Elena Radu: Ori luați poziție azi și vă opuneți legiferării certificatelor de vaccinare, ori vă veți conforma dispozițiilor de injectare cu câte doze va vrea Guvernul pe viitor.

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Puțină atenție, vă rog! Vă spun un scenariu și de ce este important să acționăm acum. Așa că ori luați poziție azi și vă opuneți legiferării, ori vă veți conforma dispozițiilor de vaccinare cu câte doze va vrea Guvernul pe viitor. Lucrurile stau cam așa:

Până acum, Guvernul și CNSU nu au avut nici un temei legal să condiționeze drepturile și libertățile fundamentale de testare /vaccinare /trecere prin boală.

Guvernul și CNSU aveau în atribuții numai punerea în aplicare a legii. Or, o asemenea prevedere care să le permită condiționarea exercitării drepturilor de testare /vaccinare /trecere prin boală nu era prevazută în Legea nr. 55/2020 pe care o puneau în aplicare prin HG-uri și Hotătâri CNSU. 

Cu toate acestea, au invocat ca temei de drept un articol din Legea nr 55/2020 (art 5 alin 2 lit d), dar acel articol nu le permitea sa facă ce au făcut.

CCR a dat o decizie în sensul ăsta (nr. 381/2021). Cu toate că a fost trimisă la publicare la Monitorul Oficial pe 22 iulie 2021, nu au publicat-o până pe 1 septembrie 2021 (când a început presa să vorbească despre ea).
Ca în toată această perioadă a pandemiei, când au vrut să dea norme care ne afectau profund, au aruncat întâi ceva pe piață, ca să vadă reacțiile (aduceți-vă aminte cum a apărut masca: întâi a apărut „pe surse” un draft al CNSU și au stat câteva zile să vadă reacțiile, după care au dat hotărârea și au băgat câteva excepții pentru care eram noi cei mai revoltați: persoanele care au probleme de sănătate).
 

De data asta, au procedat altfel. Au făcut un proiect de OUG, cu toate că  nu le permite Constituția ca prin OUG să bage certificatul „verde”.

Acest proiect de OUG viza numai o categorie socială: profesioniștii din centrele sociale.

Însă, au zis că e la „prima citire”.
 
Nu există un asemenea termen în procedura de legiferare românească.
Au mai zis că se mai gândesc cu privire la proiect și îl mai modifică.
 
Dacă voiau să dea doar atât, după ce îl puneau pe ordinea de zi, nu mai stăteau ei să se mai gândească. Mai dădeau o OUG după aia. Însă, modalitatea în care au procedat a fost numai pentru a vedea care este reacția populației dacă s-ar introduce adeverința „verde” prin lege. Pentru că OUG intră în categoria legilor.
 
Reacția a fost slabă. Ce ne interesa pe noi de asistenții sociali?
 
După care au ieșit cu mesajul: „de săptămâna viitoare adeverința verde va fi obligatorie în România”.
 
Care a fost reacția populației? Mai niciuna.
Pentru că în același timp au ieșit și cu OUG pe subvenții pentru atenuarea prețului la energie, iar atenția a fost canalizată pe asta.
 
Dar, acel proiect de OUG se va aproba. În ce formă?
 
Păi, își va face Guvernul lege ca să introducă ce măsuri vrea.
(Doar a ieșit și președintele CNDC și a zis asta: că prin HG nu se poate, dar prin OUG, da). 
Așa că va modifica acel art 5 alin 2 lit d) din Legea nr 55/2020 pe care l-a folosit până acum și va băga la măsuri pentru protecția vieții și sănătății deținerea unui certificat „verde” ( de testare/vaccinare/trecere prin boală).
 
Ce va însemna asta pentru noi?
Să ne uitam ce s-a întâmplat ieri în Europa. Italia: nu ai certificat verde, nu te mai poți duce la muncă, indiferent că lucrezi în mediul public sau privat.
Slovenia: nu ai certificat „verde”, nu vei putea să pui benzină la mașină.
 
Păi, certificatul ăla „verde” înseamnă:
  • ai fost vaccinat cu schema completă (schemă pe care o decide statul, el stabilește numărul de doze care trebuie să ți se administreze pentru a fi considerată schema „completă”. Nu le-ai făcut pe toate, ești nevaccinat)
  • te-ai testat RT-PCR în ultimele 72 ore și ești negativ
  • ai trecut prin boală în ultimele 90/180 de zile sau câte o vrea Guvernul (prezentând dovada uni test pozitiv).
 
Așa că vom avea de ales: ne vaccinăm sau plătim teste PCR la fiecare 3 zile pentru a putea să mergem la muncă să ne obținem veniturile.
 
Un test este circa 200 lei. Într-o lună ai avea nevoie de 10 teste. Deci, 2000 lei pe lună.
Câți vă permiteți această cheltuială? Nu prea mulți. Așa că veți fi obligați indirect să vă vaccinați.

Dacă nu credeți, ascultați sau citiți răspunsurile Ministrului Turcan privitoare la acest OUG din conferința de presă de după ședința de Guvern din 15.09.2021!  
 
Unii vor zice că și ce dacă, și-așa ei s-au vaccinat deja.
Bun, dar sunteți siguri că veți vrea pe viitor să faceți și a 3-a și a 4-a și câte doze vă mai impune Guvernul?
Dacă nu le veți face pe toate, tot nevaccinați veți fi, pentru că nu veți avea „schema completă”.

Așa că, în final, vom rămâne la mâna Guvernului și vom fi obligați să facem câte doze ne impune Guvernul ca să putem cât de cât sa trăim, pentru că liberi nu vom mai fi. 

Va trebui să ne conformăm dispozițiilor Guvernului, care va decide cu privire la câte doze ni se vor administra și cât de des, indiferent că suntem de acord sau nu. 
 
Așa că, indiferent ce opțiune personală ați avut și ce ați decis pentru d-voastră până acum, decizia nu va mai fi a d-voastră pe viitor. 

Drept urmare, e cazul ca azi să luați poziție și să nu îi lăsăm să legifereze adeverința „verde”. 
 
Dacă nu o vom face, degeaba vom constata ulterior că așa stau lucrurile, că nu prea vom mai avea ce să facem. 
 
Poate pentru unii pare teoria conspirației, poate cred că nu se va întâmpla așa ceva, că nu are cum. 
 
Da, pentru o minte sănătoasă, nu ar avea cum. Însă, dați un search pe Internet și veți vedea ce se întâmplă în Italia, Slovenia, Franța și multe altele. 
 
Nu știți să căutați? Sunați-vă prietenii care locuiesc acolo.

Totul depinde de noi, dacă acceptăm sau nu ca pe viitor să mai putem să luăm decizii cu privire la propria persoană. 
 
Dacă mai vreți să luați decizia singuri, luați poziție azi împotriva legiferării adeverinței „verzi”! 
 
Dacă nu o veți face, ei vor face ce vor vrea, pentru că vor fi convinși că românii nu se vor revolta niciodată, dovadă fiind reacția noastră (niciuna).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Loda 18.09.2021 01:18
    Sunt destule persoane juridice cunoscute în spațiul public, care postează opinii, sfaturi pe situl dvs. Nu am văzut sau auzit, pe nici una dintre ele, sa inițieze vreun demers în justiție, ptr.a-i chema sa dea socoteala, pe acești criminali care trec cu bocancul peste Constituție, care sfidează orice regula, care se comporta precum vatafii pe tarla. Ori aceștia fac parte din opoziția controlata, ori nu vor sa iasă din propriul confort. Sa li se ceara, acestor corifei ai apocalipsei covidiene,
    dovada sau dovezile științifice, care demonstrează izolarea virusului buclucaș. Cu siguranță, foarte mulți dintre cititorii acestei publicații ar contribui financiar la o astfel de acțiune.Probabil, astfel de demers va avea loc la calendele grecești, iar noi putem sa ne lamentam și sa comentam pe marginea subiectului covid și pe extensiile sale pana ne vor ridica de pe strada cu arma la cap, sau pana vor întra peste noi in case. Se pare
    ca, "stimabilul" smurdist, după cum zicea dl.Sorin Roșca Stănescu,așteaptă OUG-ul, care zace prin sertarele lui Câț,prin care va lua sub aripa sa tot ce mișcă în materie de uniforma; aproape 90.000 de vajnici apărători ai teoriei covidiene și combatanți ai recalcitrantilor negationisti. Nu va mai trece mult pana ne vom trezi ca în Australia sau Noua Zeelanda, ca nu avem voie sa ieșim pe balcoane, sa stam în curțile caselor noastre sau sa fim privați de vederea răsăritului (ptr. ca, vezi Doamne, răsăritul nu s-ar supune regulilor pandemice-pare inepție, dar e crudul adevăr). Nici nu va mai trece mult, pana vom avea și noi, ca unii dintre "civilizații" planetei, Australia, Noua Zeelanda, Anglia, S.U.A.,dacă nu avem deja, lagăre cu sarma ghimpata și crematorii.
  • Loda 18.09.2021 01:27
    Dezgustătoare aceasta creatura ipocrita! Ea s-a injectat, dacă da, cu ce?
  • A.C. 18.09.2021 02:33
    Nimeni nu (mai) pune problema ca aceste injectii sunt, legal, EXPERIMENTALE! Refuzati in masa!
Ultima oră

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă

23:10

Mircea Platon la “Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență - VIDEO

22:30

Eminescu, Nichita, Vieru, Basarabia și Țara

21:28

Concurs de produse tradiționale - valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică

21:06

România a coborât pe locul 44 în clasamentul privind calitatea vieții și bunăstarea socială, fiind depășită de Bulgaria