GRUPĂRILE ANTI-BOR (II). Bănescu, Arafatul Patriarhiei, atacă din nou BOR, apărat de CTP. Noi nerozii la Trinitas TV: Papahagi, propagandă pentru UE și ”Biserica Universală”. Cum poți deveni ”Înger”, ”Arhanghel” sau ”Serafim” pentru doar 9.99$

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu glonțul eliminării trecut pe la ureche și cu o decizie a sinodalilor răsturnată pe bază de sforăraie, Vasile Bănescu, ex-purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, nu se dezminte: își continuă opera de subminare a Bisericii Naționale, din interior, cu sprijinul agenților de influență anti-ortodocși din cultul lui Zuckerberg, „Biserica” Facebook.

Adrian Papahagi declamă într-un mic delir de seară: „Există o singură Biserică a lui Hristos.

Nu mă va convinge nimeni că Sfântul Duh coboară la Tomis și la Neamț, dar nu în biserica [papală - n.n.] ridicată peste moaștele Sf. Apostol Pavel în afara zidurilor Romei, că Iisus e doar în mijlocul lui Simion, Târziu și Șoșoacă, nu și între credincioșii care știu toată liturghia pe de rost la [biserica catolică - n.n.] Santissima Trinità dei Pellegrini, că Maica Domnului se îndură înspre kaghebiștii Putin și Chiril, dar nu înspre bătrânele pioase care i se închină unde sunt eu acum, la Tivoli.”
, a scris pe Facebook Șoșoacă cu bărbuță, partenerul politic al LGBT-istei penale Monica Macovei, alias Ady de la Vatican, în continuarea campaniei Grupării Bănescu-Preda-Baconschi, din care face și el parte, de „unificare” a pascaliei și, iată, deziderat „universal”, chiar și a bisericilor catolică și ortodoxă.

„O evidență sfidată doar de cei ce nu mai au acces decât la ritualism sterp și filetism inept”, a comentat imediat clona lui Patapievici de la Patriarhie, Vasile Bănescu, la enormitatea eretică răspândită de reflecția cu barbișon a lui Șoșoacă 2 din oglinjoara care îl vede cel mai tare din țară, lume, univers.

CAPTURĂ-FOTO:

„Doar Biserica Ortodoxă Română poate avea un purtător de cuvânt care contrazice pe față Crezul ortodox, și nimeni nu-l poate atinge.

Acum sunt 100% convins că în instituția Bisericii sunt de fapt doua instituții paralele. Una oficială, de formă, și alta din umbră, intangibiă, care conduce de fapt.

Un real "deep state" bisericesc.”, a replicat pe pagina personală un preot de duh din Timișoara, Părintele Dorian Oprișor, care făcuse și o altă observație interesantă după răsucirea cu 180 de grade a deciziei Sinodului în privința lui Bănescu:

„Se pare că avem și noi "Arafatul" nostru, de care nimeni nu se poate atinge, orice "partid" ar guverna.

Straniu, dubios și înfricoșător lucru, că în urma strigătelor norodului și ale clerului, acest sinistru personaj, Vasile, este de neatins.”

Închiderea parțială a guriței încireșate a fostului primadon de la Patriarhie este apărată însă de mai vechiul lui aliat anticreștin CTP, stahanovistul Pravdei din perioada Mineriadei, pentru care a îndrăznit să-l lovească peste față, cu mănuși de latex, chiar pe Preasfințitul Ignatie, nu fără a primi la rândul lui două peste bot.

„Omul poate fi un monstru la orice vârstă”, scrie CTP-istul CCCP-ist cu referire la IPS Teodosie, înalt ierah al BOR - imprecație rămasă fără răspunsul potrivit din partea noului „Birou de comunicare în curs de reorganizare al Patriarhiei”, respectiv al Cancelariei Sfântului Sinod, for suprem al BOR atacat la tractoretă de CAP-ist pentru apărarea vătafului Bănescu.

Sf. Sinod al BOR a aplicat un principiu mai tare decât Biblia și învățăturile părinților fondatori ai creștinismului: alifie peste furuncul, nu bisturiu. E o regulă a Mafiei și partidelor, preluată de Godporație: mai presus de orice, să nu sufere daune imaginea ORGANIZAȚIEI în ochii publicului.

Așa s-a ajuns, în urma ședinței de pedepsire a lui Îpîs Teodosie, care n-a pățit nimic, să i se închidă gura lui Vasile Bănescu. Diagnosticele precise, în termeni de etică teologică, puse public vorbelor și faptelor lui Teodosie de către purtătorul de cuvânt al BOR, au fost considerate mai periculoase pentru Biserică decât idioțiile agresive debitate de preaînaltul....”, scrie colhoznicul dezlănțuit, umplând de spume ecranele „Bisericii” Facebook de la care se revendică și unde „predică” și el, alături de ceilalți confrați din lanul de știuleți ai Cooperativei BPPB.

E bine că nenumitul nedemis, cangrena cărnoasă curcubitacee dicotiledonată care amenință să sufoce într-o zi locatarii din Dealul Patriarhiei, are un asemenea vajnic apărător mumos ca din dosul revistei Bezbojnic scos.

Iată că „câinele Patriarhului” are și el un cățeluș. Turbat, așa cum îl știm și cu colții tociți de la câți licurici mai mari sau mai mici a înghițit de-a lungul carieriei sale de tablagiu proletgurist.

Propaganda pentru „Biserica Universală” a Cooperativei de producții new-age-iste BPPB se duce însă nu numai pe zidurile „Bisericii” Facebook ci chiar și în studiourile Televiziunii Trinitas a Patriarhiei Române, după cum am mai arătat de altfel.

Același moderator care îl lansa într-un dezmăț ezoterist pe înșelatul și înșelătorul Dorel Vișan i-a suflat în foale lui Adrian Papahagi, cu un discurs „universalist” despre Unirea Bisericilor și binefacerile Uniunii Europene pentru România. Fidel matroanei lui, LGBT-ist Monica Macovei, fondatoare și membră de onoare a asociației homsexualiștilor ACCEPT, Șoșoaca cu barbișon a uitat să menționeze ideologia otrăvitoare cu care împroașcă Bruxelles-ul copiii României și valorile naționale, ca să nu mai amintim și de dictatura covidistă, cenzura de tip sovietic sau rescrierea orwelliană a istoriei.

E clar pentru oricine că dacă toți vidanjorii traseiști din UTC-GDS-PDL-PMP-PNR-M10-USR-PLUS-REPER, între care se numără și „masivii” teologi-jacuzzi, ar pune-o de-un partid, nu ar putea să-l intituleze decât Mișcarea UE, cu acronimul cuvenit. După cum se vede, de altfel, în filmarea de mai jos.

Ca un plus „binevenit”, dacă vreți să vă abonați la canalul Trinitas, pentru a nu pierde cumva vreo e-misiune cu membrii și cvapreședinții partidului în cauză, televiziunea Patriarhiei ne oferă și posibilitatea de a deveni „Îngeri”, „Arhangheli” sau „Serefami”, și toate acestea pentru prețul minim de 2.99$, 6.99$ sau 9.99$ pe lună. Chiar ieftin!

CAPTURĂ-FOTO:

După nerozia cu Codul QR pe turla Pantocratorului și Icoana Maicii Domnului de la Catedrala Mântuirii Neamului - blasfemii care, slavă Domnului, au căzut! -, noua tâmpenie a echipei de tip trotinetist-progresist care bântuie coridoarele instituției de la poalele Dealului mai că ne înspăimântă.

Alături de brigăzile de nepomenitori și hulitori ai BOR din exteriorul ei, echipa din interiorul Patriarhiei parcă face treabă și mai bună și mai mare. VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Ctin Ctin 08.03.2024 21:32
    Noapte mintii..sunt niste idioti ..de la Banescu la CTP...idioti..
    Astia sunt idiotii lui Petre Tutea si e plina lumea de ei
    Doamne miluieste-ne!
  • IC XC NI KA 08.03.2024 22:02
    Există o singură Biserică a lui Hristos. Amin!

    Biserica Ortodoxă! Care NU are dată de înființare ulterioară Cinzecimii!

    E și logic, la mintea cocoșului. Sau?

    UN Dumnezeu, Care e Calea-UNA, Adevărul-UNUL, Viață-UNA, nu poate fi în două locuri/dogme, ci, UNUL fiind, numai într-un singur loc poate fi ..de aproape 2000 de ani, în statornicia Lui și a Ei - Biserica Ortodoxă.

    Temeiuri biblice:

    “Este UN Domn, O credință, UN botez” (Efeseni 4,5)

    “Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos.” (Efeseni 2,20)

    Hristos - capul Bisericii (Efeseni 1,22; 5,23)

    “Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul. Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă. DACĂ cineva nu rămâne în Mine se ARUNCĂ afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard. (Ioan 15,1-2,6)


    La ei, avem Conciliul Vatican I, 1870, dogma supremației papale și infailibilității papale - să ferească Dumnezeu ce urmează:

    “Papa Romei este om demnezeiesc și dumnezeu omenesc, de aceea nimeni nu-l poate judeca sau condamna. Papa a dobândit dumnezeiasca stapânire care este nelimitată.

    Pentru papa sunt posibile pe pâmănt exact cele care sunt posibile în cer pentru Dumnezeu.(..)

    Toate au fost supuse stăpânirii și voinței papei, și nimeni și nimic nu i se poateîimpotrivi.

    Dacă papa a atras cu sine în iad milioane de oameni nimeni dintre ei nu va avea dreptul să-l întrebe sfinte părinte de ce faci aceasta. Papa este infailibil precum este și Dumnezeu și are puterea sa facă orice face Dumnezeu. Papa poate schimba firea lucrurilor, poate face orice din nimic. El are puterea de a face din minciună adevăr, are puterea să facă orice este plăcut chiar împotriva adevărului, în afara adevărului și în ciuda adevărului.

    Poate formula obiecții împotriva posturilor și a poruncilor pe care le-a dat ei, el are dreptul și puterea să îndrepte Noul Testament, orice consider necesar, poate schimba chiar și Tainele care au fost rânduite și instituite de Isus Cristos. El are o astfel de putere în cer încât poate proclama sfinți pe oricine vrea din dintre cei morți chiar împotriva tuturor convingerilor din exterior și în ciuda părerilor cardinalilor și episcopilor care ar cugeta să se împotrivească la aceasta.

    Papa are stăpânire asupra pugatoriului si a iadului. El este stăpânul lumii. Cu nelimitatea sa putere, el le săvârșește pe toate potrivit voinței sale și are puterea să săvârșească mai mult decât cunoaștem noi. Stăpânirea papei nu are măsură și nici limite.

    Papa este vicarul lui Dumnezeu și care neagă acest lucru este un amăgitor. Papa este locțiitorul lui Dumnezeu și stăpânește asupra îngerilor buni și răi, orice lucru care se săvârșește cu puterea papei este săvârșit de Dumnezeu. Pe papa nu-l poate judeca nimeni deoarece s-a spus că cel duhovicesc le judecă pe toate și nu este judecat de nimeni. Puterea și stăpânirea sa se prelungesc asupra celor duhovnicești, celor pământești și celor de dedesubt. Papa este asemenea lui Hristos căci în trupul său trăiește Duhul Sfânt. Papa este domnul tuturor și cauza oricărei cauze. Papa este mirele și capul bisericii universal. Papa nu se poate înșela și nu poate face vreo greșeală. El este atotputernic căci în lăuntrul său există toată plinătatea puterii și stăpânirii. Papa este mai presus decât Apostolul Pavel pentru că potrivit cu chemarea sa e la același nivel cu Apostolul Petru. Din această pricină poate să nu fie de acord cu Epistolele Sfântului Apostol Pavel și să dea porunci potrivnice aceluia.

    Dacă papa pronunța o hotărâre împotriva judecății Lui Dumnezeu, atunci judecata Lui Dumnezeu va trebui îndreptată și schimbată. Papa este lumina adevărului și reflexia lui. Papa este totul peste toate și pe toate le poate.”


    Iată și o listă a ereziilor romano-catolice, nici una din aceste 33 de erezii, nu au existat în primul mileniu, când Apusul nu era căzut, ci sunt inovații apărute odată cu căderea. Și nici unul din acestea nu există în Biserică, în Sfânta Ortodoxie.

    1. Supremația papală, sau primatul papal.
    2. Infailibilitatea papală sau imposibilitatea de a greși.
    3. Filioque.
    4. Purgatoriul.
    5. Azima.
    6. Maria imaculata sau imaculata concepție de la Duhul Sfânt a Născătoarei de Dumnezeu.
    7. Transubstanțialitatea.
    8. Celibatul obligatoriu al preoților.
    9. Lumina și Harul create și nu necreate.
    10. Indulgențele, practicate și astăzi, secolul 21, principala pricină a nașterii protestantismului lutheran și calvin, reformații.
    11. Tezaurul de merite ale Sfinților din cer dați de "papă", păcătoșilor.
    12. Inexistența Sfintei Proscomidii.
    13. Desacralizarea și neacceptarea împodobirii Sfintelor Veșminte de slujire și a pereților bisericii cu Sfintele Icoane.
    14. Desființarea Sfântului Iconostas/Catapeteasmă.
    15. Infanții fără euharistie și mirungere.
    16. Euharistia fără spovedanie.
    17. Mirenii nu primesc sângele Domnului, doar trupul, azima în gură.
    18. Botezul fără cufundare, ci doar stropire sau turnare.
    19. Inovația postului, reinventarea lui și libertinajul postului.
    20. Mumii prin conservare, în loc de Sfinte Moaște.
    21. Căsătoria între verișorii primari, cu dispensă episcopală (practică întâlnită în Brazilia, Mexic, America Latină )
    22. Grandomania construcției clădirilor de cult și prezența băncilor, împotriva comuniunii dragostei jertfelnice de coliturghisire.
    23. Inovația unei liturghii de 40 minute și repetarea ei, de n ori pe zi pe același altar.
    24. Azima-euharistie în buzunar.
    25. Desacralizarea monahismului cu ordine și apartenențe (iezuit, benedictin, franciscan etc.)
    26. Holocaustele, genocidele și crimele împotriva umanității:
    -Cruciadele- și -"Sfânta" Inchiziție-, pentru care nimeni nu i-a tras la răspundere niciodată. Ștergerea de pe fața pământului a 5 civilizații: mayași, incași, azteci etc. și jefuirea lor de peste 50.000 de tone de aur, argint și alte metale și pietre prețioase.
    27. Inovația cultului-adorării inimii lui Hristos și-a Preacuratei.
    28. Statuile.
    29. Uniația și nașterea ereziei greco-catolicismului sau sincretismul religios.
    30. Expansiune și pază armată și implicarea în politicile lumii ale episcopul Romei apostaziat și cardinalilor săi.
    31. Inexistența succesiunii apostolice, prin AUTO-exluderea din Biserică în 1054 a episcopului Romei și alegerea independentă și privată a următorilor episcopi ai Romei, înafara Bisericii.
    32. Încurajarea și dezvoltarea ecumenismului.
    33. Scolasticismul, implicit fabricarea și acceptarea oricărei mântuiri.

    Doamne, miluiește.
  • Modest Zatu 09.03.2024 20:39
    Doamne ajută. Perfectă dreptate in tot ceea ce ai spus!
    Ps. Te rog să-mi scrii în privat la Modestzatu@yahoo.it. Vreu să te întreb câteva lucruri în privat . Mulțumesc
  • Alex TG 08.03.2024 22:43
    Se pare ca masoneria face toate eforturile sa preia conducerea Bisericii Ortodoxe si sa denatureze credinta noastra si, prin urmare, mi se pare firesc ca poporul sa apere Biserica si sa nu permita asa ceva. Desigur, acest lucru se poate doar cu ajutorul lui Dumnezeu.
Ultima oră

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțăm la visele noastre. Nu renunțăm la luptă - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația