Gheorghe Piperea: Vreau să pun în discuție și să încerc să demontez una dintre marile și gogonatele minciuni ale lui Cîțu

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiparosul spune că România ar avea o creștere economică record, de peste 13% din PIB, în primul semestru al lui 2021, în raport de semestrul II din 2020. 

Las la o parte că individul compară mere cu pere - ca să vezi dacă ai creștere economică, trebuie să faci comparația cu semestrul similar din anul 2019, când nu era pandemie, și nu cu cel din anul 2020, o perioadă de timp grevată de o scădere economică monstruoasă și de o concentrare a afacerilor pe bănci, super-marketuri, comercianți (de regulă, ilegitimi) de materiale sanitare și entități bine înfipte politic, care au făcut afaceri cu statul, prin încredințare directă de contracte, fără licitație și fără competiție. 

De asemenea, nu pun în balanță nici nenorocirea celor 50 de miliarde de euro cu care Câțu ne-a făcut captivi la creditori, pe două generații, cu ajutorul căreia Cîțu a comis „creștere economică”.  
Altceva este mai important de reliefat.

Prețul produselor și al serviciilor de bază și costul materiilor prime și al materialelor au crescut, în medie, cu 25%. 
Simte acest lucru orice consumator și orice agent economic. 

Nu e nevoie de probe, e un fapt notoriu cunoscut și clamat peste tot.

În cantitate și calitate, nu sunt mai multe produse, servicii, materii prime și materiale, ci mai puține - așa se explică explozia prețurilor*. Deci, nici productivitatea nu a crescut, nici PIB-ul în valoare reală nu a crescut. 

Ceea ce a crescut a fost doar valoarea nominală a PIB-ului. 

Banul are, în 2021, o putere de cumpărare mai redusă cu 25% față de 2019 (inflația de 5,7%, anunțată de BNR, nu este corelată cu puterea de cumpărare și cu această exploziei a prețurilor produselor și serviciilor de bază). 

De vreme ce cantitatea și calitatea produselor și serviciilor nu au crescut, ci au stagnat sau chiar au scăzut, în realitate România are o scădere economică, și nu o creștere. 

Din acest punct de vedere, afirmațiile bombastice ale lui Câțu sunt, de fapt, bancuri de la Radio Erevan - nu este vorba de o creștere economică de 13% din PIB, ci de o scădere economică în termeni reali de minim 12%. 
De altfel, această scădere a cantității și a calității produsului intern brut se vede limpede în: 

- scăderea alarmantă a ofertei de materii prime și materiale (este suficient să ne reamintim ce s-a întâmplat recent cu industria auto, dată fiind penuria de semiconductori - Dacia Renault a avut perioade de suspendare a producției și de șomaj tehnic parțial - și să privim realitatea creșterii prețului carburantului de la 4,2 lei, anul trecut, la 5,8 - 6,2 lei zilele astea) și în 

-creșterea neașteptată a economiilor populației (conform datelor de la BNR, băncile readuc în piață, prin creditare, doar 67% din aceste economii), care denotă o scădere drastică a intenției de consum, deci o scădere drastică a cererii agregate; lucrurile vor fi devenit și mai grave atunci când „autoritățile” vor introduce mult-așteptatul și lăudatul pass sanitaire, care va opri accesul în magazine a nu mai puțin de 75% din populație (persoanele „neimunizate” nu vor avea acces deloc în magazine, sau vor avea acces doar în uichend, ca pe vremea lui Ceaușescu).   

Recomand, așadar, abținerea de la aplauzele pentru Câțu, că nu există motive. 

Nu mai merge cu vorba aia veche, de politolog de cârciumă - „o fi băut el (s-o fi drogat), dar a mai și făcut”. 
Chiparosul nu a făcut nimic. 

Mă rog, cu excepția unei datorii seculare de 50 de miliarde de euro, pentru care niște consultanți încasează comisioane de zeci de milioane de euro, doar pentru că i-au deschis lui niște uși. 

În final, vă invit să vă întrebați dacă puteți să îl ma credeți vreodată pe „marele” finanțist Cîțu, care nu își mai amintește dacă a fost în cătușe sau nu și nici dacă a avut sau nu un proces de țepuire a unei bănci americane. Și nici dacă a comis sau nu un atac terorist asupra leului în 2008. Și nici dacă a plătit sau nu impozite pe banii pe care și-i ține în conturi offshore.   
  
*se estimează că, la iarnă, facturile la gaze se vor dubla; bucureștenii nu vor mai vrea apă caldă, pentru că prețul gigacaloriei se va tripla (inclusiv din cauza eliminării subvenției); energia electrică va fi mai scumpă cu cel puțin 25%, printre altele pentru că România a început să ... importe energie electrică (pentru prim oară în istorie)
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  8. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  9. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă