Gheorghe Piperea: Curtea de apel București a mai anulat o dată ultima hotărâre a lui Cîțu de prelungire a stării de alertă, dar și prima hotărâre a lui Ciucă, cea care este curent în vigoare

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Foto: Agerpres

Foto: Agerpres

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gomandant de la agțiune este din nou înfrânt în justiție, dar atitudinea sa cinic - dictatorială nu s-a schimbat : nu se împiedică el de Constituție și de sistemul judiciar, tăvălugul sistemului său "eficient”, plin de erori fatale și de continente de bani publici aruncați în contracte secrete, negociate direct mișcându-se în continuare. 

Un prim lucru este nou, totuși: există un nou guvern, aparent mai responsabil decât guvernul Cîțu, care a înghițit pe nemestecate toate aberațiile "științifice” ale lui Arafat, cheltuind sute de miliarde (inclusiv bani împrumutați, cu dobânzi colosale) pe "lupta” contra plandemiei, luptă care a cauzat mii de morți, falimentul economic și social în care me afundăm și noua-normalitate, totalitarismul sanitar. Premierul Ciucă, ministrul de finanțe Câciu și ministrul sănătății Rafila ar trebui să ia aminte la hotărârea CapBuc de mai jos, căci responsabilitatea încălcării ei le incumbă - Arafat a știut să se ascundă cu viclenie după fantomatice comiții și comitete și o va face în continuare, susținând, când va fi nevoie, că a cheltuit banii publici pe care guvernul i-a alocat. Orice cheltuială antrenată de hotărâri ilegale de guvern este ilegală - Curtea de Conturi nu va avea de ales și va constata ilegalitatea cheltuielilor din bani public, urmând a le imputa cheltuielile unor persoane fizice. 

 
Dar marea noutate a acestei hotărâri a CapBuc este că obligă guvernul ca, la următoarele hotărâri de prelungire a stării de alertă, să oblige pe toată lumea la efectuarea unor teste pentru accesul în spații publice, la muncă, în mijloacele de transport în comun etc. Toată lumea, adică și persoanele vindecate, și persoanele vakseenate, și persoanele care nici nu au trecut prin boală, nici nu s-au vakseenat! 

Așadar, toți ar trebui să facem teste și să ne mișcăm doar dacă avem rezultat negativ! 

Adevărul este că, așa cum este notoriu dovedit, persoanele vakseenate se pot îmbolnăvi și pot da boala mai departe, în comunitate. Dacă e să dăm crezare "specialiștilor”, omicronul vieții afectează și persoane vindecate de variantele anterioare ale agentului patogen. Dacă vrem politică de sănătate publică rațională și eficientă, atunci restricțiile trebuie aplicate tuturor celor care ies pozitiv la test (chit că testele pot fi fals pozitive).

Din această perspectivă, codul QR devine, oficial și retroactiv, complet inutil. 

Hotărârea CapBuc constată, de fapt, o realitate indeniabilă: țările care au impus obligația vakseenării sau a pașaportului sanitar sunt cele mai lovite de valul V. 

E adevărat că ar fi fost perfect fără obligația testării dar: dacă toată lumea va fi nevoită să își achite testele, în maxim o lună se ridica starea de alertă, căci o prelungire și cu o zi ar duce la revolta vakseenaților, inclusiv a entuziaștilor "științei” sanitare SF. Mai ales ei vor fi deranjați că nu mai sunt "liberi” și că nu mai primesc "gratis” teste (adică, plătite fin bani publici, adică din taxele, impozitele și contribuțiile plătite de noi toți, sănătoși, ne-vakseenați, vindecați, vakseenați). 

Iată, in extenso, hotărârea CapBu: 

"Admite in parte actiunea formulata si precizata. Anuleaza in parte HG 1183/2021 si HG 1242/2021 in ce priveste conditionarea accesului si a participarii destinatarilor acestui act administrativ normativ la serviciile si activitatile mentionate in cadrul celor doua hotarari contestate si al anexelor la acestea, indiferent de persoana fizica sau juridica, de drept privat sau de drept public, care le asigura sau care le organizeaza, de prezentarea dovezii trecerii prin boala sau de prezentarea dovezii realizarii schemei complete de vakseenare. Mentine celelalte dispozitii ale celor doua acte administrativ normative criticate. Obliga Guvernul Romaniei ca in toate masurile ce se vor institui/mentine odata cu prelungirea starii de alerta sa aiba in vedere doar categoriile de persoane care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul … nu mai vechi de 72 de ore, categoriile de persoane care prezinta rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul … nu mai vechi de 48 de ore si categoriile de persoane care nu prezinta dovada efectuarii unuia din cele doua teste, urmand ca la stabilirea masurilor la care se face referire anterior sa fie respectat principiul nediscriminarii pe criterii de vakseenate sau trecere prin boala. Respinge in rest actiunea. Prezenta hotarare se va publica in Monitorul Oficial in eventualitatea ramanerii sale definitive, fata de prevederile art. 23 din Legea 554/2004. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”. 

PS Bravo reclamanților pentru curaj! 
 
http://portal.just.ro/2/SitePages/dosar.aspx?id_inst=2...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Nozomi Ike Saenoda 28.12.2021 13:02
  De ce nu ar trebui să uităm niciodată crimele comunismului
  https://tribuna.us/de-ce-nu-ar-trebui-sa-uitam-niciodata-crimele-comunismului/


  În urmă cu doi ani, Brenda a petrecut o lună în Hong Kong, în timp ce orașul era implicat în proteste. A fost martoră cum mulți tineri de vârsta ei sau mai tineri luptau pentru libertățile pe care și le-ar pierde dacă Hong Kong-ul ar fi absorbit de China comunistă. Disperarea lor era orice altceva decât teoretică.

  Hong Kong este un oraș vibrant. Este prosper și plin de activitate, plin de grădini strălucitoare, o bucătărie minunată, trasee pentru drumeții și plaje frumoase. La o populație de 7 milioane, se simte ca un mic New York.

  Teritoriu britanic anterior, Hong Kong a fost predat Chinei în 1997. Mulți din Hong Kong sunt etnici chinezi, dar occidentali în principiu. Le pasă de libertatea de exprimare, de protest și de statul de drept. Dedicarea față de aceste principii îi deosebește de continent și îi unește ca popor.

  Miza din Hong Kong și China în 2019 nu ar fi putut fi mai mare. A fost, în principiu, o ciocnire de sisteme. Chinezii sunt comuniști, cei din Hong Kong sunt capitaliști. Vorbesc mandarina, cantoneza din Hong Kong. În China nu există justiție, pentru că Partidul Comunist Chinez dictează cine este nevinovat și cine este vinovat, în timp ce principiul animator al poporului din Hong Kong este statul de drept.
 • Nozomi Ike Saenoda 28.12.2021 13:03
  Abolirea acestui principiu este ceea ce a determinat izbucnirea protestelor din 2019. Adoptarea unui proiect de lege de extrădare ar fi permis ca cetățenii din Hong Kong, și posibil și vizitatorii, să fie trimiși în China pentru a fi condamnați. Ar fi oferit Partidului Comunist Chinez capacitatea de a sechestra oameni în Hong Kong pentru a fi condamnați printr-un proces farsă, întrețesând sistemul juridic din Hong Kong cu cel al Chinei. Hong Kong ar înceta să mai existe ca refugiu al libertății în Asia.

  Tinerii din Hong Kong au luptat împotriva acestei amenințări la adresa libertății cu ferocitatea celor care se tem să-și piardă țara. Adesea Brenda îi auzea pe cetățenii in Hong Kong explicând protestele simplu: „Nu vrem să fim China”. A rămas blocată la mantra lor „Auzi oamenii cântând?” din Les Miserables care pulsa în difuzoare, mesajul său fiind de nobilă sfidare: „Este muzica oamenilor care nu vor să fie sclavi”. Brenda a încercat să-și imagineze un milenial american trezindu-se într-o zi lipsit de libertatea pe care a cunoscut-o toată viața.

  În multe privințe, tinerii din Hong Kong sunt ca milenialii americani. Au crescut în prosperitate, siguranță și libertate. Dar după 1997, amenințarea întunecată a Chinei a fost mereu acolo. China a interferat mult timp în alegerile din Hong Kong și a luat măsuri pentru a transforma electoratul însuși. Marionetele Partidului Comunist Chinez din Hong Kong fac mari eforturi pentru predarea limbii mandarine în școli „pentru a consolida identitatea națională”, adică identitatea chineză. Până la 150 de „imigranți” din China continentală vin în Hong Kong în fiecare zi.
 • Nozomi Ike Saenoda 28.12.2021 13:28
  Tinerii din Hong Kong înțeleg ce înseamnă să trăiești sub comunism. În timpul Revoluției Culturale, care a ucis milioane de oameni, mulți chinezi s-au stabilit în Hong Kong, departe de opresiunea și violența ideologiei maoiste. Pentru cei aproximativ 3 milioane de chinezi care au fugit în Hong Kong evadarea adesea a însemnat să înoate în ape infestate cu rechini timp de șapte ore. Unii, incapabili să înoate, au folosit mingi de plajă în speranța că vor merge în derivă spre libertate. Mulți au murit, dar alții au încercat de mai multe ori.

  Astfel de povești abundă în Hong Kong. Tinerii din Hong Kong le-au auzit de la rude și prieteni și, în interacțiunea cu populația continentală, au descoperit că studenții din China comunistă nu cunosc fenomenul Pieții Tienanmen. Partidul Comunist Chinez a fost nemilos în a cenzura toate referirile la vărsarea de sânge din Piața Tienanmen.

  Fie la Berlin sau Hong Kong, dorința de a trăi liber dăinuie. Îi motivează pe oameni să-și părăsească patria și să riște totul, inclusiv viața. Poveștile despre o asemenea tenacitate umană sunt purtate de-a lungul generațiilor, de la Războiul Rece și până astăzi, în Asia și Europa.
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani