Gheorghe Piperea: S-a lansat și face furori un portal de inteligență artificială, care face referate, teze, scrie poezie, gândește și simte în locul utilizatorului

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a lansat și face furori un portal de inteligență artificială, denumit chatGBT, sau openai.com, care oferă nu informație, ci interpretarea informației, face referate, teze, scrie poezie, la nevoie.
 
Gândește și "simte”, în locul utilizatorului
 
Dacă google, facebook, amazon și microsoft "oferă” utilizatorului doar acele informații care concordă cu scopurile lor comerciale și ideologice (restul fiind puse la coada cozilor sau, pur și simplu, interzise), acest roboțel "dăștept” ne spune direct ce, cum și când să gândim și să simțim. Așa-zisa inteligență artificială va degrada inteligența naturală până la stadiul de prostire atavică, atributul inteligențelor gregare. Conform lui Arghezi, omul s-a făcut om pentru că a fost nevoit să inventeze pentru a supraviețui, dând exemplu acul - cine mai știe acum ce face un ac? Mă aștept să dea buluc la acest chatGBT (și la produsele concurente) și elevii și studenții noștri. Vor interpreta subiectele și răspunsurile, vor contesta dezbaterile de la curs și seminar, vor torpila cărțile universitare, totul cu "ajutorul” inteligenței artificiale. La fel va face și prostul satului, ridicat de internet la nivel de înțelept (apud Umberto Eco). De altfel, omul obișnuit, consumatorul, nu va mai apela la avocați/practicieni în insolvență/asociații pentru protecția consumatorului decât în două situații: (i) nu are internet/nu știe cu digitalizarea; (ii) nu suportă închisoarea digitală. 

Nu văd un viitor strălucit al umanității. 

Pe termen scurt și mediu, oamenii digitalizați vor apela masiv la inteligența artificială pentru a gândi pentru ei, adică pentru a le rezolva probleme juridice, sociologice, politice, religioase, sentimentale chiar (tinder va fi cu mult depășit de IA), pentru că e ieftin și comod. Pe termen lung, unii, puțini, vor sesiza că, prăzi ale unei magii tehnologice, oamenii devin treptat pușcăriași digitali. Drepturile și libertățile individuale nu vor mai merita protecție, căci nu va mai fi nevoie de ele. Gardianul digital va pune la distanță de uj click orice, inclusiv modalitatea "decentă” și "demnă” de a scăpa de indezirabili, care oricum poluează cu amprenta lor de carbon. 

Poate vom ieși din pușcăria digitală măcar unii dintre noi, dar mai întâi cei care nu se vor fi lăsat atinși de încântarea digitală vor fi aruncați peste zidurile fortăreței digitale (extra muros) sau, mai "safe” pentru bunăstarea colectivă asigurată de IA, arși pe rug sau transformați în compost uman.


The Dark Side of AI: A Warning from Jordan Peterson (scary truth about ChatGPT) - YouTube:
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • IC XC NI KA 06.01.2023 21:51
    Pe orice termen (scurt, mediu sau lung) oamenii “vor apela masiv la inteligența artificială pentru a gândi pentru ei” ..
    D A C Ă,
    și numai D A C Ă, nu-și mai aud CONȘTIINȚA - glasul Lui Dumnezeu în noi, și au uitat de SUFLETUL lor.. de suflarea de viața făcătoare a Lui Dumnezeu!

    Numai celor cărora nu le sunt clare lucrurile .. care nu cunosc VALOAREA UNUI SINGUR SUFLET DE OM.. “vor apela..”

    Și .. nu avem cum, E EXCLUS!, să cunoaștem valoarea unui suflet de om.. dacă NU cunoaștem ce lupta se dă pentru el ..cine o poartă, de când o poartă .. și până când o poartă, Cine e de partea noastră, care e a Lui LUCREA-JERTFĂ-CONTINUUĂ și pentru cine.. în fine, dacă NU cunoaștem cum am pierdut raiul și cum îl putem (re)câștiga sau pierde, dar de data asta DEFINITIV!

    În ‘Ghidul de supraviețuire’ - BIBLIA ORTODOXĂ - avem toată ‘schema’
    supra(-)viețuirii!
    Numai să VREM!

    Doamne, ajută!
Ultima oră

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie