Gheorghe Piperea: Un gând de început de an. Cele două mari pericole care ne vin dinspre birocrația UE sunt: (i) evacuarea din sufletul omului european a creștinismului și (ii) alunecarea către un totalitarism de tip sovietic

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele două mari pericole care ne vin dinspre birocrația UE sunt:

(i) evacuarea din sufletul omului european a creștinismului* și 

(ii) alunecarea către un totalitarism de tip sovietic. Sunt două lucruri grave pentru care mulți români au decis să părăsească România înainte de 1989. 

Intuiția mea este că, în locul sufletesc lăsat gol prin evacuarea din omul european a creștinismului, se vor instala religii de substituție, periculoase, de natură a aduce neantul în Europa: covidismul, scientologia, antinatalismul, antivitalismul, transhumanismul, ecumenismul new age, aplatizant. Ba chiar satanismul. 

A se observa că, azi, birocrația europeană nu mai vorbește de creștini, ci de „oameni ai credinței”, și nici de Crăciun sau de Paști, ci de „sărbători de sezon”. Rădăcinile creștine ale proiectului european sunt negate. Ideologia „părinților fondatori” ai UE, care a fost creștină și pacifistă, este ștearsă, pas cu pas. În schimb, ni se vând „valori ale UE” pe care nu le precizează nimeni, cu toate că ni se impun ca niște mistere religioase, în stilul ocult al credințelor și ritualurilor păgâne.

În altă ordine de idei, este imposibil să nu se observe trendul totalitar al birocrației de la Bruxelles, care pare a ne îndrepta, pe toți cei 460 de milioane de cetățeni UE, înspre o nouă uniune sovietică, cu mult mai centralistă și constrângăopare decât cea picată în anul 1991. Europenii nu mai percep totalitarismul și, deci, nici pericolul, dar noi, românii, îl știm, îl simțim, îl bănuim peste tot. Ne-au ascuțit simțurile cei 45 de ani de comunism și ce 33 de ani de tranziție la economia de piață și de capitalism de cumetrie sau de supraveghere și control.
 
Avem o neîncredere funciară în autorități, căci ne-au mințit mereu, și o adevărată idiosincrazie față de birocrați și tehnocrați, care au dat spoială „științifică” materialismului dialectic și istoric, programului de alimentație rațională, salamului cu soia etc. și au pactizat mereu cu autoritățile care i-au plătit și le-au pus la picioare privilegii nomenklaturiste.    

Cu toate acestea, România nu își poate propune să militeze pentru ieșirea din UE. 

Un „Ro – Exit”, pe modelul Marii Britanii, nu numai că nu ar fi posibil (nu ne comparăm cu UK, economic, militar și diplomatic), dar ar fi și o mare greșeală strategică. 

România și românii au făcut eforturi și sacrificii pentru a ajunge și rămâne în UE, au pierdut bani și active, au rămas fără porțiuni enorme din industrie, păduri și terenuri agricole și, cel mai grav, au suferit un exod economic nemaiîntâlnit în istorie și în lume – peste 5 milioane au plecat să lucreze în UE, deseori lăsând acasă copii mici, părinți și bunici bolnavi. E timpul ca acest efort să foe răsplătit. 

Anul 2024 este crucial din acest punct de vedere. 

*cu altă ocazie și cu mai multe detalii și citate din doctrina de specialitate, am mai spus aici că, fără îndoială, creștinismul este prima formă de democrație (Împărăția lui Dumnezeu nu e din această lume, dar este țelul sau refugiul de ultimă instanță al creștinului, indiferent de epoca tiranică sau totalitară în care trăiește), metafora libertății (Dumnezeu este stăpânul din altă lume al creștinului, deci aici, pe Pâmânt, în această lume, este liber din punct de vedere sufletesc, căci niciun om de pe Pîmânt nu poate fi stăpânul ultim, ireductibil, al semenului său) și proba finală a egalității de destin (toți îmbătrânim, ne îmbolnăvim și murim, indiferent de câte bunkere ne construim sau câți bani aruncăm pe lumi simulate sau tehnologii de prelungire a vieții).
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Dorel Timpa 04.01.2024 15:12
    Ar trebui totusi un ro exit
    In trei patru ani ne-am pune pe picioare
  • Nonamenovax 04.01.2024 15:40
    Ar fi chiar necesar un ro exit cît mai repede...și chiar un ro nato...
    Din păcate....
  • dumbirish01 04.01.2024 16:24
    Adica stati la locurile voastre tovarasi ca tot subordonati mareleui gangster mondial, the great Satan cum le zic persii sua. _ue creatia oss(cia).
  • Bizzu 04.01.2024 19:35
    Este uluitoare pentru mine această teză a AUR privind rămânerea în ue și poziția împotriva ROEXIT. Se vorbește de ”răsplata efortului făcut” (ej prost? - vorba unui distins autor de p-aci...). CINE să ne răsplătească pentru efortul făcut și CU CE? Alooo, Bălăceanca, CÂND în ultimii 500 de ani am fost răsplătiți cu altceva decât tone de fecale și diktatură + tâlhărie de către TOATE forțele așa-zis ”pretene”? CARE răsplată, cât timp ue este un colos ratat istoric care mai supraviețuiește doar pentru a-și tâlhări supușii în folosul bestiei globaliste khazare? Ah, că România a făcut eforturi și sacrificii? Am putea începe să le trecem la capitolul pierderi inutile, alături de viețile irosite în 1989 sau în războaiele mondiale pentru interese străine României (către Stalingrad și apoi către Berlin).
    Pe distinsul avocat Gheorghe Piperea ÎNCĂ îl mai percep ca pe unul ”de-al nostru” datorită uriașului său efort de trezire a gâștelor anesteziate pe creier din plandemonie. Dar stima asta se erodează cu fiecare idee creață pe care o generează de când s-a afiliat AUR și discursul lui devine politicianist pe zi ce trece... Sic transit gloria mundi.
  • radu barcari 05.01.2024 06:09
    Ceausescu era socialist si nu comunist. Ceausescu era un dictator nationalist patriot.
    Comunismul inseamna disparitia natiunilor.intr-o masa amorfa.
    Comunismul a fost inventat de evrei pentru a transforma neevreii (Goym) in sclavii
    evreilor. Vezi Talmudul: Erubin 43b: “Cand Mesia va veni, toti vor fi sclavii evreilor.”
    Baba Mezia 114a-114b: “Ne-evreii nu sunt oameni. Doar evreii sunt oameni.”
    Rusia dupa asasinarea Romanovilor si pana la Putin nu a fost condusa de rusi.
  • Bizzu 05.01.2024 14:12
    MARE rugăminte Radu: ai cumva un link către o traducere corectă a Talmudului în limba română? Eu mă descurc și pe limba altora, dar vreau să le arăt câteva chestii celor care nu știu decât limba română. Mulțumesc.
  • radu barcari 05.01.2024 06:11
    Puti nu este un. Putin este o institutie desemnata de Soloviki.
  • radu barcari 05.01.2024 06:15
    Conform tratatelor in vigoare dintre Occident si Rusi, Romania este in sfera de influenta a Rusiei.
  • radu barcari 05.01.2024 06:48
    Conform tratatelor in vigoare dintre Occident si Rusi, Romania este in sfera de influenta a Rusiei.
  • Floreas 05.01.2024 08:22
    'E timpul ca acest efort să fie răsplătit.'
    Cum, asteptand sa pice para? Sa ne rasplateasca cei care ne-au furat?
    Iti trebuie ROMANI in toate posturile de decizie, nu alogeni, tradatori si cozi de topor!
    Nu de matura este nevoie sa alungi aceste lipitori; nici cu sute de aspiratoare nu-i dezlipesti pe toti!
    Aflu ca v-ati inscris in AUR; oportunism sau strategie bine calculata?
    Va reamintesc ca atunci cand s-a votat cumpararea de echipament de catre armata, NICIUNUL dintre parlamentari (includ aici si AUR) n-a votat impotriva! Are nevoie tara de ciurucuri militare, care vor sosi peste 10 ani dar sa le platim acum?
    ‘ În România trebuie să trăiască și să fie puși în valoare mai întâi ROMANII; ceilalți, DACA rămân locuri libere, vin după ei.’- striga un ROMAN adevarat , Ion Antonescu care si azi le sta in gat unor alogeni perciunati din diverse 'institute de cercetare' platite de romani.
Ultima oră

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?