Editorialul EVZ: Monica Macovei, de la călcatul printre mine, la călcatul oamenilor

De EVZ | evz.ro  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 8 octombrie, anul trecut, Monica Macovei nenorocea un om. Îl băga în spital pentru mai multe luni. Imediat, în aceeași zi, se grăbea să-și prezinte versiunea, una menită să o disculpe prin învinovățirea victimei. Ancheta avea să indice ceea ce era de așteptat, că nenorocirea s-a petrecut din vina exclusivă a fostului ministru băsist al Justiției. Drept urmare, a fost pusă sub acuzare în dosarul deschis de procurori după accident și urmează să fie trimisă în judecată pentru vătămare corporala din culpa.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii, moment în care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui.”

Așa suna, cuvânt cu cuvânt, versiunea pe care Monica Macovei a prezentat-o publicului, imediat după ce a produs accidentul. Raportul de cercetare la fața locului a reținut cu totul altceva. Potrivit acestuia, după ce a trecut de podul de la Șantierul Naval Mangalia, Monica Macovei a intrat cu autovehiculul într-o curbă „deosebit de periculoasă la dreapta”, în care „nu a adaptat viteza la condițiile de drum” și a intrat pe contrasens, unde „a intrat în coliziune frontală cu motocicleta condusă regulamentar”. Adică, fix pe dos, față de cele relatate public de autoarea accidentului cu grave urmări. Ce este drept, în ciuda a ceea ce era de așteptat, măcar nu era beată.

Câteva luni mai târziu, îngrijorată de faptul că ancheta nu se îndreaptă în direcția dorită, nu confirmă nici pe departe versiunea ei, Monica Macovei pur și simplu l-a dat în judecată pe procurorul de caz pentru proastă gestionare a dovezilor și a solicitat o nouă expertiză a mașinii. Fără succes. Judecătoria Sectorului 4 i-a respins cererea.

Ultima veste, confirmată de surse din anchetă, au informat zilele trecute, că fostul ministru al Justiției a depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța o cerere pentru încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. De la „nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă”, la „acord de recunoaștere a vinovăției”, un pas de-a dreptul halucinant. Asta însă doar pentru cei care nu prea au înțeles ce este cu personajul acesta.

Acum niște ani, în 5 iunie 2016, Monica Macovei dădea un interviu revistei „Life”. L-am comentat atunci sub titlul „Mari oameni, mari fapte, nasoale boli!”. Ei bine, cele povestite jurnalistului de către protagonistă țin direct de ceea ce se numește mitomanie crasă, dacă nu direct de delirul sistematizat. Am selectat la acea vreme patru fragmente din spusele intervievatei, cele mai delirant-sfruntate:

„Erau -30 de grade, aveam cagulă specială, costum de schi, era incredibil de frig. Am văzut trambulinele de sărituri (n.m. olimpice!). M-am strecurat până la ele și am sărit. Aceste trambuline sunt perfect tăiate, nu au nici măcar 3 cm la capăt în care să te poți răzgândi, să iei decizia să te oprești. Am căzut de câteva ori, dar nu mi-am rupt nimic.”

„Pot înota și 4 ore. Odată mi s-a întâmplat, la mare la noi, când am înotat vreo 6 ore. La un moment dat am trăit fenomenul de Fata Morgana. Mi se părea că văd țărmul, dar nu-l vedeam. Și atunci vreo două ore din acelea 6, am înotat încercând diverse direcții până când l-am văzut. Atunci am intrat până și eu în panică… Și când am ajuns pe țărm într-un târziu, cineva m-a întrebat uluit: „Știți că sunteți de 6 ore în apă? Sunteți Monica Macovei?” „Da”, am zis. „Nu-mi imaginam… Vă votez”, mi-a zis omul entuziasmat, dar și puțin uimit…”.

„Adaug la asta experiența din Kosovo unde călcam printre mine, exista posibilitatea să sar oricând în aer. Am avut colegi care au sărit în aer în fața mea!”.

„Am primit amenințări. Știți cum trec pe lângă urechile mele? Uite-așa! Le uit instantaneu! Am fost amenințată și acum câteva luni, în biroul acesta, când mi s-a spus ce pățesc dacă mai vorbesc de rău Federația Rusă!”

Spuneam pe atunci în comentariul meu, că nu am reprodus niște fragmente din scenariul următorului film James Bond – erou cu care pare să se fi identificat nu doar la dragul pentru spirtoase, dar și la dibăcie și neînfricare – ci chiar din interviul menționat pe care l-a încheiat enumerând visurile ei neîmplinite: să vadă America de Sud, să meargă în Asia și să lucreze în Africa. De mersul la un specialist nu a spus nimic!

Mai poate fi de mirare faptul că Monica Macovei este capabilă să mintă atât de crâncen, până la suspiciunea că se convinge patologic pe ea însăși, până acolo unde îngheață nu doar apele în care poate înota un secol și ceva, ci chiar și un reactor nuclear în funcțiune?

Mirel Curea / Evenimentul Zilei

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Floreas 11.09.2023 20:28
  Din poza, ce bine se tine; arata ca in '90!
  Sportul si tupeul nesimtit o tin in forma.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare