Gheorghe Piperea: Lucrurile sunt mult mai grave decât pe vremea economiei ceaușiste de energie și a alimentației raționale. Civilizația occidentală se va transforma ușor în societate de grotă, o lume minunată unde vom îngheța de frig

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așadar, recomandarea de evitare a risipei de energie devine obligație, din exact momentul în care Ursula a anunțat-o, de la tribuna Parlamentului European de ieri, cu gesturi din mâini și pauze retoric/hipnotice similare celor pe care le făcea Hitler. 

 
De acum încolo, civilizația occidentală se poate transforma ușor în societate de grotă, o lume minunată unde vom îngheța de frig, cu masca pe figură, distanțați, dar totuși lipiți unii de alții la dușurile lunare, și luând mici pauze de la tremurat și scărpinat pentru a ne procura insectele izbăvitoare cu care ne vom fi ostoit foamea. Și, desigur, vom fi solidari în consumul de energie și hrană cu cei 0,1% din populația Terrei care dețin toate resursele, dar sunt deosebit de interesați de sănătatea planetei și a turmei noastre de supuși docili și de înlănțuiți prin datorii și credință în știință și în zeii tehnocrați. 

Notă intermediară pentru cei care s-au născut după 1989: internetul, telefonul mobil/tableta/laptopul, aplicațiile (inclusiv cele de comandat mâncare, călătorii, gadget-uri, pantofi, instrumente de realitate augmentată), feisbuc, insta, tictoc, toate funcționează cu electricitate. Mai puțin consum de electricitate = mai puțină digitalizare. 

Cum va ști zeul birocratic că risipim? 

O, dar, e simplu. Ne-am digitalizat la oraș, avem în case ori în curți contoare „inteligente” de energie, care nu doar că pot fi citite și manipulate din fața calculatorului furnizorului, ci și oprite când vom fi depășit pragul psihologic de 85% (mă rog, așa e acum, dar cine ne garantează că nu va fi 30% peste încă 6 luni de înfrângeri catastrofale ale lui Poutine și peste încă 10-15 infarcturi ori come induse ale inamicului no. 1 al „civilizatei” Europe?).
 
Avem un mic avantaj la țară, unde nu prea sunt contoare „inteligente”. Mai avem un mic avantaj, strategic: la noi, digitalizarea nu se face, pentru că se fură (mai ales în stil userist, pă consultanță, gen).   

Plus că sunt și semeni de-ai noștri care de-abia așteaptă să ne dea în gât pentru risipă. Se numesc radio-șanț, ciripitori sau wistleblowers, după preferințele lingvistice ale fiecăruia. 

Vor fi, desigur, și legi care o să ne bage la zdup pentru risipă - vor fi angajați mii de polițiști, jandarmi și băgători de seamă în acest scop, că nu mai e nimic de combătut și sancționat dpdv infracțional (de vreme ce traiul la grotă ne va fi „civilizat” la maxim). Și ce nu facem noi din frica de pulan milițienesc și de amenzi?  

Oricum, suntem pe calea cea bună dpdv mass media și influenceri. Să vedeți acum râuri de justificări și fluvii de „raționamente”: dacă națiunile „civilizate” decid să reducem risipa, să devenim insectivori, să stăm împuțiți, să purtăm n-șpe măști, să ne înțepăm de ț-șpe ori, o vom face și noi, căci cine suntem noi să ne opunem, nește troglodiți? 

Nici nu va mai conta că reducerea consumului și punerea pe butuci a economiei vor arunca țara, Uniunea Europeană și lumea civilizată în haos. Va conta doar că trebuie să facem și noi, mujicii Europei, ceea ce fac și pretind „civilizații”. A naibii civilizație a păduchilor și a bolilor de piele și a degerăturilor și a malnutriției, ce să zic. 

Știu, veți spune că fac bășcălie de lucruri serioase, ca în comunism. Dar lucrurile sunt mult mai grave decât pe vremea economiei ceaușiste de energie și a alimentației raționale. Ăia avea un scop și o motivație atunci. Ăștia de acum sunt doar proști, iresponsabili și rău intenționați. 

De aceea, este esențială nesupunerea. 

Nu putem lăsa civilizația să regreseze către epoca de piatră pentru ifosele și pentru planurile demențiale ale unora care au ajuns să se creadă amortali și zei, sub egida build back better și a „marii resetări”. 

De aceea, dacă chiar va fi un protest în 2 octombrie, eu voi fi prezent. 

Îndemnul la nesupunere devine vital. 

DO NOT COMPLY! 

Hai Liberare!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
VideoNews

Starea de Libertate și ActiveNews vă invită la Cluj, luni, 12 iunie, orele 19.00, la conferința Românii vs Marea Resetare. Vă așteptăm!

ULTIMELE ZILE - FINAL DAYS - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Arafat judecat pentru cei legați de pat - Remember Plandemia. Dr. Geanina Hagimă despre vaccinare și Marea Resetare - Exclusiv ActiveNews

Olivia Steer și Florin Chilian despre ActiveNews și Libertatea Presei:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Augusta 15.09.2022 15:57
  NU NE SUPUNEM!
 • d.juan 15.09.2022 17:13
  Dle Piperea, (nu stiu daca dl. av.Piperea citeste comentariile), am o intrebare despre ISP-ul meu (firma V*, care imi da intenetul). Modificarea de contract pe care am primit-o cuprinde urmatoarele:

  "Ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr.198/2022 prin care se aduc modificări Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, aprobată cu modificări și completări ulterioare prin Legea nr. 140/2012, ne îndeplinim obligația legală de a vă comunica următoarele modificări contractuale...

  ...categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrează V* în calitate de operator de date cu caracter personal includ:
  date de identificare,
  date de contact,
  date de cont,
  date financiare,
  date privind solvabilitatea,
  date privind calificarea,
  date privind dispozitivul,
  date de pe dispozitiv,
  date de trafic,
  date de localizare,
  date privind managementul valorii clienților,
  date de navigare pe internet,
  date colectate de cookie-uri și tehnologii similare,
  date de autentificare,
  date privind relația cu clienții,
  date privind interacțiunea cu serviciile,
  date deduse,
  date privind starea de sănătate,
  date privind instalarea tehnică a produselor și serviciilor.
  Prevederile contractuale introduse vor fi aplicate cu prioritate prevederilor contrare existente în contractele modificate."

  1. E vorba de datele de sanatate ale persoanei care e abonata, -- le spioneaza V*?!
  2. "Date financiare, date privind solvabilitatea, date privind calificarea" - se spioneaza internet-banking?!
 • Tic 15.09.2022 18:41
  Cred ca treaba asta se face de mult.
 • marc Kopil 15.09.2022 18:56
  I will not comply.
  https://www.youtube.com/watch?v=b_sEYlTwi54
Ultima oră

13:24

Sindicatele din Educație, din nou în stradă. Protest cu 20.000 de persoane și marș în București

12:38

"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden". Presa din SUA confirmă implicarea președintelui într-o schemă de mită

11:58

Rușii au distrus primul tanc german Leopard 2 (VIDEO)

11:45

Sfidarea continuă! Arhitectul maghiar care a proiectat reabilitarea străzii Kogălniceanu din Cluj NU a ținut cont de solicitarea primăriei ca grupul statuar Școala Ardeleană să fie amplasat pe soclu

10:44

Zoe Dantes: În numele Fiului!

09:41

Alianța Familiilor din România: Solicităm voluntari pentru Luna Identității Creștine

09:29

Iulian Capsali: TREI PROBLEME ȘI CÂTEVA IDEI

09:21

Mihai Tîrnoveanu: Sâmbătă 10 iunie și vineri 16 iunie, pomenirea Părintelui Justin Pârvu la Mănăstirea Petru Vodă!

08:47

Pușcării pentru copii! Au apărut sistemele de recunoaștere facială, la o școală din Capitală

23:30

8 iunie 1967: Trecerea la Domnul a Otiliei Cazimir, poeta care a încântat generații întregi de copii. O furnică duce-n spate Un grăunte jumătate...

22:17

Banca Reglementelor Internaționale va folosi IA pentru a monitoriza tranzacțiile bancare globale - Instaurarea unei societăți fără numerar

21:25

OMS plănuiește „simularea” unei noi pandemii

20:35

Bijuteria românilor bucovineni din Boianul canadian, Biserica Maicii Domnului, distrusă de un incendiu. FOTO / VIDEO și cu Biserica originară din Boianul românesc din nordul Bucovinei pomenit de Eminescu în Doină

19:48

Adrian Pintea: În șa, drept, imposibil de uitat

19:18

Zice lumea: Marea contra-ofensivă a Ucrainei a început