Elena Radu: APĂRĂM CONSTITUȚIA! Semnează! Vocea ta contează! VIDEO

De Av. Elena Radu  /  

Foto: AGERPRES

Foto: AGERPRES

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit art. 1 alin. (3) din Constituție, România este stat de drept, democratic și social, în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt garantate.

Unul dintre drepturile garantate de Statul Român cetățenilor săi este dreptul la un proces echitabil, astfel cum este prevăzut la art. 21 alin. (3) din Constituție, garanție ca implică dreptul la o instanță independentă și imparțială, având în vedere dispozițiile art. 20 alin. (1) din Constituția României coroborat cu art. 6 parag. (1) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Totodată, obligativitatea asigurării de către Statul Român a independenței și imparțialității judecătorilor și procurorilor este prevăzută în mod expres la art. 124 alin. (2) și (3) și art. 132 alin. (2) din Constituție. Pentru asigurarea acestei garanții, în Constituție fiind prevăzute în mod expres și incompatibilități pentru funcțiile de judecător și procuror cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior, conform dispozițiilor art. 125 alin. (3) și art. 132 alin. (2).

Având în vedere principiul supremației Constituției României reglementat de art. 1 alin. (5) din Constituție, toate legile adoptate de Parlamentul României, inclusiv cele care reglementează statul judecătorilor și procurorilor trebuie să respecte dispozițiile constituționale și să cuprindă norme care asigură independența și imparțialitatea judecătorilor, astfel încât dreptul cetățenilor români la un proces echitabil să fie garantat și efectiv.

În exercitarea rolului său prevăzut de art. 142 alin. (1) din Constituție, de garant al supremației Constituției, Curtea Constituțională trebuie să vegheze la respectarea de către Parlamentul României a dispozițiilor constituționale în procedura de legiferare, iar legile adoptate de către Parlament să fie conforme cu Constituția României și cu voința exprimată de poporul român cu ocazia referendumului în exercitarea suveranității naționale care îi aparține potrivit art. 2 din Constituție.

Totodată, având în vedere rolul deosebit pe care îl are în Statul Român, Curtea Constituțională trebuie să vegheze ca deciziile sale să fie respectate de către toți cetățenii și toate autoritățile publice din România, având în vedere că acestea sunt general obligatorii potrivit art. 147 alin. (4) din Constituție, iar prin intermediul legilor adoptate de către Parlamentul României să nu se deroge de la principiile și normele constituționale și nici să nu se creeze categorii de cetățeni care sunt exonerați de obligația constituțională de respectare a deciziilor pronunțate de Curtea Constituțională a României, deoarece într-o asemenea situație s-ar încălca principiul legalității reglementat de art. 1 alin. (5) din Constituție, principiul nediscriminării reglementat de art. 16 alin. (1) și (2) din Constituție și chiar rolul Curții Constituționale de garant al supremației Constituției, prevăzut de art 142 alin. (1) din Constituție.

Semnați și Petiția: https://www.petitieonline.com/cetatenii_romaniei_solicita_ccr_sa_isi_respecte_rolul_de_garant_al_suprematiei_constitutiei_romaniei?u=6460262

 

Vocea ta contează!


Dacă taci, nu va fi auzită!

Am primit peste 40 videoclipuri înregistrate de cetățeni în care aceștia își exprimă așteptările pe care le au de la CCR.

Probabil aceștia nu sunt toți cei care au ieșit în spațiul public să spună ce doresc și ce așteptări au.

Specialiști în ale dreptului sau nu, cetățenii au înțeles importanța deciziei pe care CCR urmează să o pronunțe pe 9 noiembrie 2022. Decizia aceasta ne poate afecta pozitiv sau negativ pe noi toți.

Mai sunt câteva zile.
Este necesar ca un număr din ce în ce mai mare de cetățeni să își facă auzită vocea.

Nu fi timid!

Până la urmă este vorba de viața ta și cum va fi ea în România!

Fă-te auzit!

#Apărăm_Constituția / Ascultă și vezi pe YouTube

Video:



Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Ursitorul 06.11.2022 15:07
    Dacă judecătorii nu sunt nesanctionați pentru nerespectarea Constituției și, implicit a deciziilor CCR - garantul acesteia și, totodată a drepturilor și libertăților cetățenilor, înscrise Tocmai în Constituție, optând, fără nici o sancțiune să emită hotărâri care se supun unor organizații supra-statale, precum UE, atunci cetățenii, pentru a se apăra de nedreptăți și pentru a-și apăra libertatea vor acționa pentru desființarea instituțiilor statului, care nu le mai apără libertatile, desființare fizică, care ar duce la un haos generalizat, ce ar scufunda in derizoriu existenta statului România. S-a gândit oare Predoiu la asta, atunci când a conceput "noile" legi ale justiției?!...
  • Orizont 06.11.2022 18:02
    https://www.cotidianul.ro/video-piperea-sa-tinem-cu-dintii-de-moneda-nationala/
  • Orizont 06.11.2022 18:03
    https://www.cotidianul.ro/petitie-retrageti-manualul-pentru-egalitatea-de-gen/
  • IC XC NI KA 06.11.2022 22:16
    Constituția României
    Biblia României


    Îl rog pe Bunul Dumnezeu să-mi ierte îndrăzneala pentru analogia făcută, și cred că o va face deoarece cunoaște cu ce inimă am făcut-o și pentru ce am făcut-o.
    Pentru Trezire!
    Pentru Neam!
    Pentru Suveranitate!
    Pentru Supremație!
    Pentru 9 Noiembrie!
    Pentru mâna pusă pe Biblie și Jurământul dat de ei, judecătorii CCR, în fața Lui, DREPTULUI JUDECĂTOR: “Jur să respect și să apăr Constituția, îndeplinind-mi cu bună credință și fără părtinire obligațiile de judecător al Curții Constituționale. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”
    Și, pentru Sfânta Cruce pe care și-au făcut-o când I-au Jurat.. Lui!

    Doamne, ajută!
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!