Gheorghe Piperea: Cu inflația, cum rămâne? Se duce la 12% în ianuarie? Dar cu raportul de schimb leu-euro? Se duce la 5,2 în februarie?

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cîțu a anunțat că nu va plafona tariful la utilități, nici la cele industriale sau comerciale, nici la cele casnice.  Quelle surprise… 

Vă mai amintiți? 

"Nu luăm prizonieri”, scria pe tricoul negru al bețiv-prăfuit-afumatului, acel tricou cu care ieșea la protestul din 10 august 2018 în speranța că cineva îl va observa (din păcate, l-au observat Orban și Iohannis). 

Nu luăm prizonieri - nu e un simplu slogan, ci un program de guvernare. 

Votanții lui Iohannis au ceea ce au votat - dar noi, noi cu ce am greșit? 

Așa - zisele soluții ale lui Cîțu sunt niște glume proaste, de un ridicol total. Cine crede că marile corporații din energie vor sta cu mâna în sân când Cîțu va încerca să le impună un impozit suplimentar pe profiturile excepționale? Păi nu asta au intenționat Dragnea, Vâlcov și Teodorovici?
 
Cine își imaginează că Statul român, condus de Cîțu, cu Turcan ministru al protecției sociale, va putea să finanțeze și să gestioneze facturile unui număr de 5 milioane de consumatori "vulnerabili”? Același Cîțu care a cumpărat degeaba 120 de milioane de doze de vakseen, reușind să "imunizeze” doar 25% din populația eligibilă?
 
Același Cîțu care a reușit să iobăgească țara cu 60 de mld euro împrumuturi cu care nu se știe nici acum ce a făcut? Aceeași Turcan care se așteaptă ca statul să se "zdrobească” ca să o asiste pe ea social când va avea 1000 de lei pe lună, ca să nu se culce sănătoasă azi și să se scoale mâine, Doamne ferește…. 

Și de ce să suportăm noi aceste facturi, prin taxe și impozite mărite, și nu corporațiile hapsâne din energie, prin plafonarea tarifelor? 

Și cu prețurile tuturor bunurilor, care vor exploda în lipsa plafonării gazelor și a electricității, cum rămâne? 

Dar cu inflația, cum rămâne? Se duce la 12% în ianuarie? 

Dar cu raportul de schimb leu-euro? Se duce la 5,2 în februarie? 

Sau e și ăsta un "atac asupra leului”, mult mai elaborat, de data asta? Adică, niște păcănele bancare jucate de Cîțu la consola unei țări întregi?
 
*****
 
Aseară, la TV, știrile erau în sensul că facturile la gaze și energie pentru consum casnic se vor dubla în noiembrie, adică fix în prag de iarnă. Tariful pentru energie termică va crește, după estimările celor de la tv, cu 360%. Nu e tot. Majoritatea prețurilor facturilor se utilități sunt ilegal stabilite sau consolidate în euro, iar cursul de schimb a atins ieri 5 lei pe interbancar (5,1 - 5,2 pe facturi). 

Mai mult de 2,3 milioane de oameni au venitul la nivelul salariului minim pe economie, iar 5 milioane de pensionari au o pensie medie de 1400 de lei. 

Utilitățile vor putea costa 2 mii de lei lunar. 
Se vor putea plăti? 
Nu. 
Se vor putea executa silit? 
Nu. 
Se vor putea vinde la colectorii de creanțe pentru a fi recuperate la valoarea nominală? 
Da. 
Colectorii vor trece la executarea silită a casei și la evacuarea debitorului din locuintă familială. 

Asociația pentru protecția consumatorilor Parakletos explorează potențialul unor plângeri la ANPC și al unor procese de tip class action împotriva furnizorilor de gaze, energie electrică și de alte utilități, pentru majorarea inexplicabilă și agresivă a tarifelor, în prag de sezon rece. Așa cum am spus și acum câteva zile, acestea sunt practici comerciale înșelătoare și agresive care pot fi stopate de ANPC sau de justiție, cu condiția ca debitorii să își dorească asta. Plafonarea tarifelor la nivelul iernii trecute, cel puțin până trece pandemia, ar putea fi o soluție la nivel de guvern, dar guvernul lui Cîțu nu va face în veci așa ceva. 

Cei interesați, sunt invitați să intre pe pagina de web sau de feisbuc a asociației Parakletos și să dea informații - facturi, în evoluția lor din ianuarie până în prezent, venituri personale stagnante sau în scădere, incidente de plată, negocieri eșuate etc. 

Ar fi nevoie de un număr mare de voluntari care să ne ajute în colectarea și procesarea în timp scurt a informațiilor și a probelor. Voluntarii vor fi selectați în special din rândul studenților la drept, economie, psihologie și sociologie. Detaliile vor fi expuse azi, pe cele două pagini. 

Întrucât furnizorii de utilități sunt corporații mari care lucrează cu onorarii enorme plătibile avocaților lor, trebuie să avertizez asupra necesarului de acoperire financiară a cheltuielilor de judecată, în caz de pierdere a proceselor (notă suplimentară - în justiția noastră, cutuma dominantă este "cei prea mari ca să fie lăsați să falimenteze au întotdeauna dreptate, iar când nu au dreptate, reclamantul poartă basca pe stânga, deci nu i se poate da dreptate”).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca:

Întreaga emisiune cu cercetătorii CNSAS Florin Duțu, Florian Bichir și Victor Roncea:

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

PFIZER: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

  2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

  3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

  4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

  5. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

  6. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

  7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

  8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

  9. Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

  10. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

Ultima oră

21:10

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

20:30

Antonio Guterres, despre pregătirea pentru “următoarea pandemie” - ONU îndeamnă guvernele și platformele să-i urmeze instrucțiunile pentru cenzurarea “dezinformării” și “discursurilor instigatoare la ură”

20:00

Profesoara Emilia Corbei din Gorj și Oana Mocanu din Roman au murit subit la 48 și 44 de ani. Ambele lasă în urmă câte un soț și un copil mic

19:15

Ce mai aduce preotul-influencer Vasile Ioana

18:35

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

17:37

Mărturia sfintei închisorilor comuniste, Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca - VIDEO

16:30

Mihai Tîrnoveanu: Perversitatea regizorilor alogeni și a figuranților lor. Atacul la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca

15:45

USR-ista Clotilde Armand a fost prinsă de Poliția Rutieră

15:00

DON'T LOOK UP! Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos!

14:07

În buricul UE se formează un Nucleu Anti-Război

13:00

1 octombrie: Rugăciune pentru Acoperământul Maicii Domnului

01:00

1 Octombrie 911: Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului - minunea de la ora 4 din Vlaherne. Maica Domnului mereu cu noi

00:10

1 octombrie: Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani. „Rămâneți pe loc, că și aceasta este Grădina Mea” - Minunea de la Bisericani: Grădina Maicii Domnului. Ce a făcut Sfântul Ștefan cel Mare

22:00

Av. Marina-Ioana Alexandru: Filmul "Arsenie. Viața de apoi" este o imensă blasfemie la adresa ortodoxiei, la adresa creștinilor ortodocși români, la adresa Bisericii Ortodoxe Române

21:35

Se-nvârte Vuia în mormânt ca Elicea: Omului Verde trebuie să i se taie Aripile!