Gheorghe Piperea: Am depus azi, la Guvern, la Ministerul Sănătății și la Ministerul Finanțelor cererea de acces la informații de interes public cu privire la VACCIN. Citește, acționează și dă mai departe!

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmarea sugestiei dlui Dan Diaconu (Trenduri Economice) și a schiței de cerere elaborate de dl. Dan Chitic, am depus azi, la Guvern, la MS și la MF cererea de acces la informații de interes public pe care o vedeți în cele 4 poze anexate. 

Analizați cu atenție ce scrie în cerere, ce temeiuri are și, adaptând-o situației personale, clonați-o în câteva sute de mii de exemplare - poate ni se răspunde, totuși. Poate ne edificăm de ce trebuie să renunțăm la viața normală, la drepturi și libertăți și la coeziunea și comuniunea socială pentru ceea ce, în lipsa informării, pare o himeră. Sau o farsă. Sau un paravan al totalitarismului, al furturilor, corupției și al conflictelor de interese. 

De precizat că legea stabilește un interval de 30 de zile pentru răspuns, precum și o acțiune în justiție contra refuzului de a răspunde ori contra răspunsurilor mincinoase sau non-clarificatoare. 
 
„Stimate domnule Prim-Ministru Nicolae Ciucă,
Stimate domnule ministru Alexandru Rafila,
Stimate domnule ministru Adrian Câciu,

Subsemnatul , cetățean român, domiciliat în... ,

apreciind pozițiile exprimate de domnia voastră în sensul respectării drepturilor pacientului, în special a dreptului acestuia de a alege dacă se supune sau nu tratamentelor experimentale recomandate de OMS și de Statul român, mai exact, dacă se vaccinează sau nu pentru a se "proteja” de infecția cu virusul Sars-Cov2,

ținând cont și de preconizatele condiționări ale exercițiului drepturilor și libertăților cetățenești fundamentale în funcție de deținerea unui "certificat verde” care să ateste administrarea unor vaccinuri experimentale, autorizate condiționat, prin procedură de urgență, de organismele competente,

în temeiul Legii 544/2001, formulez prezenta CERERE

prin care vă solicit respectuos să îmi comunicați în termenul legal răspunsuri comprehensive și precise la următoarele întrebări:

(i) Care sunt contraindicațiile actualizate ale fiecărui vaccin disponibil, ținând cont de prospectele acestora și de efectele adverse înregistrate la nivel mondial până la această dată?

(ii) Ce anume analize trebuie să îmi fac înainte de vaccinare, în funcție de fiecare vaccin în parte și de contraindicațiile specifice ale acestuia?

(iii) Ce specialitate trebuie să aibă medicul care îmi va recomanda vaccinul și care ar putea fi acel vaccin apt a-mi oferi maximul de protecție și minimul de risc de efecte secundare, în raport de problemele medicale particulare ale subsemnatului și de rezultatele analizelor realizate în urma indicațiilor oferite de răspunsul dvs. la întrebarea de mai sus?

(iv) Ce medic trebuie să urmărească evoluția medicală a subsemnatului în urma vaccinării și pe ce perioadă?
(v) Există un set de proceduri medicale/scheme de tratament stabilit pentru fiecare tip de efect secundar advers în funcție de fiecare vaccin existent pe piață?

(vi) Cine își asumă răspunderea civilă (respectiv penală) pentru un eventual malpraxis, respectiv, pentru efectele adverse survenite în urma injectării cu un vaccin experimental, autorizat condiționat și (posibil) administrat în urma unei recomăndări medicale greșite sau emise cu nesocotirea problemelor medicale ale subsemnatului?

(vii) Este sau nu Statul român responsabil solidar cu producătorul vaccinului pentru daunele cauzate de efectele adverse ale vaccinului și, dacă răspunsul este pozitiv, care este proporția în care cele două entități suportă pagubele? În ce măsură plătitorii de taxe, impozite și contribuții au fost informați că, din banii colectați de la ei, Statul român ar urma să răspundă în locul sau alături de producătorii de vaccinuri pentru daunele provocate pacienților, fără ca Statul roman să participe și la profitul producătorului de vaccinuri sau să încaseze taxe și impozite de la acesta?

(viii) Care este gradul de autorizare de către Agenția Națională a Medicamentului sau de către Ministerul Sănătății a fiecărui vaccin comercializat în România pentru prevenția și combaterea pandemiei de Covid-19 și pe ce bază a fost dată respectiva autorizare, ținând cont că unele vaccinuri, cum ar fi cele produse de Pfizer, circulă pe piață sub mai multe nume de marcă sau comerciale (Comirnaty, Covid-19, Tozinameran)?

(ix) Având în vedere că majoritatea vaccinurilor au la nivel internațional fie o autorizare provizorie, fie o autorizare condiționată, vaccinul fiind în studii clinice, potrivit declarațiilor oficiale ale producătorilor[1], există la această dată echipe de lucru mixte cu specialiști ai ministerului sănătății și respectiv ai producătorilor vaccinurilor propuse de către minister? Suplimentar față de cele 9 întrebări de mai sus, vă solicit să îmi puneți la dispoziție contractele încheiate de către Statul român, respectiv Uniunea Europeană, cu producătorii vaccinurilor experimentale autorizate condiționat de autoritățile competente, în vederea prevenției și combaterii epidemiei de Covid-19, precum și orice anexe semnate ulterior de către Statul român cu aceste companii.

Prezenta cerere se întemeiază și pe dispozițiile Legii Pacientului nr. 46/2003. Potrivit art 6 din această lege, "pacientul are dreptul de a fi informat asupra stării sale de sănătate, a intervențiilor medicale propuse, a riscurilor potențiale ale fiecărei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuării tratamentului și nerespectării recomandărilor medicale, precum și cu privire la date despre diagnostic și prognostic”. De asemenea, potrivit art. 13, "pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecințele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului”. Aceleași principii rezultă și din art. 649-651 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Prezenta cerere se întemeiază și pe dispozițiile Legii nr. 240/2004 privind răspunderea producătorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte. Potrivit art. 3-4 din această lege, producătorul răspunde pentru prejudiciul actual și pentru cel viitor, cauzate de defectul produsului său, răspunderea sa nefiind limitată în situația în care paguba este determinată, cumulativ, de defectul produsului și de acțiunea sau omisiunea unei terțe persoane. Potrivit art. 10 din aceeași lege, orice clauze contractuale de limitare sau exonerare de răspundere a producătorului sunt lovite de nulitate absolută.

Prezenta cerere se întemeiază, de asemenea, și pe dispozițiile Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Potrivit art.642-648 din această lege, pentru malpraxis sanitar[2] răspund atât medicii și restul personalului medical, cât și unitățile sanitare, publice sau private, precum și furnizorii de medicamente. În special, unitățile sanitare și furnizorii de medicamente răspund potrivit legii civile pentru prejudiciile produse pacienților în activitatea de prevenție, diagnostic și tratament, generate în mod direct sau indirect de viciile ascunse ale echipamentelor și dispozitivelor medicale, substanțelor medicamentoase și materiale sanitare, în perioada de garanție/valabilitate, conform legislației în vigoare. În mod normal, astfel cum rezultă din normele legale mai sus enunțate, Statul roman nu ar trebuie să răspundă în locul spitalelor, al personalului sanitar sau, cu atât mai puțin, în locul furnizorilor de medicamente.

În fine, atrag atenția asupra dispozițiilor Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială, mai precis, art.1, 5 și 7, conform cărora Guvernul, în întregul său, și fiecare dintre membrii acestuia sunt obligați să își îndeplinească mandatul cu respectarea Constituției și a legilor țării; pe lângă răspunderea politică, membrii Guvernului pot răspunde și civil, contravențional, disciplinar sau penal, după caz, potrivit dreptului comun din aceste materii, în măsura în care prezenta lege nu cuprinde dispoziții derogatorii; intră sub incidența prezentei legi faptele săvârșite de membrii Guvernului în exercițiul funcției lor și care, potrivit legii penale, constituie infracțiuni.
 
Cu deosebită stimă,

Prin poștă la adresa: Cabinetul Primului Ministru, Palatul Victoria, Piața Victoriei nr. 1, Sector 1, București, cod poștal 011791

Prin mail la adresele pm@gov.ro drp@gov.ro publicinfo@mfinante.gov.ro și relatii.publice@ms.ro”
 
Petiția: Trenduri Economice

Hai Liberare!
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  8. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  9. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO