Diana-Maria Brăgaru: Statul ne vrea grași

De Diana-Maria Brăgaru  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu vă plac oamenii obezi, dar faceți tot ce puteți pentru a ne face și menține grași și bolnavi!

Autorităților au început sa nu le placă grașii. În unele țări există deja sau sunt în pregătire pachete de legi care nu doar să descurajeze obezitatea, ci și să o pedepsească: taxe mai mari, restrângere de drepturi și libertăți pentru persoanele supraponderale.

Cu toți "specialiștii" pe care îi au la dispoziție și cu care se laudă, autoritățile nu par să facă însă nimic în privința celor mai relevanți factori în etiologia obezității: sănătatea mintala, calitatea alimentelor și lupta cu predispoziția genetică.

1. Legătură dintre obezitate și sănătate mintală
Variațiile de greutate sunt produse cel mai ades de starea noastra psihică. Slăbim și ne îngrașăm din cauza emoțiilor. Toți psihologii și psihiatrii știu asta, dar lor nu le cere nimeni părerea. Ați auzit despre vreun program de tratare gratuită a persoanelor care suferă de tulburări de alimentație?!

Ce face statul român pentru sănătatea mintală a țării știm deja: nimic!

2. Legătură dintre stres și obezitate
Când suntem stresați, glandele noastre suprarenale secretă o cantitate masivă de cortizol. Care ne produce senzația de foame! Creierul începe să ceară glucide (zaharuri) pentru a face față atacului cortizolului. Și așa ne trezim legați de frigider în mijlocul nopții.

Face ceva statul român pentru a ne ține feriți de stres?! Nu!


3. Legatura dintre aditivii alimentari, zaharuri și grăsimi în exces și obezitate
Cum toată lumea știe de existența mâncatului compulsiv, ce fac autoritățile cu privire la cantitățile enorme de aditivi, grăsimi artificiale și zaharuri din alimentele pe care le găsim peste tot?! Pentru că mâncăm pe fond de stres emoțional, dar nu doar că mâncăm, ci mâncăm foarte prost! Și ce face statul?!
Nimic.

Hormonii de creștere cu care se injectează animale trec în carnea și laptele acestora. Prin consum, îi ingerăm și noi. La fel cum ingerăm și toți aditivii alimentari despre care știm că produc și ei dezechilibre hormonale și chiar o mulțime de forme de cancer. La fel, alimentele în care zahărul și grăsimile sunt cele care dau gustul. Deși se știe că exact combinația de carbohidrați (glucide/zaharuri) și grăsimi (lipide) este cea care ne îngrașă!

Și ce fac statele lumii, statele dezvoltate și superioare, "civilizatele", ale căror indicații le urmează orbește și acefal statul român?! Taxează suplimentar produsele cu prea multe zaharuri și grăsimi și adună și mai mulți bani, în loc să impună prin lege folosirea unei cantități maxime admise de glucide și lipide , în special grăsimi trans, precum margarina, în mâncarea noastră!

4. Obezitatea și bolile endocrine
Bolile tiroidiene sunt foarte frecvente în România. Importanța diagnosticării precoce a afecțiunilor tiroidiene este cunoscută și ea.
Hipotiroidia este cea mai subdiagnosticată boală cu care se confruntă femeile din România. Se estimează că cel puțin jumătate din populația feminină suferă de o formă de tiroidism. Și se mai știe că predispozițiile pentru bolile tiroidiene se transmit genetic. Doar în intervalul 2010-2016 numărul bolnavilor de o forma de o formă de tiroidită s-a triplat. Ca o concidență, una dintre principalele funcții care suferă modificări grave în boala tiroidiană este funcția reproductivă.
Ce face statul român pentru asta?! Nimic!

Obezitatea este un flagel al contemporaneității. Nimeni nu contestă asta. Dar ce fac statele lumii pentru a ne proteja de ea și de bolile adiacente, a căror apariție o favorizează, precum bolile cardiace și diabetul?!
Nimic!


Asigurarea sănătății poporului este, prin Constituție, obligația statului român. Statul are obligația de a verifica sursele și calitatea aerului, apei și a alimentelor pentru menținerea sănătății populației. Și tot pe lista de obligativități se află și prevenirea apariției unor boli cu frecvență sporită cauzate de fondul genetic și de sursele alimentare. Aici nu vorbim despre obiceiuri alimentare, ci despre pe lege.

Și nu doar cantitatea este importanta, ci calitatea mâncării. Iar produsele de pe piata alimentară adresată cetățenilor cu nivel scăzut și mediu de putere de cumpărare sunt niște bombe generatoare de boală, "hipercaloricizate" artificial cu glucide, lipide și aditivi alimentari cu potențial cancerigen ridicat.

Problema este cu atât mai gravă cu cât copiii, adolescenții și tinerii sunt cei mai expuși la acest tip de alimentație. Nu doar că suntem, ca țară, bolnavi.
Statul, prin neglijența lui criminală, are grijă să fim bolnavi și pe viitor.

Se dorește foarte tare obligativitatea introducerii în programa școlară, încă de la grădiniță dacă s-ar putea, a orelor de educație sexuală. Unde copiii, fetițe și băieței deopotrivă să aibă parte de o deschidere către multitudinea de genuri și forme de sex prezentată astăzi drept normalitate.

Însă în loc de activiști ai minorităților sexuale, nu ar fi mai bine ca în școli să intre medici specializați în nutriție?! Bucătari care să îi învețe pe copii cum să își pregătească feluri de mâncare care să nu îi transforme mai târziu în pacienți cu probleme de tulburări alimentare, pacienți cu boli cardiovasculare, pacienți cu diabet?!
Pentru că înainte de a avea instinct sexual și de a fi învățați cum să facă sex, copiii au instinctul de a se hrăni. Nu ar trebui să îi învățăm să mănânce corect pentru a fi sănătoși?!

Ce face statul român pentru un viitor cu români sănătoși?! Nimic!

Și atunci?!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • Tic 20.07.2022 20:12
    În scoli musai de la clasa întâi :cum respiram, cum stam în banca, cum și când dormim, cum și când mâncăm, înviorarea zilnică la ora 8 între șirurile de bănci cu fereastra deschisa în funcție de vremea de afară, ce protejam prin îmbrăcăminte, și altele de bun simț necesare unei vieți sănătoase. Apoi în liceu educație familială cu responsabilitățile fiecărui sex fata de celălalt, cu responsabilitatea de părinte, profesie din care nu se iese la pensie, responsabilitatea și legăturile pe viață cu părinți, bunici, nepoți, strănepoți, asa încât o relație sentimentală sa nu fie confundata cu un obiect de unica folosință fără consecințe psihice, ca un produs H&M pe care il returnezi după 4 săptămâni (sau asa ceva).
    Revenind la subiect, nutriționiști naturisti, Ayurveda, sau medicina traditionala chineza care sa completeze școală vestică medicală, fiindcă fiecare organism difera de altul. O materie de studiu ar putea fi în liceu, alături de biologie și chimie, medicina naturista românească - prof Bujor,la nivel adaptat. Nu ar fi asa greu dacă vorba lui Mihai Eminescu, am avea învățători, iar nu profesori!
    Copiilor mici, care nu pot abstractiza le trebuie ilustrare cu Teatru de păpuși, de animale de pluș din care sa înțeleagă de ce este bine sa treci la somnul de noapte la ora 21(pt cei mari pana cel târziu la ora23) :pt ca sistemul imunitar uman se reface între aceste ore(plus sănătate psihică). Ah, deja ar fi atâtea lucruri frumoase de spus puilor de om ca să devina ființe frumoase pe dinăuntru și pe dinafară, ca trebuie sa ma opresc. Și totul în joacă. Joaca serioasa făcută cu dragoste pt a creste oameni echilibrați pe care sa nu ii răstoarne un vânt dement de perversiuni!
  • brian duffy 20.07.2022 22:06
    glissando
  • Enya 20.07.2022 22:49
    "Mult respect ardeiului gras care recunoaste ca e gras si nu da vina pe glanda."

    :))
  • Enya 20.07.2022 22:50
    Lasand gluma la o parte, problema e din ce in ce mai grava. Statul (dusmanul nostru), de fapt firma privata Corporatia Romania care slujeste exclusiv intereselor Corporatiei Financiare Internationale, proprietatea pamanteana a speciei NEumane prin care aceasta a ajuns sa detina Terra si in cel mai scurt timp specia umana, nu va face nimic pentru sanatatea romanilor dupa ce s-a chinuit vreo 30 ani sa o distruga.

    Solutia este doar in mana fiecaruia (individual si in familie) si inseamna cateva lucruri esentiale:

    - hrana cultivata in gradinile proprii din seminte soiuri (nu hibrid) si in sistem de permacultura (cultura permanenta) care exclude orice gram de pesticide si alte otravuri care distrug Natura, ecosistemul, speciile, totul!
    - miscare de dimineata pana seara!
    - gatit exclusiv acasa, cu alimente integrale din piete, targuri si gospodariile proprii!

    Cine comanda mancare online si asteapta cu tartita pe canapea sa-i vina la bot pizza cu "branza" cancerigena in loc sa faca in cateva minute un aluat simplu pe care sa arunce 3 legume spanzurate si un sos delicios facut intr-o craticioara tot in cateva minute, se va lati de la luna la luna pana cand intr-o zi va intra in diagonala pe usi si deloc pe usita liftului.

    LENEA e flagelul omenirii, nu (neaparat) otravurile vandute de oculta! Oculta incearca orice, dar daca posesorii de cap ar fi si destepti, nu i-ar merge nimic! Dovada tocmai ce-am trait-o cu totii pe viu, sa crezi intr-un virus inexistent si sa te injectezi, imbrancindu-te cu altii sa nu cumva sa scapi vesnicia iadului, ca asa ti-au zis niste criminali ce vor atarna in streang la un moment dat, nu inseamna decat ca in tartacuta pe care Dumnezeu ti-a umplut-o cu liber arbitru si gandire critica tu ai dat cu matura si ai lasat un vid gol. :)

    Pune mana si du-te la piata, punandu-ti si picioarele la treaba, ca de-aia ai ajuns sa putrezesti de viu, ca bati cu ghearele pe tastatura alegandu-ti "mancarea" in loc sa ti-o faci singur, umple-ti sacosa de bunatati, vino acasa, spala-le, toaca-le, gateste-le, apoi MANANCA CU PORTIA, nu direct din cratita si nu cu polonicul, mai fa si foamea o zi, doua pe saptamana (post negru sau post cu apa), mananca o data pe zi, nu de 3-5 ori ca asa zice bilica sistemului sau alt "nutritionist" vandut, nu manca mancare in loc sa bei apa cand ti-e sete, mananca fructe, legume, verdeturi salbatice comestibile, seminte, nuci si cereale integrale care toate hranesc celulele trupului, dar mananca in special fructe (pline de vitamine, antioxidanti, apa biologica pura filtrata direct de planta), din cand in cand fa si cate o detoxifiere cu sucuri naturale verzi sau cu morcovi, fa miscare cat e ziulica de lunga, schimba-ti viata, FA CEVA, nu mai cumpara niciodata mancaruri procesate si nimic din supermarketurile ocultei, pline toate de droguri mascate in e-uri si conservanti ca sa te intorci mereu la ele, fa-ti painica acasa si orice aliment sanatos (sucuri naturale, germeni, vlastari, bors, maia etc) si o sa vezi cum dispar si suncile si bolile! Nu exista boala incurabila! Medicii alopati (adica astia care ne omoara de vreo 2 ani incoace prin spitale si prin injectare), cu exceptia unor chirurgi si a catorva dintre ei, au devenit doar dealeri de medicamente, slugi supuse in totalitate sectei BigPharma, evident in schimbul unor sume mari de bani si favoruri atat de trecatoare, care iti suiera constant ca diabetul, cancerul, bolile autoimune, bolile cardiovasculare si multe altele nu se vindeca, ci se trateaza cu medicamentele lor. Evident ca tu fiind dependent de grasimile animale, lactatele cancerigene, tigari, alcool, cafea, dulciuri concentrate si tot ce se vinde sub denumirea mincinoasa de "mancare", ii vei crede pentru ca preferi sa te lasi taiat, iradiat, ciopartit, otravit, dar sa nu cumva sa fii obligat sa renunti la drogurile tale (cancerigene) zilnice!

    E mult de spus, dar esential este ca oamenii pot prelua controlul asupra vietilor lor, insa acest lucru inseamna SCHIMBAREA FUNDAMENTALA A VIETII!

    Inseamna un efort, dar odata intrat pe un fagas, totul devine usor, un stil de viata ce-ti aduce numai si numai beneficii, bucurii, pofta de viata, deci, fericire!

    Primul pas se numeste Studiul China.
  • izby 21.07.2022 18:21
    Sper că voi primi o recompensă grasă dacă rămân slab cum sunt acum. Îmi pare rău că am stat atâți ani slab degeaba.
  • izby 21.07.2022 18:24
    Sper că voi primi o recompensă grasă dacă rămân slab cum sunt acum. Îmi pare rău că am stat atâți ani slab degeaba.
  1. Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

  2. Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

  3. Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

  4. S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

  5. Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

  6. ”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

  7. Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

  8. 139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

  9. Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

  10. Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

Ultima oră

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani

08:51

Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, puși sub acuzare în ”Dosarul Mineriadei”

08:00

26 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Vasilevs, episcopul Amasiei; Sfânta Glafira; Sfinții Mucenici din Dobrogea Chiril, Chindeu și Tasie din Durostor și Axiopolis - CERNAVODĂ DE AZI

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada