Delirul lui Dughin: Rusia trebuie militarizată total și întoarsă la stalinism

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Supranumit cîndva mult prea exagerat ”ideologul lui Putin”, controversatul Alexandrî Dughin lasă impresia că are o misiune extrem de importantă: aceea ca prin ideile sale delirante să îl facă, prin comparație, pe președintele rus un monument de rațiune, moderație și rezonabilitate. Într-un articol publicat azi pe Ria Novosti, Dughin face propuneri halucinante, privind necesitatea transformării Rusiei într-un stat complet militarizat, pe lîngă care Reichul lui Hitler să fie un fel de Disneyland, în paralel cu întoarcerea țării la comunism, dacă nu cumva direct la epoca stalinistă.

Cîteva dintre propunerile ideologului rus:

– Astăzi avem nevoie vitală de militarizarea totală și cuprinzătoare a țării, a statului și a oamenilor.

Militarizarea înseamnă transferul societății pe o bază militară. Militarizarea societății în contextul ducerii unui război sângeros pentru existența istorică este o necesitate absolută, care este inutil să discutăm.

– Este necesar să se transfere nu doar complexul industrial de apărare, ci întregul stat și societatea în ansamblu, pe o bază militară.

– Pentru a obține victoria într-o confruntare atât de fundamentală, este necesar să transformăm Rusia într-un stat de război.

– O ideologie militară, o ideologie a victoriei, trebuie stabilită în țară. Este imposibil să lupți fără o idee. Dar Patria, puterea este, în primul rând, o idee. Și trebuie afirmată în orice: în cultură, în politica informațională, în educație, în educație, în chiar starea de spirit a elitelor și a maselor, în psihologia vieții de zi cu zi. Acest lucru necesită actualizarea și implementarea pe scară largă a valorilor tradiționale, conștientizarea de sine istorică și o idee vie și intensă a identității ruse.

– Până la urmă, întreaga societate ar trebui ideologizată. Activitatea agențiilor administrative guvernamentale trebuie transferată într-un regim special corespunzător vremii de război. Standardele pentru odihnă, vacanțe și orele de lucru pentru domeniile cheie ale managementului ar trebui revizuite din cauza condițiilor de război și aduse mai aproape de condițiile din prima linie. Ar trebui introdus un cod de conduită pentru oficialii guvernamentali în timp de război.

– Sărbătorile în țări neprietenoase, demonstrația de lux excesiv, birocrația și, Doamne ferește, sabotajul și corupția în timp de război sunt inacceptabile. Acest lucru trebuie să fie aspru pedepsit.

– O serie de drepturi și libertăți liberale trebuie limitate din cauza unor circumstanțe extraordinare. Orice critică la adresa statului, a eroilor Rusiei, a autorităților, a bisericii și a președintelui, precum și atacurile asupra patriotismului, ideii ruse și propaganda anti-război ar trebui să fie strict interzise.

– Orice media și rețelele sociale care difuzează o astfel de agendă ar trebui să fie imediat scoase în afara legii. Excesele aici sunt inevitabile, dar repararea greșelilor va trebui făcută numai după victorie.

– Este evident că întreaga economie trebuie reconstruită pe picior de război. Prea mult timp s-a axat pe integrarea în Occident și pe distribuția globală a forței de muncă, astfel încât într-un moment critic nu am avut cele mai importante verigi din ciclul producției și tehnologic. Trebuie să ne reparăm imediat.

– Rolul statului în economie – în primul rând în industriile importante din punct de vedere strategic și producția pe scară largă – crește deja rapid, dar ar trebui să crească și mai repede.

– Militarizarea necesită o schimbare a politicii demografice, de care și președintele amintește constant. Bazarea pe munca migranților și completarea declinului populației indigene a Rusiei pe cheltuiala lor este o crimă la scară istorică. Este necesar să inversăm tendința catastrofală de scădere a natalității prin măsuri extraordinare.

– Militarizarea culturii este necesară. Accentul ar trebui să fie pe glorificarea faptelor eroilor noștri în toate etapele istoriei – inclusiv în Districtul Militar de Nord. Orice concert, orice program, orice eveniment ar trebui să înceapă cu un imn și glorificarea faptelor poporului rus. În acest caz, idealurile morale înalte și valorile tradiționale ar trebui să aibă prioritate. Orice indiciu de ridiculizare a acestora ar trebui să conducă la răspunderea administrativă, la închiderea oricărui mijloc de manifestare publică a orientărilor antipatriotice sau pur și simplu imorale – inclusiv bloguri, rețele sociale și așa mai departe.

– Militarizarea necesită o schimbare a elitelor. Elitele care au apărut în societate începând cu anii 80 și 90 sunt în cea mai mare parte purtătoare a spiritului de înfrângere, cinism, egoism, corupție, violență, minciuni și acele calități care scot la suprafață gunoaiele de jos ale societății într-o epocă a societății. degenerare generală și colaps. Putin a spus clar în mesajul său adresat Adunării Federale: elitele anilor 90 trebuie să plece, noi elite trebuie să vină în locul lor – eroi și martiri, creatori și purtători ai celui mai înalt principiu moral.

– Militarizarea ar trebui să afecteze și mass-media. Da, strategia informațională a radiodifuziunii politice se străduiește acum să fie la egalitate, dar și restul activității mass-media – culturală, educațională și chiar de divertisment – ar trebui și el supus militarizării. Începând cu controlul feței și codul vestimentar pentru oricine apare pe ecran sau pe site-urile oficiale. Chiar și publicitatea trebuie să țină cont de normele războiului pe care îl duce țara.

– Și, în sfârșit, este necesară militarizarea vieții de zi cu zi. Patriotismul ar trebui să devină un mod de viață, să reformateze psihologia de zi cu zi a omului obișnuit. Tot spațiul public ar trebui să fie umplut cu simboluri ale războiului și victoriei. Trebuie să transmitem părinților și educatorilor această idee: scopul întregului popor este să crească o generație de eroi care să apere și să reînvie Marea Rusie.

– Și bineînțeles, este necesar să se întărească mult vigilența serviciilor de informații, a agențiilor de drept și a cetățenilor de rând față de cei care dau motive să se îndoiască de patriotismul lor, demonstrând semne de comportament liberal, pro-ucrainean sau rusofob. Orice crimă și orice atac terorist se naște mai întâi în minte. Dacă ideea rusă nu controlează conștiința societății, ea va fi captată de o idee rusofobă patologică vicioasă, introdusă de dușmanii noștri care au reușit să ducă războaie mentale.

– Dacă inima nu aparține lui Dumnezeu, diavolul locuiește în ea. La fel este și în domeniul gândirii: acolo unde idealurile înalte de credință, putere și oameni nu sunt puse pe primul loc, șerpii terorii își fac cuibul. Este timpul să reînviem Smersh (”Moarte spionilor”, serviciu secret sovietic n.n.).

– De prea mult timp trăim într-o viziune distorsionată asupra lumii, asupra noastră, asupra Occidentului și a universalității lui. Prea mult timp am fost îmbrobodiți cu povești despre pacea mondială și despre dezvoltarea neglijentă pur materială. Adâncimea somnului este responsabilă pentru bruschețea trezirii.
 
InPolitics
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Bizar 08.03.2024 09:18
    Oare dughin sa vrea se sinucida datorita mortii ficei sale?
    Putin :"Probabil va sari de la etaj.
  • o.c. 08.03.2024 09:27
    nu e bine că le-a dat șoimăreasa peste bot?
  • Wolf Edmond 08.03.2024 09:46
    Ce poate face o țară căreia i se neagă dreptul la o victorie pe câmpul de luptă în fața unui număr imens de aliați puternici ai inamicului ei și speriați că dacă acceptă victoria Russiei în Ukraina atunci li se vor vedea goliciunea, decăderea și slăbiciunile?
    De ce greșește Dughin? Unde greșește?
    Până acum a fost vorba de o operațiune specială. Dacă 10 state NATO trimit trupe în Ukraina, atunci vorbim de război, nu de o operațiune specială. Ori război înseamnă stare de război, stare de necesitate și lege marțială. Există măcar o mică diferență între diktatură și aplicarea legii marțiale și dacă există, care e?
  • INJECTIA FINALA 08.03.2024 09:54
    Nu e Dughin. E Putin
    Dovada : politica și ideile lui, de când a preluat puterea.
    Discursul și faptele tarului roșu probează din plin acest lucru...
  • Miss Ter 08.03.2024 10:13
    Acum e delir dar în timp s-ar putea dovedi vizionar.
    Poate îmi spune cineva cum am putea să tratăm indivizi tineri care bat cu picioarele o bătrânică de 70-80 de ani doar pentru că a vorbit în limba ei maternă (rusă) în Ucraina.
  • Patriot Roman 08.03.2024 13:09
    În România nu există ,nu avem nici un singur ziarist de talia lui ALEX KRAINER! Din Global Research art.,,Puterea din spatele tronului și razboaiele eterne ale bankerilor”.Spune același lucru ca Dughin. De aia zic că Dughin, Alex Krainer știu lucruri pe care 99% dintre noi nu le știu.Vedeti și ce mai zicea Soljenițin despre autorii revoluției sovietice care ar fi ucis 66 mil. de ruși..Sper ca ce am scris aici nu e motiv sa-mi cenzurați iar postarea.
  • Mars.60 Stefan 08.03.2024 13:22
    – "Dacă inima nu aparține lui Dumnezeu, diavolul locuiește în ea. La fel este și în domeniul gândirii: acolo unde idealurile înalte de credință, putere și oameni nu sunt puse pe primul loc, șerpii terorii își fac cuibul. Este timpul să reînviem Smersh (”Moarte spionilor”)
    – De prea mult timp trăim într-o viziune distorsionată asupra lumii, asupra noastră, asupra Occidentului și a universalității lui. Prea mult timp am fost îmbrobodiți cu povești despre pacea mondială și despre dezvoltarea neglijentă pur materială. Adâncimea somnului este responsabilă pentru bruschețea trezirii".
    ...............................
    Cuvintele astea spuse de Dughin exprima perfect cauza a ceea ce s-a intamplat cu Romania in ultimii 34 de ani de tranzitie spre dizolvare intr-un Turn Babel occidental consumerist si apostat numit UE. Alipirea de satanicele organisme politice NATO si UE (șerpii terorii) a tarii noastre a dus la disparitia si la exodul a celui mai mare numar de romani pe timp de pace din toata istoria Romaniei cu consecinte dezastruoase evidente.
    Mare sfetnic are tzarul Putin si poporul rus in Dughin asta! Deh, fiecare popor isi are sfetnicii pe care-i merita, noi l-am avut pe brukan (saul bruckner).
  • Passagero 08.03.2024 17:55
    Ideile si masurile propuse de Dughin sunt dure si neplacute, dar sunt singura solutie in fata distrugerii Rusiei de catre hienele oxidentale pe care acestea o mascheaza sub propaganda ajutorarii ucrainei, marul otravit.
    In situatii exceptionale, masurile trebuie sa fie exceptionale deoarece hienele oxidentale nu vor da inapoi caci in lacomia si nebunia lor vor infulece halcile cele bogate ale euroasiei netinand cont de nici un pericol, inclusiv cel al unui razboi nuclear.
  • DonPedro 09.03.2024 09:46
    Păi sunt atacați de "toată lumea civilizată". Ce-ar trebui să facă? Să delege apărarea țării americanilor și alogenilor? Am ajuns atât de alienați încât să criticăm măsurile de apărare a unei țări atacate prin toate mijloacele mai mult sau mai puțin fățișe?
    Ar trebui să aibă și ei armată dotată cu celulare cu care să-l cheme pe "big brother" când au probleme?
  1. Marian Ghițeanu: Trădătorii au băgat Țara în război!

  2. Reacțiunea: Mergem până în pânzele albe într-un război ca și pierdut

  3. Ședință CSAT la Cotroceni. ACTUALIZARE: România trimite rachete Patriot în Ucraina. Iohannis s-a retras oficial din cursa pentru șefia NATO

  4. Polonia se pregătește de război deși a respins livrarea de Patriot Ucrainei. A fost proiectat un nou sistem de comunicații pentru alertarea cetățenilor în situații de urgență, cum ar fi conflictele armate

  5. “Vaccinurile” Covid sunt asociate cu un risc cu 200 de ori mai mare de apariție a cheagurilor de sânge în creier decât alte vaccinuri, arată un nou studiu

  6. ”O JOSNICIE”! Bănescu a luat-o razna complet: În războiul lui securistic cu IPS Teodosie a cerut inclusiv demiterea Patriarhului Daniel din Academia Română și din Academia Internațională de Științe Religioase de la Bruxelles. FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

  7. Nae Ionescu a fost ”cel mai mare gazetar după Eminescu, într-un timp când am avut colosali gazetari”. A fi ”bun român”

  8. Hipogeul din Constanța, vestigiu unic din creștinismul timpuriu, inaugurat după restaurare. Mărturie de la începuturile creștinismului în Dobrogea - FOTO

  9. Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

  10. George Simion critică dur decizia CSAT: “România nu are de ce să intre în războaiele altora” - VIDEO

Ultima oră

07:10

21 iunie: Solstițiul de vară. Cea mai lungă zi a anului

07:00

21 iunie: Sfântul Mucenic Iulian din Tars, Sfinții Cuvioși Părinți Iulie Preotul și Iulian Diaconul și Sfântul Mucenic Iulian Egipteanul

23:59

Nae Ionescu a fost ”cel mai mare gazetar după Eminescu, într-un timp când am avut colosali gazetari”. A fi ”bun român”

22:38

Hipogeul din Constanța, vestigiu unic din creștinismul timpuriu, inaugurat după restaurare. Mărturie de la începuturile creștinismului în Dobrogea - FOTO

22:11

“Vaccinurile” Covid sunt asociate cu un risc cu 200 de ori mai mare de apariție a cheagurilor de sânge în creier decât alte vaccinuri, arată un nou studiu

21:45

Reacțiunea: Mergem până în pânzele albe într-un război ca și pierdut

21:30

Marian Ghițeanu: Trădătorii au băgat Țara în război!

20:43

Polonia se pregătește de război deși a respins livrarea de Patriot Ucrainei. A fost proiectat un nou sistem de comunicații pentru alertarea cetățenilor în situații de urgență, cum ar fi conflictele armate

19:44

”O JOSNICIE”! Bănescu a luat-o razna complet: În războiul lui securistic cu IPS Teodosie a cerut inclusiv demiterea Patriarhului Daniel din Academia Română și din Academia Internațională de Științe Religioase de la Bruxelles. FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

19:18

Nu orice mână întinsă primește șefia NATO

18:19

VIDEO LIVE: Conferință ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului asupra vieții biologice, psihologice și duhovnicești a omului contemporan”

18:04

Mihai Tîrnoveanu: Cum au ajuns în Covasna și Harghita, pentru Identitatea Națională, 1500 de icoane - “Am simțit bătăile inimilor de români care au trecut Carpații, așa cum odată treceau batalioanele”

17:07

George Simion critică dur decizia CSAT: “România nu are de ce să intre în războaiele altora” - VIDEO

16:00

Culmea ”României educate”: Un turnător al Securității ajuns vicepreședinte al Academiei deschide o conferință organizată de un plagiator. Mircea Dumitru alias ”Negulescu II” la braț cu ”Rectorul-plagiator” II de la Universitatea Ovidius din Constanța

15:38

BANII sau LIBERTATEA. De ce le-a spus Elon Musk publicitarilor care au părăsit X ”Go F*ck Yourself”