Gheorghe Piperea: Guvernul demis nu mai poate îndeplini niciun act juridic care depășește sfera administrării treburilor publice. Nu se pot emite ordonanțe, simple sau de urgență, nici măcar hotărâri referitoare la criza sanitară

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sincer, aș fi vrut să iau o pauză de feisbuc, mai ales că au re-început cursurile la facultate (online, din nefericire). Ieșirea cinică și disprețuitoare a lui Iohannis de aseară m-a enervat, însă, prea rău ca să pot să tac.
 
Omul a venit în conferință de presă, a constatat că e criză (genial, noi nu văzuserăm asta ...), a dat vina pe pe_se_de, plus ursrplus, plus aur, și a plecat, lăsând scârbavnicele partide să reflecteze în forurile lor „interioare” (mă rog, cuvântul corect era „interne”, dar her prezident mai ratează expresii în română din când în când). Nimic despre inteligenții din penele care, într-un congres de 5000 mii de inși, aglutinați într-un spațiu închis ca la metrou sau mai rău, în plin val patru, l-au impus ca președinte pe cel mai bețiv, prost și arogant dintre ei, recte, pe cel ce se credea ... superman. 
Și her Iohannis a plecat. 
Probabil la golf, că deocamdată nu sunt amenajate pârtii la Păltiniș. 

Realitatea juridică și de la firul ierbii (nu aia pe care o fumează penalul Cîțu) este că, în conformitate cu Constituția, recte, art. 110 alin.2 și art. 113 alin.1, guvernul Cîțu este demis. Potrivit aceleiași Constituții, recte, art. 110 alin.4, guvernul demis nu mai poate îndeplini niciun act juridic care depășește sfera „administrării treburilor publice”. Nu se pot emite ordonanțe, simple sau de urgență, nu se pot adopta și dezbate în Parlament proiecte de legi emise de guvern, nu se pot face rectificări sau re-alocări bugetare, nu se poate face nimic neobișnuit sau excepțional. Nimic fantastic. 

O să risc afirmația că nici măcar hotărâri ale CNSU sau ale guvernului referitoare la criza sanitară nu pot fi emise, pentru că toate acestea sunt excepționale, ieșind din cadrul obișnuit al „administrării treburilor publice”, care administrare presupune un exercițiu normal al drepturilor și libertăților omului și o gestiune pașnică, non-agresivă și non-discriminatorie, a atribuțiilor statului. 

Reamintesc că, totuși, ultimele hotărâri ale lui Cîțu, referitoare la prelungirea stării de alertă și la strângerea șurubului restricțiilor anti-constituționale de drepturi și libertăți ale persoanelor ne-vakseenate, au fost anulate de Curtea de Apel Cluj, ceea ce înseamnă că starea de alertă este, în acest moment, ilegală. Tot ceea ce se dispune în baza acestor hotărâri este ilegal și abuziv, o continuare a efluviului de diktate arahatiene emise de un guvern demis fiind o amplificare a ilegalității și abuzului. 

În acest moment, dată fiind vacanța de golf pe care și-a luat-o her prezident, avem un guvern demis, deci, niciun guvern. 

Codul administrativ, la art. 46 alin.1, i-ar fi permis dlui Iohannis să desemneze încă de aseară un premier interimar, ceea ce ar fi făcut posibilă aplicarea textelor constituționale mai sus enunțate. Deocamdată, nu a făcut-o. Dacă, prin hazard, consilierii îl vor convinge că trebuie să reacționeze, întrucât efectiv nu avem guvern în acest moment, her prezident va putea decide numirea ca interimar a altui membru al guvernului, dar în niciun caz nu îl va putea numi interimar pe Cîțu. În caz contrar, va fi săvârșit o ilegalitate și un act de imensă sfidare a poporului, cu consecința scoaterii în stradă a sute de mii de protestatari. 

În orice caz, exercițiul calităților de premier și ministru, în ciuda demiterii de ieri a guvernului, ar însemna uzurpare de calități oficiale, precum și nulitatea oricărui act emis sau semnat. 

Ironic, dacă _ Cîțu & co vor continua să se dea premier, respectiv, miniștri (batman, batman), serviciile secrete vor fi fost puse într-o situație delicată, căci accesul la documente și informații secrete nu este permis decât celor care au de drept calitatea oficială cerută de lege. 
A bon entendeur, salut!                

P.S.: Între timp, smurdificatorul Arahat a decis hegemonic că internările și operațiile care nu sunt urgente se suspendă pe 30 de zile, timp în care noi, toți plătitorii de contribuții de asigurări sociale de sănătate continuăm să plătim, chit că nu mai putem utiliza sub niciun fel sistemul de sănătate (nici măcar pe ăla privat, semi-finanțat tot prin CASS). Și nici nu văd un val uriaș de procese în care plătitorii de CASS să ceară tribunalelor înghețarea plății, pe motiv de excepție de neexecutare contractului de către Stat (exceptio non adimplet contractus, pour les connaisseurs).
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Gabiu 06.10.2021 22:38
    Sa dam jos si cu criminalul de arahat. Sa atacam si botnitele in instante. Acum e momentul. Cine vrea n-are decat sa poarte carpele astea pe fata. Cu-i este frica de o psihoza ca asta sa se bage sub pat. Cei care vrem libertate sa ne purtam ca atare. Cei care vor siguranta aiurea sa fie liberi sa stea si in izolete si sa respire aer cu portia daca le face placere.
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO