Două Scenarii pentru Ucraina: Cum Iohannis și Ciucă pot băga România într-o catastrofă

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăvara va aduce o escaladare a Războiului din Ucraina, spun experții. Inclusiv o implicare directă a NATO. Ceea ce ar însemna o catastrofă pentru România.

Se înmulțesc semnalele îngrijorătoare că România va fi împinsă în Războiul din Ucraina, într-un conflict care nu este al ei. Un conflict în care nu are nici un interes și de pe urma căruia nu are nimic de câștigat. Dar totul de pierdut.

Am prezentat deja avertismentul liderului ungar Viktor Orban privind trupele NATO care ar putea fi trimise să lupte în Ucraina. Operațiune în care ar putea fi implicată și România.

Iată acum și un pronostic sumbru pentru România care îi aparține expertului american Stephen Bryen, cercetător principal la Center for Security Policy  și la Yorktown Institute.

O analiză publicată de Asia Times pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.

*

După cum stau lucrurile acum, în Ucraina, în această primăvară sunt posibile două ofensive.

Fiecare dintre ele prezintă riscuri importante pentru ambele tabere.

Este dificil să le prevezi rezultatul, deoarece pot inverveni actori din exterior, în special forțele americane și NATO.

Prima este cunoscută. Este vorba de ofensiva de primăvară organizată de armata rusă.

De multe luni se fac pregătiri considerabile. Rușii și-au perfecționat tacticile, au adus noi arme ofensive și au înlocuit echipamentul pierdut până acum în război, în special tancurile și vehiculele de luptă de infanterie.

Un raport afirmă că producția de tancuri a rușilor, inclusiv modelele T-90 și T-14 Armata, funcționează la mare capacitate.

Și producția de alte arme, în special muniție de toate tipurile, pare să se fi accelerat.

Ceea ce nu se știe este cum vor folosi rușii forța militară importantă pe care au strâns-o, între 200.000 și 300.000 de oameni.

Una dintre teorii susține că se vor deplasa dinspre sud și dinspre est, într-o largă încercuire, încercând să prindă în capcană forțele ucrainene.

O altă teorie este că vor folosi încercuirea pentru a-i izola pe ucraineni, îndreptându-se spre Kiev din trei părți (sud, est și nord).

Aceasta ar putea fi strategia cea mai bună, dar este greu de spus dacă au suficiente efective pentru a realiza această operațiune sau suficientă mobilitate pentru a evita contraatacurile ucrainene.

O altă ofensivă de primăvară este cea pentru care Ucraina se pregătește foarte serios.

Ea a fost planificată mai degrabă la Pentagon decât la Kiev.

NATO își consolidează forțele cu rapiditate. Sâmbăta trecută, nava transportoare de vehicule sub pavilion american Liberty Pride a ancorat în portul Alexandroupolis din Grecia, încărcată cu echipament militar destinat forțelor NATO.

Câte alte nave ale SUA sunt pe mare în acest moment sau care au ajuns în porturi nu se știe.

Se știe însă că NATO se pregătește pentru o extindere a conflictului de îndată ce ucrainenii declanșează ofensiva.

Principalul obiectiv al ofensivei de primăvară ucrainene este probabil un asalt asupra Crimeei și asupra forțelor ruse din sud.

Obiectivul este de a-i izola (zona de la Herson până la Zaporojie) și de a-i distruge sistematic, după care să urmeze un mare atac asupra Crimeei.

Statele Unite furnizează o cantitate enormă de materiale de război pentru acest asalt. El cuprinde poduri mobile capabile să suporte tancurile germane Leopard IIcare cântăresc 62 de tone (aproximativ la fel ca tancurile fantomă M1 Abrams, care nu vor ajunge în Ucraina înainte de anul viitor, dacă vor ajunge).

Ucraina va fi suprasolicitată în această operațiune și va depinde de serviciile de informații americane și, foarte probabil, de forța aeriană americană.

Nu este suficient timp pentru pregătirea piloților ucraineni pe avioanele F-16 și nici nu există avioane F-16 pregătite să fie aruncate în luptă. Doar dacă, evident, nu se implică escadroanele de luptă ale SUA.

Este posibil ca avioanele SUA să fie vopsite cu însemnele Ucrainei și să fie pilotate de piloți SUA sau NATO.

Aceste avioane ar funcționa ca resurse de la distanță, lansând arme aer-aer și aer-sol cu rază lungă de acțiune.

Menținându-se departe de sistemele de apărare aeriene ruse, dar protejate de ce a mai rămas din forțele de apărare aeriene ucrainene, avioanele F-16 ar putea ținti blindatele rusești, centrele de comandă, formațiunile de trupe, convoaiele, radarele și sistemele de bruiaj ale apărării aeriene.

O astfel de ofensivă ucraineană ar putea fi privită de ruși ca un casus belli, implicând o participare directă a NATO.

Este greu de spus cum ar putea răspunde Rusia la o astfel de provocare directă.

Cea mai probabilă reacție a Rusiei ar putea fi de a ataca depozitele de arme și zonele în care sunt masate trupe din Polonia și România – și, aproape cu siguranță, aeroporturile care sprijină războiul.

Strategii ruși sunt de părere că forțele poloneze ar putea pătrunde și ele în Ucraina, ocupând poate Lvov sau alte obiective, sub pretextul de a le apăra, în ideea că ofensiva ucraineană ar eșua sau că rușii ar reuși să răstoarne regimul de la Kiev.

Dacă aceste pronosticuri privind cele două ofensive de primăvară sunt suficient de corecte – și există numeroase dovezi că cele două ofensive se află în pregătire – atunci Europa se află în pragul unei catastrofe.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • Mircea Dragan 12.03.2023 13:46
    Destul de sumbru. Imi inchipui cum se vor duce la recrutare tinereii romani cu pantalonii in vine si gleznutele goale ''calarind'' trotinete.
    Voi merge special pe la centre sa filmez momentul. De asemeni voi vizita si birourile de pasapoarte care vor fi luate cu asalt de aceleasi panarame in speranta ca pot fugi in ''afara'' desi granita va fi inchisa ptr ei.
  • brian duffy 12.03.2023 17:23
    dar tu ce varsta ai eroule?
    ce vei face cd o racheta ruseasca iti va spulbera blocul sau casa cum e in ucraina?
    dar copilul tau nu va fi trimis in lupta? sau a dezertat deja lucrand prin tari straine?
    iar daca tarile straine sunt in eu va ajunge si acolo razboiul, fii sigur
  • Mircea Dragan ► brian duffy 12.03.2023 21:07
    62 de ani Gogule. Fiul meu este in Singapore. Probleme? Ridica-ti pantalonii neghiobule! Vezi sa ai trootineta ''incarcata''. Doamne ce cretini au putut slobozi unele mame.
    Scuze mama lui BRIAN dar trebuia sa-l avortati .
  • Bizar 12.03.2023 14:04
    depopulare cu ajutorul medicamente ,arme biologice

    https://twitter.com/i/status/1634857070825439233
  • kostas.ro1608 12.03.2023 14:53
    Sigur. Cu mentiunea ca marea ofensiva de primavara a rusilor, care urma sa inceapa in februarie, nu s-a mai concretizat deloc din varii motive. Unul dintre ele si cel mai important fiind cumulul de forte si armamaent/logistica aruncat de rusi impotriva orasului bachmut care a taiat suflul oricarei ofensive din alte directii. Urmatoarea ofensiva posibila (datorita sezonului mocirlos din ucraina din lunile de primavara) ar fi pe la inceputul verii. Si aceea va fi cu siguranta o ofensiva ucraineana si nu ruseasca. Rusii nu vor risca sa fie prinsi pe picior gresit de ucrainieni. Abea dupa ofensiva ucraineana va sosi si raspunsul rusilor.
  • Dimos 12.03.2023 17:15
    Tot timpul te freaca grija rusilor. Romania trebuie sa stea de-o parte, un razboi in care sa fim implicați va fi catastrofal pt. noi.
  • kostas.ro1608 ► Dimos 12.03.2023 20:12
    Crezi ca te intreaba pe tine cineva daca vrei sa te implici in razboi, mai dimos? Crezi ca-i pasa cuiva ca tu sau eu ne dorim pace? Cand rusii ajung la granita noastra nu va mai fi pace. Asta este problema mea. Iar voi, o gloata de ignoranti, bateti din palme si sariti in sus de bucurie la fiecare victorie ruseasca. De parca ati castiga voi ceva din ea. Noi, toti romanii vom pierde cand ucrainienii vor ceda teritoriu iar noi ne vom invecina cu rusii.
  • DARIA 12.03.2023 15:52
    Butoiului ia crescuta talia nu mintea! Celalalt, IA conditionata.
  • Pixelu Albastru 12.03.2023 16:22
    În cazul în care se decretează mobilizare sunt decis să mă autodenunț și să mă declar dezertor. Deocamdată n-am aflat la ce organ se poate depune autodenunțul. Știu că voi fi împușcat de urgență, ca model, dar nu-mi voi schimba decizia chiar dacă toate neamurile vor fi terfelite. Evident că nu vor zice că au împușcat un dezertor ci un trădător care a colaborat cu inamicul încă dinainte de a se naște!
    Bănuiesc că mobilizarea se va face pas cu pas, răcan cu răcan, evitându-se luatul cu arcanul a doi sau mai mulți în același timp, să nu cumva să se îndemne la revoltă. Toți care urmează a fi luați vor spera că pe ei îi sare și nu vor întreprinde nimic până când inevitabil se trezesc în bocanci.
    Tot aud neghiobia că dacă îi mobilizează întorc armele spre Cotroceni, ca la 23 august. Aiurea, habar nu au că în permanență vor simți în ceafă răceala țevii de Carpați iar gloanțe vor primi doar când se vor afla în tranșee.
  • Codreanu 12.03.2023 17:05
    Wow, stupefiat...de când avem acces la net avem o mulțime de ,, experți " in de-ale războiului; predictabilitatea evenimentelor pe frontul ucrainian/rus a devenit floare la ureche...mă întreb: domnule, cum de s-a spart conducta asta cu experți& profeți & ghicitori unde și-au făcut studiile?? ...sunt convins că 99%( prin vocabularul doct sărac folosit in exprimare) dintre ei nu au tras un cartuș în viața lor. Analizele, opiniile pro. sunt susținute de argumente nu " documentate" la TV.Domnilor aveți macar decentă, bun simț și specificați,, in opinia mea personală, neprofesionala. .", in caz contrar va expuneți ridicolului cu tot cu predicțiile voastre.
  • Corina George 13.03.2023 10:05
    rușii sunt foarte buni jucatori de șah. nu sunt idioți și știu bine ce dorește SUA , UE și UCrAINA de a le contopi pe toate din diverse motive pentru a ataca RUsia care ar părea slăbită. Ceva la modul Pearl Harbor unde americanii și-au omotir 2500 de oameni iar martor stau faptul ca au știut ca sunt atacați de japonezi pe cine au descifrat cifrul sub care japonezii dialogau. Au pus nave vechi și le-au mutat pe cele noi. Se știe adevarul așa cum se știe de masacrul Japonez în China unde au murit peste 30 de milioane de oameni și unde genocidul nu a fost acolo ci mutat cum au dorit evreii în Europa. Cele spune de Benajmin Franklin consilierul președintelui WIlson la Balfour sunt clare aratind cine cum și cine au trădat și ce au pus în joc pentru ca evreii sa devină parte vătămată și sa obțină Palestina. America la modul cinic a urmărit cu atenție modul de lupta rus și ce arme au pus în valoare uimind un război încurajat criminal de ei și cei din UE ce sunt la cheremul yankeilor. Nu poți sa alimentezi o furnica în a lupta cu un Elefant. Totul este distrus și va ajunge scrum. Rușii cine au văzut sancțiunile au știut imediat ca va urma un război de uzura. Nato s-a apropiat de Rusia și în recentul interviu al mai marelui de la Nato și un jurnalist a arata ce înseamnă un prost sa nu știe sa răspundă la întrebări și sa fie pus la Colt. Un război generat de NATO care s-a extins către EST spune totul. PE fondul globalismului și al pandemiei generate încă nu se știe cu buna știință sau nu azi Biden vor sa scoată China basma curata dat fiind incursiunea uriașă în politica și în a deveni a doua economie mondiala. La nivel diplomatic au redus SUA la zero dat fiind alianță dintre IRAN și Arabia Saudita. Japonia nu risca procesul Pacificului pe cine arhivele ruse au totul la mina și împotriva Israelului și al SUA. Aduceți-va aminte cine Lavrov a spus despre mama lui Hitler ca a fost evreica. Și se pare ca așa a și fost și nu au putut sa facă nimic. O alta țară era desființată. Rușii știu ce stilu și dece a început cel de-al doilea război mondial facind jocul evreiesc pro comunist alături de Anglia marea deținătoare de pamânturi și SUA> a urmat boicutul economic împotriva Germaniei și populația ei lăsată sa moara de foame. La Paris Evreii au arătat peticul de hirtie dat de englezi cu promisiunea Palestinei...De aici totul. Data dece în primul razboi mondial nu se punea problema de evrei. Asta este menționată de B.Freedman în convferinta de la Balfour și era evreu și mai era și consilierul lui Wilson. Evreul care nu a mințit. Așa ca jocurile astea chinezești în păduri mexicane sunt clare. Vor face orice sa împingă țările din UE în război numai ca Germania, Italia , Spania și alte tari nu vor pune botul la așa mirsavie. Un război alimentat de America cu sclavii din EU care se tine pe teritoriul european cu yinzari de arme americane aduc beneficii doar Americii. Europa da semne de slăbiciune și cred ca se va dizolva. Globalismul lor a căzut și semne sunt clare de a nu participa la un război dement încurajat de SUA și Europa cu un măscărici care dorește un război mondial. Apoi războiul în eventualitatea ca va continua și România sa fie atinsa nu este grea. Va fi un alt fel de război. încurajate în țară forte natioanlista , explozii , sabotaje și chiar crime între romani. Dacă se vor începe inroloari se preconizează 30 la suta din populație va fugi. Nu va lupta nimeni într-un război care nu ne aparține cu o țară care și-a bătut joc de ortodocși de romani și care și azi mențin faptul ca Basarabia și Bucovina nu au aparținut României niciodată și am fi invadat aceste teritoriii în 1918. Romanii sunt umiliți și folosiți ca o carne de tun de conducători trădători plini de alogeni și de nemernici. Dacă rușii vor cistiga nu vom vedea nimic și din contra vom fi umiliți. România trebuia sa -și vadă de treaba dar cum cine ai datorii imense și cei ce conduc sunt niște nenorociți trădători și vinduti care mîine fug cu bani cu tot. Poporul roman este mentiunut în tensiune cu pensiile cu scumpirile cu tot felul de zvonuri alarmiste. Aduceți-va aminte cu pastilele de iod... sau cu vaccinurile cumparate cu zecile de milioane de guvernul CITU care este liber și nu i se întîmplă nimic la fel și Gheorghiță și Arafat. Rafila joaca la multi poli și pune OmS-ul în fata citind sa ne spună ca este la cheremul altora acest OMS unde Conducatorul este un luptător marxist. Toate astea trebuie sa dea de ginit. Însă sunt convins ca vor fi dezertări masive. Teapa luată în 89 a fost clara și apoi cu mineriada. Mai toți prticipantii de atunci sunt plecați în vest. Romanii ar trebui sa iasă în strada împotriva acestui Soros . Curind Papa va ajunge la Budapesta și totul se agravează vis a vis de statutul Transilvaniei. România nu are de cîștigat de cit dacă va fi neutra sau alături de ruși. Rușii vor cistiga și toți știu așa ceva. Este un război și împotriva globalistilor care vor sa decidă în viață noastră. Sunt tari precum SUA care au de cîștigătorii bani pe seama prostiei sau a impunerii adevărului dat fiind datoriile imense ale Românie de exemplu care are cei mai multi milionari din Europa pe cine poporul este în sărăcie. Așa ca dat fiind ura acumulata în țară și al altor motive ce tind de împotrivirea fata de asexuată VAN DER SPUME România ar putea intra în război civil. IN același timp jocul pentru Transilvania este imens. Se doreste o federalizare a României de Deștepții de la UE... ca sa nu mai amintesc de ambasadorul american care a mers în Ținutul secuiesc și s-a fotografiat cu steagul lor. Lipsa de respect de informație istorică tot ce vei. Așa ca nu va ginditi la nu știu ce război cu bombe aruncate în România. Poate chiar ucrainienii vor face sabotaje dure pentru a genera un potențial aliat de a intra în război direct cu Rusia. Armata americană a și menționat altaturi de acest JELINSKY ca mercenari romani lupta acolo. Așa ca ... drum bun cale bătută românașii dezertori. Și vor fi multi. Cei din guvern iei aranjează deja bagajele pentru ca vor fugi. Asta este acest război generat de alții. Rusia ramine iningatoare în războiul mondial Este o forță și are nevoie de zona ei de conducere la fel ca și SUA și CHINA . în cele din urma America a lansat bombele atomice. să-mi fie cu iertare dar le miroase gura a usturoi de mult yankeilor. Ceea ce spun nu are legătură cu apologia Rusiei sau a fi Putinist dar nici cu senilul de la Washington. Este o realitatea iar lumea se va împarți în doua unde globalsitii de la DAVOS vor avea concurenta în Rusia , China, Iran, India, Arabia Saudita chiar Japonia și tari din America Latina. citiți și ce spune Kissinger cel care cu Gates doreau împuținarea lumii prin războaie , boși și înfometare. Azi iei da cu stângul în dreptul pe cine marea alianță China și Rusia a luat ființă și vor adera multe alte tari. PRostia cu Globalismul cu aducerea anormalului ca normal în urma stupidului Policcally Correctness este clara . Sa vorbească ei cu persoana unu și doi și sa aibă în familie doar homosexuali. Sunt pentru drepturile lor dar nu de a -mi impune sa schimb litera legii biblice. Asta este clar. urmăriți și cele ce spune rezigzorul Andrei Șerban care trăiește o drama și o depresie în urma a tot ce se întîmplă în lume . Doamne ajuta!
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)