Elena Radu: 2 ani. Mult, puțin? Puțin pentru a schimba omenirea. Mult când nu faci nimic și aștepți. Nu mai poți întoarce nimic după aceea

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 2 ani

Mult, puțin?

Puțin pentru a schimba omenirea.

Mult când nu faci nimic și accepți. Nu mai poți întoarce nimic după aceea. 

Acum 2 ani toți aveam o viață normală. Normală raportat la ce trăisem în ultimii zeci de ani. Bună, proastă cum era viața fiecăruia, dar era. 

Din martie 2020, odată cu virusul s-au schimbat multe. 

Că virusul, că boala, că moartea, că multe altele. Pe unii i-a afectat, pe alții nu. 

În aproape 2 ani: 1,445 mil cazuri confirmate din 19 mil, procent 7,4%. 

1, 231 mil cazuri recuperate deja din 19 mil in aproape 2 ani, procent 6,48%
.
41 mii decese din 19 mil, procent 0.02%.

Deci, sub 10% afectați direct in 2 ani, majoritatea recuperați deja. Insa, unii au fost mai putini norocosi, viata fiind mai puțin bună cu ei, s-au dus ei sau ai lor. 

Va mai aduceți ce ni se spunea continuu, la început, de oficialii de rang înalt ? Obișnuiți-vă! Nu ne vom mai întoarce niciodată la viața dinainte. 

Ma întrebam mereu: dar, de ce? Cum adică sa nu ne mai întoarcem la viața dinainte? 

Uitându-mă acum în urma, înțeleg de ce. 

Pentru ca nu ni se va mai permite să ne întoarcem, iar noi nu am făcut și nu vom face nimic pentru a nu fi așa. 
Va gândeați în octombrie 2019 ca peste 2 ani nu veți mai putea să beți o cafea/un suc/ o bere cu o cunostinta în oraș, dacă nu prezentați o hârtie? 

(De obicei, ne vizitam acasă prietenii foarte apropiați. Cu cunoștințele ieșim la cafea/suc/bere, nu?) 

Nu, nu va gândeați. Nici prin cap nu vă trecea. 

Nu prezintă o importanță prea mare ieșitul la cafea, mâncat etc. E perceput ca o formă de distracție. Însă, în realitate e o forma de socializare. Ne revoltă prea tare? Nu, că putem să bem cafeaua/sucul/berea și acasă, ce ne trebuie sa le bem în cafenea, restaurant? Da, putem sa le bem și acasă. Insa, socializarea și interacțiunea intraumana, nu prea se pot. 

Va gândeați acum 2 ani că peste 2 ani copiii nu vor mai putea merge la școală, facultate și că vor sta mai mult în online? Nu. Din contra și unii și alții așteptați sa înceapă școală, dacă nu pentru învățat, măcar pentru socializare. 

Te gândeai acum 2 ani că nu vei putea sa ieși noaptea pe stradă, dacă nu ai o hârtie în buzunar? Nu. Ți s-ar fi părut o idioțenie cât casa. Dacă ți-ar fi zis cineva că asta ar urma să se întâmple, l-ai fi făcut nazist. 

Te gândeai acum 2 ani când vedeai chinezi prin alte țări sau în aeroporturi că mergeau cu masca pe față și radeai de ei că peste 2 ani tu îți vei plimba câinele în parc cu masca pe față? Nu, ziceai ca e o aberație. 

Te - ai fi gândit acum 2 ani ca nu o să mai poți merge la serviciu dacă nu prezinți o hârtie? Nu. Te - ar fi bufnit râsul și l-ai fi făcut nebun pe ăla de ți-ar fi zis ca asta se va întâmpla. 

Te - ai fi gândit acum 2 ani ca o sa îți alegi prietenii sau o sa își "trieze" lumea prietenii și familia după cât de sănătoși sau bolnavi sunt sau după cum au decis sa se vacc sau nu? Nu. Ai fi zis ca o asemenea persoană nici nu merita sa îți fie prieten și că e dezaxat dacă gândește asa. 

Și multe altele. 

Uite ca azi se întâmplă. Se întâmplă tot ce nu ai fi crezut că ar putea fi posibil acum 2 ani. Unii nu au crezut nici acum 2 luni că s-ar putea întâmpla asta în România. Le considerau povești spuse de niște conspiraționisti. 

Ce ai făcut tu sa nu se întâmple asta? Nimic. Le-ai luat din mers, le-ai acceptat și te conformezi. 

Ce faci tu azi? Nimic. Le comentezi pe la colturi și te conformezi. Nu te duci nici la cafea/suc/bere, nu îți mai faci nici cunoștințe noi în viața reală, nu mai socializezi față în față cu persoane noi, iti plimbi câinele cu masca pe față chiar dacă esti singur în parc, majoritatea celor cu care mai comunici au avut aceeași opțiune ca tine în privința vacc (și nu ca ar fi fost exclusiv dorința ta asta. De multe ori, cei care au avut o altă opțiune au decis ei să nu mai vorbeasca cu tine). 

Unora încă le mai trezește revolta și sunt mahniti când vad asta în jur. Însă, pentru cât timp? Cu cât se va impune mai mult acesta nouă normalitate, cu atât va dispărea și companiunea și empatia.

Pentru că da, lipsa de socializare dezumanizeaza. 

Ai vazut acum? 

Nu vei mai reveni niciodată la viața dinainte, indiferent când se termină aceasta pandemie. 

De ce? 

Pentru că ai acceptat și te - ai conformat și nu ai luat nicio măsură când ți s-a spus că viața ta va fi alta, indiferent dacă ție îți va plăcea sau nu. 

Și ăsta e doar începutul. 

Da, viața ta va fi alta. 

Viața ta va fi cum ți se va impune. 

Viața ta din trecut va fi doar un vis frumos care se va estompa în timp și vei începe să crezi că nimic nu a fost real, că e numai o fabulație de a ta. 

Iar asta se va întâmpla numai pentru că tu ai acceptat să fie așa și te-ai conformat. Ceea ce faci și azi.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Razvan Adrian 18.10.2021 09:12
    Am inteles ce spui dar da-ne si o solutie si sa nu spui de aia cu iesitul in strada ca nu o mai cred!
    Am iesit in strada de multe ori si nu s-a schimbat nimic. Pleaca unii vin altii, de multe ori mai dezastru decat predecesorii. In cazul de fata nici nu stii pe cine sa iei de coarne pentru ca e evident ca problema se intinde pe o suprafata mai mare a globului, deci nu mai poti condamna doar conducatorii tarisoarei noastre,
    Vrei sa te duci sa-i impusti pe Schwab, Gates, Soros....? Nici nu stii cine e in spatele acestei mizerii. Sunt doar niste presupuneri dupa niste declaratii publice. Adevaratii regizori pot fi niste persoane de care nu ai auzit in viata ta. Pot fi niste reptilieni daca tot mergem pe conspiratii, sau poate fi vorba de o recolta de suflete iar "decimarea" asta trebuie sa se intample? Cum o rezolvi? Iesind in fata primariei, sa ii scandezi la geam la primar?
    Nici macar arme nu ai daca vrei sa dai jos politicienii cu violenta si oricum te-ar arata toata planeta cu degetul ca esti popor de salbatici.

    Poti sa schimbi conducatorii, sa pui pe AUR la conducere, sa te retragi chiar si din UE, OMS, ONU, UNESCO, NATO, tot ce vrei ca sa nu iti mai dicteze aia daca trebuie sau nu sa te vaccinezi, sa porti masca, sa stai inchis in casa dar crezi ca tara asta se va descurca fara ei? Spre cine ne vom duce sa facem legaturi economice si aparare? Rusia? China? India? Daca ne ingradim, suntem un popor mort, mai mort decat de la vaccin. Suntem un popor mort de foame ca si Venezuela.

    Cred ca mai bine am sta calmi, ca va trece si etapa asta in cativa ani. Au mai trecut oamenii peste crize si nu a crapat lumea. Vom/vor trece oamenii si acuma fiecare dupa cat noroc are in viata.
  • Sofronie Popescu 18.10.2021 14:19
    Si cum va trece nefacand nimic asa cum ziceti?? Pai daca stam calmi asa cum ziceti jungem mai rau ca pe vremea lui Ceausescu/Dej/Comintern ....
  • Razvan Adrian ► Sofronie Popescu 18.10.2021 16:23
    Poti sa ajungi chiar si ca pe vremea faraonilor dar nu despre asta e vorba.
    Ideea e ca pana cand omenirea nu se va trezi la un nivel de constiinta mai ridicat nu se va schimba absolut nimic.
    Omenirea nu e pregatita din pacate sa isi schimbe rolul de sclav si o spun din ceea ce vad in jurul meu.
    Noi nu mai credem cu adevarat nici macar in Dumnezeu care ne-a creat, dar sa mai credem in noi ca suntem mai mult decat un dobitoc pus la jug?
    Poti sa iesi in drum, probabil vocea ta va fi auzita de cine va trebui sa o auda (politicieni, masoni, iluminati....), cu toate nemultumirile tale dar nu e suficient sa rastorni un adevarat sistem creat de multi ani. Toata massmedia, educatia de doi lei primita la scoala si acasa, retelele sociale, dependenta de aprecieri, consumerismul promovat la rang de arta fara sa iti pese de cel care nu are....toate ne fac niste dobitoci.
    Nu vezi in ce prapastie spirituala si morala se afla omenirea la ora actuala? Suntem rupti de realitate, ne-am rupt unii de alti, ne-am indobitocit cu tehnologia si am devenit o specie mult prea aroganta iar aroganta asta o sa ne distruga. Problema e mai profunda decat un nenorocit de ser si o bacterie.
    Acest sistem de "valori" nu il schimbi peste noapte si ei stiu asta ca suntem slabi, crescuti in prostie.

    Putem iesi la protest azi, vin si eu dar iti garantez ca nu se va schimba nimic. Iti trebuie ceva mai mult ca sa iti schimbi conditia.
    O sa dai jos o clasa politica si in locul lor se vor ridica alti nenorociti crescuti si educati in sistemul descris mai sus.
    Imi pare rau dar nu pot sa ma imbat cu apa rece, atat timp cat o sa vad generatia 90 toata ziua obsedata pe instagram si tik tok, atat timp cat generatia 70 va lua si ultimul pui dupa raft ca sa-si umple masa cat mai mare de Craciun si Pasti iar generatia 40 va vota mereu cu cei care le promite pensie mai mare indiferent cat de nemernici sunt. Pentru mine astea sunt semne clare ca inca primeaza "individul".
  • Burebista 18.10.2021 10:40
    in acest caz extrem 2020, am verificat mortalitatea anuala intradevar mai mare cu vreo 30 mii fata de 255-265 mii din anii precedenti am verificat 2016,2017,2018, 2019. Asta este comparatia cu 2019: "Pe grupe de vârstă, peste jumătate dintre decesele înregistrate în anul 2020 au fost în rândul persoanelor în vârstă de 75 ani și peste, dintre care au decedat cu 19312 persoane (13,4%) mai multe decât în anul precedent. Creșteri semnificative ale numărului de decese, față de anul 2019, s-au înregistrat și la următoarele grupe de vârstă: 7770 persoane decedate mai multe la grupa de vârstă 70-74 ani (28,3%), 5320 persoane decedate mai multe la grupa de vârstă 65-69 ani (19,4%), 1690 persoane decedate mai multe la grupa de vârstă 50-54 ani (17,3%)," Oameni in varsta. Ok, DAR in ce vedeti mai sus intra o gramada care au murit din lipsa sau carenta spitalizarii a tratamentului imediat si accesului la spitalizare. Personal am cunoscut o persoana in forma, sanatoasa care in lockdown a murit din cauza haosului din spitale, am vorbit cu alti oameni care tot asa au avut unchi plimbati prin spitale pana la agravare si multe multe altele. Datele prezentate aici sunt publice https://insse.ro/cms/sites/default/files/field/publicatii/evenimente_demografice_in_anul_2020.pdf ca sa verificati anii precedenti schimbati anul din adresa de mai sus puneti ..in_anul_2019.pdf etc...
Ultima oră

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO