Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Operațiunea de sâmbătă noaptea a regimului de la Teheran împotriva Israelului va avea consecințe uriașe în plan geostrategic.

O analiză a politologului expert în lumea arabă, Sébastien Boussois, publicată în Le Figaro, și pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.

*

Războiul care face ravagii în Orientul Mijlociu de aproape șapte luni a atins un nou nivel în noaptea de sâmbătă spre duminică, odată cu atacul iranian asupra statului evreu.

Este pentru prima dată când Iranul lovește direct Israelul: până acum, regimul șiit s-a ascuns în spatele reprezentanților săi din Liban, Gaza și Yemen.

Mass-media și oficialii occidentali s-au grăbit să afirme că atacul iranian a fost un eșec, deoarece „Iron Dome” și versiunea sa maritimă au oprit 99% din rachetele și dronele de luptă, cu ajutorul SUA, Franței și Marii Britanii.

A fost acesta un eșec pentru o țară care se află de ani de zile sub sancțiuni?

Duminică dimineața, Tel Avivul s-a trezit în sunetul sirenelor. De fapt, milioane de israelieni și-au petrecut noaptea având ca fundal sunetul sfâșietor al exploziilor armelor iraniene distruse una câte una de sistemul anti-rachetă israelian.

Cetățenii israelieni, a căror încredere în guvernul lor este deja foarte mică, nu s-au lăsat înșelați. A fost mult mai mult decât cele 200 de rachete de diverse tipuri lansate de pe teritoriul iranian spre Israel: în mai puțin de un an, nu doar Hamas a lovit direct pe teritoriul israelian, pentru prima dată în istorie, pe 7 octombrie 2023, ucigând aproape 1.400 de persoane. Acum a făcut-o și regimul iranian.

Imaginea unui stat evreu intangibil, respectat pentru că temut, atârnă de un fir de păr. Eficacitatea doctrinei Dahiya, care implică represalii disproporționate împotriva nelegiuiților islamiști Hamas, cu scopul de a teroriza inamicii, pare pe punctul de a deveni depășită. Pur și simplu.

Practic, retragerea generală a Americii din lume, din ultimii ani, a produs o reacție de instabilitate în lanț.

Iar relația mizerabilă care a existat între Joe Biden și Benyamin Netanyahu - care din octombrie trecut nu mai ascultă decât de el însuși – a avut un rol important în slăbirea conducerii celor doi aliați istorici în regiune.

Din ce în ce mai mulți inamici ai statului evreu trec Rubiconul, ignorând consecințele ce vor urma.

Israelul, la fel ca americanii, ar trebui să coboare rapid cu picioarele pe pământ, în loc să continue să creadă orbește în invincibilitatea lor: francizele occidentale din Orientul Mijlociu sunt în pericol!

De ani de zile, în Orașul Vechi din Ierusalim se vând tricouri ca suvenir. Pe unele se poate citi: „Nu te teme, America, Israelul îți ține spatele!”.

Problema este că, de când Statele Unite sprijină cu tenacitate statul evreu, adică de la crearea sa în 1948, niciodată securitatea acestuia nu a fost într-un pericol atât de mare.

În timp ce Netanyahu poartă o mare răspundere pentru ceea ce s-a petrecut pe 7 octombrie, iritându-i pe palestinieni și provocând disensiuni în țară cu radicalismul ultra-dreptei israeliene, premierul a încercar să își înece propria responsabilitate în baia de sânge pe care a provocat-o prin bombardarea fără discernământ a Gazei timp de luni de zile.

De unde spera să devină un nou Goliat de care să se teamă întreaga regiune, în ciuda ostilității mondiale și a Casei Albe înseși, după 7 octombrie Netanyahu va figura în istorie ca acela care s-a aflat la putere când Iranul a lovit fără menajamente, pentru prima dată, teritoriul israelian.

Pentru a fi respectat, trebuie să fii temut. Adagiul rămâne la fel de adevărat. De unde putem trage concluzia că Tel Avivul a putut rezista atâta timp cât a fost temut.

De sâmbătă noaptea, presiunea pentru deceniile următoare a devenit uriașă, dacă zgomotul bocancilor nu va face loc revenirii diplomației.

Până acum, am crezut cu toții că Hezbollah și Iranul vor fi cei ce vor face „the job”, angajându-se trup și suflet într-un război total împotriva Israelului.

Dar nu a fost așa. Asasinatele țintite împotriva mai multor membri ai Gărzilor Revoluționare din ambasada iraniană de la Damasc, pe 1 aprilie, au fost cele care au provocat furia regimului teocratic.

Într-o asemenea măsură, încât au dus la o operațiune precum cea de sâmbătă, anunțată dinainte, pe care nimeni nu a crezut-o posibilă.

Se uită adesea că armata iraniană este una dintre cele mai puternice din regiune din punct de vedere al resurselor umane și al armamentului, fără a mai pomeni de programul nuclear: 350.000 de soldați, 350.000 de rezerviști.

Este prima forță militară din Golf.

Deși Iranul este în mod tradițional ironizat pentru slăbiciunea armatei sale, palma dată sâmbătă noaptea statului evreu redistribuit cărțile pe masa de joc.

Pentru Teheran este indubitabil un succes absolut, și pe bună dreptate.

Ierusalimul și Tel Avivul încearcă să minimalizeze atacul de sâmbătă noaptea. În realitate, însă, încep să se teamă, și au de ce.

Într-o astfel de situație, nu forța este cea mai de temut, ci determinarea de a acționa.

A ieșit Iranul din ambiguitatea sa strategică? În orice caz, și-a demonstrat în mod clar capacitatea pe care o are, prin faptul că a făcut din acest atac un test la scară mare pentru lucrurile care ar putea urma.

Realitatea neplăcută este evidentă: suntem printre cei care care afirmau că Iranul nu va ataca direct Israelul.

Or, de la apariția zvonurilor despre o posibilă intervenție, regimul de la Teheran nu a dat nici o dovadă de slăbiciune, ci, dimpotrivă, de o forță incredibilă.

Atacul său este un succes strategic uriaș, din toate punctele de vedere.

A fost o lovitură iraniană de mici dimensiuni, dar perfect calibrată cu capacitățile sale.

Nu doar Israelul se teme acum și mai mult de regimul iranian: capitalele arabe au înțeles și ele perfect mesajul.

Mai sunt apoi și puterile occidentale, care ostracizează regimul de la Teheran - oricât de condamnabil ar fi el – dar ale căror interdicții și sancțiuni își arată încă o dată limitele (același lucru este valabil și în cazul Rusiei).

Nu mai poate fi vorba de diplomație la nivel înalt: America, prin dezangajarea ei, a semănat haos, iar acum încearcă să revină, dar este prea partizană.

Drama este că e haos cu America, și fără ea e cam la fel.

Relațiile internaționale sunt, înainte de toate, o poveste de putere și contra-putere, de echilibre și tranzacții.

De la venirea lui Joe Biden, lumea a mers din rău în mai rău: slăbiciunea lui a făcut ca regimurile cele mai ostile față de dominația globala americană să se simtă în largul lor.

Și nu este sigur că o revenire a lui Donald Trump ar putea schimba ceva: în mai puțin de cinci ani, Rusia, China și acum Iranul au dovedit că Occidentul este cu fiecare zi tot mai aproape de prăpastie.

Trebuie meditat la acest lucru și sunată alarma, începând cu Israelul.

Dezoccidentalizarea a devenit o realitate.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

IMNUL CARPATIN-FĂGĂRĂȘENILOR - Ion Gavrilă Ogoranu (+1 mai 2006):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
  • dumbirish01 15.04.2024 18:12
    "Ipocriti cum suntem si spunem, suntem democratie si astea is dictaturi, suntem democrație, apărăm democrația, nebunie, apărăm capitalismul prădător oligarhic, este ceea ce apărăm, este hegemonia noastră, este metoda noastră hegemonică și restul lumii este bolnav de asta."

    Putin Winning Indisputably and NATO Will Fall Apart - Israel Faces Huge Challenges | Larry Wilkerson
    https://www.youtube.com/watch?v=KUS4tMOgL6E
  • Wolf Edmond 15.04.2024 20:11
    Subevaluarea puterii militare a Iranului are loc în momentul de față voit în mai toată presa internațională. Imaginile surprinse din Israel care circulă pe rețelele sociale arată că mai mute lovituri iraniene au lovit ținte, ceea ce poate infirma afirmația că 99% din proiectilele iraniene au fost interceptate. Realitatea este că în jur de 90% din proiectile au fost interceptate, restul atingându-și ținta și provocând pagude foarte mari.
    Dar se omite un lucru fundamental și anume că la apărarea Israelului au participat forțe militare ale celor mai puternice armate ale NATO: SUA, Marea Britanie, Franța plus Iordania. Și se exagerează intenționat eficiența scuturilor antirachetă evreiești. Fără participarea occidentalilor și a Iordaniei la apărarea Israelului, Iranul ar fi lansat probabil mai puține proiectile dar practic cu același rezultat.
    Nu știu cât va mai funcționa tactica Israelului de a provoca pagube prin lovituri sub centură după care se bagă sub fusta Americii și zice:„Tată, am dat cu pietre în ograda vecinului. Vezi că vine după mine”
  • Orizont 16.04.2024 01:27
    Da, se vede pe destule filmari ca au fost lovite mai multe locatii..
  • eu-noi 15.04.2024 20:42
    niste ciumetzi, care se caftesc fara motiv, de la Avraam incoace (urmasii lui Israil si Ismail). Probabil ii "ajuta" si clima (fierb hormonii in ei/ btw: nu au voie la alcool). Iar, ceea ce e Adevarat, NU e pacat. Articol logic.
  • Briel 15.04.2024 21:16
    Măi dragă, Iranul a făcut doar un mic demo și asta intenționat sau dacă vreți, calculat.

    Au trimis vreo 150 de drone, care au călătorit vreo 3 ore pana să ajungă în israel. Au calculat apoi timpul de întârziere și au lansat rachete de croazieră și la urmă

    rachete balistice, cele mai rapide. Toate aceste trei zburătoare au ajuns în Israel la interval de câteva minute. Se cheamă saturație în atac și consum al apărării

    antiaeriene. Tactica a fost copie perfectă a tacticii ruse în ukraina. Cost de partea iranului : 60 milioane $, cost de partea israelului : 1.3 miliarde $.

    Pe lângă că au făcut o mapa a instațiilor de apărare, iranul le-a bușit două baze militare, una fiind în neghev și un centru de logistică și inteligență în telaviv, acolo

    unde evreii au pus la cale atentatul asupra ambasadei iraniene în siria. Au evitat să lovească orașe și sa facă victime în populația civilă.

    În rezumat, israel a luat una tare peste bot și concomitent și un morcov mare în dos. Acum iran este pregătit , în caz că e nevoie, să răsuceasca morcovul.
  • georg xanthu 15.04.2024 23:27
    ne gräbim sä tragem concluzii,si tragem comcluzii definitive din orice actiune.Teheran a actionat,OK.Dar asta nu ne duce la concluzii gräbite,cum cä America este släbitä,cä Israel si a pierdut puterile.Alianta Israel_America ,nu si a spus cuvintul.Räul este departe de a pierde.Vin noi provocäri si istoria merge mai departe prin noi planuri de räzboi.
    Mai avem multe de väzut.Ne mai asteaptä multe rele.
  • INJECTIA FINALA 16.04.2024 01:23
    Clic traducere google:

    RIVAROL N°3610 DU 17/4/2024 (PAPIER)
    Rivarol n°3610 du 17/4/2024
    Partager sur
    Partager

    Tweet
    Editorial
    Les fous furieux de Tel-Aviv vont-ils mettre le feu au monde ?
    LORS D’UN CONSEIL DE SÉCURITÉ réuni en urgence le dimanche 14 avril au soir, le secrétaire général de l’ONU, Antonio Guterres, a déclaré que « le Moyen-Orient est au bord du précipice ». Une formule qui n’est nullement exagérée, bien au contraire, au vu des événements actuels. Le 1er avril (non, ce n’était pas un poisson !), l’entité sioniste, qui se croit tout permis, et faisant fi du principe d’inviolabilité des établissements diplomatiques, comme elle se moque totalement du droit international et humanitaire, avait bombardé sans sommation, le consulat iranien à Damas, faisant 16 morts et des dégâts matériels très importants. Dans la nuit du 13 au 14 avril, l’Iran a riposté à l’attaque meurtrière de son consulat en lançant contre l’Etat hébreu plus de 300 drones et missiles qui ont quasiment tous été interceptés et abattus en vol par le système de défense de l’entité sioniste qui a de plus bénéficié du renfort de chasseurs états-uniens, britanniques, jordaniens et même français. Il est lamentable que notre pays se comporte une nouvelle fois comme s’il était une colonie israélienne. Ce qu’il est hélas devenu. On notera à cet égard que la quasi-totalité de la classe politique française, de Marine Le Pen et Jordan Bardella à Raphaël Glucksmann, soutient inconditionnellement l’entité sioniste. De manière moralement injuste et abjecte. Car c’est bien Tel-Aviv qui a agressé le premier, et sans aucune raison, le consulat iranien à Damas.
    Il faut savoir que l’entité sioniste se permet régulièrement de bombarder sans préavis les pays voisins, se moquant du droit international et de l’intangibilité des frontières comme de sa première chemise. Elle bombarde ainsi régulièrement la Syrie, le Sud du Liban et on se souvient qu’elle avait même bombardé en Irak le 7 juin 1981 la centrale nucléaire civile construite par la France et détruit le réacteur nucléaire d’Osirak. Piétinant les résolutions de l’ONU, le droit international et humanitaire et la morale élémentaire, elle procède actuellement à la déportation forcée et au génocide du peuple palestinien. Après lui avoir volé ses terres, avoir forcé une grande partie des Palestiniens à l’exil en 1947-1948 en fomentant des attentats sur les marchés à la voiture piégée ou en détruisant de manière implacable des villages palestiniens, y organisant des tueries d’une sauvagerie inouïe afin de précipiter le départ définitif des habitants palestiniens, les sionistes n’ont eu de cesse de maltraiter, d’humilier, de traiter en sous-hommes les Palestiniens privés de tout droit. Et depuis le 7 octobre 2023, l’entité sioniste qui est un Etat terroriste et voyou, né de la guerre et se maintenant par la guerre, passe à la vitesse supérieure en bombardant de manière intensive toute la bande de Gaza et en affamant délibérément ses habitants en empêchant presque tous les convois humanitaires de ravitailler et de soigner une population privée de tout, où la famine et les épidémies font rage. Car la famine n’est pas là une conséquence d’une catastrophe naturelle ou d’une mauvaise gestion des ressources. C’est un acte délibéré. C’est un génocide programmé et froidement exécuté par l’homme. Et l’entité sioniste ne se gêne pas pour tuer au passage du personnel humanitaire, des journalistes, des reporters, pour bombarder et envahir des hôpitaux, les mettre hors d’état de fonctionner, conduire à la mort, et dans quelles épouvantables conditions, des blessés, des malades, des enfants qui étaient sous couveuse, des patients qui étaient sous appareil respiratoire et qui meurent du fait de la coupure volontaire de l’électricité par Tsahal et qui le plus souvent privés d’anesthésiants et d’analgésiques. Le pitre sans talent et sans honneur Meyer Habib ose dire que Tsahal est l’armée la plus morale du monde. Elle est au contraire la plus immorale au monde.

    APRÈS AVOIR enjoint aux Palestiniens de quitter en toute hâte le nord de la bande de Gaza pour aller dans le Sud, car le nord était bombardé par Tsahal, voilà que l’entité sioniste, dont le mensonge est une seconde nature et le crime sa raison d’être, bombarde le sud, tire volontairement sur des Palestiniens affamés lors d’un convoi de ravitaillement faisant plus de cent morts et des centaines de blessés. Et voilà que Netanyahu vient de répéter qu’une offense terrestre se prépare à Rafah, ville du sud de la bande de Gaza, et qui s’annonce encore des plus meurtrières. Et le monde entier laisse faire, se contentant tout au plus de quelques réserves purement verbales. Pire, plusieurs pays participent activement à ce génocide, comme les Etats-Unis qui ne cessent d’armer et de surarmer l’Etat hébreu, lui permettant ainsi de bombarder intensément et de massacrer impunément toute une population civile désarmée, à commencer par les femmes, les enfants et les vieillards. Et il ne fait guère de doute que Netanyahu va également s’en prendre très bientôt, d’une manière ou d’une autre, à l’Iran qu’il rêve depuis longtemps d’anéantir. L’attaque de Téhéran qui n’a pourtant fait aucune victime et quasiment aucun dégât matériel significatif lui en donne le prétexte.
    Israël joue en permanence à la victime, à l’agressé alors que c’est lui l’agresseur, le coupable, le bourreau, l’assassin. Avec son mémorial de la Shoah, le gouvernement sioniste évoque ad nauseam « les Juifs génocidés » alors qu’en Palestine occupée, c’est lui le génocidaire. C’est lui qui déporte, qui affame, qui tue, qui bombarde, qui massacre. Macron préfère aller au mémorial des enfants d’Izieu, comme il l’a fait le dimanche 7 avril, se livrant à un discours larmoyant, en bon comédien qu’il est, au sujet d’événements datant de 80 ans mais il n’a pas un mot, pas un seul, pour les enfants palestiniens actuellement affamés, massacrés, génocidés, laissés sans soin par la criminelle entité sioniste. Quelle infamie ! Quelle ignominie ! On conduit sans cesse les enfants des écoles du Struthof à Auschwitz, du mémorial de la Shoah au camp des Mille, mais le monde enseignant ne dit rien du génocide en cours, pourtant incontestable, parfaitement documenté, en Palestine. Et les milieux dirigeants, qu’ils soient politiques, syndicaux, religieux, associatifs, sportifs se taisent eux aussi, surtout (mais pas seulement) en Occident. S’applique plus que jamais aujourd’hui dans toute son étendue la formule que l’on lit des dizaines de fois dans les quatre Evangiles et les Actes des Apôtres : propter metum Judaeorum. Par crainte des Juifs. Finalement, le monde n’a pas tellement changé en deux mille ans. Du déicide au génocide il y a comme une continuité logique. Effrayante et implacable. C’est cette crainte servile, paralysante, écœurante — qui fut celle de Pilate pensant d’abord à sa carrière — qui permet aujourd’hui à l’entité sioniste de génocider tout un peuple et demain sans doute de bombarder l’Iran, en utilisant peut-être la bombe atomique, comme l’envisagent sérieusement certains Likoudniks fanatisés.

    QUE LE MONDE ENTIER soit sous la coupe de tels fous furieux, prêts à mettre à feu et à sang tout le Proche-Orient, voire toute la planète, que les gouvernements et le grand public soient tétanisés à l’idée d’être accusés d’antisémitisme, le crime des crimes, et détournent donc, propter metum Judaeorum, le regard de l’horreur indicible qui se passe à Gaza et qui pourrait demain toucher également Téhéran est effrayant. Nous vivons vraiment l’heure des ténèbres. Comme le dit excellemment et courageusement l’anti-conformiste Daniel Milan sur son blog, « tout ce que nous pourrions faire et dire restera vain et dérisoire, tant que l’on ne s’attaquera pas à la racine du mal essentiel actuel, source de tous les maux de ce monde : LA MISE D’HUMAINS OU DE GROUPES HUMAINS, AU-DESSUS DES AUTRES, autour desquels tout doit tourner et se rapporter ; leur attribuant toutes les valeurs et tous les droits, imposant au reste du monde la soumission, la servitude et l’esclavage, tuant toute intelligence et toute réflexion, par la peur et la répression. »
    Nous assistons en effet, ébaubis, à la mise en coupe réglée de toute l’humanité par une coterie criminelle, arrogante et tyrannique. Et quels sont les voix courageuses qui osent résister aujourd’hui à cette oppression sans précédent par son ampleur, son étendue et son cynisme dans l’histoire de l’humanité ? Elles sont quasiment inexistantes, inaudibles, preuve de la profondeur du mal et de l’effondrement total de la vertu et du don de force. Descartes disait que le bon sens était la chose du monde la mieux partagée. De nos jours, c’est bien plutôt la lâcheté qui est la chose du monde la mieux partagée. Cette pleutrerie dégoulinante, qui suinte et déborde, qui souille et corrompt, n’est que la conséquence de l’égoïsme, de l’individualisme, du matérialisme, de la perte de la foi, du refus de l’engagement et du risque, de la volonté de conserver à tout prix son petit confort, sa carrière, sa réputation, sa petite personne. Elle justifie d’avance toutes les abdications, prépare toutes les soumissions, accepte toutes les injustices, souscrit à toutes les ignominies, valide tous les mensonges dont Satan est le père et conduit à la pire des servitudes.[…]

    RIVAROL,
  • INJECTIA FINALA 16.04.2024 01:29
    Traducere google după Rivarol din 17 04 2
    Editorial
    Vor da foc nebunii din Tel Aviv lumea?
    ÎN TIMPUL UNUI CONSILIU DE SECURITATE de urgență, în seara zilei de duminică, 14 aprilie, secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat că „Orientul Mijlociu este la marginea prăpastiei”. O formulă deloc exagerată, ci dimpotrivă, având în vedere evenimentele actuale. Pe 1 aprilie (nu, nu a fost un pește!), entitatea sionistă, care crede că totul este permis, și ignorând principiul inviolabilității instituțiilor diplomatice, așa cum își bate joc total de dreptul internațional și umanitar, bombardase fără avertisment. consulatul iranian din Damasc, provocând 16 morți și pagube materiale foarte importante. În noaptea de 13 spre 14 aprilie, Iranul a răspuns atacului mortal asupra consulatului său lansând peste 300 de drone și rachete împotriva statului evreu, aproape toate interceptate și doborâte în fugă de sistemul de apărare al sionistului entitate care a beneficiat și de întărirea luptătorilor americani, britanici, iordanieni și chiar francezi. Este regretabil că țara noastră se comportă din nou ca și cum ar fi o colonie israeliană. Ce a devenit, din păcate. De remarcat în acest sens că aproape întreaga clasă politică franceză, de la Marine Le Pen și Jordan Bardella până la Raphaël Glucksmann, susține necondiționat entitatea sionistă. Într-un mod nedrept și abject din punct de vedere moral. Pentru că Tel Aviv a fost primul care a atacat, și fără niciun motiv, consulatul iranian din Damasc.
    Trebuie să știți că entitatea sionistă își permite în mod regulat să bombardeze țările vecine fără avertisment, batjocorind legea internațională și intangibilitatea granițelor ca prima ei cămașă. Bombardează în mod regulat Siria și sudul Libanului și ne amintim că a bombardat chiar centrala nucleară civilă construită de Franța în Irak la 7 iunie 1981 și a distrus reactorul nuclear Osirak. Călcând în picioare rezoluțiile ONU, dreptul internațional și umanitar și moralitatea de bază, în prezent efectuează deportarea forțată și genocidul poporului palestinian. După ce și-a furat pământurile, a forțat o mare parte a palestinienilor în exil în anii 1947-1948 prin instigarea la atacuri pe piețe cu mașini-bombă sau prin distrugerea necruțătoare a satelor palestiniene, organizând asasinate de o sălbăticie fără precedent pentru a precipita plecarea definitivă a locuitorii palestinieni, sioniștii nu au încetat niciodată să maltrateze, să umilească, să-i trateze pe palestinienii lipsiți de toate drepturile ca pe niște suboameni. Și din 7 octombrie 2023, entitatea sionistă, care este un stat terorist și necinstiți, născut din război și întreținut de război, a urcat o treaptă de viteză, bombardând intens întreaga Fâșie Gaza și înfometând în mod deliberat locuitorii săi, împiedicând aproape toate convoaiele umanitare să aprovizionarea și tratarea unei populații lipsite de orice, unde foametea și epidemiile fac furie. Pentru că foametea nu este o consecință a unui dezastru natural sau a unui management deficitar al resurselor. Este un act deliberat. Este un genocid planificat și executat la rece de către om. Iar entitatea sionistă nu ezită să omoare personal umanitar, jurnaliști, reporteri, să bombardeze și să invadeze spitale, scoțându-le din ordine, ducând la moarte, și în ce condiții groaznice, răniți, bolnavi, copii care erau în incubatoare, pacienți care erau pe aparate de respirat și care au murit din cauza tăierii voluntare a electricității de către IDF și care au fost cel mai adesea lipsiți de anestezice și analgezice. Clovnul fără talent și fără onoare Meyer Habib îndrăznește să spună că IDF este cea mai morală armată din lume. Dimpotrivă, este cel mai imoral din lume.

    DUPĂ ce le-a ordonat palestinienilor să părăsească în grabă nordul Fâșiei Gaza pentru a merge în sud, pentru că nordul a fost bombardat de către IDF, entitatea sionistă, ale cărei minciuni sunt a doua natură și criminalitatea motivului său de a fi, bombardează sudul, în mod deliberat. împușcă în palestinieni înfometați în timpul unui convoi de aprovizionare, lăsând peste o sută de morți și sute de răniți. Și acum Netanyahu tocmai a repetat că se pregătește o ofensivă terestră în Rafah, un oraș din sudul Fâșiei Gaza și care promite să fie și mai mortal. Și lumea întreagă lasă să se întâmple, mulțumindu-se cel mult cu câteva rezerve pur verbale. Mai rău, mai multe țări participă activ la acest genocid, cum ar fi Statele Unite, care continuă să înarmeze și să supraarmeze statul evreu, permițându-i astfel să bombardeze intens și să masacreze cu impunitate o întreagă populație civilă neînarmată, începând cu femei. copii si batrani. Și nu există nicio îndoială că și Netanyahu va ataca foarte curând, într-un fel sau altul, Iranul, pe care visează de mult să-l distrugă. Atacul de la Teheran, care nu a provocat victime și aproape nicio pagubă materială semnificativă, îi oferă pretextul.
    Israelul joacă în mod constant victima, atacatul când este agresorul, vinovat, călăul, ucigașul. Cu memorialul său Holocaust, guvernul sionist evocă ad nauseam „evreii genocizi”, în timp ce în Palestina ocupată, este genocidatorul. El este cel care deportează, care moare de foame, cel care ucide, cel care bombardează, cel care masacrează. Macron preferă să meargă la memorialul copiilor de la Izieu, așa cum a făcut duminică, 7 aprilie, ținând un discurs în lacrimi, ca bunul actor care este, despre evenimente care datează de 80 de ani dar nu are nici un cuvânt, nici unul. , pentru copiii palestinieni înfometați, masacrați, genocidați, lăsați fără grijă de entitatea criminală sionistă. Ce infamie! Ce ignominie! Copiii sunt duși constant de la școlile Struthof la Auschwitz, de la memorialul Holocaustului până la Tabăra Miei, dar lumea profesorului nu spune nimic despre genocidul în curs, deși este incontestabil și perfect documentat, în Palestina. Iar cercurile conducătoare, fie ele politice, sindicale, religioase, asociative, sportive, tac și ele, mai ales (dar nu numai) în Occident. Formula pe care o citim de zeci de ori în cele patru Evanghelii și în Faptele Apostolilor se aplică astăzi mai mult ca niciodată în întreaga sa amploare: propter metum Judaeorum. De frica evreilor. În cele din urmă, lumea nu s-a schimbat atât de mult în două mii de ani. De la deicid la genocid există un fel de continuitate logică. Înfricoșător și necruțător. Această frică servilă, paralizantă, bolnavă - care a fost cea a lui Pilat gândindu-se mai întâi la cariera sa - este cea care permite astăzi entității sioniste să genocidă un întreg popor și mâine fără îndoială să bombardeze Iranul, folosind poate bomba atomică, așa cum au fanatizat unii. Likudnikii se gândesc serios.

    ÎNTREAGA LUMEA să fie sub controlul unor asemenea nebuni, gata să incendieze întregul Orient Mijlociu, sau chiar întreaga planetă, încât guvernele și publicul larg să fie paralizați de ideea de a fi acuzați de antisemitism, de crimă. a crimelor și, prin urmare, deturnează, propter metum Judaeorum, privirea grozăvii nespuse care se întâmplă în Gaza și care ar putea mâine să afecteze și Teheranul este înspăimântătoare. Trăim cu adevărat în ceasul întunericului. Așa cum spune excelent și curajos nonconformistul Daniel Milan pe blogul său, „tot ce am putea face și spune va rămâne zadarnic și derizoriu, atâta timp cât nu vom ataca rădăcina actualului rău esențial, izvor al tuturor relelor acestui lucru. lume: PUNEREA UMANELOR SAU A GRUPURILOR UMANE, DEPIASA ALLALOR, în jurul cărora totul trebuie să se învârte și să se relaționeze; atribuindu-le toate valorile și toate drepturile, impunând supunerea, servitutea și sclavia restului lumii, ucigând orice inteligență și orice reflecție, prin frică și represiune. »
    Asistăm într-adevăr, uimiți, la tăierea controlată a întregii umanități de către un grup criminal, arogant și tiranic. Și cine sunt vocile curajoase care îndrăznesc să reziste astăzi acestei opresiuni fără precedent în amploarea, amploarea și cinismul ei în istoria umanității? Sunt aproape inexistente, inaudibile, o dovadă a profunzimii răului și a prăbușirii totale a virtuții și a darului puterii. Descartes spunea că bunul simț este cel mai împărtășit lucru din lume. În zilele noastre, mai degrabă lașitatea este cel mai împărtășit lucru din lume. Această lașitate picurătoare, care curge și se revarsă, care pângărește și corupe, nu este decât consecința egoismului, individualismului, materialismului, pierderii credinței, refuzului angajamentului și riscului, a dorinței de a-și păstra cu orice preț micul său confort, cariera, reputația lui, omul lui mic. Ea justifică dinainte toate abdicările, pregătește toate supunerea, acceptă toate nedreptățile, subscrie la toate ignominiile, validează toate minciunile din care Satana este tată și duce la cea mai rea dintre servituți.[…]

    RIVAROL, < jeromebourbon@yahoo.fr
  • Davinci 16.04.2024 03:44
    Din. pacate asistam la un joc ridicol de nati-o tie da-mi-o mie.... Categoric ca Iranul era obligat sa reacționeze in urma atacului la ambasada Iranului pentru ca altcumva guvernul ari fi fost blamat. Nu cred ca vor merge mai departe pentru ca Iranul are in spate si o Rusie sau o China plus pe TUrci. Se știe ca se dorește provocarea unui mare război unde S.U.A. sa atace Iranul. Aduceți-va aminte ce spunea asexuată aia de matusalemică sfijita anume PELOSI care considera ca cei ce nu vor război cu Iranul sint trădători. Dar mai sint si alții mai normali si știu ce. implica asta. Daca ne gindim la stațiile de benzina franchize controlate de arabi aici in S.U.A. ele pot deveni peste noapte pocnitori. Sa nu mai aducă aminte de septembrie 11 unde nici azi nu se știe exact cine si cum au generat distrugerea acelor buildinguri dar se știe ca au deschis drumul spre IRak într-un război de uzura dus de SUA.

    POATE CA SE DORESTE INCA UN MANDAT PENTRU BIDEN SI ASTA SUNA DIN CE IN CE MAI "NORMAL" PENTRU CA ALTCUMVA NU ARE CUM DEMOCRATII AMERICANI SA CISTIGE ALEGERILE . Nici Trump nu sta prea bine pe cind a facut mojicia sa mute capitala Israelului de la Tel Aviv la Ierusalim .Ierusalim care ar trebui declarat oraș stat un fel de Vatican condus pe rind de cele trei religii mari. Dar ideea a fost clara si folosită azi pe cind iată ca Pastele Catolica a trecut a vine Passoverul Evreiesc si curind Pastele ortodox. Se dorește victimizarea Israelului si aducerea in fata a simbolurilor religioase creștine la care mahomedanii sa fie dușmanii numărul unu. Recent se arată ca in bombardamentele iraniene ar fi murit un fetita de 7 ani. Așa sa fie dar de sutele de copii maceleriti de Israel in Gaza cum ramine? Se observa ca atacul israeliților asupra ambasadei Iranului din SIria este din ce in ce mai puțin adus aminte. Este o acțiune si o reactinue. Se dorește minimalizarea israelită care s-ar apară... NU se vorbește nicăieri ca Israelul are ilegal bomba atomică si se arată ca Iranul poate construi repede cu uraniu îmbunatatit bombe nucleare. Se utia ca Franța a construit in Teheran reactore nucleare etc. Apoi cu mare ușurință războiul din Ucraina este trecut la index. COrect ? AU murit oameni degeaba pe cind un occident inconștient si manipulator au contribuit la distrugerea Ucrainei. Pe acest fond trebuie cu mare grija sa se analizeze datele pentru ca se dorește din nou manipularea israelită... așa cum au făcut-o si o fac si azi. Aduceți-va aminte ce spune Shimon Perez de cum românii au salvat evreii in al doilea război mondial sau evreul de evreu N. Steinhardt care amintește ca Antonescu nu a omorit "NICI UN EVREU". ca sa nu mai vorbesc de recentă spovedanie a compozitorului Horia Moculescu care amintește de toți compozitorii evrei ce erau de acord ca pe pamintul României nu a existat niciun genocid. Sa mai amintesc de genocidul ascuns făcut de Japonia in CHina unde procesul pacifcului inexplicabil a fost dat uitării si azi continua ca ziariști chinezi sa moara subit prin alte tari cind amintesc de acest proces uitat. Eu vad o schimbare la care popoarele trebuie sa își dea mina împotriva celor care vor sa ne spuna cum sa ne îmbrăcăm cum sa ne adresam mamei si tatei care facilitează grupuri ce mai ieri erau subiect de studiu in psihiatrie etc azi vor sa fie importanți promovând o sexualitate total împotriva naturii si fiind manipulați si încurajați cu bani pentru ca ei nu generează copii ce este pe placul unui Schwabb sau Soros si alte scaturi diavolicesti. Da nu mai exista instiututii si asociații pentru drepturile omului iar posturi de radio ca Europa Libera sau BBC promovează programul de la Davos . Azi am rămas noi ăștia socititi înapoiați si împotriva v vremurilor împreună cu Dumnezeu. SI nu poți sa spui sa le fie iertat ca nu știu ce fac. Ei sint satanici niște nenorociți cu pedigree care considera ca " timpul liberului arbitru a expirat si se impune o rescriere a Bibliei cu ajutorul inteligenței artificiale. Cine spune asta? HARIRI PR-ul lui Schwabb un homosexual ridicol si complexat.
  • Wolf Edmond 16.04.2024 09:07
    Aș completa cu două observații.
    În primul rând conform dreptului internațional atacarea unei ambasade de către armata regulată a altui stat constituie un „casus belli”. În această situație trebuie remarcat că Teheranul nu e București ca să înghită un asemenea afront.
    În al doilea rând trebuie remarcată politețea și buna educație persană. Iranienii au atacat obiectivele de pe teritoriul Israelului în afara Shabatului.
  • Bizar 16.04.2024 09:47
    O carte frumosa pentru copii :
    https://pbs.twimg.com/media/GLL7r7aXcAIv-pk?format=jpg&name=900x900
  • kostas.ro1608 16.04.2024 10:33
    Nu este nici esec, nici victorie. Sunt incercari de ambele parti de a inflama opinia publica si de a crea oportunitatea unui al treilea razboi mondial. Dar timpul nu este acum. Timpul este cand decide Dumnezeu.
  • Radesalu 16.04.2024 11:07
    Multă pălăvrăgeală in comentarii. Trageți concluzia: ai dat un pumn în nas, așteaptă-te să iei doi.
    Popoarele arabe au alt mod de analiză a lucrurilor mult mai realist, bine cumpătat și aleg momentul plății, exact când trebuie.
    Pun și eu o întrebare la care n-am găsit NICĂIERI un răspuns.
    Cine a decretat că poporul xxx e ales, al cui și de către cine ?

    Nota Redacției: Vă atragem atenția respectuos că în cazul în care veți continua cu acest limbaj vom fi siliți să vă anulăm posibilitatea de a comenta.
  • Orizont 16.04.2024 14:16
    @ RADESALU...Treaba cu "the chosen people" e o operatiune de pupat in dosurile xxx a mediilor evangheliste pro-(z)sioniste din SUA ... Acolo s-a creat un soi de "mafie clericala" cointeresata financiar care a reusit sa instrumentalizeze profetiile biblice atat in interesul Israelului cat si ale propriilor buzunare ...
Ultima oră

17:04

Un alt denunțător care a atras atenția asupra defectelor aeronavelor Boeing a murit – avea doar 45 de ani

15:40

Cutremurător: 25 de Metode prin care este distrusă America (VIDEO)

14:30

Președintele Columbiei anunță ruperea relațiilor diplomatice cu Israelul ”pentru că are un guvern care comite un genocid” în Gaza

14:10

Opinii Politice. Răzvan Constantinescu: PROGRAM ECONOMIC PREZIDENȚIAL, PE SCURT

13:55

A decedat de o boală incurabilă omul care a ridicat din temelii actualul sediu al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, fost al Romtelecom

13:37

Bogdan Tiberiu Iacob: O întrebare legitimă: totuși, cîte servicii fac interceptări în România?

12:35

Rușii se delectează la Moscova cu echipamente NATO capturate în Ucraina, inclusiv indestructibilul tanc american M1 Abrams - VIDEO

12:15

A murit prea devreme polițista de top Aura Daniela Hurmuz, colonel în rezervă și secretarul Asociației Internaționale a Polițiștilor, filiala Poliția Capitalei - România

12:00

Prof. Florin Popescu: Ungerea Domnitorului Ștefan Cel Mare în Joia Mare a anului 1457. Pascalia este matricea istoriei noastre.

01:00

2 mai: Sfântul Atanasie al III-lea al Constantinopolului, dascăl în Țara Românească, traducător al Psaltirii și viețuitor la Mănăstirea Sfântul Nicolae din Galați. Moaștele sale se află la Harkov, în Ucraina

23:12

Este publicul pregătit pentru adevărul despre vaccinurile Covid?

22:00

Pr. Ioan Istrati: Sfânta și Marea Joi - Dumnezeul cerurilor, răpus de iubire, ajunge atât de aproape de oameni, încât este călcat în picioare de cei care au iadul drept acoperământ

21:07

Vaccinul Gardasil a provocat cancer de col uterin unei tinere, care ulterior a murit la doar 22 de ani

20:30

Un sfânt "FĂRĂ SCAUN LA CAP": Sfântul anticomunist Gavriil Georgianul, omul care a dat foc unui portret al lui Lenin de pe Comitetul Central al Partidului Comunist din Tbilisi chiar de „1 mai muncitoresc”

19:24

Robert Malone, conferință la București: ”Să facem Europa măreață din nou!” Pericolul tehno-totalitarismului. Elitele globaliste sunt extrema stângă. Tehnologia de război psihologic implementată deja este o încălcare a drepturilor omului - VIDEO