Gheorghe Piperea: Pandemia nu a fost decât pretextul excepționalismului economic și juridic pe care ni l-au impus păpușarii lumii

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Problema fundamentală a societății românești de azi nu este nici sanitară, nici economică, nici socială. Este morală. Suferim grav de sindromul inversării valorilor și, mult mai grav, de reacția auto-imună la valorile adevărate, cum ar fi onestitatea, bunătatea, altruismul și solidaritatea fată de familie, casă, neam, viitor. 

Criza sanitară este doar vârful unui aisberg masiv, întunecat, adânc înfipt în noi, care ne deformează grav comportamentul și emoționalitatea. 

Pandemia nu a fost decât pretextul excepționalismului economic și juridic pe care ni l-au impus păpușarii lumii, stare panicardă în considerarea căreia banii publici sunt cheltuiți aiurea pe achiziții de bunuri și servicii neconforme, în baza unor contracte cu încredințare directă către companii fără autorizație sanitară, puse cu mâna, ca niște piese de joc pe tabla de șah a profitorilor (pe nedrept denumiți „specialiști”, „tehnocrați”, comandanți, șefi etc.). Vestea bună este că pandemia trece - poate nu chiar mâine, dar trece inevitabil. Vestea proastă este că, din păcate, criza de valori nu trece curând. Câmpul nesfârșit care se deschide acolo unde dispare granița dintre bine și rău poate să pară și nepieritor. De aceea există blazare și oameni buni în intenție, dar intimidați și confuzi. 

Zilele astea se perindă pe la tv și pe net o carte - vedetă, intitulată Dresor de lei și de fraieri. Este cu și despre un (re)cunoscut interlop cu un nume de scenă deloc intimidant (cămătaru...), care este și unul dintre beneficiarii reali (în sensul legii privind prevenția spălării banilor) ai tranzacției de un miliard de lei pentru teste rapide de efectuat în școli pe copii. Teste neconforme și mai scumpe decât cele din farmacie, dar tehnocrații știu mai bine ce e bine pentru noi, deci de ce ne-am pune întrebări sâcâitoare, când „noi” avem de combătut o pandemie? 

Știți câte exemplare din „carte” au fost vândute? Mai mult de 20 de mii! Adică, mai mult de 20 de mii de inși au ținut morțiș să o aibă pentru colecția lor de cărți de dezvoltare personală (cum să îii faci pe fraieri în 5 pași, cum să dai gata o piți în 2 pași jumate, cum să faci un morman de bani în 2 săptămâni) sau în bilbliotecă. E foarte probabil că s-a cumpărat chiar și cu titlu de cadou de Crăciun (you better be good, you better be king, 'cause Santa is coming to town). 

Cartea scrisă și publicată cu greu anul ăsta, Lamentabilul amurg al zeilor, scrisă de unu', Gheorghe Piperea, parcă îi zice, are un tiraj de o mie de exemplare și s-a vândut în ...125 de exemplare. Este o carte care tratează exact subiectul pierderii simțului fundamental moral, golirea omului pe dinăuntru, dispariția valorilor și a zeilor. Nu e deloc interesantă în raport de această capodoperă în devenire, care vorbește despre dresajul fraierilor. Și despre supunere prin frică, întru gloria rețelei de sens mafiotice care se folosește de interlopi fix pentru acest scop. Dacă nu merge cu sofisticării, de genul influencerilor cu ștaif de la tv, al birocraților UE, BCE sau OMS ori al scientismului („crede în știința oficială și nu cerceta”), merge și cu șaorma. 

Amuzant - dar pe bază de umor de proastă calitate - este că, pe piață există, încă din 2016, o carte scrisă de doi economiști laureați ai premiului Nobel pentru economie, intitulată oarecum similar - La pescuit de fraieri (editura Publica, 2016), care tratează oceanul de dez-informare, capcane, momeli și manipulări în care suntem nevoiți să înotăm, întrucât așa a ajuns să fie practicat comerțul, la nivel global: prin înșelăciune, prin canalizarea voinței, prin fabricarea consimțământului, prin lobby, conflicte de interese, legislație dedicată și imperialism economic și cultural. Interesant este că, în carte, sunt date exemple concrete de delincvență gravă, chiar de crime de sănătate publică, ale unora dintre corifeii „luptei” contra pandemiei. Se explică acolo chiar modul în care, în ciuda infracțiunilor lor, recunoscute și negociate cu procurorii americani, marii comercianți recidiviști în infracțiuni sunt lăsați să își practice în continuare comerțul ilicit, ba mai mult, li se permite, prin legii cu dedicație, ca amenzile penale, uneori consistente, să fie împrăștiate, în doze infinitezimale, imperceptibile cu simțurile obișnuite, în costurile produselor și serviciilor lor, pe care noi nu le mai putem evita (prin efectul TINA - there is no alternative), deci le plătim. Deci plătim și pentru infracțiunile și delictele lor - unele însemnând decese sau efecte secundare și adverse pe viață cu care sunt nenorociți semeni ai noștri. Desigur, noi credem cu tărie în știință și că, achiziționând produsele și serviciile acestor comercianți - infractori, o facem pentru binele comun.    

Știți câte exemplare din această carte uluitoare despre modul în care suntem pescuți ca niște fraieri s-au vândut, în 5 ani? Mai puțin de 500. 

Aveți acum una dintre explicațiile supunerii voastre necondiționate - preferați calea ușoară de a-i face pe fraieri, în locul apărării față de aceste capcane și momeli și al nesupunerii fată de comerțul totalitar cu produse, servicii, idei și ideologii.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca:

Întreaga emisiune cu cercetătorii CNSAS Florin Duțu, Florian Bichir și Victor Roncea:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • total 02.12.2021 10:22
  Situatia morala sa agravat de la generatie la generatie, sa accelerat din 1990, pe fondul "incarcarii" cu griji de tot felul al parintilor . Copii sunt cei care din lipsa educatiei si ale exemplelor negative de tot felul din societate, sunt cei care dezvolta apetitul pentru visul imbogtirii rapide, cu orice pret si distrugerea definitiva aproape a virtutilor, pentru urmasii lor.
  Conducatorii de astazi si de ieri sunt exemplele pt copii, fura si se imbogatesc, nu se intampla nimic, samd
  Rolul Bisericii a scazut constant de la inceputul sec XX, prin neimplicare fortata, datorita implicarii prea mari a laicilor in deciziile Bisericii, ( Marea Adunare Bisericeasca plina de masoni de tot felul) slujitorilor educati in spiritul ecumenismului putred ( cititi cartile sf Iustin Popovici despre occident)
  Vina principala insa o purtam noi parintii pentru care, vom da socoteala! Din generatie in generatie in loc sa se predea virtutile care genereaza sanatatea societatii, sa predat tot felul de retete de imbogatire iluzorie, ambitii ieftine si trecatoare, egoismul, rautatea, etc de catrenoi, parintii, de catre scoala, societate, etc. Cum sa nu traim astfel de timpuri in care asupritorii nostrii si-au perfectionat metodele dupa delasarea si nepasarea noastra ?
  Toate acestea au la baza un singur lucru: lepadarea de DUMNEZEU ! Trist!
  Articol foarte bun, felicitari dlui Piperea .
  Motto: „Ce a fost va mai fi, si ce s-a facut se va mai face, nu este nimic nou sub soare… totul este desertaciune si goana dupa vant.” (Eclesiastul)
 • Lykon 02.12.2021 11:37
  D-le Piperea, atat cat poate conteaza asta, aveti tot respectul meu!
  Nu cred ca trebuie sa v-o spun, dar nu dauneaza daca totusi o fac. Numarul de carti vandute nu va defineste pe dumneavoastra, in niciun caz acolo unde conteaza, ci ii defineste pe cei care nu receptioneaza mesajul, defineste desigur constiinta si "valorile" (ori lipsa lor) acestui veac. Iar acolo unde conteaza, judecata nu se face dupa masura omului. Am credinta ca faceti si scrieti ceea ce scrieti pentru ca nu puteti altfel, va urmati constiinta, dreptatea. "Lumea-i cum este..." Isi joaca tragic, somnambulic propria autoanihilare. Ca o boala autoimuna. In vreme ce o minoritate, elite luciferice, imbatate de propria "maretie" cred ca au pus stapanire pe secretul ultim vietii, al mortii, al puterii, al perfectiunii, al eternitatii samd. Se cred zei. Vai de capul lor...
 • INJECTIA FINALA 02.12.2021 13:36
  Agent termic,
  Dl Piperea e VREDNIC
  Luptator si devotat
  Viteaz, destept, talentat

  De Hristos, binecuvantat !
 • anonimus 02.12.2021 14:29
  "Vestea bună este că pandemia trece - poate nu chiar mâine, dar trece inevitabil."

  Greșit !
  Din 2 motive:
  1. A trecut deja.
  2. Nu va trece niciodată.

  1. este dpdv medical. Răspunsul imuittar al vaccinaților a fost demonstrat că este de recunoaștere a unui antigen deja cunoscut de corp, reacția la vaccin nu este de învățare a unui nou antigen:
  Professor Sucharit Bhakdi, M.D.Prof that puts an end to the Sars-CoV-2 narrative.July 9, 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=bHoRCfP6urM

  2. pentru copii de grădiniță care cred în poveștile cu o-micron, povestea continuă, nu există ieșire, oaia tot oaie, fraeru tot fraer:
  https://blog.nomorefakenews.com/2021/11/29/african-virus-mutation-right-on-time-a-kindergarten-covert-op-for-the-ignorant/
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 6. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

 10. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

Ultima oră

20:30

Antonio Guterres, despre pregătirea pentru “următoarea pandemie” - ONU îndeamnă guvernele și platformele să-i urmeze instrucțiunile pentru cenzurarea “dezinformării” și “discursurilor instigatoare la ură”

20:00

Profesoara Emilia Corbei din Gorj și Oana Mocanu din Roman au murit subit la 48 și 44 de ani. Ambele lasă în urmă câte un soț și un copil mic

19:15

Ce mai aduce preotul-influencer Vasile Ioana

18:35

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

17:37

Mărturia sfintei închisorilor comuniste, Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca - VIDEO

16:30

Mihai Tîrnoveanu: Perversitatea regizorilor alogeni și a figuranților lor. Atacul la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca

15:45

USR-ista Clotilde Armand a fost prinsă de Poliția Rutieră

15:00

DON'T LOOK UP! Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos!

14:07

În buricul UE se formează un Nucleu Anti-Război

13:00

1 octombrie: Rugăciune pentru Acoperământul Maicii Domnului

01:00

1 Octombrie 911: Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului - minunea de la ora 4 din Vlaherne. Maica Domnului mereu cu noi

00:10

1 octombrie: Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani. „Rămâneți pe loc, că și aceasta este Grădina Mea” - Minunea de la Bisericani: Grădina Maicii Domnului. Ce a făcut Sfântul Ștefan cel Mare

22:00

Av. Marina-Ioana Alexandru: Filmul "Arsenie. Viața de apoi" este o imensă blasfemie la adresa ortodoxiei, la adresa creștinilor ortodocși români, la adresa Bisericii Ortodoxe Române

21:35

Se-nvârte Vuia în mormânt ca Elicea: Omului Verde trebuie să i se taie Aripile!

21:20

Teodora, rugătoarea noastră din cerurile românești: ”În toate am fost prima, și la moarte voi fi tot prima!”. 4 ANI DE LA PLECAREA TEODOREI STAMATE LA DOMNUL