Potrivit „Europa Liberă România”, Armata României avea, la 31 martie 2022, un efectiv de 1300 generali, incluzându-i și pe cei din Ministerul Afacerilor Interne ((Jandarmeria, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Poliției de Frontieră și Inspectoratul General al Poliției) serviciile de informații, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.
Corpul generalilor Armatei Române prezintă unele particularități, ca să folosim acest eufemism pentru situațiile ciudate ale cântăreților, sportivilor, infirmierilor, bucătarilor, ospătarilor, maseorilor și altor subofițeri din serviciile domestice auxiliare de ordonanțe personale și deveniți purtători ai gradelor de general.
Din rezerva de generali ai M.Ap.N, peste 600, doar vreo 60 ar mai fi mobilizați la război. În cazul generalilor din rezerva serviciior de informații, cca. 40, ei sunt întotdeauna cu arma la purtător, deoarece creierul este o armă pentru care nu există rastel.
Contextul geopolitic creat de proximitatea războiului din Ucraina i-au adus pe unii generali în prim planul comunicării publice, postul de televiziune Antena 3 CNN având deja un grup de generali în rezervă, comandat de vocalele și autoritarele vedete de serviciu în platou. În logica legii apărării naționale, un astfel de grup și-ar avea locul potrivit la televiziunea publică, în formula unei structuri oficializate de analiză și informare publică. De ce nu este așa, ci altfel, poate vom avea o altă ocazie de reflecție și analiză.
Din această armată de generali , România are în anul 2024 – pe modelul sud-american de mult revolut – doi candidați la președinție (Nicolae Ciucă și Silviu Predoiu). Primul pe bune și al doilea, probabil pentru colecția cărților sale de vizită.
Cu trei luni înainte de declanșarea operațiunii militare speciale a Federației Ruse în Ucraina, după două guvernări liberale catastrofale, cu niște prim miniștri siniștri – numiți de Klaus W. Iohanis parcă în disprețul țării al cărui președinte este – generalul Nicolae Ciucă, fost ministru al apărării naționale , iar anterior șef al Statului Major General, este travestit de către președintele României, în președinte al Partidului Național Liberal și Prim Ministru al Guvernului. Era peste evidențe că această mișcare politică a fost dictată de nevoia imperioasă a Marelui Partener Strategic de a avea în România un guvern sub autoritatea unui general de carieră și nu a unor figuranți prost distribuiți în roluri.
Nu comentăm aici prestația generalului Ciucă ca prim ministru, ci deplângem constrângerea la care a fost supus pentru a se dezonora pe sine și trimite în derizoriu angajamentul luat la trecerea în rezervă, că sub nici o formă nu se va mai implica în politică. Schimbarea ulterioară de atitudine este jalnic motivată: „am luat rugămintea președintelui ca ordin”. Putea să ne spună adevărul, întreg adevărul, căci în înțelepciunea și toleranța proverbiale, caracteristice poporului român, acesta l-ar fi înțeles.
A toate știutorul H.D. Hartman, care doar aparent ar vorbi înainte de a gândi profund și bine cumpănit, ne făcea destăinuirea faptului că ar fi lecturat cu mai mulți ani în urmă dosarul ( n.n. de prezidențiabil ?!) al maiorului Nicolae Ciucă de la Pentagon întocmit de „Defense Intelligence Agency”- D.I.A. Decalogul spionajului militar special al Pentagonului este extrem de sever , el fiind Alfa și Omega în toate țările lumii din imperiul bazelor militare americane. Colegul de bancă a lui Nicolae Ciucă la Colegiul Internațional al Pentagonului , feldmareșalul Abdel Fattah Saeed Hussein Khalil el-Sisi, mandatarul primăverii arabe la Cairo, este, deja, la cel de al doilea mandat de președinte al Egiptului. Deci, Ciucă al nostru ?!
Un recurs la istorie absolut necesar este cazul generalului Ion Antonescu, Conducătorul Statului Român, din 5 septembrie 1940 până la 23 august 1944. Când s-au dactilografiat însemnările zilnice ale lui Carol al II-lea pentru editură și anterior, în secret numai pentru uzul lui Nicolae Ceaușescu, filele ultimelor sale zile ca rege nu sunt edificatoare în privința împrejurărilor externe care i-au impus predarea întregii puteri generalului Antonescu, cu care se afla în cele mai proaste relații, acesta aflându-se cu domiciulul forțat la mănăstirea Bistrița din județul Vâlcea.
Generalul Antonescu era filoenglez, cu stagiatură de atașat militar în Anglia, Franța și Belgia. În contextul dezmembrării teritoriale a României Mari, Anglia și Franța s-au comportat ca și cum Ungaria ar fi fost o victimă a Trianonului. Timpul istoric care să facă parte dreaptă și lui Antonescu întârzie nefiresc, dar conjucturile care l-au propulsat la putere, par a se repeta.
Este Nicolae Ciucă omul potrivit ca președinte al României în perspectiva avalanșei de evenimente estimate pe termen mediu (5-10 ani)? Este nevoie de un președinte militar pentru vremuri în care sunt necesare soluții diplomatice pentru o reașezare pașnică a ordinii distruse de numeroase acte de nesăbuită și inutilă violență militară, prin care excepționalismul unei unice puteri nu poate fi o soluție globală pentru întreaga omenire ?
Ce forță politică stă în spatele generalului Ciucă ? Liberalismul este mort istoricește, iar ai noștri liberali sunt într-o permamentă confuzie identitară. Regretatul Dan Amedeo Lăzărescu a spus-o franc: „Domnilor, ați rămas în viziunea jumătății secolului al XIX-lea. Partidele liberale sunt cele mai nereformate , deci retrograde din Europa…”
În România, doctrinele și științele politice se predau de discipolii fostei academii a Partidului Comunist, așa că nu trebuie să ne mirăm că pe orbitele Partidului Social Democrat gravitează socialist-liberali, neomarxiști useriști, național-comuniști travestiți într-o dreaptă naționalist-radicală , ori neoconservatori liber migratori.
Electorul român va fi vreodată și de cineva convins că generalul Nicolae Ciucă, printr-un accident al istoriei ajuns președinte, va avea un spate politic cu care să securizeze cei 3 149,9 km ai frontierelor României , în condițiile în care după ritmul și intensitatea înarmărilor întregii Europe nimic bun nu dă de veste ?
Nicolae Ciucă nu este ceea ce încearcă echipa sa de campanie să i convingă pe naivi. Cine este și ce poate Nicolae Ciucă ne-a demonstrat el însuși, înainte de a deveni un surogat mediatic, iar camaradul și cândva superiorul său, generalul Eugen Bădălan a sintetizat și concluzionat în puține , convingătoare și elegante cuvinte: „Este creația lui Iohannis. Nu știe ce face în politică! El, ceea ce știe face foarte bine. Dar, politică nu știe, Nu mă feresc să spun că este creația lui Klaus Iohannis și odată cu încheierea mandatului de președinte al lui Iohannis, Ciucă va fi dat afară de liberali. Este foarte clar că nu știe ce face în politică! Democrațiile nu aleg președinți de republică generali. Generalii trebuie să conducă lupte, nu state. Statele conduse de generali devin dictaturi.”
Marea noastră problemă este că noua dictatură revine înainte ca mentalul colectiv al românilor să se fi eliberat de corsetul vechilor dictaturi.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Am văzut că unii utilizatori făceau bășcălie (la secțiunea comentarii) de generalii care vin la Antena 3, și nu e corect. Atât generalul Cristian Barbu, cât și generalul Mircea Mândrescu sunt profesioniști bine pregătiți, tobă de carte pe domeniul lor. Problema nu e asta, problema e dacă transmit sau nu în mod onest informațiile, dacă fac analizele în mod obiectiv și corect. În acest sens, domnul general Barbu mi se pare cam prea entuziast față de NATO și americani, poate chiar în detrimentul situației obiective de pe teren. Domnul general Mândrescu mi se pare mai obiectiv și mai înțelept, în sensul că nuanțează un pic poziția, ținând cont și de poziția Chinei, Rusiei, etc. Față de alții din studio, pe el nu l-am auzit niciodată să vorbească despre Putin altfel decât ”domnul președinte Putin”. Mi se pare corect, e președintele unei puteri mari ca Rusia, și ca militar trebuie să fii obiectiv și să recunoști și poziția rușilor - sau măcar să o faci cunoscută, chiar dacă nu ești de acord.
1. De ce ați scos armata în strada la începutul mascaradei covid?
2. De ce v-ati complăcut în mocirla Guvernelor Orban și Citu?
3. De ce ați continuat linia celor doi, când ați ajuns prim ministru?
4. Considerați legitima plasarea unor trupe românești pe teritoriul Irakului și implicarea lor intr-un războiu de agresiune?
5. Cum doriți sa va albiti onoarea militara pătată?
6. Veți continua sa rămâneți aceeași sluga umila NATO,SUA, UE si Ucraina sau nu?
Bunelul- bu NELU l, deci tot un urmas a lui Nea Nelu.
DE CIND ERA MAIOR !
Si facea parte din ''grupa'' generalilor ce urmau sa fie folositi de americani pentru a subjuga tarile de origine ale acestora(ex. SISI).
Asadar americanii au o pepiniera de generali tip Pinochet pe care ii planteaza unde si cind le trebuie !!!
Si Ceausescu era general si poate de aia il ''iubeau'' americanii, de unde i s-a tras MOARTEA(aviz amatorilor).
Votati Ciuca Pinochet !!!
''https://en.wikipedia.org/wiki/Augusto_Pinochet''