Gheorghe Piperea: Pandemia nu a fost decât pretextul excepționalismului economic și juridic pe care ni l-au impus păpușarii lumii

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Problema fundamentală a societății românești de azi nu este nici sanitară, nici economică, nici socială. Este morală. Suferim grav de sindromul inversării valorilor și, mult mai grav, de reacția auto-imună la valorile adevărate, cum ar fi onestitatea, bunătatea, altruismul și solidaritatea fată de familie, casă, neam, viitor. 

Criza sanitară este doar vârful unui aisberg masiv, întunecat, adânc înfipt în noi, care ne deformează grav comportamentul și emoționalitatea. 

Pandemia nu a fost decât pretextul excepționalismului economic și juridic pe care ni l-au impus păpușarii lumii, stare panicardă în considerarea căreia banii publici sunt cheltuiți aiurea pe achiziții de bunuri și servicii neconforme, în baza unor contracte cu încredințare directă către companii fără autorizație sanitară, puse cu mâna, ca niște piese de joc pe tabla de șah a profitorilor (pe nedrept denumiți „specialiști”, „tehnocrați”, comandanți, șefi etc.). Vestea bună este că pandemia trece - poate nu chiar mâine, dar trece inevitabil. Vestea proastă este că, din păcate, criza de valori nu trece curând. Câmpul nesfârșit care se deschide acolo unde dispare granița dintre bine și rău poate să pară și nepieritor. De aceea există blazare și oameni buni în intenție, dar intimidați și confuzi. 

Zilele astea se perindă pe la tv și pe net o carte - vedetă, intitulată Dresor de lei și de fraieri. Este cu și despre un (re)cunoscut interlop cu un nume de scenă deloc intimidant (cămătaru...), care este și unul dintre beneficiarii reali (în sensul legii privind prevenția spălării banilor) ai tranzacției de un miliard de lei pentru teste rapide de efectuat în școli pe copii. Teste neconforme și mai scumpe decât cele din farmacie, dar tehnocrații știu mai bine ce e bine pentru noi, deci de ce ne-am pune întrebări sâcâitoare, când „noi” avem de combătut o pandemie? 

Știți câte exemplare din „carte” au fost vândute? Mai mult de 20 de mii! Adică, mai mult de 20 de mii de inși au ținut morțiș să o aibă pentru colecția lor de cărți de dezvoltare personală (cum să îii faci pe fraieri în 5 pași, cum să dai gata o piți în 2 pași jumate, cum să faci un morman de bani în 2 săptămâni) sau în bilbliotecă. E foarte probabil că s-a cumpărat chiar și cu titlu de cadou de Crăciun (you better be good, you better be king, 'cause Santa is coming to town). 

Cartea scrisă și publicată cu greu anul ăsta, Lamentabilul amurg al zeilor, scrisă de unu', Gheorghe Piperea, parcă îi zice, are un tiraj de o mie de exemplare și s-a vândut în ...125 de exemplare. Este o carte care tratează exact subiectul pierderii simțului fundamental moral, golirea omului pe dinăuntru, dispariția valorilor și a zeilor. Nu e deloc interesantă în raport de această capodoperă în devenire, care vorbește despre dresajul fraierilor. Și despre supunere prin frică, întru gloria rețelei de sens mafiotice care se folosește de interlopi fix pentru acest scop. Dacă nu merge cu sofisticării, de genul influencerilor cu ștaif de la tv, al birocraților UE, BCE sau OMS ori al scientismului („crede în știința oficială și nu cerceta”), merge și cu șaorma. 

Amuzant - dar pe bază de umor de proastă calitate - este că, pe piață există, încă din 2016, o carte scrisă de doi economiști laureați ai premiului Nobel pentru economie, intitulată oarecum similar - La pescuit de fraieri (editura Publica, 2016), care tratează oceanul de dez-informare, capcane, momeli și manipulări în care suntem nevoiți să înotăm, întrucât așa a ajuns să fie practicat comerțul, la nivel global: prin înșelăciune, prin canalizarea voinței, prin fabricarea consimțământului, prin lobby, conflicte de interese, legislație dedicată și imperialism economic și cultural. Interesant este că, în carte, sunt date exemple concrete de delincvență gravă, chiar de crime de sănătate publică, ale unora dintre corifeii „luptei” contra pandemiei. Se explică acolo chiar modul în care, în ciuda infracțiunilor lor, recunoscute și negociate cu procurorii americani, marii comercianți recidiviști în infracțiuni sunt lăsați să își practice în continuare comerțul ilicit, ba mai mult, li se permite, prin legii cu dedicație, ca amenzile penale, uneori consistente, să fie împrăștiate, în doze infinitezimale, imperceptibile cu simțurile obișnuite, în costurile produselor și serviciilor lor, pe care noi nu le mai putem evita (prin efectul TINA - there is no alternative), deci le plătim. Deci plătim și pentru infracțiunile și delictele lor - unele însemnând decese sau efecte secundare și adverse pe viață cu care sunt nenorociți semeni ai noștri. Desigur, noi credem cu tărie în știință și că, achiziționând produsele și serviciile acestor comercianți - infractori, o facem pentru binele comun.    

Știți câte exemplare din această carte uluitoare despre modul în care suntem pescuți ca niște fraieri s-au vândut, în 5 ani? Mai puțin de 500. 

Aveți acum una dintre explicațiile supunerii voastre necondiționate - preferați calea ușoară de a-i face pe fraieri, în locul apărării față de aceste capcane și momeli și al nesupunerii fată de comerțul totalitar cu produse, servicii, idei și ideologii.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • total 02.12.2021 10:22
  Situatia morala sa agravat de la generatie la generatie, sa accelerat din 1990, pe fondul "incarcarii" cu griji de tot felul al parintilor . Copii sunt cei care din lipsa educatiei si ale exemplelor negative de tot felul din societate, sunt cei care dezvolta apetitul pentru visul imbogtirii rapide, cu orice pret si distrugerea definitiva aproape a virtutilor, pentru urmasii lor.
  Conducatorii de astazi si de ieri sunt exemplele pt copii, fura si se imbogatesc, nu se intampla nimic, samd
  Rolul Bisericii a scazut constant de la inceputul sec XX, prin neimplicare fortata, datorita implicarii prea mari a laicilor in deciziile Bisericii, ( Marea Adunare Bisericeasca plina de masoni de tot felul) slujitorilor educati in spiritul ecumenismului putred ( cititi cartile sf Iustin Popovici despre occident)
  Vina principala insa o purtam noi parintii pentru care, vom da socoteala! Din generatie in generatie in loc sa se predea virtutile care genereaza sanatatea societatii, sa predat tot felul de retete de imbogatire iluzorie, ambitii ieftine si trecatoare, egoismul, rautatea, etc de catrenoi, parintii, de catre scoala, societate, etc. Cum sa nu traim astfel de timpuri in care asupritorii nostrii si-au perfectionat metodele dupa delasarea si nepasarea noastra ?
  Toate acestea au la baza un singur lucru: lepadarea de DUMNEZEU ! Trist!
  Articol foarte bun, felicitari dlui Piperea .
  Motto: „Ce a fost va mai fi, si ce s-a facut se va mai face, nu este nimic nou sub soare… totul este desertaciune si goana dupa vant.” (Eclesiastul)
 • Lykon 02.12.2021 11:37
  D-le Piperea, atat cat poate conteaza asta, aveti tot respectul meu!
  Nu cred ca trebuie sa v-o spun, dar nu dauneaza daca totusi o fac. Numarul de carti vandute nu va defineste pe dumneavoastra, in niciun caz acolo unde conteaza, ci ii defineste pe cei care nu receptioneaza mesajul, defineste desigur constiinta si "valorile" (ori lipsa lor) acestui veac. Iar acolo unde conteaza, judecata nu se face dupa masura omului. Am credinta ca faceti si scrieti ceea ce scrieti pentru ca nu puteti altfel, va urmati constiinta, dreptatea. "Lumea-i cum este..." Isi joaca tragic, somnambulic propria autoanihilare. Ca o boala autoimuna. In vreme ce o minoritate, elite luciferice, imbatate de propria "maretie" cred ca au pus stapanire pe secretul ultim vietii, al mortii, al puterii, al perfectiunii, al eternitatii samd. Se cred zei. Vai de capul lor...
 • INJECTIA FINALA 02.12.2021 13:36
  Agent termic,
  Dl Piperea e VREDNIC
  Luptator si devotat
  Viteaz, destept, talentat

  De Hristos, binecuvantat !
 • anonimus 02.12.2021 14:29
  "Vestea bună este că pandemia trece - poate nu chiar mâine, dar trece inevitabil."

  Greșit !
  Din 2 motive:
  1. A trecut deja.
  2. Nu va trece niciodată.

  1. este dpdv medical. Răspunsul imuittar al vaccinaților a fost demonstrat că este de recunoaștere a unui antigen deja cunoscut de corp, reacția la vaccin nu este de învățare a unui nou antigen:
  Professor Sucharit Bhakdi, M.D.Prof that puts an end to the Sars-CoV-2 narrative.July 9, 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=bHoRCfP6urM

  2. pentru copii de grădiniță care cred în poveștile cu o-micron, povestea continuă, nu există ieșire, oaia tot oaie, fraeru tot fraer:
  https://blog.nomorefakenews.com/2021/11/29/african-virus-mutation-right-on-time-a-kindergarten-covert-op-for-the-ignorant/
 1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

 2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

 3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

 4. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

 5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

 6. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

 7. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

 8. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

 9. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

 10. 30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal