Elena Radu: SE INSTALEAZĂ DICTATURA!

De Av. Elena Radu  /  

Foto: Septimiu Slicaru / Cotidianul

Foto: Septimiu Slicaru / Cotidianul

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SE INSTALEAZĂ DICTATURA! Parlamentul a adoptat legea azi. Este vorba de PL-x nr. 530/2021 Proiect de Lege pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor și a Legii nr.286/2009 privind Codul Penal
 
Forma adoptata este cea de aici cu amendamentele admise (modificările de pe coloana Comisia juridica): 
 
Nu ne conformăm la orice norma pe care o impun în mod neconstituțional, fie ea prin lege sau OUG?
LA PUȘCĂRIE!

Așa că își creară cadrul legal ca să îți fie teamă pentru libertatea ta, dacă nu te supui unei norme neconstituționale care ți se bagă pe gât prin OUG dat într-o noapte, de exemplu, fără nicio dezbatere publică. 

În condițiile în care am văzut în ultimii ani abuzurile pe care le fac Guvernul și Parlamentul, ce OUG -uri și legi adoptă CU ÎNCĂLCAREA CONSTITUȚIEI, restrângând până la dispariție drepturile și libertățile fundamentale, iar noi nu avem nicio șansă să ajungem în fața CCR în termen scurt pentru a analiza neconstituționalitatea OUG ului (sau a legii) pentru a stopa abuzul care se face din partea acestor două puteri în stat, vă explic ce lege au adoptat azi, cum se poate închide gura multora cu ea și toată lumea să se supună, indiferent cât îi afectează, de teamă: 

1. Într-o noapte se dă un OUG prin care se impune orice restricție, orice stare, interzicerea oricărui drept și al oricărei libertăți. OUG -ul încalcă Constituția pentru că restrânge drepturi și libertăți, ceea ce Constituția interzice;

2. Normal că OUG -ul se dă fără nicio dezbatere publică pentru că doar au modificat legea transparenței decizionale și au prevăzut asta; 

3. OUG -ul prevede amenzi imense, dacă nu respecți ceea ce ți se impune ( să zicem o limită minimă de zeci de mii de lei); 

4. Dacă nu respecți ceea ce ți se impune, primești o amendă contravențională de o valoare pe care nu ai din ce să o plătești, depășește cu mult veniturile tale;

5. Ataci procesul – verbal de amendă, dar nu ai nicio șansă să câștigi (înainte de a declara CCR OUG -ul neconstituțional) pentru ca este lege în vigoare, iar amenda rămâne definitivă; 

6. Invoci în cadrul procesului respectiv excepția de neconstituționalitate a OUG -ului, însă până ajunge CCR să soluționeze cererea ta durează 2-3 ani, dacă nu mai mult, având în vedere volumul de dosare pe care le are. 

7. Ce se întâmplă între timp (conform OG 2/2001 după cum a fost modificat azi de Parlament)? Amenda este definitivă. Dacă nu achiți amenda în termen de 30 zile, începe executarea ta silită. 
Cum își creează baze de date în care să găsească toate informațiile despre tine, constată în termen scurt că nu au ce să îți execute silit. 

8. Conform art 39 ind 1 din OUG nr. 2/2001 modificat azi de Parlament: Organul din care face parte agentul constatator care ți-a aplicat amenda (politia, jandarmeria etc) va sesiza instanța de judecată ca să îți înlocuiască amenda cu munca în folosul comunității, ținând seama de partea din amenda pe care nu ai achitat-o. 

9. Instanța te citează și dacă nu ai plătit amenda în cele 30 zile de la data rămânerii definitive a amenzii, instanța ÎNLOCUIEȘTE (e obligatoriu, nu are de ales) amenda cu munca în folosul comunității:
- pe o durată maximă de 50 ore pentru adulți; 
- pentru minorii cu vârsta între 16-18 ani, pe o durată maximă de 25 ore. 

10. Poți să ataci cu recurs hotărârea instanței. 

11. Se emite mandatul de executare a sentinței definitive pentru a efectua muncă în folosul comunității. 

12. Sentința se pune în executare de serviciul de executări civile de pe lângă judecătoria în a cărei rază sa săvârșit contravenția, în colaborare cu serviciile specializate din primării. 

Până aici, normele existau și până acum, numai că DOAR TU PUTEAI SESIZA INSTANȚA să îți înlocuiască amenda contravențională cu munca în folosul comunității, NU ȘI STATUL. 

(Senatul nu s-a pronunțat pe această lege, s-a adoptat tacit. Deputații o votară toți, chiar o și modificară. Majoritatea nu cred că au înțeles care este impactul ei asupra populației.)
 
12. Ce se întâmplă mai departe? 

Trebuie să execuți integral nr de zile de muncă  în folosul comunității stabilite prin sentința definitivă în termen de MAXIM 90 ZILE DE CÂND AI PRIMIT MANDATUL DE EXECUTARE. (Nu prea o să reușești că stai mult după primării sau unde trebuie să execuți munca în folosul comunității ca să îți stabilească programul). 
 
13. Dacă nu execuți numărul de ore de muncă în folosul comunității ÎN TERMENUL DE 90 ZILE săvârșești infracțiunea de nerespectare a unei hotărâri judecătorești care se sancționează cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (că au modificat Codul Penal și au băgat această nouă agravantă a infracțiunii). 
 
14. Numai dacă suferi de  afecțiuni medicale, stare de fapt dovedită printr-un certificat de încadrare în grad de handicap sau un certificat de medicina muncii cu mențiunea inapt, afecțiuni care fac imposibilă prestarea unei activități în folosul comunității nu săvârșești o infracțiune. 

Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Având în vedere că sentința privind munca în folosul comunității nu se ataca cu apel, dacă vor băga și pe cauze urgente în instanță acțiunile pentru schimbarea amenzii contravenționale cu munca în folosul comunității, până ajungi să judece CCR excepția ta de neconstituționalitate a OUG ului, execuți demult închisoarea. 

Vă cam trece să nu respectați măsurile neconstituționale care se impun, nu?
 
Să le încălcați în mod repetat, nici atât, că e aceeași procedură mereu și mai ești și recidivist. 
 
(Situația este aceeași și în cazul legilor neconstituționale adoptate de Parlament). 
 
ACEASTĂ LEGE NU TREBUIE SĂ SE PUBLICE VREODATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL!

DACĂ NU VEȚI ÎNȚELEGE ASTA ȘI NU VEȚI ÎNTREPRINDE TOATE DEMERSURILE PENTRU A NU SE APLICA, VEȚI ACCEPTA INSTAURAREA DICTATURII. 

EI NU RESPECTĂ CONSTITUȚIA; NU AU NICIO RĂSPUNDERE PENTRU ASTA, DAR AU GRIJĂ SĂ NE FIE TEAMĂ SĂ NE MAI OPUNEM LA LEGILE ȘI OUG-URILE NECONSTITUȚIONALE PE CARE LE ADOPTĂ. 

Există o mare probabilitate ca toate zvonurile că se pregătesc diverse proiecte de legi și OUG-uri neconstituționale să fie reale. Pentru că, dacă această lege va intra în vigoare, vor ști că ne va fi teamă să ne opunem la abuzurile și încălcările Constituției pe care le săvârșesc.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
  • Un roman obosit 24.03.2022 04:51
    Din pacate, poporul roman nu are cum sa se opuna la astfel de legi (ex johnnys cu legea anchetarii aprobata pe nv fara sa mai intrebe pe cineva dace e bine sau nu). Nimeni nu ii va trage la raspundere pentru legile pe care le vor impune de acum inainte. In Canada, oamenii au fost calcati in picioare de cai iar persoanele responsabile merg pe strada ca si cum nu ar fi vinovate de nimic; dupa ei, este vina victimei ca a intrat benevol sub picioarele cailor. 2020 si 2021 au facilitat suspusilor sau supusilor nostri sa profite de noua lor putere, credeti ca vor da inapoi? Vor merge pana in panzele albe. Vom deveni China. Ei traiesc intr-o bula unde ei si ai lor au imunitate deplina iar poporul trage ,,beneficiile". Le este frica deoarece poporul se va rascula din cauza constrangerilor pe care le vor face de acum inainte asa ca au nevoie de o lege care sa justifice de ce au tras in manifestanti (miting=stare de urgenta-potolitii cu gloante). Au vazut gustul puterii si vor sa o pastreze cu orice pret. LEGEA VA TRECE FARA PROBLEME! Din 2020 tot ma duc la cimitir sa aprind o lumanare democratiei si drepturilor omului. Vom fi sclavi in tara noastra. Sa traiti bine he, he, he.
  • Andrei Daniel 24.03.2022 09:12
    Poporul roman nu are cum sa se opuna iesind in piata victoriei. Vorbim de great reset, de planuri gandite de iluminati, masoni, anunaki :) si alte balarii la nivel global sau de o hotarare locala data de primarie? Adica e de rasul curcii sa crezi ca poti sa combati un plan global cu un protest local.
    Tot ce pot face oamenii e sa nu le mai joace jocul. Sa se opreasca din folosit retelele sociale care le monitorizeaza toate visele, gandurile, placerile si sperantele, sa se abtina sa le mai foloseasca serviciile si produsele marilor corporatii pe cat posibil, sa nu mai alimenteze masinaria de razboi folosita impotriva noastra. Pana la urma indiferent ca vorbim de great reset cu klaus schwab in frunte sau de orice alt grup obscur care ar controla lumea, ele sunt sustinute tot de mari corporatii la care oamenii de buna voie fug cu disperare sa se aboneze la serviciile lor.
    Cat despre politicieni si puterea lor. Nu au ce sa ne faca decat sa ne pupe in fund. Nu o sa ne omoare oricat de dictatori ar fi. Dictatura fara oameni nu e dictatura.
  • ioansperling 24.03.2022 05:39
    Este exact ce doreau cei din Austria cu amenzile de 3600 € pentru cei "nevaccinați" si ce o sa facă Germania din octombrie! Au facut o "pauză" de razboi in care isi fac cadrul legal si după aceea intram in etapa "nu o sa mai aveți nimic" ultima o sa "fiti fericiti" o sa fie cand ne vor "ierta" de ispășirea pedepsei in sistem de detenție! Vom fi sclavi fara sa detinem ceva si fara drepturi dar "liberi"!
    Respect doamna avocat!
    Unul dintre cele mai importante articole pe care l-am citit, articol care ar trebui sa scoata lumea TOATA LUMEA pe strazi ca altfel vom ajunge toti pe străzi dar ca să traim!
  • Andrei Daniel 24.03.2022 09:38
    Domnule Sperling. Sa nu ma intelegi gresit. Nu sunt un promotor a great reset desi tin sa recunosc ca daca ar fi puse in practica corect si cinstit acele idei promovate am mai avea sansa ca specie. Problema e ca nu vor fi puse in joc echitabil.
    Acuma banuiesc ca ai casa ai masa. Esti fericit? Nu prea pari din moment ce ai un blog cu pasarele si postezi aici ca sa iti spui oful referitor la lumea asta care nu e pe placul nostru.
    Poate ca trebuie schimbat ceva. Nu ti-ai pus intrebarea asta pana acuma? Eu mi-o pun zilnic atat referitor la existenta mea cat si la nivel macro. Mi se pare ca mergem in deriva. Tie nu?

    Ideea in sine de a lua o masina atunci cand ai nevoie si a nu o detine nu mi se pare deloc rea doar ca noi avem cultul acesta bolnav al posesiei. La fiecare bloc sa existe cate doua masini pe locatar. Ti se pare sustenabil pentru natura si normal sa sustii o economie care are nevoie mereu de mai mult si mai mult consum ca sa nu crape?
    La fel si la a avea o munca mediocra cu care sa iti platesti toata viata chiria nu mi se pare complet o nebunie din moment ce si acuma muncesti tot mediocru ca sa iti platesti o viata ratele la apartamentul ce in final o sa-l detii cand toate fortele tale sunt secatuite.
    Eu sunt deacord cu a nu avea nimic si a da frau liber imaginatiei, a ne indrepta spre arta, creatie, a nu mai face munci repetitive si sa le inlocuim cu roboti si a se oferi oamenilor care nu vor sa-si depaseasca conditia un trai de baza. Oricum asta se intampla si acuma intrun fel sau altul.
    Nu o sa evoluam niciodata ca fiinte umane daca ne vom concentra mereu toata energia ca sa ne cumparam o casa si o masina in rate si ne vom duce la fabrica sa mai coasem la plan niste pantofi sau sa lipim niste piese electronice ca roboteii. Daca am faceo din placere ar fi una, dar majoritatea din cei cu care am vorbit si am o experienta vasta cu oameni in productie, o fac din lehamite si scarba ca sa mai ia si maine salarul minim pe economie. Asta e realitatea actuala fie ca ne place sau nu.

    Cat despre sclavie si acuma suntem niste sclavi. Suntem sclavii propriilor noastre ambitii de multe ori care ne depasesc puterile si capacitatile noastre intelectuale sau bazele de la care pornim dorind sa avem ce au altii. Suntem sclavii unor calculatoare si sisteme informatice fara de care nu am mai sti de maine sa supravietuim. Suntem sclavii unor like-uri penibile. Suntem sclavi consumului de produse fara de care putem trai in buna voie fara probleme. Si mai presus de orice suntem sclavii unei divinitati care ne conditioneaza existenta pe fiecare dupa religia din care apartine.

    Toata problema ce o vad eu e natura umana si faptul ca niciodata un astfel de sistem nu va fi distribuit altcumva decat sub forma unei blestemate de piramide.
  • dejuan ► Andrei Daniel 25.03.2022 09:13
    "Eu sunt deacord cu a nu avea nimic si a da frau liber imaginatiei"
    Se vede ca n-ai prins ceausismul.
    Pai ceea ce scrii tu este exact ce faceam noi sau parintii nostri in comunism, invatam pentru ca eram talentati la invatatura, desi ne spuneau "clasa muncitoare conduce", deci nu era necesar sa inveti sa fii inginer, nu?, deci invatai din pasiune, te duceai la teatru din idealism, citeai o carte pentru ca nu bunurile materiale contau, ci cele spirituale. Unii ingineri, profesori, doctori nu isi cumparau case, stateau cu chirie la stat pentru ca "ce le trebuie 4 pereti in proprietate"?!

    Chiar nu pricepi ca pui botul la sorosisme? Pacat ca nu te-ai nascut in comunism, pari un nostalgic, Andrei Daniel.
    Lasa prostiile, mai bine raspunde la intrebarea "de ce vor sa ne omoare cu vaccinul?" https://t.me/covid19vaccinevictims/4337
  • Arb ► Andrei Daniel 25.03.2022 22:50
    Aplicarea "corecta" a resetarii nu e valabila decit pentru "peasants" cum ar spune "ei".
    Va recomand ,daca n-ati citit, sa lecturati "Diavolul este politic corect" de Savatie Bastovoi, si, pe o tema asemanatoare, de vazut filmul "In time" cu Justin Timberlake.
    E interesant sa n-ai nimic dar sa fii fericit, ce te faci insa daca de ex esti bolnav, ai nevoie de medicamente sau operatii iar cei care "reseteaza" zic"nahhhh..." e prea batrin, nu e productiv, nu e cost-effective samd.
    Aplicabil atit celor in virsta(cartea lui Savatie Bastovoi) cit si celor tineri(filmul cu J Timberlake)
  • dejuan 24.03.2022 07:32
    Stimata doamna avocat, Linkul la lege dat de dv., https://www.cdep.ro/comisii/juridica/pdf/2022/rp530_21.pdf nu functioneaza,
    functioneaza doar http://www.cdep.ro/comisii/juridica/pdf/2022/rp530_21.pdf (fara "s" in https )
    care nu este privat.
    Intelegeti ca nici acces la text nu avem decat data acceptam o conexiune supravegheata?
  • Andrei Daniel 24.03.2022 08:58
    Nu stiu daca se instaureaza dictatura in forma ei clasica dar un lucru imi e clar. Viitorul nu pare roz deloc, in special pentru cei care vor multe si au o traista plina de vise!
    Inca o recesiune, pornita fundamental de americani in Ucraina ne asteapta. Dupa ce au fortat mana si egoul imens a unui instabil psihic si l-au impins in aventura asta amoroasa din Ucraina picand tap ispasitor pentru planul maret de a distruge Europa, acuma vor cere tarilor UE sa renunte si la gaz si petrolul rusesc ca sa il importam la preturi mari de la ei. O sa omoare consumul in cele din urma. Vom ajunge mai rau decat in 2008. Pana la urma va reusi administratia Biden ce nu a reusit administratia Trump. Sa faca america great again.
    Cat despre libertati, nu cred ca am avut vrodata libertati cu adevarat dar nu vom mai avea nici cat am avut. De ce? Pentru ca nu stim sa profitam de ele atunci cand le avem asa subrede cum sunt.
    Din moment ce toata viata ne e conditionata sa facem sau nu anumite lucruri din constrangeri spirituale, juridice sau sociale, numai liber nu te poti numi. O noua lege nu va schimba prea mult starea de fapt. Ca nu vei mai putea sa te exprimi sa iti spui oful in public? Mare bai! Oricum nu ti-l asculta nimeni nici pana acuma.

    Singura sansa sa treceti cu bine prin toata mocirla asta e sa nu va luati pe voi prea multe bagaje cand veti trece prin balta care sa va afunde cu greutatile lor si mai tare in namolul gros. Pastrati-va viata cat mai light posibil.
    Stiu ca fiecare isi doreste sa faca, sa dreaga, sa aiba de toate dar poate e cazul mai mult ca oricand sa ne schimbam conceptul de viata si sa nu ne mai dorim prea multe. Au demonstrat-o multi oameni mult mai evoluati spiritual ca poti fi fericit fara sa ai nimic. De multe ori mult mai fericiti decat cei care au de toate si niciodata suficient de multe cat sa ii implineasca. Si nu! Nu e un fel de resemnare. E adaptare la situatie. Pana la urma intotdeauna au supravietuit speciile care s-au adaptat noilor conditii de mediu.
    Pot sa ne ia tot materialul care oricum nu e al nostru, e doar imprumutat dar nu ne vor putea lua niciodata sufletul.
  • UN_OM 24.03.2022 13:43
    De ce nimeni dintre 'aleșii neamului' nu depune un amendament pentru eliminarea 'adoptării tacite', prin intermediul art. 75 din Constituție ?! In topic : câte aberații or fi trecut prin această 'procedură' ?!
  • crazy bobz 24.03.2022 23:07
    Iov 35

    (35:15) Dar, pentru că mânia Lui nu pedepsește încă,nu înseamnă că puțin Îi pasă de nelegiuire.
  • crazy bobz 24.03.2022 23:09
    Iov 35

    (35:15) Dar, pentru că mânia Lui nu pedepsește încă,nu înseamnă că puțin Îi pasă de nelegiuire.
  • Radu Florin 25.03.2022 00:12
    Este bine venita modificarea legii astfel incat sa fie introdusa inchisoarea contraventionala/munca in folosul comunitatii pentru cei care nu platesc amenzile. Legislatia actuala este permisiva si nu poate fi asigurat un climat de ordine si liniste publica. Se dau amenzi cu miile scandalagiilor, boschetarilor, parcangiilor, facturistelor, conducatorilor auto, rromilor, prostituatelor, celor care tulbura ordinea si linistea publica, celor care adreseaza tot felul de cuvinte jignitoare fara a tine cont de cine se afla in preajma, iar daca nu au nimic pe numele lor, foarte multi nu le platesc si repeta contraventiile spre disperarea celor din jur care cred ca Politia nu-si face treaba.
Ultima oră

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!

11:43

Dr. Răzvan Constantinescu: ȘTIU CĂ SUNTEȚI CONTRARIAȚI

11:08

Mihai Tîrnoveanu: Biruința Crucii de la Valea Uzului

10:20

Ion Cristoiu: ”Ciolacu îi face lugu-lugu Gabrielei Firea ca să-i ia gâtul”

10:04

Klaus Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: ”Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”

09:31

Valerian Stan, candidat la Primăria Capitalei: ”Se încearcă eliminarea PNȚ-MM”