Eșecul Utopiei din San Francisco: Marea Resetare piere pe limba ei

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunismul s-a prăbușit pentru că a folosit Ideologia ca factor economic. Acest corp străin a alterat mecanismele Pieței până când le-a defectat. Ratarea experimentului progresist de la San Francisco ne dă speranțe că istoria se va repeta.

Un editorial de ZeroHedge pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

La sfârșitul lui 2016, San Francisco a lansat un amplu program de boicot cu scopul de a-și crea o imagine publică de „Utopie de Stânga” și arătându-le degetul mijlociu economiilor din Statele Roșii (Republicane).

Proiectul s-a numit „Chapter 12X” și l-a avut ca inițiator pe senatorul californian Scott Wiener (în fotografia de mai sus alături de un grup de susținători).

În ciuda faptului că boicoturile progresiste au eșuat lamentabil sistematic, aceasta nu a descurajat noua tentativă, pe fondul emulației electorale Trump – Hillary.

S-a sperat probabil că vântul va bate mai puternic înspre Stânga politică și că va fi prielnic.

Scopul acțiunilor celor din San Francisco era să interzică tuturor angajaților municipalității să încheie contracte cu companii din state americane cu politici și legi contrare diktatelor progresiste.

Era vorba de:

- state unde existau restricții la avorturi;

- state care împiedicau „persoanele trans” să aleagă toaleta după plac, nu după sex;

- state care solicitau dovada cetățeniei înainte de a vota;

- state care nu se supuneau poruncilor ideologiei DEI (diversitate, echitate, incluziune);

- state care refuzau să implementeze legile schimbării climatice;

- companii care nu și făceau publice rapoartele privind amprenta de carbon a activității lor.

Tuturor acestora li se refuza dreptul de a contracta afaceri în San Francisco.

Birocrații din SF considerau că accesul pe piața orașului reprezintă un premiu și că prin acest boicot vor administra o lecție usturătoare statelor roșii.

S-a dovedit însă că adevăratul premiu nu era San Fracisco, ci eficiența economiei din Statele Roșii.

Eșecul programului a devenit evident în 2023, după șapte ani de costuri umflate ca urmare a afacerilor făcute cu companii progresiste prietene din Statele Albastre (Democrate), unde taxele și cheltuielile erau mai mari.

Orașul ar fi putut economisi multe milioane pur și simplu prin subcontractarea activităților sale către Statele Roșii.

O altă problemă o reprezenta faptul că numeroase companii „albastre” din Statele Albastre nu erau atât de „pure” pe cât își doreau militanții din SF; majoritatea erau asociate cu companii din State Roșii, ceea ce submina mesajul politic pe care orașul dorea să îl transmită.

După ce anul trecut municipalitatea a fost nevoită să pună capăt boicotului, San Francisco încă încearcă să înțeleagă de ce proiectul său – de a institui un filtru ideologic asupra relațiilor economice – a eșuat.

Poate SF să găsească companii în Statele Roșii care să respecte religia lor progresistă și, în același timp, să ofere prețuri scăzute?


Sfârșitul boicotului ar urma să reducă cheltuielile orașului cu cel puțin 20% în 2024. În mijlocul unei crize stagflaționiste, orice cent contează.

Care este lecția care trebuie reținută de aici?

Democrații afirmă deseori că Statele Roșii s-ar prăbuși fără economia din Statele și Orașele Albastre.

Adevărul este exact pe dos. Fără capacitățile de producție și costurile reduse ale afacerilor din Statele Roșii, enclavele progresiste se sufocă sub povara propriilor impozite și taxe, a restricțiilor legale și a lipsei de autonomie.

Ele au mai multă nevoie de conservatori decât au nevoie conservatorii de ele.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • lsyandex 26.02.2024 17:02
    Sincer, eu nu înțeleg de ce state precum Texas sau Alaska nu fac secesiune. Ar trăi bine-mersi pe cont propriu.
  • eu-noi 27.02.2024 05:47
    Cum, tocmai cele achizitionate cel mai eficient/ recent? Nu le-ar scapa pentru nimic in lume. Chestiune de orgoliu.... Doar daca nu mai sunt cu adevarat "state unite", ci o suma artificiala de state... Cu EU, Babilonul contra firii, e altceva (de exemplu: Brexit). UE este un conglomerat de natii, lasate cu identitati diferite, de Catre Dumnezeu, din fericire,...
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România