Două subiecte: Piți + Țuțu = praf în ochi și Frații Tate strigă după ajutor

De EVZ | evz.ro  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămâna pe care o încheiem a fost marcată de două evenimente importante. Vom încerca să le comentăm pe amândouă.

Desigur, cel mai important eveniment a fost reținerea, pentru 24 de ore, a lui Victor Pițurcă și plasarea lui apoi sub control judiciar, dar și a fiului acestuia, Alexandru, alături de Gabriel Țuțu, directorul „Romarm”, supuși și ei aceluiași joc de-a reținerea și arestarea preventivă. Toți chemați mai întâi în calitate de martori, deveniți apoi inculpați, reținerea lor pentru 24 de ore și apoi plasarea sub control judiciar.

După părerea mea, un balet de-a uite gratiile, nu sunt gratiile, menite să atragă atenția opiniei publice că DNA lucrează. Un răspuns la întrebarea din ce în ce mai insistentă: ce se întâmplă cu dosarele pandemiei? Uite că dosarele din pandemie nu au fost uitate, ci deja încep să se ia măsuri împotriva celor care au profitat de nenorocirea în care am fost băgați. Pe ce mă bazez când fac această afirmație.

În primul rând, pe prezența lui Victor Pițurcă, primul audiat și primul încătușat, deși, teoretic cel puțin, cei care au executat frauda sunt fiul lui, Alexandru, și Gabriel Țuțu.
 
De ce primul Piți? Pentru că reținerea și punerea sub acuzare a fostului selecționer al Naționalei de Fotbal a României și câștigător al Cupei Campionilor Europeni este mult mai de efect decât arestarea celorlalți doi. Dacă ar fi fost reținut numai Țuțu, desigur că ar fi fost o știre banală, care ar fi trecut aproape neobservată de opinia publică. Numele lui Țuțu nu este cunoscut și nu vinde informația că DNA lucrează.

În al doilea rând, să ne gândim cine a făcut afacerea. „Romarm”. O firmă cu capital integral de stat. O fimă strategică a statului român. Care, așa cum îi spune și numele, se ocupă de cu totul altceva decât cu măștile de protecție, conforme sau neconforme. Cred că prima întrebare la care trebuie să răspundă procurorii este: ce caută „Romarm” în această afacere, că nu e fabrică de confecții. De ce să importe utilaje pentru fabricarea măștilor? Cu aprobarea cui a făcut asta? Cu atât mai grav este faptul că aceste măști, care, repet, nu înțeleg de ce trebuiau fabricate de „Romarm”, când există atâtea firme de profil, nu sunt conforme.

Ce să credem.? Că dacă ar face afaceri sau ar produce arme, așa cum îi este principalul obiect de activitate, acestea s-ar putea să fie neconforme? Că soldații noștri s-ar putea trezi, prin teatrele de operațiuni unde se află, sau la antrenamente în poligon, că pușca nu trage, pentru că nu e conformă, tancul nu are turelă, blindata nu are blindaj, iar vesta antiglonț este o simplă vestă din pânză fosforescentă, din cea pe care o folosesc bicicliștii ca să nu dea mașinile peste ei? Aici cred eu că este adevărata gravitate a acestui caz.

Că la „Romarm”, firmă strategică a statului român, conduc niște țepari nepricepuți, gata să facă orice pentru o șpagă. Șpagă care ar putea să vină, nu de la familia Pițurcă, așa cum spun procurorii că s-a întâmplat acum, ci de la un dușman al statului român. Iar „neconformitatea” materialelor furnizate de „Romarm”, în condițiile în care avem un război la granițe, s-ar putea să ne conste foarte mult.

În al treilea rând, valoarea prejudiciului. Desigur că pentru un om de rând, suma este uriașă. Dar față de jafurile care s-au făcut în pandemie, față de ce bani s-au scurs din buget în buzunarele profitorilor, este una infimă. Desigur, trebuie început de undeva. De la un capăt. Dar de ce să nu începem de la capătul de sus? De la tunurile grele. Asta în condițiile în care DNA și Parchetul General au anunțat demult că au câteva sute de dosare în lucru despre tunurile din pandemie.

Cum de a fost primul gata fix cel în care este inculpat Victor Pițurcă? Cum de nu a fost instrumentat încă primul tun semnalat de presă, cel cu firma bucătăresei din Giurgiu, desemnată să importe măști la o sumă astronomică? Cum de nu au fost gata până acum dosarele care ar fi trebuit deschise pe baza raportului Curții de Conturi, vechi de aproape doi ani, în care procurorii aveau toate datele și expertizele și nu mai era nevoie decât de audieri și alte câteva chestiuni tehnice pentru a-i trimite în judecată pe cei acuzați? Răspunsul cred că este simplu. Motivele sunt două. De autorii marilor tunuri, de sute de milioane de euro, nu este voie să se atingă nimeni, iar al doilea, că în acest dosar prezentat acum există și numele unei persoane publice, Victor Pițurcă. Adică, stați liniștiți, DNA lucrază la dosarele pandemiei.

Voi crede că acest dosar nu a fost scos pe piață acum, din motive cu totul altele decât setea de justiție și recuperarea prejudiciilor, atunci când vor începe să fie reținuți de DNA în dosare de corupție, marii profitori. Cei care au pus la cale și condus jaful din pandemie: premieri, miniștrii, secretari de stat și tot felul de comandanți. De mână cu „oameni de afaceri” abonați la banii statului. Alături de ei, și Țuțu, și Piți, desigur, dacă vor fi găsiți vinovați.

Al doilea eveniment, mai puțin mediatizat, este o nouă audiere, vineri, a fraților Tate la DNA. De fapt, nu audierea în sine, pentru că audieri au mai avut loc. Ci faptul că frații Tate au încercat să vină cu artileria grea. Tocmai din America a traversat Oceanul avocata Tina Glandian, ca să-i scoată din arest pe cei doi inculpați. Tina Glandian a devenit celebră, după ce a apărat cu succes în procese pe foarte celebrii Michael Jackson, Chris Brown sau Mike Tyson.

Numai că de data asta a trecut Oceanul cam degeaba. În primul rând că nu cunoaște procedurile din România. Și chiar dacă le-ar învăța într-o noapte, nu prea are ce face cu ele. Nu există raport de reciprocitate între barourile din România și SUA, așa că celebra avocată nu are competențe legale pe teritoriul nostru, deci nu poate asista la audieri, ceea ce pentru un avocat este esențial în formularea apărării și nici nu poate pleda direct. Așa că, cel mult, poate juca rolul de antrenor, de pe margine, al avocaților români ai fraților Tate.

Și mai este ceva în legătură cu această încrengătură avocățească. Vineri, când au fost aduși la audieri, unul dintre ei, Tristan, a reușit să dea un bilețel reporterului Antena 3 aflat în fața DIICOT. În el era un strigăt de ajutor, ca al cuiva sechestrat. Iată conținutul:  „Dovezile DIICOT împotriva noastră sunt că prietenele noastre, Beatrice și Yasmina, au realizat filmulețe pe Tik-Tok în 2021. De aceea sunt în închisoare. Întrebați DIICOT despre probe. Întrebați judecătorii cine îi influențează. Spuneți lumii ce se întâmplă! Tristan Tate”.

Întrebarea este: de ce, dacă asta este dorința clienților, avocații fraților Tate nu fac cunoscute aceste veritabile strigăte ale lor. Sigur că ei se apără cum cred mai bine. Dar, faptul că avocații tac, în timp ce clienții lor vor să spună ceva opiniei publice și o pot face direct prin ei, nu prin bilețele strecurate presei, faptul că din America vine o avocată celebră, dar vine, așa cum am arătat, cam degeaba, faptul că la arest, frații Tate au fost vizitați de consulul britanic împreună cu atașatul economic al ambasadei Marii Britanii, ne poate duce cu gândul că nu sechestrarea și violul sunt adevăratele motive pentru care se află în arest. Ci unele economice. Despre bani, adică. Aici este cheia cazului, care cel puțin oficial, deocamdată este ocolită de către procurori: sursa banilor.
 
Sorin Ovidiu Bălan
 
EvZ
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

  2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

  3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

  4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

  5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

  6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

  7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

  8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

  9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

  10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare