Este Occidentul pe punctul de a face implozie?

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asistăm la o falie care se adâncește rapid între America și Europa. De asemenea, dezbinări tot mai toxice subminează coeziunea Europei. Mai poate fi vorba de o Alianță Occidentală?

Un editorial de Frank Furedi, publicat de The European Conservative, pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Dintr-odată, totul a devenit cât se poate de clar. Există foarte puține lucruri care mai țin împreună ceea ce se numea lumea occidentală.

Venirea la putere a președintelui Trump din 2025 a accentuat tendința de fragmentare a occidentalismului global. America privește spre interiorul său, iar o Europă mult prea ignorată știe că fragilitatea și slăbiciunea sa au devenit vizibile și evidente.

Conflictul actual dintre Europa și America nu se reduce la abordări contrastante privind invazia Rusiei în Ucraina. Nu este vorba nici de un simplu conflict privind taxele vamale și comerțul.

Da, asistăm la afirmarea fermă a interesului american, însă dinamica aflată în joc nu este doar ultima versiune a poziționării concurențiale obișnuite între diferite puteri.

Recenta dezvăluire a presupusei discuții dintre înalți funcționari ai administrației americane pe platforma Signal a arătat că nu este vorba doar de o banală încălcare a normelor de securitate.

Modul în care a avut loc dezvăluirea și atitudinile exprimate de participanții la discuție au indicat că ceea ce era cunoscut sub numele de Occident sau Alianța Vestică a devenit ceva golit de orice conținut substanțial.

Tonul de dispreț pe care participanții la discuție l-au avut la adresa Europei și a europenilor este mărturia unei rupturi culturale grave între cele două continente.

Nu este nici o îndoială că o parte a elitelor europene are sentimente similare față de verii lor americani „neciopliți” din administrația Trump.

Este dificil de prezis cum va evolua această dramă și dacă se va ajunge până la un familicid occidental. Trebuie să mai fi rămas câteva minți lucide, iar ruptura geopolitică dintre cele două continente se desfășoară în paralel cu un conflict cultural fundamental în toate sectoarele lumii occidentale.

Totuși, rezultatul confruntării dintre Europa și America nu va fi determinat în întregime de principalii protagoniști. Există forțe puternice la nivel mondial care contribuie la intensificarea rivalităților politice și economice.

Poziționarea strategică indusă de această situație anunță o nouă eră a realpolitik – una în care principalii actori sunt din ce în ce mai puțin susceptibili să fie inhibați cu privire la proiecția deschisă a puterii lor militare.

Desigur, China, Rusia și India sunt gata să profite de orice oportunitate oferită de consecințele confruntării din sânul occidental.

Problema nu este doar detașarea SUA de Europa, ci o rupere de convențiile de după cel de-Al Doilea Război Mondial, care au oferit cadrul pentru derularea relațiilor intra-occidentale.

De multă vreme, NATO este menținut artificial în viață. Acum, Washingtonul a decis să îl deconecteze de la aparate.

Este important de remarcat faptul că aparenta indiferență a lui Trump față de soarta NATO și dezinteresul său de a continua să trateze Europa ca pe un partener serios erau previzibile. Liniile generale ale situației actuale au fost trasate de administrația Biden în săptămânile care au precedat invazia Rusiei în Ucraina, în 2022.

Într-adevăr, în lunile premergătoare invaziei Rusiei, liderii europeni au fost reduși la rolul de figuranți. Statele Unite și Rusia, Biden și Putin au fost actorii principali.

Ei au fost cei care s-au angajat în manevre diplomatice semnificative, nu liderii Franței sau Germaniei. Astfel, atunci când Washingtonul a decis în mod unilateral să trimită 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România, în februarie 2022, nu s-a consultat în nici un fel cu Uniunea Europeană.

Un titlu din New York Times, din ianuarie 2022, descrie bine marginalizarea UE: „SUA și Rusia vor discuta despre securitatea europeană, dar fără europeni”.

În articol se afirmă:

„Faptul inevitabil este că atunci când Statele Unite și Rusia se vor întâlni luni la Geneva pentru a discuta despre Ucraina și securitatea europeană, europenii nu vor fi acolo.

„Iar atunci când NATO se va întâlni miercuri cu Rusia, Uniunea Europeană, ca instituție, nu va fi prezentă – deși 21 de state sunt membre ale ambelor grupări.”

La momentul respectiv, New York Times a relatat că aceste discuții bilaterale au reînviat „vechile temeri că cele două puteri ale Războiului Rece vor încheia un acord pe cont propriu”.

Fostul șef al politicii externe a UE, Josep Borrell, își exprimase anterior îngrijorarea cu privire la abordarea autoritară a SUA și a Rusiei.

„Nu mai suntem în epoca Ialta, când marile puteri s-au întâlnit în 1945 pentru a împărți Europa postbelică”, a spus el. Uniunea Europeană „nu poate fi un spectator”, a continuat el, în timp ce Statele Unite, NATO și Rusia discută despre securitatea europeană.

Însă, pe măsură ce invazia din Ucraina s-a desfășurat, tocmai asta a fost Europa – un spectator.

În prezent, UE este rareori invitată în teatru și face eforturi mari pentru a obține măcar statutul de spectator.

Incapacitatea elitelor europene de a face față realităților contemporane este realmente tristă. Să luăm ca exemplu declarația recentă a fostului prim-ministru al Olandei și actual secretar general al NATO, Mark Rutte. Acesta s-a lăudat în fața unei audiențe, la Varșovia că:

„Aliații NATO reprezintă jumătate din puterea economică și militară a lumii. Două continente, 32 de națiuni și un miliard de oameni.

„Împreună, în NATO, Europa și America de Nord sunt invincibile.

„Astăzi, și în viitor. Așadar, miliardului nostru de oameni le spun următoarele:

„Fiți siguri.

„Legătura transtatlantică este puternică.

„Și, da, vom face din NATO o alianță mai puternică, mai corectă și mai letală.

„Acesta este modul în care rămânem cu toții în siguranță într-o lume tot mai periculoasă.”

O legătură transatlantică puternică? Serios?

Declarația ridicol de optimistă a lui Rutte servește ca o tristă amintire a persistenței stării cronice de amăgire care îi afectează pe stăpânii politici lipsiți de imaginație ai UE.

Aceasta indică faptul că, cel puțin pe partea europeană a Atlanticului, elitele conducătoare continuă să nege realitatea și să evite să își pregătească țările pentru a face față provocărilor reprezentate de ordinea mondială în desfășurare.

CU ZILELE NUMĂRATE

Este evident că, de multă vreme, Alianța Occidentală are zilele numărate. Războiul Rece dintre lumea liberă și cea totalitară a oferit Vestului o coeziune fără precedent.

Însă a fost o coeziune care s-a bazat pe superioritatea morală de care s-a bucurat în raport cu profund vicioasa Uniune Sovietică.

A fost o formă negativă de autoritate morală, bazată pe contrastul cu un sistem politic inferior moral.

Odată ce Uniunea Sovietică s-a dezintegrat și Războiul Rece a luat sfârșit, Occidentul a trebuit să găsească în interiorul său resursele morale pentru a dobândi legitimitate.

Faptul că sfârșitul Războiului Rece, în 1991, se va dovedi o binecuvântare amestecată a fost recunoscut la momentul respectiv de observatorii avizați.

Imediat ce Războiul Rece s-a încheiat, a apărut o nostalgie față de certitudinile și claritatea morală oferite de o lume divizată între bine și rău.

Fostul diplomat și influentul economist John K. Galbraith a scris:

„Un fapt greu de înțeles este că, în ultimii 45 de ani, aproape o jumătate de secol, nimeni nu a fost ucis, exceptând accidentele, într-un conflict între țările industriale bogate și relativ bogate de pe glob – adică între țările capitaliste... și cele care se prezentau ca fiind comuniste”.

Regretele lui Galbraith pentru vremurile bune ale Războiului Rece au fost reluate în Financial Times:

„Ușurarea Occidentului de a fi pus capăt Războiului Rece este istorie. Ea a fost înlocuită de temerile legate de instabilitatea politică și de conștientizarea faptului că integrarea Europei de Est, ca să nu mai vorbim de Uniunea Sovietică, în economia mondială ridică dificultăți de o complexitate de neimaginat până acum.”

„De ce în curând ne va fi dor de Războiul Rece” a fost titlul unui eseu influent publicat de cercetătorul în relații internaționale John J. Mearsheimer, în The Atlantic, în august 1990.

Probabil cel mai influent susținător al școlii realiste de relații internaționale, Mearsheimer a înțeles că Războiul Rece doar a suprimat, nu a rezolvat unele dintre conflictele care au bântuit continentul european în epoca anterioară.

El a remarcat:

„Cu toate acestea, s-ar putea să ne trezim într-o zi deplângând pierderea ordinii pe care Războiul Rece a dat-o anarhiei relațiilor internaționale. Pentru că anarhia sălbatică este ceea ce a cunoscut Europa în cei patruzeci și cinci de ani ai acestui secol, înainte de Războiul Rece, iar anarhia sălbatică – războiul lui Hobbes, al tuturor împotriva tuturor – este o cauză principală a conflictelor armate.

„Cei care cred că conflictele armate între statele europene sunt acum excluse, că cele două războaie mondiale au eliminat toate războaiele din Europa, proiectează un optimism nejustificat asupra viitorului.

„Teoriile păcii, care stau implicit la baza acestui optimism sunt construcții extrem de superficiale.”

Mearsheimer a adăugat că:

„Perspectiva unor crize majore, chiar a unor războaie, în Europa este probabil să crească dramatic, acum că Războiul Rece se retrage în istorie.”

Treizeci și cinci de ani mai târziu, este evident că anii de după Războiul Rece s-au dovedit neprietenoși pentru cei care doreau să mențină Alianța Occidentală.

Dar nu este vorba doar de NATO. Este important să remarcăm că ceea ce a unit Occidentul nu au fost doar obiective strategice pragmatice. Nu a fost doar un pact de apărare. Nici Occidentul de după 1945 nu putea fi echivalat cu un imperiu american.

Exista, de asemenea, o moștenire morală și intelectuală comună – un sistem de valori care depășea frontierele naționale și pe care nici măcar Hitler sau Stalin nu l-au putut submina și distruge în întregime.

Occidentul - sau civilizația occidentală - a avut întotdeauna o cultură internă diversă, dar, cu toate acestea, a demonstrat întotdeauna capacitatea de a se înnoi.

De-a lungul istoriei, Occidentul a fost afectat de diviziuni, cum ar fi împărțirea Imperiului Roman în două jumătăți: de Vest și de Est.

Aceasta a fost urmată de ruperea Bisericii Creștine dintre ramura Romano-Catolică și ramura Ortodoxă de Est.

Divizarea ulterioară a creștinismului occidental, odată cu Reforma, a dus la secole de conflicte sângeroase între protestanți și catolici.

Bilanțul teribil al conflictelor ideologice sângeroase din secolul XX i-a făcut pe numeroși comentatori să facă aluzii sumbre la iminentul declin al civilizației occidentale.

Cu toate acestea, Occidentul și moștenirea sa istorică au supraviețuit cumva.

Putem să fim optimiști cu privire la faptul că Occidentul mai posedă încă puterea de regenerare necesară pentru a limita efectele corozive ale dezbinărilor pe care singur și le-a provocat?

Este posibil, dacă suficient de mulți oameni aflați în poziții de influență înțeleg că actuala situație dificilă cu care se confruntă Occidentul, nu este doar geopolitică, ci și culturală.

Fiecare societate occidentală se confruntă cu un conflict cultural intern, între cei care doresc să se distanțeze de moștenirea civilizațională a societății respective și cei care doresc să o păstreze.

Câștigarea acestui conflict împotriva contestatarilor moștenirii culturii occidentale este condiția prealabilă pentru a da sens ideii de Occident în secolul XXI.

După ce a rătăcit drumul, Occidentul mai are o șansă să revină asupra propriilor pași și să învețe să trăiască cu sine însuși.

Dacă nu, China și alții așteaptă în culise.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Top 5 autori
VideoNews

Călin Georgescu la vot cu George Simion:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • siBemol14a 06.04.2025 15:00
    „După ce a rătăcit drumul, Occidentul mai are o șansă să revină asupra propriilor pași și să învețe să trăiască cu sine însuși.” se încheie aproape optimist articolul. Personal nu cred în această șansă, ci – poate – în norocul de a se amâna încă odată rezolvarea problemelor. Occidentul a mers (prea) mult timp pe principiul ascunderii gunoiului sub preș în speranța că fie nu se observă de cine nu trebuie fie acesta a fost plătit să închidă ochiul. Putem schimba „preș” în „covor” și „gunoi” în „probleme sociale sau de coeziune” dar nu înseamnă că am rezolvat problema păcii artificiale. Care ar fi soluția ? Eu nu știu, dar asta pentru că nu sunt optimist cu privire la soluția din articol: „Este posibil, dacă suficient de mulți oameni aflați în poziții de influență înțeleg că actuala situație dificilă cu care se confruntă Occidentul, nu este doar geopolitică, ci și culturală.”
  • Mircea Dragan 06.04.2025 18:09
    Nu exista solutie. Sunt decadenti. Nici daca sunt F sau M nu mai stiu. Adaugam aici si credinta care a disparut si realizam ca au ajuns nimic.
  • viorel craciun 06.04.2025 17:37
    Apoi simplu , de este o falie , Europa " nu mai este piata economica " , banul uneste , banul dezbina .
    Daca ne intorcem in trecut , vedem falia de acum , de ce :
    1. Dupa primul razboi mondial al Europei , a urmat " dezmatul mondial al consumului american , privind " refacerea Europei ", soldat cu ce , cu criza mondiala americana a anilor 30.
    2.A inceput al doilea razboi mondial , pentreu rezolvarea criza in sine .
    3.Dupa cel de al doilea razboi mondial , a urmat iar " marele desmat consum american " tot pe seama " refacerii europei "
    4. In anii 70 , 80 a urmat " dezmatul economic american " cu Asia de SUD-EST , dar s-a consumat si a trebuit alta piata , europena , adica ceea a tarilor asa zis socialiste , afiliate " democratic la consum " dupa anii 90
    5.Dupa " revolta rusa cu Crimea in 2014 " si " revolta CHINEZA , financiara , dupa COVID , ( afacerea lor in 2020 ) acum sunt in situatia a trei piete distincte : ceea MILITARA , ceea ECONOMICA -FINANCIARA si ceea SOCIAL -POLITCA , prin noii " actori RUSIA , CHINA , BRAZILIA , INDIA , AFRICA DE SUD, EMIRATELE ARABE " atat cu forta de munca excedentara cu populatii numeric ridicate cat si de la caz la caz " cu resursa finanicara "
    Concluzie : nu mai poate exista " alta EUROPA " CU ALTE CONFLICTE MONDIALE ca acum 100 si ceva de ani pentru " REZOLVAREA CRIZEI CONSUMULUI EXCEDNTAR AMERICAN " . Restul ramane de vazut , se joaca inca cu UKRAINA , ISRAEL si in curand ASIA DE SUD-EST .
    FALIA ACUM FORTATA DE " EI " AMERICANI NU DE ACUM DE 100 si ceva de ani , PRIN " CONSUMUL EXCEDENTAR CU ORICE PRET " este deja " o falie definitv economica " , doar daca vor " adopta protectismul intern si reducere consum in cauza " asa cum au facut rusii , dupa 2022 ( fortati de situatie , conditionari politice internationale " si CHINEZI ,INDIA dupa " 1990 " , fortati de " excedent populatie si asigurare resurse in cauza .
    Doamne ajuta , pentru " solutii globale economice , politice , sociale " dar greu de vazut , prvind " falii economice in cauza " prin " sacrificiul unuia , in avantajul altuia " Ramane de vazut , existenta noastra ca " viitor in cauza "
  • Mircea Dragan 06.04.2025 18:07
    Jetmanirea est europenilor de bunuri, alimente si bani a cam luat sfarsit cum s-a sfarsit si jefuirea tarilor africane asa ca ''superiorul'' occident va fi o mica Africa.
    Nu uit cum in 89 cumparam apa minerala romaneasca din occident. Fusese exportata de Romania pe un pret de nimic in contul datoriei externe.Era imbuteliata in sticle nevazute ( gen sticle de sampanie.). Ptr ca ruginise cate un dop in una din zece navete devenise refuzata la export ca nu puteau asa domni sa bea asa apa.
  • IC XC NI KA 06.04.2025 18:13
    “..actuala situație dificilă cu care se confruntă Occidentul, nu este doar geopolitică, ci și culturală” ..da! e maoism cultural, recte spălare pe creier..

    Așa că despre care “suficient de mulți oameni aflați în poziții de influență” să mai poată să înțeleagă ..să fie vorba?

    Doamne, miluiește.
  • viorel craciun 07.04.2025 16:19
    Felicitari domnule IC, , esenta exprimata reala este " MAO-ISMUL CULTURAL " la nivel de " eductie asa zisa europena " dar sustinut " prin noul " MAO-ISM " financiar , la nivel de asa " zisa educatie geo-strategia militar internationala " De fapt " PROGRAMUL LUI MAO , din anii 70 " este aplicat , corectat in contextul actual geo-politic
    actual . Felicitari , pentru analiza , poate astia de acum ar trebui sa citesca programului lui " MAO " conferinta de partid in anii 70 , cu eliminarea lui " familiei poltice suveranizate MAO "dupa moartea lui , cu modifIcari in cauza , in 89 ( anul caderii si lui Ceausescu si Europei de Sud -est , aa zise comuniste " , adica :
    În 1989, premierul Li Peng, în cooperare cu președintele Comisiei Militare Centrale Deng Xiaoping, a putut utiliza funcția de Premier pentru a comanda represiunea armată a Protestelor din Piața Tiananmen din 1989.
    Premierul este susținut de patru Vice-prim-Miniștri de la reforma lui Deng Xiaoping în 1983. Vice-Premierul cu rangul cel mai înalt va acționa ca premier în absența acestuia.

    Acum vedem rezultatele " chineze financiare mondiale " prin presedintele in cauza ( comisie militara ) , adica DENG XIAOPING , care a condus si conduce " INTREAG POLITICA CHINEZA " la fel cun PUTIN conduce " Intreaga politica rusa, dupa 2000 , dupa ce a " corectat asa zisa mutinationala financiar intrenationala care a devalorizat statul rus , pe vremea " asa zisei democratii americane a lui ELTIN "
    Deci " la ei chinezi si rusi AU UN CONTROL PRIVIND STATUL SUVERAN SI INDEPENDENT " se pare ca altii nu mai au controlul privind " STATUL SUVERAN SI INDEPNDENT " recte " SUA -CORPORATISA MULTI NATIONALA " , recte E.C " STATE CORPORATISE CONDUSE MULTI NATIOANAL , fiecare de la caz la caz " dar cu aceeasi problema " CINE NE CONDUCE DE FAPT " adica nici un caz noi , adica " NOI , E.C " raspundem fiecare dupa " capul lui la comanda externa reala " Doamne ajuta , vvom vedea continuarea si finalul in cel mai scurt timp 2025-2030 , adica cine ne conduce pe noi in E.C , inclusiv in ROMANIA , dupa voia si alegerea noastra , fiindca de " condus " siguri vom fi condusi " ACUM DEPINDE DE CINE " .
  • DANA Q 08.04.2025 18:39
    Raspund întrebarii din titlu ,categoric DA si abia astept acest eveniment de eliberare a oamenilor.Este deja prea mult,ajunge.
  1. NU e o lovitură pentru Trump! Primul Papă american la Vatican, Leon al XIV-lea, "e mai rău decât Francisc". "Va pune Biserica Catolică contra lui Trump"

  2. George Simion "l-a făcut ZOB" pe Nicușor Dan - FOTO/VIDEO. Liviu Pleșoianu: Impecabil răspunsul lui Simion legat de CENZURAREA jurnaliștilor LIBERI și a tuturor românilor ale căror opinii nu convin Sistemului!

  3. SRS: Nicușor Dan turnător la Securitate cu acte! Sorin Roșca Stănescu publică documentele. NOTE INFORMATIVE de POLIȚIE POLITICĂ

  4. A ÎNCEPUT! VIDEO: Firul nevăzut al serviciilor secrete la 6 luni de la anularea alegerilor. Col. (r) SRI Ion Dedu dezvăluie ițele ședințelor CSAT și CCR care au produs lovitura de stat constituțională. Noi documente decriptate la ActiveNews

  5. Virgiliu Gheorghe: Sunt oameni care frecventează Biserica si vorbesc cu multa ură față de George Simion lăudându-l pe Nicușor Dan care susține homosexualismul, educația sexuală pentru copii și festivalul satanist UNTOLD. Ce legătură are cu Hristos?

  6. Radu Soviani în Libertatea: Despre dubioasa intervenție a BNR pentru devalorizarea leului. Mugur ”Manole” Isărescu a rămas fără ceai de tei?

  7. George Simion l-a spulberat pe Nicușor Dan: Căzut în "falia satanistă"! VIDEO de la prima confruntare, față în față, dintre candidații la prezidențiale, dintre suveranism și progresism

  8. Anca Alexandrescu: Nicușor Dan și-a mărit singur salariul și și-a pus și un bonus de 50%

  9. Patrick André de Hillerin despre apocalipsa intelectualilor: Cât de prost stau Cristian Preda și Tănase Stamule la calcule - FOTO-CAPTURI

  10. Sorin Faur: ”În frunte cu Liderul, băsiștimea e fiartă”

  1. Ciolacu scoate PSD de la Guvernare dar nu-și dă încă demisia de la șefia PSD. Progresistul Daniel David, propunerea PNL pentru premier intermar. Președintele interimar a luat act și anunță pe 6 mai un prim ministru interimar

  2. Nicușor Dan a aprobat Marșul homosexualilor - ”Bucharest Pride” pentru sâmbătă, 7 iunie, în ajunul Rusaliilor

  3. Peninsula Iberică este noul Wuhan?

  4. REZULTATE OFICIALE: Suveraniștii au luat peste 40% - VICTORIA LUI CĂLIN GEORGESCU ȘI GEORGE SIMION! LUPTA se duce în TURUL II cu NICUȘOR SOROS DAN! Au votat peste 9,5 MILIOANE de ROMÂNI! Mobilizare istorică pentru ROMÂNISM la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2025

  5. 3 mai 1997: 28 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: TRATATUL CU UCRAINA. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă la îndemnul lui Silviu Brucan - Bruckner și prin mâna lui Adrian Severin - Skvosnik, nepot al Anei Pauker

  6. Cu cine votăm la alegerile prezidențiale din 4 mai

  7. George Simion l-a spulberat pe Nicușor Dan: Căzut în "falia satanistă"! VIDEO de la prima confruntare, față în față, dintre candidații la prezidențiale, dintre suveranism și progresism

  8. Instigare la uciderea lui George Simion după o postare a Victoriei Stoiciu. Singura LGBT-istă din PSD care îl susține pe Nicușor Dan, soroșista s-a plasat împotriva deciziei partidului de neutralitate în Turul 2, alături de pro-LGBT-istul Victor Negrescu

  9. Pericolul celor două specii: Românul de Diaspora și Românul de Casă

  10. Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

Ultima oră

21:10

SRS: Nicușor Dan turnător la Securitate cu acte! Sorin Roșca Stănescu publică documentele. NOTE INFORMATIVE de POLIȚIE POLITICĂ

20:00

George Simion "l-a făcut ZOB" pe Nicușor Dan - FOTO/VIDEO. Liviu Pleșoianu: Impecabil răspunsul lui Simion legat de CENZURAREA jurnaliștilor LIBERI și a tuturor românilor ale căror opinii nu convin Sistemului!

19:22

Anca Alexandrescu: Nicușor Dan și-a mărit singur salariul și și-a pus și un bonus de 50%

19:13

NU e o lovitură pentru Trump! Primul Papă american la Vatican, Leon al XIV-lea, "e mai rău decât Francisc". "Va pune Biserica Catolică contra lui Trump"

19:00

Virgiliu Gheorghe: Sunt oameni care frecventează Biserica si vorbesc cu multa ură față de George Simion lăudându-l pe Nicușor Dan care susține homosexualismul, educația sexuală pentru copii și festivalul satanist UNTOLD. Ce legătură are cu Hristos?

18:57

Conferință AUR despre relansarea mineritului și metalurgiei în Munții Apuseni

18:21

Magdalena Radu: De ce îl votez pe George Simion

18:00

A ÎNCEPUT! VIDEO: Firul nevăzut al serviciilor secrete la 6 luni de la anularea alegerilor. Col. (r) SRI Ion Dedu dezvăluie ițele ședințelor CSAT și CCR care au produs lovitura de stat constituțională. Noi documente decriptate la ActiveNews

17:41

Patrick André de Hillerin despre apocalipsa intelectualilor: Cât de prost stau Cristian Preda și Tănase Stamule la calcule - FOTO-CAPTURI

17:25

Sorin Faur: ”În frunte cu Liderul, băsiștimea e fiartă”

17:05

George Simion: Sunt și voi rămâne alături de poporul român! Dialog cu asociațiile și sindicatele – primul pas spre o Românie condusă cu respect

16:20

Radu Soviani în Libertatea: Despre dubioasa intervenție a BNR pentru devalorizarea leului. Mugur ”Manole” Isărescu a rămas fără ceai de tei?

16:00

8 mai: Sfântul Măritul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, vulturul iubit de Iisus, Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare, Sfânta Cuvioasă Emilia, mama Sfântului Ierarh Vasile cel Mare

16:00

8 mai, Sărbătoarea MINUNII care se petrece ÎN FIECARE AN la mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul: pulberea sfântă și vindecătoare care se ridică în aer

15:03

Maria Eftimie: Trăim vremuri în care glasul neamului nostru se stinge încet, sub zgomotul lumii moderne care ne cere să uităm cine suntem