

CINE ȘTIE RĂSPUNDE
Așa se intitulau cândva niște culegeri de întrebări pe teme de cultură generală.
Cum de cultura generală ne-am lecuit (am fost vaccinați ca să nu ne mai contaminăm și să nu recidivăm cumva), punem întrebări pe ce ne preocupă acum.
În Noaptea de Paști vom avea voie să mergem la Înviere. Autoritățile ne anunță aceasta cu aerul că ne fac o mare concesie, că execută o mare relaxare, care n-ar trebui făcută dar, de dragul nostru, hai, se fac că nu văd, treacă de la ele... Ceea ce e fals. Nu ne fac nici o concesie, doar calcă un pic mai puțin apăsat în marșul acela cazon al lor de încălcare a tuturor drepturilor și libertăților.
Și acum întrebarea: De ce acum e posibil, dar anul trecut, când situația nu era atât de gravă, nu s-a putut?
Și o întrebare suplimentară: De ce o fac? Nu cumva de frică? Nu cumva au aflat că nemulțumirea populară a atins niște cote de la care în sus METEO politic pune cod roșu de furtuni catastrofale? Că și așa, aprilie acesta cam aduce a decembrie.
Întrebarea a doua: De ce în Noaptea de Paști se poate circula, dar în celelalte nopți nu? Cu ce e Covidul mai activ în celelalte nopți decât în Noaptea de Paști?
Întrebarea a treia: Același deștept care a calculat că prin reducerea intervalului de cumpărături scade aglomerația le face și calculele privind economia, PIB-ul și celelalte? Pentru că efectele sunt asemănătoare.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Daca i se intâmplă ceva pana atunci nu vom mai avea Inviere! Degeaba merg eu la biserica cu tot riscul daca preotul sta incuiat inauntru si nu-mi deschide! (am patit-o anul trecut!)
Un comentariu mai pe larg aici https://vrabiute.blog/2021/04/11/ganduri-de-duminica-xvi/
Vorbim despre acest sindrom atunci când victimele unor abuzuri sau persoanele care sunt ținute ostatice ajung să empatizeze cu agresorii lor. Acesta este un răspuns nesănătos și total opus față de cel care ar trebui să existe, în mod normal, din partea victimelor unor asemenea situații. Reacția firească în acest gen de situație ar fi frica, teroarea și disprețul.
Unele victime ajung să dezvolte sentimente pozitive față de agresori, chiar până la a împărtăși obiective și cauze comune. În mod paradoxal, victimele pot dezvolta sentimente negative față de poliție sau alte autorități și pot pot avea resentimente față de oricine ar încerca să le ajute să scape din situația periculoasă în care se află.
S-au constatat atitudini și acțiuni similare manifestărilor din sindromul Stockholm și în cazul victimelor abuzului sexual, ale traficului de ființe, ale opresiunii politice sau religioase.
Și bla bla. . E copiat selectiv de pe net textul, însă ăsta e cel puțin unul dintre raspunsurile probabile la acest (de ce?).
Iar altă variantă mai plauzibilă ar fi aceea cum că : ( nu e o problemă mare că menținem ideea de credincios de Paști și de Crăciun că în rest dupaia îi putem restricționa cât vrem de tare pe cei care sunt credincioși de fiecare Duminică sau sărbătoare ).
Și ca să spunem lucrurilor pe nume, bătălia cea mai mare se dă pe oprirea Sfintei Liturghii ortodoxe peste tot în lume. Daniel spune asta în Sfânta Scriptură. Sfânta Scriptură nu este o carte a conspirațiilor ci este cea mai citită carte de pe acest pământ .