Elena Radu: Dictatura s-a instaurat oficial în România

De Av. Elena Radu  /  

Foto: Digi24/ Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, la o expoziție de armament din dotarea forțelor speciale ale armatei române.

Foto: Digi24/ Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, la o expoziție de armament din dotarea forțelor speciale ale armatei române.

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu va mai trece mult si veți vedea si marea ”comasare” intre partidele de guvernământ actuale si așa-zisele partide ”extremiste”, ”suveraniste”, ”naționaliste”. Lupta de fațadă actuală este exact precum lupta ”ciuma roșie” – „ciuma galbenă”. 

De 8 martie 2024 s-au ”comasat” alegerile pentru locale cu cele pentru europarlamentare, fiind adoptată OUG-ul aferent. Însă, acel OUG reprezintă, în fapt, ridicarea la rang de lege a fraudei electorale, ea permițând traseismul politic (mutarea primarilor de la un partid la altul în timpul procesului electoral) și turismul electoral (să voteze unii de câte ori este nevoie și unde este nevoie), precum și manipularea voinței cetățenilor în privința votului.
Partidul ” de la putere” (PSD-PNL) și-a dat lege pentru el ca să poată să fraudeze alegerile. 

Însă câtă opoziție ați văzut să se facă de ”alternativă” (partidele ”naționaliste”, ”suveraniste”, naționaliste”)?

Ați văzut vreun mare protest pe tema asta?

Ați văzut mari critici cu privire la articolele din OUG privind traseismul politic și turismul electoral? 

Nu, că și ”alternativa” procedează la fel: ”ia primari”, ”votează ai lor” unde e nevoie și de câte ori este nevoie. Așa că le profitau și lor regulile alea băgate pe ultima sută de metri, motiv pentru care au pus batista pe țambal.

Au făcut numai jocul de scenă, mimatul opoziției, victimizându-se ”că ei sunt vizați de fapt” cu comasarea, criticând mai mult o pretinsă ”interdicție” de a face parte din birourile electorale. 

Nu domnilor, nu voi sunteți victimele acestei Ordonanțe de urgență. Voi sunteți niște simpli candidați pe care poporul putea sau nu să îi voteze, după propria voință ”liberă” care nu mai există pentru că este manipulată. 

Victimele acestei ordonanțe de urgență a Guvernului (OUG)  sunt cetățenii României, poporul român. 

Aici nu era vorba de interesele voastre particulare, de partid, obținerea de mandate, ci era vorba de principii esențiale ale democrației. Însă, ați mai preluat un subiect pe care l-ați dus în derizoriu, scoțând în evidență numai propria persoană, ca să vă victimizați, să mai obțineți niște capital electoral, dar democrația și principiile ei de bază puțin contează pentru voi.

Cu această ordonanță s-a mai ”anulat” în România un principiu al democrației: alegerile libere, periodice și corecte, poporul român fiind astfel privat de exercitarea suveranității naționale. 

Scrie în Constituție că România este stat de drept și democratic. Însă, numai scrie. Realitatea este alta. 

Toate principiile (regulile de bază)  care stau la baza unui stat de drept și democratic au fost ”anulate” în realitate: 

- Principiul legalității nu se mai respectă, iar CCR statuează că este ”constituțional” așa; 

- Supremația Constituției României, legea fundamentală a statului român a fost aruncată la coș; 

- Drepturile și libertățile individuale fundamentale nu mai sunt garantate, sunt restrânse până la dispariție sau chiar negate, dându-se legi care atestă asta, dar CCR (ca garant al supremației Constituției României) zice că e bine așa, că  ”sunt constituționale”; 

- Reprezentanții aleși ai poporului (parlamentarii) nu mai legiferează, o face guvernul (puterea executivă nealeasă de popor) prin OUG -uri, cu încălcarea Constituției, a principiului legalității și a drepturilor și libertăților fundamentale, iar ”aleșii” aprobă, puțin păsându-le de popor, de Constituție sau de vreo lege; 

- Poporul nu își mai alege în mod liber reprezentanții în Parlament, dându-se legi prin care voința poporului este manipulată; 

- ”securitatea” este băgată oficial, prin legi, în toate domeniile, ca să dețină controlul; 

- ”Justiția” a devenit mai mult un câine de pază al abuzului de drept și de putere pe care îl exercită unii, cetățenii fiind captivi în propria țară, nemaiavând cine ”să le facă dreptate”. 

Bine ați venit în dictatură! 

S-a ”legiferat” cu concursul real al tuturor partidelor ”opozante”. 

Din păcate, totul se întâmplă din cauza tăcerii poporului. 

Timpul va trece, iar poporul va simți pe propria piele ce înseamnă dictatura și ce a permis cu tăcerea lui care este percepută ca acceptare tacită de către ”abuzatori”. Însă, când va simți poporul dictatură pe propria piele, va fi prea târziu pentru el.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • Mircea Dragan 09.03.2024 16:40
    Eu am tot incercat sa discut cu unii despre asta. Am fost etichetat conspirationist ba chiar cred ca si nebun.
    Acum vad conspiratiile ca fiind adevarate si tac.
    Pe mine nu ma prea intereseaza de viitorul in care vor trai copiii lor daca pe ei ca ''parinti'' nu-i intereseaza. Am prins 25 de ani de comunism cu o pauza de peste 30 de ani de nu se stie ce si cred ca mai pot ''duce' inca 10-15 ani de neocomunism. Am impresia ca ruleaza un film prost. Uitati-va cine e la conducere! Priviti-i in ochi.O mana de prosti.
  • viorel craciun 09.03.2024 17:52
    Constitutia , o " fata mare " pe care o au " toti in gura la asa zisei respectari a ei dar o incalca aleseul politic " prin motivatia sa , juridic " exprimata " si " fundamnetata legal " De aceea , avand in vedere ca d-na avocat in cauza cunoaste legea , adica : legea 35/2008 art.45, alin 13,a(13) Sunt voturi albe buletinele care nu au aplicată ștampila "VOTAT". Aceste buletine nu intră în calculul voturilor valabil exprimate.poate sa precizeze , celor care urmaresc acest site , printr-un simplu articol . daca " votul alb " este legal sau nu , mai mult poate sa precizeze daca este sau a fost practicat in alte state din E.C ( din informarile noastre mai medicocre " se pare ca este practicat la tari cu " staif electoral " Italia , Germania , Olanda . Ce inseamna el pe romaneste : un protest la adresa clasei politice actuale , o rezerva ( electorala ) pentru un alt decident politic , care dupa " asa zisele alegeri reprezentaitve " il accepti si te reprezinta prin simplu fapt " AL REPEREZENTATITATII ELECTORALE " DE EXEMPLU : daca 50 % din masa electorala care nu a particpat la vot niciodata , pe baza ( alegerii sale privind abseinteismul politic " ar participa acum prin dreptul sau electoral de a vota " in alb " , atunci asa zisa " RPEREZENTATIVITATE A VOTANTILOR TRADITIONALI " 20-30 % din masa electorala , pe diferite " principii politice , mai de la oras , mai multi de la tara " NU AR AVEA GRADUL DE REPREZENTATIVITATE ELECTORAL , RAPORT LA MASA " VOTANTA " Atunci masa " votanta in alb " si-ar putea impune un punct de vedere in alegerea sa politica viitoare pentru noi si pentru cei de dupa noi. Cocluzie : ori votezi si alegi partidul " care iti place " cu consecintele sale viitoare , pentru tine , ori votezi " in alb " si iti alegi dupa " partidul daca iti convine sau nu " ori " stai acasa si nu votezi nimic " iar alegerea altora este si alegerea ta si nu " nu ami trebuie sa te plangi de nimic " ca si in BIBLIE , NICI DZEU NU SE IMPLICA IN ALEGEREA TA , cu axioma " CONSECINTA O SUPORTI SINGUR IN FUNCTIE DE ALEGEREA TA "
    Precizez ca intra-adevar , nu s-a practicat la nivel de " masa electorala determinanta " de regula a fost cea ( nevotanta ) prin alegerea " votului in alb " nici in E,C si cu atat mai putin in ROMANIA , dar POATE ESTE MOMENTUL SA STIM TOTI CE DORIM SI PE CINE ALEGEM SU NU ALEGEM DE LA CLASA POLITICA DIN ROMANIA SI E.C , IN ANUL DE GRATIE AL VOTARII MONDIALE , adica 2024 .
  • georg xanthu 09.03.2024 19:14
    un articol de bun simt,..dar nimeni nu citeste,nimeni nu crede sau lasä pe altii sä mai zicä cite ceva..Räul social,a fost si este din toate timpurile,..acest räu este practic un motiv de a lupta impotriva lui si a curäta societatea ,care dialectic vorbind,ea decade cu trecerea timpului.Räul prin oameni este activ,luptä ptr.interesele lui si se fac grupuri politice ce vor puterea politicä.Oamenii normali,tärani ce muncesg pämintul,muncitori ce muncesc si nu gindesc,
    intelectuali ce trädeazä ptr o carierä politicä.Asa se ajunge ca in ziua de azi.Numai räul luptä cu energie.
    Sigur,dictatura este la use,..de venit vine usor si pleacä greu..
  • Davinci 10.03.2024 09:05
    Absolut corect . La rindu-mi atrageam atentia mai demult pe cind "soborul" tace si face. Duplicitatea creștinului este recunoscută pentru mine. Nu ca eu aș fi super creștin. SInt pe lingă linie si asta după ce am citit IOV si Brâncoveanu. Cind vom ajunge la așa ceva putem vorbi de crstini adevărați. Si devenim parte la problema tocmai prin sedentarismul nostru. Omul bun pare la problema o spune chiar Steinhardt. Cum ne facem cruci pina In pămînt tot așa unii dintre noi au turnat au înșelat au trădat. Nu ii vedeți pe mai mării vremii cum se duc la biserici cu Biblia in mina cum se roagă cum se ... pictează chiar pe pereții bisericilor? Goliciunea spirituala de a nu fi a nu avea a nu înfăptui este umila poziție a unui creștin. Îmi este sila. Ciobotea a fost mason si cred ca mai este el fiind pus in funcție de către FRUZAVERDE cu care a stat in Elveția mulți ani. Doar de secu nu ar avea si cu toate astea ar exista. Ce ne învață Tzutzea? Ne învață sa alegem pe cel care ne conduce doar daca își iubește tara. Știm cu toții ca procesul comunismului nu a fost făcut corect. Au murit după Cartea neagră a comunismului peste 100 de milioane de oameni după cel de-al doilea război mondial pe timp de pace. omoruri, condamnări, trimiteri la munca forțată etc. Știm cu toții ca Ana Pauker Robinshon , Leonte Rautu Oingestein, Teohari Georgescu Burah Tescovici , Nicolscki. Goddberg, Brucan Bruckner, Voitec, Birladeanu, Gh Apostol Gershwinn nu erau romani ci niște Kalahari si atit. Crimele se știu . SI azi ce vedem? Un Goma interzis si scos din cultura românilor. Toată pleiada de genii si patrioți interbelici fie ei si legionari sint dați uitării prin cimitire cenzurate si nu sint pomeniți. Ați știut dragi romani ca sinteti neamul care nu își cunoaște istoria si refuza prin a o ști? Umilințele cu Eminescu cu Blaga cu Goga si alții sint știute. Si cine cere scoaterea lor din literatura romana? Tot romani pe care ii știți. Sau nu aveți timp sa ii știți pentru ca nu va interesează. Așa ca pina la sfinte spovedanie ramineti niște tradiționaliști creștini ortodocși care cer mai mult decit sa dea . Si uite așa cum cei mulți cu semne crucii făcute cu mina dreapta ajung demonii din jurul turlelor bisericilor. SI asta o știu cei ce conduc lumea. Tot creștinii accesează filmele porno si tik Tok si tot ei încurajează legăturile cel puțin la nivel de lesbianism pentru ca deh este tare excitant. De altfel in restul timpului creștini de prima mina nu?

    Iată blestemul lui Huxley încă din 1931 cu mult timp înainte de ORWELL. Luați aminte!
    ALDOUS HUXLEY IN 1931

    “DICTATURA PERFECTA VA AVEA ASPECTUL UNEI DEMOCRATII, DAR VA FI IN ESENTA O INCHISOARE FARA ZIDURI DIN CARE PRIZONIERII NICI MACAR NU-SI VOR DORI SA EVADEZE. VA FI UN SISTEM DE SCLAVIE IN CARE PRIN CONSUMERISM SI DIVERTISMENT, SCLAVII ISI VOR IUBI STAPINII.”
  • Davinci 10.03.2024 09:06
    Absolut corect . La rindu-mi atrageam atentia mai demult pe cind "soborul" tace si face. Duplicitatea creștinului este recunoscută pentru mine. Nu ca eu aș fi super creștin. SInt pe lingă linie si asta după ce am citit IOV si Brâncoveanu. Cind vom ajunge la așa ceva putem vorbi de crstini adevărați. Si devenim parte la problema tocmai prin sedentarismul nostru. Omul bun pare la problema o spune chiar Steinhardt. Cum ne facem cruci pina In pămînt tot așa unii dintre noi au turnat au înșelat au trădat. Nu ii vedeți pe mai mării vremii cum se duc la biserici cu Biblia in mina cum se roagă cum se ... pictează chiar pe pereții bisericilor? Goliciunea spirituala de a nu fi a nu avea a nu înfăptui este umila poziție a unui creștin. Îmi este sila. Ciobotea a fost mason si cred ca mai este el fiind pus in funcție de către FRUZAVERDE cu care a stat in Elveția mulți ani. Doar de secu nu ar avea si cu toate astea ar exista. Ce ne învață Tzutzea? Ne învață sa alegem pe cel care ne conduce doar daca își iubește tara. Știm cu toții ca procesul comunismului nu a fost făcut corect. Au murit după Cartea neagră a comunismului peste 100 de milioane de oameni după cel de-al doilea război mondial pe timp de pace. omoruri, condamnări, trimiteri la munca forțată etc. Știm cu toții ca Ana Pauker Robinshon , Leonte Rautu Oingestein, Teohari Georgescu Burah Tescovici , Nicolscki. Goddberg, Brucan Bruckner, Voitec, Birladeanu, Gh Apostol Gershwinn nu erau romani ci niște Kalahari si atit. Crimele se știu . SI azi ce vedem? Un Goma interzis si scos din cultura românilor. Toată pleiada de genii si patrioți interbelici fie ei si legionari sint dați uitării prin cimitire cenzurate si nu sint pomeniți. Ați știut dragi romani ca sinteti neamul care nu își cunoaște istoria si refuza prin a o ști? Umilințele cu Eminescu cu Blaga cu Goga si alții sint știute. Si cine cere scoaterea lor din literatura romana? Tot romani pe care ii știți. Sau nu aveți timp sa ii știți pentru ca nu va interesează. Așa ca pina la sfinte spovedanie ramineti niște tradiționaliști creștini ortodocși care cer mai mult decit sa dea . Si uite așa cum cei mulți cu semne crucii făcute cu mina dreapta ajung demonii din jurul turlelor bisericilor. SI asta o știu cei ce conduc lumea. Tot creștinii accesează filmele porno si tik Tok si tot ei încurajează legăturile cel puțin la nivel de lesbianism pentru ca deh este tare excitant. De altfel in restul timpului creștini de prima mina nu?

    Iată blestemul lui Huxley încă din 1931 cu mult timp înainte de ORWELL. Luați aminte!
    ALDOUS HUXLEY IN 1931

    “DICTATURA PERFECTA VA AVEA ASPECTUL UNEI DEMOCRATII, DAR VA FI IN ESENTA O INCHISOARE FARA ZIDURI DIN CARE PRIZONIERII NICI MACAR NU-SI VOR DORI SA EVADEZE. VA FI UN SISTEM DE SCLAVIE IN CARE PRIN CONSUMERISM SI DIVERTISMENT, SCLAVII ISI VOR IUBI STAPINII.”
  • mariusmioc 10.03.2024 14:00
    Eu am auzit de protest al AUR împotriva comasării: https://www.libertatea.ro/stiri/protest-aur-george-simion-sediul-aep-comasare-alegeri-toni-grebla-cred-ca-psd-si-pnl-renuntat-la-comasare-4804367
    Pe rețele de socializare inclusiv în cercuri USR-iste e criticată comasarea.
    Nu cred că OUG-ul respectiv îngăduie votarea de mai multe ori de aceeași persoană. O rog pe doamna avocată să explice ce articol din OUG ar îngădui asta.
    În ceea ce privește traseismul politic, trebuie spus răspicat că nu e nimic rău în el. Rea este legislația actuală care tinde să transforme aleșii locali în robi ai partidelor, care dacă nu votează cum spune conducerea de partid pot fi nu numai dați afară din partid, dar și să-și piardă locul de ales local. Adică votul alegătorilor care au ales un anume om este schimbat după alegeri de conducerea partidului.
    Dacă n-ar fi existat legislația cu interzicerea migrației politice n-ar fi izbutit farsa covid. Primarii și consilierii locali din diferite localități nu s-ar fi grăbit să accepte carantina chiar dacă primeau astfel de indicație de la partid, și au acceptat-o doar pentru că știau că-și pot pierde mandatul dacă nu ascultă porunca partidului.
    În programul de acțiune pentru rezolvarea problemei covid publicat și de Activenews în ianuarie 2022 este trecută și „anularea regulilor împotriva migrației politice”
    https://www.activenews.ro/opinii/Rezolvarea-problemei-covid-%e2%80%93-program-de-actiune-172046
    Eu spun de altfel de multă vreme că interzicerea migrației politice e un lucru antidemocratic. Nimeni altcineva decît alegătorii nu trebuie să facă aprecieri dacă un ales local care și-a schimbat partidul merită sau nu un alt mandat.
    https://mariusmioc.wordpress.com/2010/10/04/interzicerea-migratiei-politice-un-lucru-antidemocratic/
    Așadar nu avem nevoie de OUG care să dea liber cîteva luni la migrație politică ci de anularea completă a tuturor regulilor împotriva migrației politice și combaterea propagandei antidemocratice conform căreia migrația politică ar trebui interzisă.
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania