Gheorghe Piperea: Un incendiu al unui gaz poate fi stins numai cu stingătoare cu pulbere uscată pentru clasele de inflamabilitate A, B și C. Deci: nu apă, nu spumă. Pulbere uscată! Scrie la manual

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Captura Agerpres de la Crevedia: Pompieri acționând cu apă la câțiva metri de cisterna cu GPL înainte ca aceasta să explodeze

Captura Agerpres de la Crevedia: Pompieri acționând cu apă la câțiva metri de cisterna cu GPL înainte ca aceasta să explodeze

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întrebare la testele pentru permisul de șofer:

"Un incendiu al unui gaz poate fi stins:

1. Numai cu stingătoare cu spumă.

2. Cu un stingător cu apă.

3. Numai cu stingătoare cu pulbere uscată pentru clasele de inflamabilitate A, B și C.

4. Cu jeturi de apă pulverizată”.

Răspuns corect: 3.

Răspunsuri greșite: 1,2 și 4.

Deci: nu apă, nu spumă. Pulbere uscată.

Dar ce-ați zice dacă ați afla că una dintre cauzele invariabile ale accidentelor profesionale se găsește în lege? 

Recent, România s-a dotat cu o lege "modernă” de înmatriculare și de autorizare a funcționării societăților: Legea nr.265/2022 privind registrul comerțului. O lege emisă pe vremea ministeriatului la justiție a actualului ministru al internelor, cu experți plătiți de Banca Mondială și de CE. 

Ce ne zice moderna lege pe partea de autorizare a funcționării, din perspectiva siguranței (ISU, sanitar, sanitar-veterinar, protecția muncii, mediu)? 

Că nu e nevoie de nicio autorizație prealabilă pentru a funcționa. 

Este suficientă o declarație pe proprie răspundere că respectă legile și procedurile ca să funcționezi dată de "patron”. 
 
Declarația este dată de indivizi ca cei de la stația GPL de la Crevedia, deci este de foarte mare încredere. 

[Bonus: un srl se poate constitui chiar și cu un leu capital social, din care minim 0,7 lei trebuie vărsați în trei luni de la înmatriculare]

Dacă, în 6 luni, autoritățile descoperă că nu respecți legea și procedurile, te obligă să închizi. 

Dați-mi un singur exemplu în care o "afacere” ca stația GPL de la Crevedia care a sărit în aer aseară sau ca o bombă biologică de pe litoral a fost lichidată administrativ, iar patronul închis pentru fals în declarații. Eu nu am găsit.

Foarte important: pentru a salva niște vieți, este nevoie de donații de sânge.
 
Captură Foto: Agerpres. VIDEO: AICI
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Miss Ter 27.08.2023 15:46
  Văd acum în derulare marea campanie de donare de sânge pentru 60 de victime - 60 de victime din care unele nu necesită transfuzii și din care vor mai muri cel puțin încă 5, că așa e în tenis. Nu o zic eu. O zic medici cinici cu 40 de ani de experiență în spate - inhalare de foc, undă de șoc, arsuri extinse, etc.
  Nu se specifică nimic în legătură cu sângele: sânge de vaccinat, de nevaccinat? Pot eu un nevaccinat să pun în pericol eroii salvatori cu sângele meu fără Pfizer?! Păi nu pot că nu se face.
  De cât sânge este nevoie pentru 60 de victime? 2 cisterne precum cele care au sărit în aer?
  Am garanția că sângele nu ajunge după vânzare în buzunarele cioclului arahatian?
  Propun ca donația să fie realizată de doctori - ar fi un act firesc de la eroii în halate albe la eroii ce stingeau focul cu apă.
 • Gaby Robinsohn 27.08.2023 16:12
  Nu e suficient sange in spitale pentru ca Ro trimite sange si trateaza pacientii din Ukr. De asta se cere insistent donare. Sunt mii de spitale in RO, e plin de medici. De ce sunt dusi pacienti in strainatate?? Aici nu se pricep, nu au aparatura, nu au locuri??? Demisia Rafila. Nu esti in stare, lasa locul altora. Seria actuala de accidente si morti nu e intamplatoare. Romania e sub zodia dezastrelor. Vin vremuri nasoale. Cine isi inchipuie ca alegerile de la anu vor inlatura ticalosii de la putere se inseala amarnic.
 • Mircea Dragan 27.08.2023 19:24
  Incendiu al unui gaz NU se stinge cu nimic. Poti doar intrerupe alimentarea prin inchiderea robinetului si racirea cu apa a respectivului recipient.
  Daca stingi focul si fluxul de gaz continua atunci ai parte de explozii.
  Asta se studiaza la niste cursuri speciale pe care trebuiau sa le urmeze si pompierii in frunte cu sefii lor.
 • Iuliuss 28.08.2023 01:23
  Iată tipurile de stingătoare: https://images.app.goo.gl/8NaF5NqXJjSZmdt68
Ultima oră

23:13

Tucker Carlson ridică întrebări serioase cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - VIDEO

23:10

Executat în lanțuri: Spiru Blănaru, comandantul luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului (16 iulie 1949)

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?