Gheorghe Piperea: S-a lansat și face furori un portal de inteligență artificială, care face referate, teze, scrie poezie, gândește și simte în locul utilizatorului

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a lansat și face furori un portal de inteligență artificială, denumit chatGBT, sau openai.com, care oferă nu informație, ci interpretarea informației, face referate, teze, scrie poezie, la nevoie.
 
Gândește și "simte”, în locul utilizatorului
 
Dacă google, facebook, amazon și microsoft "oferă” utilizatorului doar acele informații care concordă cu scopurile lor comerciale și ideologice (restul fiind puse la coada cozilor sau, pur și simplu, interzise), acest roboțel "dăștept” ne spune direct ce, cum și când să gândim și să simțim. Așa-zisa inteligență artificială va degrada inteligența naturală până la stadiul de prostire atavică, atributul inteligențelor gregare. Conform lui Arghezi, omul s-a făcut om pentru că a fost nevoit să inventeze pentru a supraviețui, dând exemplu acul - cine mai știe acum ce face un ac? Mă aștept să dea buluc la acest chatGBT (și la produsele concurente) și elevii și studenții noștri. Vor interpreta subiectele și răspunsurile, vor contesta dezbaterile de la curs și seminar, vor torpila cărțile universitare, totul cu "ajutorul” inteligenței artificiale. La fel va face și prostul satului, ridicat de internet la nivel de înțelept (apud Umberto Eco). De altfel, omul obișnuit, consumatorul, nu va mai apela la avocați/practicieni în insolvență/asociații pentru protecția consumatorului decât în două situații: (i) nu are internet/nu știe cu digitalizarea; (ii) nu suportă închisoarea digitală. 

Nu văd un viitor strălucit al umanității. 

Pe termen scurt și mediu, oamenii digitalizați vor apela masiv la inteligența artificială pentru a gândi pentru ei, adică pentru a le rezolva probleme juridice, sociologice, politice, religioase, sentimentale chiar (tinder va fi cu mult depășit de IA), pentru că e ieftin și comod. Pe termen lung, unii, puțini, vor sesiza că, prăzi ale unei magii tehnologice, oamenii devin treptat pușcăriași digitali. Drepturile și libertățile individuale nu vor mai merita protecție, căci nu va mai fi nevoie de ele. Gardianul digital va pune la distanță de uj click orice, inclusiv modalitatea "decentă” și "demnă” de a scăpa de indezirabili, care oricum poluează cu amprenta lor de carbon. 

Poate vom ieși din pușcăria digitală măcar unii dintre noi, dar mai întâi cei care nu se vor fi lăsat atinși de încântarea digitală vor fi aruncați peste zidurile fortăreței digitale (extra muros) sau, mai "safe” pentru bunăstarea colectivă asigurată de IA, arși pe rug sau transformați în compost uman.


The Dark Side of AI: A Warning from Jordan Peterson (scary truth about ChatGPT) - YouTube:
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • IC XC NI KA 06.01.2023 21:51
  Pe orice termen (scurt, mediu sau lung) oamenii “vor apela masiv la inteligența artificială pentru a gândi pentru ei” ..
  D A C Ă,
  și numai D A C Ă, nu-și mai aud CONȘTIINȚA - glasul Lui Dumnezeu în noi, și au uitat de SUFLETUL lor.. de suflarea de viața făcătoare a Lui Dumnezeu!

  Numai celor cărora nu le sunt clare lucrurile .. care nu cunosc VALOAREA UNUI SINGUR SUFLET DE OM.. “vor apela..”

  Și .. nu avem cum, E EXCLUS!, să cunoaștem valoarea unui suflet de om.. dacă NU cunoaștem ce lupta se dă pentru el ..cine o poartă, de când o poartă .. și până când o poartă, Cine e de partea noastră, care e a Lui LUCREA-JERTFĂ-CONTINUUĂ și pentru cine.. în fine, dacă NU cunoaștem cum am pierdut raiul și cum îl putem (re)câștiga sau pierde, dar de data asta DEFINITIV!

  În ‘Ghidul de supraviețuire’ - BIBLIA ORTODOXĂ - avem toată ‘schema’
  supra(-)viețuirii!
  Numai să VREM!

  Doamne, ajută!
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 3. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 4. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 7. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 8. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 9. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

 10. Marea Resetare este Satanistă: Un grup de Psihopați vrea să distrugă Lumea creată de Dumnezeu

Ultima oră

13:00

Av. Elena Radu: Cât de nereprezentați sunt avocații din Baroul București

12:51

Sorin Roșca Stănescu: Nici Șoșoacă nici Macovei ci Iovanovici

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO