Elena Radu: Continuă dezbaterile în comisia pe legile justiției. ACTUALIZARE: Comisia a respins amendamentul de la articolul 206 care interzicea judecătorilor și procurorilor să facă parte din orice ONG

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE: 

Comisia a respins amendamentul de la art 206 care interzicea judecatorilor si procurorilor sa faca parte din orice ONG. 

Să avem judecători și procurori membrii ai oricăror ONG uri, care să militeze pentru orice este impotriva drepturilor omului si care încalcă Constituția!

Iar judecătorii și procurorii respectivi să aplice direct în exercitarea profesiei ceea ce susțin ONG -urile. 

Că doar nu se dedubleaza: la ONG au o părere, iar în sala de judecată le trece. 

Liber la ”cumpărat” de judecători și procurori de cei care au bani!

Liber la ”spălat de creieri” prin ONG uri!

PS1: forma articolului a ramas cea din proiect: 

”art 206 Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor sunt liberi să organizeze sau să adere la organizații profesionale locale, naționale sau internaționale, în scopul apărării drepturilor și intereselor lor profesionale și pot fi membri ai societăților științifice sau academice, precum și ai ORICĂROR PERSOANE JURIDICE DE DREPT PRIVAT FĂRĂ SCOP PATRIMONIAL, putând face parte din organele de conducere ale acestora.

PS2: si până acum exista în lege posibilitatea să facă parte din orice ONG uri. Poate înțelegeți acum de ce se dădeau unele soluții în unele dosare de rămâneați muți.
 
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Dezbaterea poate fi urmărită intrând pe www.cdep.ro, transmisii în direct. 

Cele mai importante amendamente care ar trebui admise:

- 1196 (pentru eliminarea acoperiților din justiție)

Art. 201. – (1) Judecătorii și procurorii sunt eliberați din funcție în următoarele cazuri:
f) în situația în care se dovedește că au avut apartenență în calitate de agent  sau colaborator al organelor de securitate, ca poliție politică, precum și în cazul în care se dovedește că sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informații. 

- 1233 (judecătorii și procurorii să poată fi membri numai ai organizațiilor profesionale. Să nu poată fi membri ai oricăror ONG-uri finanțate de diverse persoane fizice sau juridice. - Pentru a nu fi afectată independența și imparțialitatea)

Art. 206  

Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor sunt liberi să organizeze sau să adere la organizații profesionale locale, naționale sau internaționale, în scopul apărării drepturilor și intereselor lor profesionale și pot fi membri ai societăților științifice sau academice, putând face parte din organele de conducere ale acestora.

- 1319 (să nu poată exista ”acoperiți” în justiție care să influențeze justiția - inclusiv printre personalul auxiliar de specialitate și personalul conex personalului de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor)

Art. 228. - (1) Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora, personalul auxiliar de specialitate și personalul conex personalului de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informații.

-1322 (încercarea de racolare sau racolarea a judecătorilor și procurorilor sau personalului din justiție să fie infracțiune)

art 228

(4) Serviciilor de informații le este interzis să racoleze persoanele prevăzute la alin. (1) ca lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori. Încălcarea acestei interdicții este infracțiune împotriva independenței justiției și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani. În cazul în care infracțiunea este comisă de un ofițer cu funcții de conducere sau la instigarea acestuia, limitele pedepsei se majorează cu jumătate. Tentativa se pedepsește.

-1324 (verificarea declarațiilor celor din justiție că nu sunt ”acoperiți” să se facă individual de CSAT)
art 228 

(5) Verificarea veridicității datelor din declarațiile prevăzute la alin. (3) se face individual pentru fiecare declarație de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării, anual, din oficiu, sau ori de câte ori este sesizat de Ministerul Justiției, Secția pentru judecători sau Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul sau procurorul vizat.

- 1326 (CSAT să comunice rezultatul verificărilor CSM-ului, persoanei verificate și oricărei persoane, la cerere)
art. 228

(6) Rezultatul verificărilor se comunică din oficiu Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorului sau procurorului vizat, precum și, la cerere, oricărei persoane.

- 1328 (actul  CSAT -ului cu privire la rezultatul verificarii declaratiilor ca nu sunt ”acoperiti” să poată fi atacat în instanța de contencios administrativ. fără parcurgerea procedurii prealabile). 
art 228

(7) Actul Consiliului Suprem de Apărare a Țării prevăzut la alin. (5) poate fi contestat în instanță, în termen de 3 luni de la data la care a luat la cunoștință, de către orice persoană care justifică un interes legitim, conform Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare. Dispozițiile prevăzute la Art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare, nu sunt aplicabile.

- 1342( să le fie interzis celor din justitie să fie remunerati ca experți în diverse programe cu finanțare internă și externă derulate de autorități publice sau orice alte persoane juridice)

art. 231. – (1) Judecătorilor, procurorilor, magistraților-asistenți și personalului de specialitate juridică asimilat acestora le este interzis:

e) să fie experți remunerați în cadrul programelor cu finanțare externă sau internă derulate de autorități publice sau orice alte persoane juridice.

- 1351 (judecătorii si procurorii să nu poată fi membrii pentru realizarea unor proiecte finanțate de oricine, ci numai de autoritățile publice din Romania)

art. 234

(2) Judecătorii, procurorii, magistrații asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat acestora pot fi membri ai unor comisii de examinare sau de întocmire a proiectelor de acte normative, a unor documente interne sau internaționale, propuse sau formulate de autoritățile publice din România și pot avea calitatea de expert, formator sau trainer în proiecte în domeniul justiției, finanțate de autoritățile publice din România.

- 1469 (eliminarea interzicerii sesizarii CSM sau inspectiei judiciare în legătură cu activitatea sau conduita necorespunzătoare a judecătorilor sau procurorilor, încălcarea obligațiilor profesionale ori săvârșirea de către aceștia a unor abateri disciplinare, a judecătorilor și procurorilor ale căror hotărâri sau ordonanțe sunt supuse căilor legale de atac. 

Pentru a putea fi sesizat și sancționat orice judecător și procuror care își exercită activitatea cu rea-credință sau gravă neglijență)

art. 226 alin 2 se elimina
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • tempor1k 13.10.2022 12:10
    Ar mai fi ceva de adăugat.
    Toți suntem oameni și fiecare din noi avem pasiuni, hobby-uri extraprofesionale și nu este deloc de condamnat.
    În acest sens apare și un anumit grad de subiectivism în judecată sau anchetă.
    Spre exemplu, dacă un anchetator sau judecător este pasionat de schiat și sporturile de iarnă, prin subconștient ei pot fi de acord cu tăierea unei păduri dintr-un Parc Național pentru a face loc la o pârtie mai lungă, mai lată.
  • madmax74 13.10.2022 17:37
    E important sa nu mai ajunga in functii de raspundere in justitie niste ciuri-buri dusi cu pluta gen Daniletz sau vreo individa cum a fost cea cunoscuta ca judecatorarea porno care avea ca hobby sa si-o traga in stil MISA!
  • dejuan 13.10.2022 19:08
    Una e sa ai hobby-uri, alta e sa fii pe statul de plata al lui Soros. Sa se puna in lege ca judecatorii respectivi sunt obligati sa recunoasca non-impartialitatea, adica statutul de lobby-isti pt ONGuri.
  • tempor1k 13.10.2022 19:41
    Există judecători, procurori cu state de plată la Soros?!
    Cum rămâne cu relația politică (a unora cu diferite funcții politice locale sau naționale și interese economice indirect personale) cu „interesele” de hobby ale judecătorilor, procurorilor? Cum v-a judeca un judecător fan al sporturilor de iarnă și cum v-a judeca unul care preferă mai mult marea, sau să stea liniștit intr-o cabana la munte iarna fiindu-i suficient și un mic derdeluș, în situația măririi (prin tăierea pădurii) unei mici pârtii de numai câteva sute de metri în pârtie de kilometriii lungime printr-un Parc National?!
Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova