Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

De Dr. Răzvan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă promiteam că vă voi arăta cum își mai sancționează o asociație profesională membrii, cum argumentează, ce logică au ”judecătorii”, cum interpretează paragrafele regulamentelor pe baza cărora își susțin deciziile.

Le-am spus-o și lor: în cei opt ani în care am activat în Comisia de jurisdicție profesională, nu am anchetat niciodată un medic pentru opiniile exprimate în spațiul public. Mai cu seamă că în Codul de deontologie medicală al CMR nu există așa o prevedere!

Nu există? lasă că-ți arătăm noi că există, tovarășe!
Libertatea ta de exprimare (pagina 5, n.n.) se termină în punctul în care începe libertatea celuilalt (!) Serios?!

La pagina 1, aflăm că ”sesizarea” (da, știu!) a fost făcută de domnul Prof. Dr. Mircea Onofriescu și se referea la... un interviu.
În acel interviu, ereticul Constantinescu afirmase (paginile 2 și 3) lucruri extrem de grave:
- că Guvernul a reacționat ”la ordin”, cu tendința de a exagera o afecțiune virală care nu este cu mult diferită de gripa obișnuită;
- că s-au luat măsuri nocive: carantinarea la domiciliu, obligativitatea măștilor, internarea forțată a asimptomaticilor;
- că ”imunitatea de turmă” se instalează mai repede atunci când contagiozitatea este mai mare, aceasta constituind astfel un avantaj;
- că aparatele de ventilație asistată nu sunt utile, atât timp cât nu presiunea alveolară este problema, ci blocarea capilarelor pulmonare;
- că vaccinarea (ca și orice alt act medical) este de neconceput să devină obligatorie, mai ales dacă e vorba de un produs care nu este sigur.

Atât? Da, atât! Și cum au argumentat sancțiunea? Uite-așa, cu artă și sfidare a logicii și bunului simț, interpretând paragrafe după bunul plac - vezi la paginile 3-4:

1) Art. 9 Principiul specializării profesionale - ”Cu excepția unor cazuri de urgență vitală, medicul acționează potrivit specialității, competenței și practicii pe care le are”. În mod evident, acest paragraf se referă (subliniat de verbul ”a acționa”) la faptul că un gastroenterolog nu are dreptul să trateze fracturi sau tumori cerebrale, nu că nu ar avea voie să discute public despre acestea! Dacă ar fi altfel, nici Craiu (pediatru) n-ar fi avut voie să spună despre produse netestate că sunt sigure și eficiente, nici Rafila (epidemiolog) să-și dea cu părerea despre tratamentele antivirale, nici Arafat (urgentist incert) despre profilaxia infecțiilor, nici Tataru (chirurg) despre carantinare, nici medicii de familie (care m-au anchetat pe mine) despre etica medicală.
Este absolut rușinos ca un profesor universitar să aibă nivelul de înțelegere al unui elev de gimnaziu când interpretează un paragraf.

2) Art. 21 Comportamentul profesional și etic - (1) ”Medicul trebuie să fie un model de comportament profesional și etic, fiind în permanență preocupat de creșterea nivelului său profesional și moral, a autorității și prestigiului profesiunii medicale”. Așa, și? Cum am încălcat eu prevederile acestui paragraf? Era etic să susțin că un produs experimental este sigur și eficient? Au apărat mai bine autoritatea și prestigiul profesiunii medicale cei care au decis păguboasa măsură a carantinării sau cei care au îndemnat și constrâns populația să participe la un experiment cu substanțe noi, potențial nocive? Serios, chiar ce legătură are acest paragraf cu interviul incriminat?

3) Art. 22 Fapte și acte nedeontologice - k) ”...respingerea publică, cu excepția dezbaterilor din comunitatea medicală, a unor mijloace de diagnostic, tratament și profilaxie recunoscute de comunitatea științifică academică medicală...”. Cine constituie ”comunitatea științifică academică medicală”? Toți cei care nu au avut păreri, explicații, argumente cenzurate de mass-media și de rețelele de socializare? Inventatorii testului PCR sau ai tehnologiei mARN, cel mai mare savant imunolog german, laureați ai premiului Nobel, cel mai mare savant român în domeniul medical, profesorul Leon Zagrean sau singurul specialist vaccinolog din România, doctorul Damian Baciu, profesorul Vasile Astărăstoae, timp de 8 ani președinte al CMR, aceștia sunt excluși din”comunitatea științifică academică medicală”? Cine i-a exclus? Medicii de familie din filiala Iași a CMR? Cum poate recunoaște sau nu ”comunitatea științifică academică medicală” folosirea experimentală a Remdesivirului, de exemplu, la o afecțiune virală nouă sau produsul nou al unei firme care a fost amendată în trecut pentru falsificarea studiilor clinice? La ce ”comunitate științifică academică medicală” vă referiți, la Imbri, Jurma și Radu Tudor sau la colega noastră condamnată pentru mită? Ori poate la cei de la Timișoara care ne așteptau cu lumânări și pământ înghețat? Chiar nu vă este rușine?

Documentul abundă în perle, dar cea mai tare se găsește la pagina 6:
”Este adevărat că art. 70 din Codul civil și art. 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului consacră principiul dreptului la liberă exprimare, însă acest drept nu este nelimitat, iar libertatea fiecărui individ își regăsește : ) limita în punctul în care începe libertatea celuilalt” (!) Cu alte cuvinte, libertatea mea de exprimare se oprea atunci când începea libertatea lui Cercel de a spune că virusul circulă cu 7,2 m/s, spirtul nu e bun dezinfectant, iar produsul importat în cantități de 10 ori mai mari decât populația are grămăjoare superbe de grăsime, se oprea când începea libertatea lui Musta de a jecmăni bolnavii din spital, când începea libertatea lui Arafat de a umili pensionarii, libertatea lui Marinescu și Mahler de a face clipuri publicitare pentru produse medicamentoase, libertatea lui Oancea și Imbri de a amenința oamenii, libertatea lui Tătaru de a ”recomanda” medicilor să treacă în certificatul de deces o anumită boală, chiar dacă era doar suspicionată (”relaționată”), libertatea firmei producătoare de a minți lumea, libertatea rectorului Scripcariu de a constrânge studenții și cadrele didactice să se injecteze cu un ser experimental poreclit ”venin” (sau cam așa ceva)... Da, recunosc, prin acel interviu, am lezat grav libertatea celor de mai sus de a săvârși ticăloșii!

În încheiere, un cuvânt de caldă mulțumire doamnei Prof. Dr. Ioana Grigoraș, care a prezidat lucrările comisiei, și colegului Dr. Razvan Miftode, care a girat documentul prin semnătură.
E o chestiune de sfidare să dai unui coleg ”vot de blam” pentru opinii, mai cu seamă că toate s-au adeverit cu asupra de măsură.
Documente, aici:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • Dorel Timpa 29.01.2023 20:58
  Nu vă faceți probleme domnule profesor,

  ticăloșii vor plăti, pina la unul.
  Respect !
 • Cristian 1093 29.01.2023 21:12
  Domnule Doctor,
  Cum facem sa separam graul de neghina ? Normal ar fi ca graul da fie super-majoritar, insa cred ca in cazul asta castiga detasat neghina... sa fie 80% ? 90% ? Personal, nu completez degetele ambelor maini cu nume de medici onesti/curajosi/profesionisti...
 • simplu-Mihai 30.01.2023 00:20
  Dacă mi-ar fi în putere,v-aș clona,poate așa limacșii ar fi în inferioritate...
  Sănătate maximă!
 • 1821 30.01.2023 03:27
  Domnule doctor, in cele ce veti mai scrie spuneti-ne si cum faceau ''eroii din linia 1-a'' sa-si realizeze planul de morti, fiindca, unii dintre acesti ''eroi'' , care cedeaza mustrarilor de constiinta, vorbesc despre niste practici naziste , mai crude decit cele folosite de Mengele.
  Si va mai rog sa ne spuneti de ce nazistii plandemici tremurau de grija ca ''sistemul sanitar'' sa nu fie ''colmatat'', ca argument suprem pentru toate schingiuirile la care ne-au supus.
  Va multumesc si va doresc sa aveti o viata dupa sufletul dvs. luminos si dirz !
 • spider 30.01.2023 03:38
  Acest Onofriescu,caracter jegos nascut in Falticeni,a intrat in rezidentiatul de obs-ginecologie FARA examen!!!S-a lipit de fiica prof,Gavrilescu si,probabil,ajutat de calitatea de informator la "secu"a reusit sa ajunga specialist de obstetrica si ginecologie.Dupa '89 si-a continuat "opera " pentru care fusese pregatit!Iar Ioana Cucu/Grigoras,fetita geniala a lui "taticu" nu s-a debarasat nici pina azi de mentalitatea comunista !!! RUSINE sa le fie!!!!!!!!!
 • Rusi 30.01.2023 16:46
  Cei din colegiul medicilor trebuie judecati si condamnati pentru crime impotriva umanitatii.
Ultima oră

22:00

Bill Gates și OMS vor înființarea unui Corp Global de Urgență în sănătatea publică

21:35

Fratele procurorului general CPI, care l-a acuzat pe Putin de "răpirea copiilor", este PEDOFIL

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID