Diana Maria Brăgaru: Cum ne îmbrăcăm la Biserică?!

De Diana-Maria Brăgaru  /  

Pictură de Camil Ressu

Pictură de Camil Ressu

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o lume excesiv preocupată de cum să fie cât mai dezbrăcată în public și cât mai despuiată de sens în particular, se pare că am uitat și să ne îmbrăcăm cu gust.

De curând am văzut o doamnă, destul de corpolentă, cu pantaloni albi, foarte mulați, în biserică. Ținuta nu era deloc potrivită nici pentru vremea de afară, darămite pentru lăcașul de închinăciune și nu îi stătea nici măcar bine. Iar de simțit confortabil nici nu putea fi vorba, că o sugrumau pantalonii aceia în fiecare centimetru de carne îndesat în ei, pe unele locuri cârnița reușind să evadeze și să se reverse ca dintr-un caltaboș plesnit. Nici măcar atrăgătoare nu era, biata femeie. Dimpotrivă. Un caltaboș în maț creț nu e apetisant, că și acela trebuie prezentat într-un anumit fel.

Și mi-am dat seama că poate nu ar fi rău să ne uităm mai des în oglindă înainte nu doar de a merge la Biserică, ci și pe stradă.

Văd prea des fuste mult prea scurte sau prea lungi, șapte imprimeuri de trei feluri combinate în aceeași ținută: batic cu flori mici, bluze cu imprimeuri geometrice, fuste cu alte imprimeuri florale, ciorapi "cu model" , pantofi urâți. Și deși toate creștinele știu că măcar la Biserică ar trebui sa se îmbrace frumos, unele dintre noi exagerează cu "frumosul" și aruncă pe ele tot felul de piese vestimentare, care de care mai încărcate de elemente și culori rezultând un ceva în care nimic nu se pupă cu nimic și provoacă dureri de cap. Zici că s-au îmbrăcat pe întuneric cu ce au prins în mâini dintr-un morman!

Nu știu cum sunt alții, dar pe mine mă dor ochii de așa ținute.

Eleganța e dată de simplitate.
De aceea, pentru doamne am un singur sfat: dacă vreți sa fiți îmbrăcate bine, să fiți și elegante și cu o imagine cuviincioasa și discreta, evitați imprimeurile de orice fel. Fugiți de printuri, indiferent ca sunt florale, geometrice, vegetale, de zebră, de panteră. Pentru o femeie cu adevărat elegantă, imprimeurile sunt alese strict pentru accesorizare: eșarfe și batice care să completeze o ținută. Nimic altceva! Nici pantofi, nici geantă, cu atât mai puțin o față de masă pusă pe noi. Nu, nici draperia nu e acceptabilă! Și lăsați cuverturile la locul lor!

Doamnelor, dacă vreți să fiți bine îmbrăcate evitați hainele prea largi sau prea strâmte. Când sunt prea largi, arată ca puse pe gard. Când sunt prea strâmte au prostul obicei să lase să "erupă" părți anatomice într-un mod total dizgrațios.

Când vă alegeți hainele pentru mers la Biserică folosiți culori neutre. Nu vă fie frică de toate tonurile de bej, gri, bleumarin, verde inchis, bordeaux, grena inchis, violet închis.

Personal v-aș sfătui să evitați nuanțele de maro, pentru că nimeni, dar nici măcar o singură femeie pe lumea asta, indiferent de culoarea parului și a pielii ei, nu arată bine în maro!
Așa că lăsați maroul pentru încălțăminte, poșete, mobilă și.. ciocolată.

Să trecem la pantofi. Nimeni nu spune că nu putem purta tocuri când mergem la Biserică.
O încălțăminte cu toc mediu sau micuț care să completeze ținuta este preferabilă papucilor, tenișilor, bocancilor și urâțeniilor acelea care arată a pantofi bărbătești contrafăcuți, despre care unele dintre voi au impresia că transmit tuturor nivelul de smerenie al purtătoarei. Îmi pare rău, doamnelor, nu e smerenie, pantofii aceia sunt pur și simplu pantofi urâți. Smerenia nu e urâtă, amintiți-vă mereu acest lucru.

Am văzut că de câțiva ani e un trend în moda de șanț cu vopsitul unghiilor fiecare în altă culoare și impopotonarea cu tot felul de sclipiciuri lipite pe ele. În afară de faptul că tendința aceasta este un viol pentru retină, ea nu are ce căuta pe unghiile noastre când mergem la Biserică. Și nici în altă parte.

Făceți-vă manichiura! Este normal să aveți mâinile foarte îngrijite. Cu ele faceți mâncarea. Cu ele vă mângâiați soții, copiii, părinții. Este chiar obligatoriu să vă țineți mâinile frumoase!

Așa că da, vopsiți-vă unghiile. Dar alegeți culori cât mai naturale - un roz pal, un rozaliu-piersică sau chiar cel mai simplu lac transparent sunt alegeri decente. Și arată eleganță pură.

În privința coafurii, trebuie să știți că nici aici lucrurile nu sunt deloc complicate.
Parul se poate prinde cu agrafe metalice (nu, clamele de plastic colorate și elasticele sunt o opțiune bună numai când faceți duș sau curat în casă!).
Îmblânzirea podoabei capilare într-un coc rapid sau coadă împletită nu necesită nici cursuri, nici foarte mult timp.

În privința acoperirii capului: o eșarfă discretă pe cap este de ajuns. Și spun "discretă" pentru că
nu trebuie să se confunde cu o grădină botanică sau cu un tablou de Picasso!


Și nu, șapte batice și trei broboade nu rezolvă nimic. Ba chiar o palarioara fără farafastâcuri poate face cu brio față.

A, și să nu uit de lungimea fustelor și rochiilor - lungimea optima e de la sub genunchi la jumătatea gambei. Nu e cazul să călcăm pe poale și să ne împiedicăm în ele.

Dacă vreți sa arătati și frumos (nu mergem în casă Domnului oricum, nu?!), trebuie să avem măsură. În tot!

Nici treningul și adidașii nu prea au ce cauta în biserică, că nu mergem la fitness, da?

Și dacă e frig și purtati pantaloni, luati jachetă sau sacou sau ce o fi care sa acopere partea dorsala bine. Vă protejează și spatele, rămâneți și cuviincioase.

Pentru primăvară și vara exista fustele - pantaloni din materiale răcoroase, arata ca fustele dar sunt, totuși pantaloni.

Pe scurt:
Păstrati lucrurile înflorate, cu motive geometrice, imprimeuri de tot felul, sclipiciul șamd pentru oraș, pentru piață, pentru vacanta, pentru orice vreți voi, însă pe cât puteți, evitati-le când mergeți la Biserică.

Ochii tuturor vor fi atrași de voi si de haine, ori asta nu e scopul. Nu mergem la Biserică ca sa ieșim în evidenta prin vestimentație sau accesorii săritoare în ochi. Uitați-vă în oglinda nu pentru a va adnira, ci pentru a vedea cum arătati pentru a fi decente, dar drăguțe și feminine, totuși. Discreție, bun-gust, feminitate. Nu e greu.. Cu cât aveți mai puține zorzoane și chestii colorate în zeci de nuanțe pe voi, cu atât arătati mai bine. E o regulă generala nu doar în biserică, ci și în viață de zi cu zi.

Iar în ceea ve ii privește pe domni, pentru ei e mult mai ușor: un pantalon dintr-un material ușor, cămașă și pantofi din piele moale (cu șosete în culoarea pantofului, nu ciorapi albi!) rezolvă situația. Nu pantaloni scurți, nu tricouri imprimate, fără adidași, șlapi sau sandale!

Și, regulă valabilă pentru ambele sexe: igiena trebuie să fie ireproșabilă! Spălat sănătos, nu duș ca și cum ne-a prins ploaia.
Nu glumesc, spălatul înainte de a ieși din casă, mai ales înainte de a merge la Biserică nu e motiv de negocieri! Dacă ați transpirat și simțiți că mirosiți rău, în special acum, pe canicula asta, stați afară din Biserică, nu împuțiți lăcașul și nu ii asasinați pe ceilalți credincioși!

Și exact din acest motiv, pentru a evita situații jenante, un antiperspirant este obligatoriu și pentru el, și pentru ea. Indiferent de anotimp. Și ușurel cu parfumul amândoi și cu sticla de after-shave, domnilor. Faceți economie maximă la tot ce inseamna parfum în astfel de cazuri.

E, cam asta ar fi.
Iar aceste reguli sunt valabile pentru orice situație și pentru orice loc în care trebuie să mergeți.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Top 5 autori
VideoNews

Umilirea lui Bogdan Peșchir la IGPR și explicațiile unui general de Miliție:

Turnătorul de la Antena 3 - CNN Dan Voiculescu - aka Felix și Mircea:

A VENIT POLIȚIA! Noul Imn de Campanie PNL de la BEZNA MINȚII:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
  • Vasile Pdure 23.07.2023 22:49
    Frumos. Încântător.
  • Wolf Edmond 24.07.2023 00:41
    Ceea ce eu văd în biserică (biserica ortodoxă tip catedrală) depășește cu mult ceea ce scrie în articol.
    În primul rând, doamne și domnișoare cu pantaloni sau pantaloni scurți atât de strâmți și mulați pe corp încât cele mai intime forme anatomice se văd în cele mai infime și provocatoare detalii urlând de durerea presiunii la care sunt supuse. De decolteuri atât în față, spate cât și în zona ombilicală extinsă, nu mai vorbesc. Pe unele din ele le-a întors duhovnicul de la spovedania la care veniseră bine pregătite.
    Am văzut bărbați în vârstă cu pantaloni scurți din material de pijama și tricou fără mâneci la ora 7.30 dimineața, pupând tot șirul de icoane din binserică și făcând cruci și mătănii.
    Am văzut culturist, prezentabil e drept, prezent la slujba cununiei, sâmbăta după-amiază, încălțat în teniși, cu pataloni scurți și maiou, toate negre și mulate la maxim, cu un lanț galben, gros cât degetul la gât. Unele invitate mai în vârstă l-au întrebat cum de a venit îmbrăcat așa în biserică și omul le-a răspuns cât se poate de cult și înțepat: „Dacă așa mă simt eu bine, ce să fac?”
    Nu că aș dori să țin partea protestanților (baptiști, adventiști de ziua a șaptea, etc) dar n-am văzut nici măcar unul din ei îmbracăcat așa de revoluționar la slujbă.
    Să nu ne mirăm dacă mâine-poimâine vin perechile LGTB la preot pentru a cere binecuvântarea sfintei cununii. Terenul e gata pregătit.
  • Mihai Cantuniari 24.07.2023 07:31
    Este adevarat. De 33 de ani Romanul nostru a ramas fara repere politice, economice, culturale, morale. Au scapat doar cei ce au avut parte, gratie numai parintilor, de cei sapte ani de acasa. Or, acestia sunt tot mai putini intr-o societate fara repere, intr-o lume fara repere, iar acestea au disparut si continua sa dispara accelerat nu printr-o fatalitate a sortii, ci fiindca asta S-A URMARIT si se urmareste neabatut. Omul fara repere este un sclav innascut, un nimeni, un nauc care nu deranjeaza Sistemul intemeiat doar pe vitelul de aur. E omul fara calitati al lui Musil, omul-massa al lui Ortega y Gasset, robul perfect care nu se indigneaza, nu stie sa spuna NU, e nimicul pe care se poate construi tipul de societate davosiana.
  • IC XC NI KA 24.07.2023 15:02
    De ce mergem la Biserică?

    Dacă știm, atunci știm și cum să ne îmbrăcăm și cum să ne comportăm ..ce avem de făcut ..

    Dacă nu știm, important e să mergem la Biserică și ulterior vom descoperi și cuviința..și tot.

    Acum, a vorbi de cum trebuie să ne îmbrăcăm la Biserică ..așa din ce credem noi din bun-simț estetic fără trimitere la Sf. Părinți, care ‘reglementează’ aspectul NUMAI în rap. cu rostul mersului la Biserică, poate își atinge scopul ..pe plan vestimentar, însă asta ne interesează?

    Cunosc un sondaj făcut de un părinte, și e f trist ce urmează să arăt, rotunjit, cam 2% din cei care vin la biserica știu că vin să se întâlnească cu Hristos, și știu pentru ce să se roage ..

    Doamne miluiește!
  • Wolf Edmond 24.07.2023 17:47
    Când spunem că așezământul bisericii e Casa Domnului înseamnă că Dumnezeu este acolo iar noi mergem la întâlnirea cu Domnul. În epistolele apostolilor sunt referiri la ținuta credincioșilor în clădirea bisericii. Personal nu cred că vameșul din ultimul rând era la fel de bine îmbrăcat ca fariseul așezat în față și care se ruga cu sine însuși nu cu Dumnezeu. Dar amândoi erau îmbrăcați. Îmi încălzește sufletul obiceiul evreiesc al zilei pregătirii în care credinciosul se pregătește pentru Ziua Domnului: se spală, își pregătește hainele, își taie unghiile, își pregătește necesarul de hrană pentru a nu fi nevoit să aprindă foc în acea zi, pentru că în ziua respectivă aduce slavă lui Dumnezeu, își odihnește spiritul cu Cuvântul lui Dumnezeu și nu face nici o lucrare în ea. Mai nou își închide telefonul și calculatorul 24 de ore. Dacă și-a cumpărat un costum nou, îl îmbracă în Ziua Domnului, dacă a cumpărat prima lubeniță din an, o consumă în Ziua Domnului, etc.
    Dar în afară de nebuni, nimeni nu intră dezbrăcat în Casa Domnului.
    A schimbat Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Christos prin Legea cea nouă, ceva referitor la ținuta credinciosului în clădirea bisericii?
  • Rodica BACIU 24.07.2023 16:37
    Asa cum a comentat cineva inaintea mea, legat de aspectul vestimentar, important este sa ne raportam la ceea ce am mostenit de la inaintasi.

    Este mare pacat, ca femei, sa purtam pantaloni in biserica. Daca citim Vechiul Testament vedem ca nu se cade femeii sa se imbrace ca un barbat. Unii sfinti parinti vedeau in asta un semn al vremurilor de pe urma(vremuri pe care le traim!).

    Apoi, in epistolele Sf. Apostol Pavel, dar si in Vechiul Testament se precizeaza ca femeia trebuie sa-si acopere capul cand se roaga. Deci trebuie o esarfa, un batic pe cap atunci cand ne rugam. In ce priveste palaria, foarte la moda prin biserici, parerea mea este ca e total nepotrivita. Cum sa te inchini cu palarie pe cap!

    Restul cred ca este mai putin important daca hainele sunt curate si cuviincioase. Adica fara decolteuri, bretelute, haine mulate!

    In ce priveste lungimea fustelor/rochilor, trebuie sa fie suficient de mare ca sa ne putem inchina fara sa se vada picioarele mai sus de genunchi!

    Legat de imprimeuri, este de bun gust sa avem nu mai mult de un imprimeu pe noi! Dar hai sa fim intelegatori, sunt si femei cu zece copii acasa care numai de asta nu le arde cand vin la biserica! Este adevarat ca vara, cand fiecare este cu imprimeul ei aspectul general al bisericii este cam incarcat! Dar oare asta este important! Important este sa ai langa tine oameni care se roaga si la rugaciunea carora coboara Duhul Sfant in biserica! Si ce ziceti daca aceasta se intampla tocmai la rugaciunea femeii cu zece imprimeuri si zece copii!
    Daca ni se face rau in biserica de la atatea imprimeuri inseamna ca ochii trupezti sunt deschisi dar ce duhovnicesti sunt inchisi!
    Deci inchideti ochii si va rugati in biserica nu mai faceti inspectie vestimentara!
  • Wolf Edmond 24.07.2023 22:07
    Păi dacă preotul ieromonah întoarce de la programata spovedanie prea distinsele creștine îmbrăcate ca pentru club sau discotecă, înseamnă că le-a privit cu ochii trupești avându-i pe cei duhovnicești închiși? Cum să facem, să stăm un ceas și jumătate cu ochii închiși? Sar în ochi tocmai pentru faptul că nu sunt majoritatea așa cum o muscă neagră bâzâind pe un perete complet alb atrage involuntar privirile. Te uiți și nu-ți vine să crezi tocmai pentru că perturbă momentul solemn al întâlnirii cu Dumnezeu pentru care venim la biserică. Ca să mă necăjesc cu asemenea peisaj nu era nevoie să merg la slujbă. Mă puteam așeza pe o bancă în parc unde puteam face și niște poze cu smartphone-ul.
  • Rodica BACIU ► Wolf Edmond 26.07.2023 13:53
    Daca ati fi citit cu atentie ati fi inteles ca ceea ce resping din articol sunt regulile de bun gust (cum ar fi sa nu ai fusta cu un imprimeu si bluza cu alt imprimeu!) pe care ar vrea doamna jurnalista sa le impuna! Nu cred ca pentru asa ceva duhovnicul te intoarce inapoi de la spovedanie!

    Si un duhovnic bun, parerea mea, nu te intoarce de la spovedanie nici daca esti smintitoare! Se roaga pentru tine si cu blandete incearca sa te apropie de biserica! Vine apoi un moment cand, fara sa-ti spuna, vei intelege cum trebuie sa te infatisezi in fata lui Dumnezeu!

    Si da, ideal ar fi ca nici macar sa nu vedem ca cel de langa noi nu stie sa-si asorteze imprimeurile sau culorile! Sau poate ca stie dar nu are posibilitatile materiale ca sa faca acest lucru!
  • Alina T 24.07.2023 18:42
    Cred că ne este cam greu să vedem că moda străzii, care este o formă de exprimare, a ajuns în zilele noastre demonica. Că tot ce tine de vopsit, indiferent de culoare și nuanță, este o lucrare demonica. Dar poate dacă vom aprofunda ortodoxismul, în sensul că vom citi din viețile Sfinților, că vom tine posturile și ne vom spovedi des și ne vom Împărtăși la fiecare Sf. Liturghie, vom ajunge să arătăm înțelepciune și în cele dinăuntrul și în cele dinafara. Vom fi creștine și asta se va vedea cu ochiul liber, în modul de vestimentație și în curajul de a fi naturale fără adausuri artificial-vulgare.
  • Tic 24.07.2023 21:09
    Fusta femeii,chiar daca azi scurtata la genunchi sau sub ei la modul decent,avea si are un scop biologic si terapeutic major,si anume aduna toata energia telurica necesară ființei femeiesti pt a procrea,actiona ca un clopot energetic care tinea femeia in putere de a duce familia,casa,domeniul ei!
  • Wolf Edmond 24.07.2023 23:53
    Exact la fel e și la scoțieni.
  • total ► Wolf Edmond 15.08.2023 01:56
    ????????????????????????????
  • Ionel Palanic 24.07.2023 21:35
    Palaria este pentru catolici!
  • Corina George 15.08.2023 09:45
    De ceva timp scriu despre dublul standard al creștinului roman. Vulcănescu scria despre Creștinul în lume moderna cu multi ani în urma. Nu cumva se merge la biserica din inerție de o anume teama sau de a fi alesul multor bani funcții etc? Nu cred ca sunt multi crestini care sa fi citit " dăruind vei dobândi " sau Losky? SF. Augustin , Thomas D'aquiono, Șocrate, Aristotel etc...? Exista și propaganda anticreștină unde sunt arătați ca regula excepții din biserica . EXista o realitate în biserica catolica unde sunt multi homosexuali si considerați și ei ca fii sau finele lui Dumnezeu . Ca suflet pot fi ca dogma nu. Steinhardt spunea în a fi primiți homosexualii în biserica la rugăciuni la ... pentru ca este ultima lor șansă de a reveni. SI au fost multe cazuri. Dar nu în a schimba dogma așa cum a făcut-o Elton John îmbrăcat în mireasa. Cita minte sa ai? Cum sa faci așa ceva? n c ele din urma bunicii mei care nu auziseră de cei menționați mai sus av sau regula bunului simt. Mergeau ordonați cu lucrurile cele mai de preț ce le av sau. Regula era sa fi curat sa respecți biserica sa ai marea Rușine de a ieși din acest tablou. NU cred ca vreun tarann venea la b biserica cu hainele de munca. Murdar, sau sa folosească cuvinte jignitoare. El țăranul roman credea și era momentul lui de salvare. Știți ceva? Ei bine am văzut în baruri cum se sare calul dar și oameni de ținută acolo. In cele din urma te reprezintă. Iar modestia pentru multi este semn de prostie pentru ca omul sare calul pentru a fi băgat în seama a atrage atenția altcumva nu știe sa o facă. Doar ca el confunda barul cu biserica. Este doar o chestiune de bun simt care a dispărut. Spuneam ca tupeul, obrăznicia, jignirea, , poziția de capra , servilismul, opulenta, parvenirea, aroganta , minciuna ete su fost ridicate la rang de virtute... Și atunci ? Dumnezeu lasă liberul arbitru iar omul a înțeles greșit ca poate face orice. NU. Harul interior și voință de a fi om te va aduce acolo unde trebuie. Ruga la cel de sus este pentru câstiguri pentru ilegalitați pentru dominație incalcind dogmele și cazino în păcatele capitale. Sunt oameni care nu au nimic în comun cu aprofundata religie ci doar cu tradiția și atit. Matei ne-a lăsat o salvare spunând " și ajuta NECREDINTEI MELE" și asta este aplicată de cei care sunt ca mine fiind un creștin nepracticanți pentru ca nu pot sa dau totul pentru divinitate. eu nu sunt IOV sau Brâncoveanu. A spune ca tu crezi nu înseamnă decit sa te aștepți la încercări . SI cei mai multi se reconvertesc la cele mirene aratind pumnul cerului pe cind nu i-a îndeplinit stupidele materiale cereri. CUm trebuie sa mergi la un spectacol de gala la un incert simfonic? La un parasas la o nunta? Toate au numitorul comun de bun simt de decenta. Sa dai cezarului ce este al lui pe cind discoteca nu este biserica. Biserica nu este acces la nudism. OMul este duplicitar iar dusul la biserica a devenit mod de masa rotunda de disc unii despre foto al , politica și altele... Nici b arme liniște nu știu sa aplice pentru a respecta cele spuse de preot. Sunt multi diavoli în jurul bisericii pentru ca acolo este locul unde mai mult ca oricind est de ...lucru. Nu poți face din c...a gospodina și din cocos găina. Doamne ajuta și limpezește gândurilor oamenilor și ajuta-i spre un bun simt.
    !
  • DanielaBMED 16.08.2023 12:30
    Asa este, doamna Rodica Baciu !
  1. Fără precedent: Războiul Netanyahu – Shin Bet

  2. Cum a fost la conferința lui Virgiliu Gheorghe de la Cluj asaltată de activiștii LGBT. Liga Studenților și Ziarul Făclia: Cum viața lor este furată de droguri și „lumea fluidă” din online, mai pot fi tinerii fericiți?

  3. Del Bigtree către presa mituită în ziua în care RFK Jr depunea jurământul: Ați participat la cea mai mare minciună spusă vreodată de o societate modernă. Ce înseamnă acest lucru pentru siguranța bebelușilor și copiilor noștri? Un pericol de moarte

  4. După ce 3 copii au murit în decurs de 24 de ore după vaccinuri de rutină, cercetătorii japonezi au tras alarma: E nevoie de o revizuire a programului de vaccinare pentru copii

  5. Cursa de Șoareci: Guzganii războinici caută o scăpare onorabilă

  6. Virgiliu Gheorghe atacat de o șleahtă de extremiști LGBT-ANTIFA la Cluj. Cum a răspuns autorul creștin și cine au fost instigatorii: homosexualiștii de la ACCEPT, PRIDE, QUEER

  7. Soția Comisarului-șef Răzvan Marinică de la Inspectoratul General al Miliției Române, cel care i-a încălcat grobian drepturile lui Bogdan Peșchir, lucrează chiar la Antene, în trustul turnătorului ordinar al Securității Dan Voiculescu - VIDEO/FOTO

  8. 21 martie: Ziua Olteniei, „Mica Valahie”. Istoricul Alex Stoenescu explică de unde vine patriotismul oltenilor, „cei mai încercați luptători ai Țării Românești”

  9. Doliu în Flotila Fluvială: Maistrul militar clasa a IV-a Călin Ionuț-Iulian s-a stins din viață la numai 26 de ani

  10. Jurnalul personal al Sfântului Părinte-martir Ilarion Felea și o mărturie a Biancăi Felea Darian - nepoata mucenicului răpus la Aiud (21 martie 1903 – 18 septembrie 1961)

Ultima oră

11:47

22 martie 1965: Ziua în care Nicolae Ceaușescu, la 47 de ani, a preluat puterea în România. Va sta 24 de ani, până la uciderea sa

11:30

22 martie: Sf. Mc. Vasile, preotul din Ancira. Sf. Muceniță Drosida, FIICA ÎMPĂRATULUI TRAIAN

23:30

Jurnalul personal al Sfântului Părinte-martir Ilarion Felea și o mărturie a Biancăi Felea Darian - nepoata mucenicului răpus la Aiud (21 martie 1903 – 18 septembrie 1961)

23:10

21 martie: Ziua Olteniei, „Mica Valahie”. Istoricul Alex Stoenescu explică de unde vine patriotismul oltenilor, „cei mai încercați luptători ai Țării Românești”

22:30

Cum a fost la conferința lui Virgiliu Gheorghe de la Cluj asaltată de activiștii LGBT. Liga Studenților și Ziarul Făclia: Cum viața lor este furată de droguri și „lumea fluidă” din online, mai pot fi tinerii fericiți?

20:56

Fără precedent: Războiul Netanyahu – Shin Bet

20:30

Pr. Bogdan Florin Vlaicu și Monahul Filotheu de la Petru Vodă ÎN DIRECT despre semnele vremurilor și interpretarea Apocalipsei în lumina scrierilor Sfinților Părinți

19:41

Del Bigtree către presa mituită în ziua în care RFK Jr depunea jurământul: Ați participat la cea mai mare minciună spusă vreodată de o societate modernă. Ce înseamnă acest lucru pentru siguranța bebelușilor și copiilor noștri? Un pericol de moarte

18:37

După ce 3 copii au murit în decurs de 24 de ore după vaccinuri de rutină, cercetătorii japonezi au tras alarma: E nevoie de o revizuire a programului de vaccinare pentru copii

17:47

Doliu în Flotila Fluvială: Maistrul militar clasa a IV-a Călin Ionuț-Iulian s-a stins din viață la numai 26 de ani

16:30

Credeați că a dispărut? Soros Junior se oferă să sprijine societatea civilă și ”presa independentă” din Republica Moldova. Întâlnire la Bruxelles cu Marta Kos

15:52

”Coaliția celor dispuși” se reunește din nou, pe 27 martie, la Paris. Macron a făcut anunțul

15:42

Șoigu a sosit la Phenian pentru o întâlnire cu Kim Jong Un, pe fondul consolidării cooperării militare ruso-nord-coreene

15:23

SRS: Lasconi sacrificată pentru Nicușor Soroș Dan

15:00

Virgiliu Gheorghe atacat de o șleahtă de extremiști LGBT-ANTIFA la Cluj. Cum a răspuns autorul creștin și cine au fost instigatorii: homosexualiștii de la ACCEPT, PRIDE, QUEER