor să-l izoleze de Donald Trump

18:30

Constantin Barbu: Plagiatorul Cărtărescu, urmașul proletcultiștilor Ovid S. Crohmălniceanu și Paul Cornea, un ipochimen incult peste limitele admise (I)

17:46

Doi eurodeputați români, de stânga și extremă stânga, aleși vicepreședinți ai Parlamentului European

17:08

O româncă jurnalistă în SUA, martoră la tentativa de asasinat asupra lui Trump: Ce a spus despre acele momentele teribile

15:17

Ion Cristoiu: Împotriva lui Donald Trump vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv cele criminale

14:49

Iranul respinge acuzațiile ”malițioase” de implicare în tentativa de asasinare a lui Trump

13:53

Patriarhia Română face apel la rugăciune pentru încetarea secetei

13:34

Caz halucinant în justiția din Mehedinți: a ucis un om și a fost lăsat în arest la domiciliu!

13:18

Von der Leyen a pierdut procesul privind secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor COVID

13:11

Iată cât de aproape a trecut glonțul de capul lui Trump (VIDEO)