Elena Radu: Demersuri finale carantina ilegală?

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Având în vedere haosul din ultimul an generat de nerespectarea legii și a Constituției, după ce m-am întors in tara și am fost plasată în carantină în mod ilegal, m-am apucat de exercitarea demersurilor legale:

- Am notificat DSP că sunt privată de libertate în mod ilegal pentru că mi-a invocat o decizie de carantinare în care nu se menționa niciun temei de drept;

- Le-am spus tuturor reprezentanților DSP și Poliției (care mă sunau să mă verifice dacă stau în carantină) că ei săvârșesc infracțiunea de privare de libertate în mod ilegal pentru că mă verifică ca nu cumva să părăsesc ”arestul de la domiciliu”, cu toate că nu mi s-a instituit în mod legal o asemenea măsură, iar hotărârea CNSU despre care vorbeau nu era publicată în Monitorul Oficial (lecții de drept țineam cu ei la telefon);

- Am atacat decizia individuală de carantinare invocând nemotivarea ei și inexistența hotărârii CNSU ca urmare a nepublicării în Monitorul Oficial.

Nici prima instanță (judecătoria), nici cea de a doua instanță (tribunalul) nu au fost interesate de criticile privitoare la nemotivarea actului administrativ individual (pe principiul ”și ce dacă?”).

Prin considerentele hotărârilor, au motivat ele actul administrativ atacat invocând ca temei de drept, inclusiv Hotărârea CNSU nr. 9/2021, susținând că nu pot să analizeze criticile privind inexistența acesteia (pentru că numai instanța de contencios administrativ poată să o facă), fără a analiza însă dacă acea hotărâre era în vigoare pentru a o putea reține să îmi respingă acțiunea.

Și uite așa cum mi s-a respins definitiv acțiunea împotriva deciziei de carantinare individuală și am stat eu 10 zile în ”arest la domiciliu”.

Am atacat și în contencios Hotărârea CNSU nr. 9/2021, ICCJ anulând această hotărâre pe motiv că ea nefiind publicată în Monitorul Oficial nu a intrat în vigoare și nu a produs efecte juridice (ceea ce invocasem și în fața celorlalte instanțe, însă ignoraseră cu desăvârșire dacă ea a intrat în vigoare și au reținut-o pentru a îmi respinge acțiunea împotriva deciziei de carantinare).

Așa că am formulat o cale extraordinară de atac împotriva soluției definitive prin care mi s-a respins acțiunea împotriva deciziei individuale de carantinare (revizuirea) care mi-a fost admisă la data de 14 iulie 2021 și s-a anulat, în final, în mod definitiv decizia individuală de carantinare.

Motivul pentru admiterea revizuirii și anularea deciziei de carantinare: ”atâta timp cât HCNSU nr. 9/2021 nu a intrat în vigoare și nu a produs în mod legal efecte juridice ca urmare a nepublicării acesteia în Monitorul Oficial al României, nu exista nicio normă în vigoare care să stabilească o perioadă de carantinare a revizuientei și drept urmare, Decizia de confirmare a carantinării nr. 760631 din 06.05.2021 este nelegală”.

Deci, pe scurt:

- 06.05.2021 – 15.05.2021 – arest la domiciliu în baza unei decizii individuale de carantinare nemotivată, emisă fără să existe în vigoare un act normativ care să stabilească perioada de carantinare;

- Pe tot parcursul perioadei de carantinare le-am spus tuturor: și DSP și Poliției și judecătorilor că nu am de ce să stau în carantină (să fiu privată de libertate) pentru că nu este niciun act normativ în vigoare care să stabilească acest lucru. Din acest motiv, celor de la DSP și de la Poliție care mă sunau să mă verifice le spuneam că eu sunt privată de libertate în mod ilegal pentru că nu au în baza a ce să mă carantineze (nefiind indicat nici măcar în decizia de carantinare care este temeiul de drept pentru care mi-au aplicat această măsură), iar judecătorilor le-am spus că nu există un act normativ care să stabilească perioada de carantinare.

Toți m-au ignorat și am fost privată de libertate în mod ilegal 10 zile (că toți știți că dacă părăsești locația = dosar penal, infracțiune. Nu ai voie să ieși din casă).


- La 14.07.2021 reușesc să anulez în mod definitiv decizia de carantinare pentru că era nelegală. Adică după vreo 2 luni de acțiuni prin instanță în care am spus în permanență același lucru, în final s-a constatat ceea ce am susținut în permanență: carantina care mi-a fost instituită a fost nelegală.

Așa că acum stau pe gânduri ce să fac.

Să fac numai acțiune în despăgubiri împotriva statului pentru că am fost privată de mai multe drepturi fundamentale în mod nelegal?

Să fac plângere penală pentru privare de libertate în mod ilegal?
(Că se pare că degeaba le spui în toate modalitățile autorităților că ceea ce fac ei este împotriva legii pentru că ei nu mai respectă nimic și puțin le pasă. Poate dacă le fac plângere penală vor învăța, în final, că legea trebuie respectată, iar drepturile și libertățile fundamentale la fel și că nu pot să își bată joc de cetățeni după cum au chef).

Să fac acțiune pentru încălcarea unor drepturi fundamentale și plângere penală pentru privare de libertate în mod ilegal?

PS: Nu sunt adepta plângerilor penale. Nu am fost niciodată.

Numai în cazuri în care este cert că s-a săvârșit o infracțiune le zic clienților să facă plângere penală, dacă consideră necesar.

Pe litigiile civile le-am indicat mereu să se adreseze instanței civile.

Însă, în cazul ăsta eu aia am făcut. M-am adresat și celor care m-au plasat în arest la domiciliu și celor care mă verificau și instanței civile spunându-le că săvârșesc infracțiuni și este ilegal ceea ce mi se întâmplă. Însă, am fost ignorată cu desăvârșire și ilegalitățile au continuat.

Dacă eu, avocat fiind, am stat 2 luni să promovez mai multe acțiuni și pe nervii, timpul și banii mei să încerc să dovedesc acele ilegalități, ce face el cetățeanul care habar nu are de drept?

Merită ele aceste persoane să le ”iert” sau este cazul ca să merg mai departe pentru ca ele să înțeleagă odată pentru totdeauna că legea și Constituția trebuie respectate și că nu își pot bate joc de drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Probabil pentru unii dintre dvs, răspunsul este simplu: plângere penală. Însă, pentru mine chiar nu e atât de simplu pentru că știu că aș face un rău unor persoane. Un dosar penal nu este ceva simplu pentru nimeni, cu atât mai mult cu cât infracțiunile le-au cam săvârșit.

Mă gândesc: să le găsesc scuze că jobul, că ratele, că familia?

Dar ele ascultă vreodată argumentele justificate ale unei mari părți din populație?

Decizia din revizuire în care s-a anulat în mod definitiv decizia de carantinare AICI 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Io Mama 21.07.2021 10:07
    Nu e simplu sa spui "plangere penala", dar fara un exemplu pentru functionarii publici (judecatori, dsp, cnsu, politie, jandarmerie ..... ) vom aveam si mai multe abuzuri, pentru ca "se poate". Cu un exemplu in care cineva este pedepsit pentru abuzurile respective probabil ca s-ar mai gandi sa puna un aplicare ceva nelegal.
    Parerea mea.
  • Io Mama 21.07.2021 10:08
    Nu e simplu sa spui "plangere penala", dar fara un exemplu pentru functionarii publici (judecatori, dsp, cnsu, politie, jandarmerie ..... ) vom aveam si mai multe abuzuri, pentru ca "se poate". Cu un exemplu in care cineva este pedepsit pentru abuzurile respective probabil ca s-ar mai gandi sa puna un aplicare ceva nelegal.
    Parerea mea.
  • minita 21.07.2021 11:17
    Daca paraseati locatia ar fi avut cineva vreun scrupul sa va faca dosar penal? In alta ordine de idei e dreptul dv sa cereti despagubiri dar astea in cele din urma tot noi le vom plati si sa vedeti ce o sa le pese la aia care v-au obligat sa ramaneti in casa. Problema e ca la noi capul de la peste nu mai e doar imputit ci are deja viermi dar nimeni nu stie sau nu poate sa il taie si sa il arunce.
  • DorDeDreptate 21.07.2021 11:35
    Tu te gandeste la ei si familiile lor... Dar ei s au gandit la tine?
    Daca aveai si tu rate... Si pierde ai jobul din cauza carantinii?
    Doar faptul ca te au privat de un drept Al tau in mod abuziv, mi se pare ff grav?
    Mergi pe penal... Un exemplu, doi condamnati.. Ii vor "constientiza" si pe ceilalti... Si sincer, as merge si catre cei care au instigat si sunt in fapt au torii morali... Ii stim, doar, nu?
  • Enya 21.07.2021 11:36
    Pai vedeti, stimata doamna, de ce le merge mizeriilor? Cand e vorba de ei, ne calca pe cap fara sa cracneasca, de la tartorii aia mari ce au incalcat Constitutia pana la trepadusii aia mici ce le-au pus in practica ilegalitatile, iar cand e vorba de noi, abuzatii, agresatii, deposedatii de drepturile fundamentale, ni se face mila ca au rate, familii etc.

    Ceea ce trebuie sa faceti dvs., trebuie sa faca TOTI avocatii si cei care servesc justitia, sa dea in judecata tot ce se poate, separat, uniti, oricum ar fi, dar s-o faca! Sa-i hartuiasca pe nelegiuiti pana castiga! Apoi, sa incurajeze poporul s-o faca si el, fiecare separat, uniti in grupuri, asociatii etc.

    Sunt mai multe de cai de lupta impotriva celor care au instaurat dictatura politico-medicala, iar miile si sutele de mii de procese impotriva lor sunt parte esentiala!

    Stiu ca va este greu, moralmente vorbind, dar daca nu taiati in carne vie, astia pe care ii iertati din mila vor fi cei care va vor termina dtpdv data viitoare. Caci marii nenorociti, cu mainile astora mici fac dictatura, nu cu ale lor!

    Eu va urez putere si CURAJ si indemnul sa mai faceti ceva, deocamdata unic in lume:

    Dati statul in judecata, dar si pe arafat, iohannis, catu, orban, vela, costache, bode, gheorghita, mahler, cercel etc pentru instaurarea totalitarismului nazist medical si anularea CONSTITUTIEI in numele unui virus inexistent si al unei pandemii la fel de inexistente si cereti-le doar atat, fara alte umpluturi ca sa nu aiba motive de respingere, deci, doar atat:

    Sus-numitii sa aduca in instanta probele stiintifice de existenta a sars-cov2, adica sa demonsteze ca au izolat, purificat, masurat, clasificat etc acest inventat "virus"!

    SA ARATE LUMII, fortati de justitie, DOVADA EXISTENTEI ACESTUI VIRUS!

    Atat, si-o sa ramaneti in istorie ca cea care a fost inceputul demascarii pe cale juridica a celei mai mari minciuni ale umanitatii! Si cine stie, poate chiar inceputul Nurnberg2!!
  • Dan13 21.07.2021 15:45
    Buna ziua


    Vreau sa va semnalez o eroare de sistem in privinta carantinarii la sosirea din zona de risc maxim.
    Am sosit din UK pe data de  13 -07-2021 pe aeroportul Constanta,
    impreuna cu prietena mea , fara test si fara vaccin ,am fost intampinati de o doamna de la DSP la intrarea pe aeroport si am primit doua formulare semnate de mana, am completat cu datele mele personale, adresa de carantina conform formularului  ,nu am fost de acord cu prelucrarea datelor personale si nici nu am semnat formularul, in dreptul numarului de telefon am trecut nr. din greseala fara prefixul de Anglia .
    De 4 zile suntem verificati de politia locala  Azuga  cu mentiunea  ca doar prietena mea a fost sunata la telefon pentru confirmare.
    Azi am fost vizitati din nou si am cerut confirmarea pentru a doua persoana reacte subsemnatul,surpriza a fost pe measura asteptarilor...nu figurez in sistem ca si carantinat la adresa declarata DSP ului.
    Am fost intrebat daca vreu sa fiu trecut in sistem si am refuzat.
    Vreau sa mentionez ca la serviciul verificari pasapoarte am fost intrebat de doamna de serviciu daca merg in  carantina...intrebarea m a luat prin surprindere si nu am stiut cum sa raspund si doar am ridicat din umeri  dupa care mi sau inmanat actele si am plecat.
    In prezent sunt la adresa indicata in formular Dsp ului.
    Va multumesc anticipat.
  • Gabiu 22.07.2021 02:05
    Pana nu se judeca in instante dovada existentei virusului si validitatea testelor ne luptam cu morile de vant. Atata timp, cat oamenii, de frica se auto aresteaza la domiciliu nu are rost sa mai vorbim de procese. Procese in justitie sa fie atunci cand te carantineaza ei fortat pe baza unor legi inexistente.
    Si atata timp cat oamenii nu sunt uniti si nu reactioneaza in apararea celor abuzati de aceasta dictatura putem sa ne luam adio de la libertate si viata. Vorbim vorbe si atat.
Ultima oră

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriie lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC