Escaladarea s-a produs: “Soldați din țările NATO sunt deja în Ucraina” – Avem nevoie de un Referendum Comasat!

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o declarație șocantă făcută în fața parlamentului polonez, șefului diplomației de la Varșovia a mulțumit statelor care au trimis trupe în Ucraina pentru că „și-au asumat acest risc”.

Ministrul de Externe polonez Radoslaw Sikorski a recunoscut cu seninătate în fața colegilor săi parlamentari că intenția președintelui francez, de a trimite trupe din țările NATO în Ucraina, este deja o realitate.

Iată ce a spus Sikorski, potrivit postului american Radio Libertatea în limba ucraineană:

„Soldați din țări NATO se află deja în Ucraina. Aș vrea să le mulțumesc țărilor care își asumă acest risc. Știu ele despre cine este vorba.”

Diplomatul polonez a refuzat să spună care sunt aceste țări.

„Spre deosebire de alți oameni politici europeni, nu voi spune acest lucru.”

Pe 26 februarie, cu o ocazia reuniunii unor lideri europeni la Paris, Macron declara: 

„Nu există astăzi un consens pentru a trimite în mod oficial, asumat și aprobat, trupe terestre. Dar, în dinamică, nimic nu trebuie exclus. Vom face TOT ceea ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război.”

Ceea ce înseamnă că declarația lui Macron și „dezbaterile” din 26 februarie de la Paris au fost doar un teatru prost, având rolul de a acoperi o realitate deja existentă.

Și de a deschide vraiște fereastra Overton pentru a obișnui lumea cu ideea. De a o formaliza public.

Escaladarea de care ne temeam s-a produs. Linia roșie a fost depășită. Iată de ce Putin amenința zilele trecute cu arma nucleară.

Ministrul polonez de Externe știe foarte bine de ce NU spune numele țărilor care au deja trupe în Ucraina: pentru că ele se află de facto și de jure pe picior de război cu Rusia.

La vremea circului de la Paris, mi-am exprimat temerea că România, ca vecină și implicată în sprijinirea Ucrainei până la a-și sacrifica Delta Dunării, PIB-ul și agricultura, este printre țările care, vorba lui Sikorski, ar putea fi împinse să „își asume riscul”.

Mai ales cu un Iohannis pe ducă, al cărui singur interes este să își asigure un viitor călduț și o imunitate impenetrabilă. Ambelelegate de NATO.

Cât pare de adormit, neamțul și-a descoperit brusc veleitățile belicoase din sângele strămoșilor.

Trupe românești în Ucraina ar însemna ca România să intre în război direct cu Rusia. Mai mult, fără a beneficia de Umbrela NATO, pentru că ar face-o în nume propriu.

Războinicii de mucava de pe Dâmbovița își pot măcar imagina ce ar însemna asta?

A sosit vremea unei dezbateri serioase în Parlament privind implicarea României în acest război care nu este al ei.

Și – de ce nu? – a unui Referendum. În care poporul român să se poată pronunța dacă e gata să își asume/riște un război cu Rusia.

Pretindem că suntem o democrație. Însă, la alegerile trecute, nici Iohannis, nici vreun alt ales nu au fost mandatați să bage România în război.

Iată de ce poporul trebuie să se pronunțe acum! Cât nu este încă prea târziu!

P.S. - Pentru că se vorbește atât de mult de Comasare, referendumul ar putea fi și el comasat cu alegerile din vară.

Oricum, miza lui ar depăși cu mult cele două scrutine.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
  • Mircea Dragan 12.03.2024 17:40
    Deci garnitura aia de tren cu lansatoare de rachete e acum in ucraina! Si e romaneasca. De unde au orimit asa ordin ''armata'' Romaniei ? Aia cu 40.000 de generali si 30.000 de capitani?
    Ce avem noi de aparat in cocina aia de tara?
  • Valter COJMAN 12.03.2024 18:56
    Slugarnicie fata de SUA si bataie de joc la adresa poporului roman.
    Ucraina are multe teritorii romanesti sub ocupatie in baza pactului hitleristo-stalinist, Ribentrop-Molotov si Insula serpilor cedata de Constantinescu la ordinul SUA si NATO.
  • Mircea Dragan ► Valter COJMAN 13.03.2024 23:00
    Problema cu teritoriile alea e mai complicata.
    Noi avem garantii ptr granitele actuale. Ptr a lua inapoi teritoriile alea trebuie sa denuntam trataul di 46 si asta inseamna automat pierderea Transilvaniei.
  • DanielaBMED 12.03.2024 18:36
    Chiar că trebuie făcut REFERENDUM, dacă nu este târziu.
    Ce are România de câștigat ??
    Ce au câștigat Iohannis și alții care fac "cărțile" armatei române, ca persoane ?

    Era un banc cu un pacient căruia pentru orice boală medicul îi dădea pastile pentru OXIURI, iar bolnavul se mira...
    Când a căzut dintr-un copac și și -a fracturat mai multe oase, același medic, până să-i cheme salvarea, i-a recomandat din nou pastile pentru viermi.
    "- Și acuuum ? Dar ce au oasele mele rupte cu...astea, domnu' doctoor ???"
    " - Păi, bine măi, nu te-a mâncat în c... când te-ai urcat în copac ?"
    Așa și cu (ce fac) ĂȘTIA care conduc România, cu mai multe în care ne-au băgat... ( și cu vaccinurile cumpărate aiurea și cu soldați pe care-i trimit în Ucraina și cu... câte și mai câte "binefaceri"...). Românii au "oxiuri"...
  • kostas.ro1608 12.03.2024 18:36
    Pai parca Johannis a declarat ca Romania nu trimite trupe avand in vedere ca Ucraina nu face parte din NATO.
  • Valter COJMAN 12.03.2024 18:53
    Urmeaza folosirea armelor nucleare...
  • Radu Comsuta 12.03.2024 20:02
    Dumnezeu să mă ierte pentru aceste gânduri nu prea creștinești. Dar ce fac ăștia peste capetele noastre, a milioanelor de români și toată batjocora la adresa simplului cetățean, ar merita spânzurați. Să intre armata roșie peste ei, să-i adune pe toți în frunte cu Zelensky, și să-i spînzure. Pădurea spânzuraților, asta-i singura soluție. Dacă o vor face, promit că voi ieși în fața tancurilor rusești cu vodcă și flori. Și un tablou al lui Putin, bașca. Iartă-ne Doamne. Grele umilințe.
  • Patriot Roman 12.03.2024 22:28
    Pe alte site gb și vt foreign policy scrie mai mult! Cum ca avioane F35
  • Patriot Roman 12.03.2024 23:25
    A fost un exercitiu NATO ,,Steadfast Noon”cu avioane F-16 și B52 (vreo 60 de F35de diverse tari Belgia, Germania,tarile de jos, Italia,etc)care pot transporta arme termonucleare gravitaționale,,tehnologie superfuzibilă” dezvoltate pe timpul mandatelor lui Obama.Albania care nu are avioane de lupta are acum baza nato,americana sigur este cu cele mai noi avioane.Practic Rusia e inconjurata de aceste bombe posibil puse pe F35.De asta zice Putin ca sa nu se treaca de linia roșie.De Franța a zis ca au trecut de linia roșie..Cei de la Global Research se întreaba, cred ca cei ce planifica razboi nuclear vor scpa fugind in Noua Zeelanda sau in State in buncare?Alt.art.Cursa de tratament turbo al cancerului este pornita.Johnson&johnson au finalizat cump.Ambrx care fabricau medic.impotriva cancerului.Daca le-or face tot cu modific.ADN inseamna ca e la fel de buna ca vaxxarea cu ArNM e clar..
  • RomeoB 13.03.2024 07:20
    Si daca referendumul cade dupa modelul demiterii lui Basescu, "pentru ca nu s-au prezentat la vot jumatate din cei 26 de milioane de romani" ? Sau atatia cat este necesar ca referendumul sa nu treaca ? Sau dupa modelul; pierderii alegerilor de catre Trump? Sau pentru ca in spatele lui sta Dragnea ?
    TREBUIE SA FIE DE BUNA CREDINTA CINE ORGANIZEAZA REFERENDUMUL !
  • viorel craciun 13.03.2024 20:19
    Acum , la final de comentarii , fiindca in ziua 13 -a , iar stirea nu mai este " calda " poate ar trebui sa ne intrabam cum un " PRIMAR DE LA SIBIU " a ajuns aici , sa nenoroceasca o tara pentru a " se auto-propune in alta functie NATO " de la primarie . la presdintie si acum la secretar NATO . PAI NICI BASECU SU GEOANA NU A FACUT TROCUL ASTA LA ASA ZISLE ALEGERI PREZIDENTIALE , CAND " GEOANA A PIERDUT NOAPTEA " dar fiind altfel de " politruci " , unul al plecat la NATO ( GEOANA) altul a devenit PRESIDENTE (BASESCU ) .Apoi daca pe asta 6-7 milioane de votanti ,DE DOUA ORI , AU VOTAT LA FEL pe trendul " POLITRUKULUI " privind " CORECTIDUTINEA GERMANA " , ( mit de trend " merketing politic ) ca la SUPERMARKET , ATUNCI NU ESTE NIMIC " SUB CAPITANUL SOARE " TREND POLITIC AM ALES , TREND POLITIC VOM AVEA , " PE ROMANESTE " CA IN ARDEAL " VENITURA AM ALES , VENITURA VOM AVEA " daca ai face o analiza a promovarii " presedintiilor " dupa 89 , ai avea : ILIESCU , FOST ACTIVIST PROMOVAT DE PARTID , CONSTANTINESCU FOST ACTIVIST PROMOVAT DE PARTID , BASESCU FOST ACTIVIST PROMOVAT DE PARTID , APOI " DON PROFESOR " care nu a fost activist , dar promovat doar de partid " GOLANUL DE ASTAZI " A FOST PE " VISUL ROMANILOR " PRIVIND " CORECTITUDINEA GERMANA " O AVEM acum demostrata de vreo 8 anii de zile cat si in continuare prin " DON PROFESOR " care ca sa scape de " ilicit " si " frauda " se baga sub " fusta NATO " pentru protectie oficiala .Macar si Iliescu si Basecu , au trecut prin " JUDECATA DE APOI " ASTA CHIAR SE VREA " SMECHER GERMAN " CARE CU ORICE PRET PENTRU " PROTECTIA SA " BAGA STATUL ROMAN IN CONFLICT CU RUSII . DAR AM ALES DE DOUA ORI SI VOM CULEGE O DATA CA IN BIBLIE
  • singur ortodoxia 13.03.2024 20:29
    In luna a 7-a din anul cu suma cifrelor egală cu 7, adică iulie 2023, pentarhia întunericului a cerut oștilor de orci ale occidentului sa pornească război împotriva împărăției ursului. Comandanți de oști au anunțat europenii sa se pregătească de război. Coada de topor de la Elysee își dorește un loc în fața armiei întunericului și pe furiș, prin lăstăriș, își trimite soldăței carne de tun in Israel2(Ukr). Amenințările nucleare ale ursului încearcă să-i oprească. Fara succes . Și când împingi un urs cu spatele la copac ce poate să iasă? Buuum. End of story. Și civilizație. Apoi intra în scenă Dragonul să-i pregătească domnia Ultimului împărat care vrea sa îl primească lumea sub chipul o tara-un guvern-o religie. Și el împărat. Și (dumne)zeu. Și vine Domnul și îl va ucide cu suflarea gurii Sale. Și gata. Definitiv.
  • Un păcătos 15.03.2024 08:45
    Ucrainenii se plimbă nestingheriți prin toată Europa, trebuie sa intre alte țări în conflict direct cu Rusia...o mână de evrei a pus mâna pe toată planeta...Ucraina este o țară coruptă cu girul serviciilor secrete americane, după declararea falimentului Ucrainei ,datoria Ucrainei a fost cumpărată de 2 masoni americani...America nu poate suferii această înfrângere în fața Rusiei ... trebuie sa bage toată planeta in război.
    Bunul Dumnezeu cu mila Lui ne mai poate apăra.
  • Un păcătos 15.03.2024 09:27
    Toate măsurile economice de "corectare" a Rusiei nu au făcut decât să întărească Rusia,China,India și sărăcirea statelor care au susținut aceste măsuri.
    De la plandemie încoace mass-media s-a vândut la pachet cu medicii...
    Majoritatea oamenilor sunt spălați pe creier cu ajutorul tv-ului....
  • Un păcătos 15.03.2024 09:31
    #suferi#
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare