De ce trebuie eliminat Teodosie

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Teodosie vrea să reactiveze mitropolia Tomisului pentru a ajunge Patriarh... Dacă nu va reuși, va rupe Biserica...”

Acesta este mesajul care – cu mici variațiuni dictate de imaginația și bruma de libertate din redacții - se revarsă în presa mainstream de câteva zile.

Toți cei care salutau închiderea bisericilor în pandemie, lingurița de plastic, slujba distanțată în curte, raziile poliției pentru găbjirea credincioșilor fără mască și Paștele claustrat mor acum de grija Bisericii.

Toți cei care plângeau după banii cheltuiți pentru Catedrala Mântuirii Neamului, recomandând „lemnul și spațiile mici”, sunt frământați astăzi de venitorele Bisericii.

Toți cei care cer scoaterea Religiei din școli pentru că îndoctrinează copiii, militând în schimb pentru Educația Sexuală sau Istoria Holocaustului, tremură pentru soarta Bisericii.

Toți cei care nu ratează nici un pelerinaj și nici o mare sărbătoare pentru a-i batjocori pe credincioși, făcându-i „pupători de moaște”, răcnesc astăzi că Biserica este în pericol.

Mesajul citat mai sus și variațiunile sale sună familiar celor care, în ultimii ani, nu au stat cu ochii închiși și cu urechile astupate.

Este bucățică ruptă din Campania Fricii de virus, de aproapele, de război, de încălzirea planetei etc.

S-a dat semnalul pentru o nouă Operațiune Psihologică, iar IPS Teodosie este Ținta.

Ce se ascunde în spatele acestei noi agitații de masă?

*

De ani buni, Arhiepiscopul de la Constanța militează pentru reactivarea Mitropoliei Tomisului. A adunat mormane de documente care - spune el și grupul de cercetători care îl sprijină în acest demers - dovedesc existența aproape neîntreruptă a mitropoliei de peste 1.700 de ani.

În mai multe rânduri, IPS Teodosie a înaintat Sfântului Sinod memorii în sprijinul acestei idei, solicitând o dezbatere și eventual o decizie.

De fiecare dată, memoriile au fost respinse de cancelaria Sinodului. Au fost blocate la „registratură”.

Mai mult, în urmă cu câteva zile, Cancelaria Sinodului a emis un comunicat oțărât, în care îl pune la punct pe Arhiepiscopul Tomisului că îndrăznește să o deranjeze cu astfel de probleme, îl face albie de porci și îl amenință cu „cremenalul bisericesc”.

Presa frământată vorbește – „pe surse” – despre „suspendarea” sau chiar „caterisirea” IPS Teodosie.

Pentru ce? Nimeni nu poate să explice.

Dacă în Sinod ar fi existat o dezbatere argumentată, cu dovezile istorice pe masă, și apoi s-ar fi votat în favoarea respingerii reactivării, iar Arhiepiscopul Tomisului ar fi continuat să insiste și să tulbure apele Bisericii, un astfel de comunicat țâfnos ar fi fost poate de înțeles.

Dar NU a existat o dezbatere. NU s-au prezentat argumente serioase împotrivă. Și NU i s-a permis lui Teodosie să își susțină cauza.

În termeni de drept laic, ierarhului i s-a refuzat dreptul la un Proces Echitabil.

Mai mult, a fost amenințat pe un ton care – vorba lui Victor Roncea – amintește de înfierarea „Huliganilor de la Timișoara” de către Ceaușescu și a „Golanilor din Piața Universității” de către Iliescu.

Cancelaria Sfântului Sinod a dat cu pulanul în masă.

Și totuși, de ce a fost refuzată dezbaterea? Și de ce împotriva lui Teodosie a fost dezlănțuită urgia mediatică?

*

Mitropolia Tomisului nu este un moft. Un subiect vechi de două milenii nu poate fi o bagatelă.

Dimpotrivă, ar trebui să fie un subiect crucial pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru poporul pe care îl SLUJEȘTE. Un subiect de dezbatere pentru mediile academice și bisericești.

Refuzul de a-l supune dezbaterii, preferând un scandal monstru, denotă Frică.

Ceea ce spune că dovezile lui IPS Teodosie sunt solide. Altminteri, adversarii săi ar accepta dezbaterea, i-ar demonta argumentele și, prin votul Sfântului Sinod, ar închide definitiv chestiunea. Și totodată gura prelatului tomitan.

Pe de altă parte, este limpede că o eventuală reactivare a Mitropoliei Tomisului ar produce daune în rândurile ierarhiei. Având în vedere vechimea milenară, noua mitropolie ar deveni cea mai importantă din BOR.

Cutuma alegerii ca Patriarh a Mitropolitului Moldovei ar deveni caducă.

Iar Mitropolia Munteniei și Dobrogei, peste care conduce Patriarhul, ar deveni mai mică. Teritorial, dar și ca importanță istorică.

Așa se explică alianța de conjunctură dintre Patriarh și Mitropolitul Moldovei, și de ce IPS Teofan de la Iași – altminteri om cumpătat - a salutat Komunicatul cancelariei Sinodului și brutala punere la punct a lui Teodosie.

Așa se explică jenanta tăcere a celorlalți ierarhi față de refuzul unei dezbateri pe care logica și bunul simț o impun: multora li s-ar spulbera speranțele de mărire pe care le nutresc tainic.

*

Mai este însă ceva: Teodosie deranjează. Este un personaj incomod nu doar pentru BOR ci și pentru regimul politic.

Arhiepiscopul tomitan s-a bătut aproape de unul singur în Plandemie împotriva Dictaturii Sanitare.

S-a opus închiderii bisericilor, s-a opus vaccinării, s-a opus transformării clerului în agent de propagandă sanitară, în vreme ce Patriarhul și majoritatea ierarhilor au tăcut și au înghițit.

A veștejit și ideea sărbătoririi Paștelui alături de catolici, susținută de cercurile patriarhale.

Se împotrivește vehement oricărui „aggiornamento”, oricărei „adaptări” a Ortodoxiei la aberațiile sexo-marxiste, după modelul catolic și protestant.

Și mai ales tendinței ecumeniste care începe să facă ravagii și în BOR, promovată asiduu de grupul Bănescu.

În ultimii ani, Teodosie a devenit un Simbol al rezistenței împotriva secularismului galopant, în spatele căruia tind să se alinieze, instinctiv sau programatic, majoritatea forțelor conservatoare ale României.

Ceea ce ne duce cu un pas mai aproape de miezul problemei.

*

Anul 2024 va fi unul crucial pentru viitorul lumii. Cu alegeri în Statele Unite și în multe alte țări importante.

În România, vor fi alegeri locale, generale, prezidențiale și europarlamentare. Practic, am putea asista la o schimbare TOTALĂ a clasei conducătoare. Un fenomen care nu s-a mai întâmplat din 1996.

Goarnele propagandei nu pot ascunde modificările importante care se produc în peisajul politic și ascensiunea forțelor conservatoare.

Dar mai ales, nu pot ascunde starea de nemulțumire a românilor, care par să fi ajuns la saturație. Mămăliga amenință să explodeze din nou.

În acest context, Statul Paralel vede în Teodosie un pericol major, care poate cataliza forțele schimbării. Nu neapărat politice, cât mai ales civice.

De aceea, ierarhul tomitan trebuie scos din joc cât mai rapid. Înainte de începerea campaniei electorale.

Așa se explică abjecta făcătură Recorder și dosarul DNA.

Așa se explică și iminentele măsuri „disciplinare” pe care BOR – care în ultimii ani a devenit captiva statului - le va lua împotriva sa, folosind Mitropolia Tomisului ca pretext pentru o ambuscadă în care să-l prindă și să-l târnosească.

Statul Paralel și Biserica Paralelă mână în mână pentru anihilarea Inamicului Public nr. 1.

*

Dar nici asta nu e tot. Marea, adevărata miză nu o reprezintă 2024, ci 2025.

Atunci se împlinesc 1.700 de ani de la Sinodul de la Niceea. Când au fost puse bazele canonice și dogmatice ale Ortodoxiei.

La Niceea a început marea călătorie spre Cer a Bisericii Luptătoare.

De câțiva ani buni, de când dracilor li s-a permis să joace tontoroiul pe Pământ, ne-am obișnuit cu simbolistica demonică.

Forțele întunecate vor să folosească aniversarea Sinodului de la Niceea pentru un mare brânci ecumenist, care să ducă la apropierea/unirea Bisericii Catolice cu cea Ortodoxă.

Profitând și de faptul că, în 2025, Paștele va fi sărbătorit în același timp de toți creștinii, Vaticanul și Constantinopolul intenționează să stabilească o dată fixă comună pentru Înviere și pe viitor.

Aceasta ar urma să fie „Kilometrul 0” al unei reunificări rapide și formale, care nu ar avea nimic de-a face cu credința, cu dogma, cu duhul și cu Hristos, dar totul de-a face cu Globalizarea.

Cea mai mare piedică în calea globalizării este Hristos.

Pentru ca această mare sărbătoare sabatică să reușească, este nevoie de anihilarea tuturor forțelor care, cu orice risc, aleg să rămână fidele Mântuitorului.

Iată de ce trebuie eliminat Teodosie și toți cei ca el.

În 2025, invocându-se spiritul unei Nicee răsturnate, urmează să fie pusă pecetea Marii Resetări pe fruntea lumii.

Atunci, este programată smulgerea ultimului butaș din Vița de Vie a Domnului - Ortodoxia. 

P.S. Ce sinistră ironie: în numele Sinodului de la Niceea, la care Mitropolia Tomisului a avut un reprezentant, lui Teodosie i se refuză Sinodalitatea, fiind pus la punct cu morgă și suficiență Papală!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • nenimenea 13.02.2024 17:30
    BRAVO!! Punctul pe i!
  • Lucretia P. 13.02.2024 17:49
    E nevoie de o trezire a conștiinței ortodoxe. Biserica este supusă la foarte multe presiuni. Deja aud că unii vor să declare că aceia care cred în Dumnezeu sunt bolnavi psihic!!! Avem nevoie de un patriarh ca IPS Teodosie.
  • CoRin 13.02.2024 18:43
    Ce este de luat în considerare IPS Teodosie totdeauna a afirmat și acționat fiind în ascultare fata de PF Daniel. Nu pot sa nu fac o comparație intre cele pătimite de la înalții ierarhi de Sfântul Nectarie de Eghina ne ieșind din ascultare și IPS Teodosie...L-am "descoperit" în "asa zisa pandemie" , har Domnului, fiindu-mi sprijin și speranța, într-un timp când se săvârșea Sfânta Liturghie în afara Bisericii și multi dintre slujitori (în ascultare!? - nu știu) îndemnau la înțepare...Sărut dreapta părinte!
  • IC XC NI KA 13.02.2024 19:54
    “Dar NU a existat o dezbatere. NU s-au prezentat argumente serioase împotrivă. Și NU i s-a permis lui Teodosie să își susțină cauza.

    În termeni de drept laic, ierarhului i s-a refuzat dreptul la un Proces Echitabil.”

    Cred că nu s-a înțeles comunicatul Cancelariei potrivit căruia, la pct. 1, din punctul lor de vedere “solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost DISCUTATĂ și RESPINSĂ în ședința din 4-5 martie 2003 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Patriarhul Teoctist.

    Așadar, nu se poate susține că NU a existat o dezbatere. A existat, în 2003 - acestea sunt faptele.

    Însă ce se poate susține este altceva - care este temeiul de drept care nu permite înregistrarea unei noi solicitări dacă ulterior respingerii celei din 2003 au apărut NOI dovezi în susținerea ei. Pe de altă parte, în condițiile în care nu se cunoaște poziția eparhiilor vecine, nu se poate susține că se “încalcă ordinea statutară a Bisericii”. 


    Doamne, miluiește.
  • singur ortodoxia 13.02.2024 20:30
    Foarte bun articolul. Mulțumim. Va face Domnul curățenie. Și va începe de la Casa Lui. In curând. Stați pe aproape....
  • Rodica BACIU 13.02.2024 22:39
    Amin!
  • DanielaBMED 13.02.2024 20:35
    S-ar putea că IPS Teodosie să cedeze în final...
    I se va spune că nu este nimic urgent în reactivarea Mitropoliei Tomisului și că se poate "trăi și fără ea".
    Cred că sună telefoane de care noi nu știm... Ce știm noi ?
  • Rodica BACIU 13.02.2024 22:36
    Toate cele din articol sunt dezlegarea planurilor satanice. Dar ultimul cuvant il are Dumnezeu. Si I.P.S. Teodosie este omul lui Dumnezeu!
    Dragostea oamenilor, multimile care-l insotesc la toate sarbatorile sunt mai de pret decat aprobarea Patriarhiei.

    Parintele Elpidie a vorbit despre planurile catolicilor si ne-a spus sa-i urmam si sa-i sprijinim pe preotii si episcopii neintinati, care vor fi tot mai putini.

    Atat de dispretuitor este felul in care vorbeste presa despre I.P.S. Teodosie, niciodata nu-i pun in fata titlul, ca si cum ar fi de teapa lor. La fel vorbesc si despre parintele Arsenie Boca, Arsenie in sus, Arsenie in jos ca si cum ar fi fost servitorul lor!

    Iar Patriarhul!-ce mahnit a fost parintele Iustin Parvu ca nu venea sa-i sfinteasca biserica, pe vremea cand era Mitropolitul Moldovei! Ce repede a alergat la Bucuresti dupa ce a fost omorat vrednicul Patriarh Teoctist! Noi le mai uitam dar la Dumnezeu se aduna toate si cele bune si cele rele si vom da socoteala fiecare, dupa talantii sai. Si Patriarhului i s-au dat multi talanti!!!!!
  • Andrei Bogdan 4635 13.02.2024 23:22
    Întrebare: Dacă ÎPS părinte arhiepiscop Teodosie se cuvine a fi mitropolit și eventual patriarh, atunci Sfântul Bretanion, serbat la 25 ianuarie, și Sfântul Teotim, serbat la 20 aprilie, ce au fost și ce mai sunt?
  • Alexandru. 13.02.2024 23:57
    https://m.youtube.com/watch?v=UV6_C5OTL-A

    https://m.youtube.com/watch?v=DV4CeGCBvmE
  • INJECTIA FINALA 14.02.2024 18:46
    Caii patriarhali strânși în zăbală
    De groaza Statului paralel, de mântuială
    Zgârie glodul , masoneria nu permite
    Să se exprime poziții creștine cinstite

    Oculta veghează, ochi și urechi
    Să nu se schimbe sistemele vechi
    Moștenite de la servicii perverse
    Gata oricând sângele să verse

    E greu, dar Domnu'i Cârmaciul
    El știe care va fi Baciul
    Bisericii Sale
    Să luptăm, cu încredere și speranță
    Cu înțelepciune și cutezanță
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO