Dan Radovici: Incredibilele ”avantaje” ale democrației. Opinie Invitat ActiveNews

De Dan Radovici  /  

Foto: Septimiu Slicaru / Cotidianul. Piața Unirii, București, 25 martie 2020

Foto: Septimiu Slicaru / Cotidianul. Piața Unirii, București, 25 martie 2020

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Să cântarim cu atenție aceste două vorbe puse viclean împreună: Demos Kratos = puterea poporului! Chiar există și se manifestă în mod real voința poporului în democrație? Este un fals sau un adevăr? 

Îți stă mintea-n loc! Unde aveți știință să fi fost vreodată posibilă această gogoriță?  Parcă prea mult ni s-a servit această glumă sinistră, drept comestibilă. Păi, nu e, deloc ! Împerecherea asta strămbă de cuvinte ne jignește grav inteligența, sau, cel mult, reprezintă niște grăunțe înșirate pe o ață spre a fi ciugulite de guguștiucii care stau să asculte astfel de... manele sparte și alterate?

Verde spus, înțelegem că, acest gaz clocit trebuie adânc inspirat, însă, numai de... puterea poporului!
De ce subiectul acestei antice golăneli a fost, de-a lungul istoriei, ba aruncată de acei lideri lucizi, dar care s-au lămurit că e o mare "țeapă", ba, pe de altă parte, a și fost preluată, recuperată implementată și valorificată cu prioritate, de către marii escroci bancheri și promovată ca ”Garantul tuturor libertăților”?
 
Democrația trebuie fixată, în mintea pământenilor, echivalent cu El Dorado, căci, cine o va prelua, acolo va curge laptele și mierea, va fi brânciul către paradis! Acest balon de otravă colorată, este cel mai rentabil sistem, conceput a fi un adăpost, tip- cașcaval svaitzer - unde se pot ascunde nestingheriți șobolanii politici, și pe care îl pot adapta, ca pe un cameleon pluri partid, hopa-mitică, în funcție de orice situație sau conjunctură. De aceea și este comercializată reclama ca fiind,  SINGURUL SISTEM  POLITIC VIABIL, în care se poate  fura oricât și orice, din avuția statului, care ajunge astfel o victimă sigură, ce va fi într-o permanentă derivă, și care nu va mai aparține populației autohtone, ci va fi acaparată și descărcată integral în conturile acestor "băieți deștepți" internaționali Fără Nici Un Risc.
 
Nu numai bogățiile statului sunt deturnate și prăduite dar, în plus, cetățenilor li se va servi, ambalată în poleială, cea mai cinică sclavie, fiindu-le amenințate și atacate până la dispariție instituția familiei, proprietatea, biserica națională, care vor fi înlocuite cu toate perversitățile posibile, neomarxiste și păgâne.
 
Asta e regula democrației, apăi, după asta jucăm! Sistemul funcționează după formula "Unul viclean promite și mulțimea trage nădejde"! Desigur că acești prădători cunosc în amănunt faptul că, doar prin practica acestui sistem mincinos, fals prezentat ca având numai bune intenții, planul le va merge ”ca pe bandă rulantă”. De aceea, acești domni aleși se și țin cu dinții de această ”Unică și Ideală” formă de guvernare, care trebuie zilnic, la nevoie, reamprentată,  dacă se poate, chiar și cu ciocanul, căci, de aceea acest sistem politic e conceput a fi: Singurul cer pe pământ unde gloata repetă obsesiv că voința aparține, conform definiției, numai poporului. 
 
Asta este mecanismul perfect, prin care, acești prădători ai neamului și-au  consolidat supremația absolută.Toate aceste îmbătrânite în rău școli de șmecheri au ”reușit” să-și aleagă acea specie de căzături umane, dintre cele mai lacome, mai grotești și mai imorale personaje. Acea fostă școală comunistă de partid numită "Stefan Gheorghiu", actualul snspa, este clar, laboratorul de unde ni se pregătesc noile cozi de topor, adică viitoarele contingente de Campioni la Ciolaniadă. Toți acei ce conduc acestă malefică instituție sunt acoperiți, unii cu doctorate plagiate, ca să le închidă gura celor în drept sau "neavenițior" incomozi. Da, fraților, putem spune că suntem niște generații sacrificate care, încă de la concepție, ne-am luat "țeapă" cu viața asta iluzorie, vegheată de personaje dubioase ce au jurat strâmb buna lor credință, că nu i-a durut gura cea murdară să garanteze acele false impresii de libertate, pentru ca, folosindu-se de avantajele acestei catastrofale democrații, să tranzacționeze viețile și avutul țării, peste capatele noastre. Să zicem și noi și să credem că, numai bunul Dumnezeu ne-ar mai putea scăpa!

Voi încerca să prezint, după părerea mea, câteva dezavantaje evidente ale acestui fatal sistem politic, precum și consecințele nefastei sale continuități. Acesta provoacă paralizia și, apoi, metastaza întregului popor, vândut la mezat.

Sunt doar câteva considerații obiective, consider eu, pe care doresc să îmi  îngăduiți să le expun și pe care, dacă doriți, le puteți contrazice:

1. Democrația sparge unitatea neamului, pulverizând-o în "n" pseudo-opțiuni.

Fiindcă, prin falsul tipar al acestei concepții politice, special a fi unul pluripartid, regula e că societatea va fi împărțită și permanent învrăjbită în această teribilă competiție a Ciolaniadei, unde își va epuiza toate resursele și, în care, adversarii, dacă nu cumva deja s-au înțeles să comploteze, atunci sfârșesc prin a se sfâșia unii pe alții, în lumina reflectoarelor și a presei. Dezbinarea știm că înseamnă cruce de mormânt peste țară. Apoi, câți oameni buni ați văzut în Ciolaniada națională în ultimii 34 de ani? 
 
2. Democrația este așa concepută încât să nu fie capabilă de continuitate în efort, fiindcă nu există un plan de lungă durată care să fie preluat și de succesorul politic pe o anume funcție. Din principiu, sau, din orgoliu, tot ce s-a făcut anterior, trebuie dărâmat și luat de la capăt. "Moștenire grea"...

3. Democrația este incapabilă de autoritate pentru că îi lipsește cu desăvârșire puterea sancțiunii, fiindcă, Statul de Drept, cu a sa Constituție,  e înlocuită de autoritatea suverană a puterii politice corupte, care, oricând va dori, mai devreme sau un pic mai târziu, va schimba macazul într-un regim de forță, călcând Justiția și drepturile noastre în picioare, cum a fost în perioada "pandemiei" și cum dealtfel se și poate vedea foarte clar și azi. Un partid nu va lua niciodată măsuri împotriva partizanilor săi, de frică să nu fie abandonat de către aceștia.

4. Democrația va sta mereu sub directa supraveghere și controlul total al noilor stăpâni "otomani", adică păgâni: UE, FMI, NATO, OMS etc, deci al acelora care i-au dat împrumuturi, finanțări, asigurări legate de continuitatea în funcție, acelora cărora li s-a cedat suveranitatea și care vor avea ca atare și toată puterea de decizie .

5. Tot în fericita noastră democrație de pe malurile Dâmboviței, lesne putem vedea că inflația a fost și va fi mereu controlată, prin deprecierea constantă a calității vieții, cu o mare grijă, de către BNR, care, are, de asemenea, aceeași școală veche, prin care sunt întoarse pe dos buzunarele bieților români, care sunt condamnați să plătească dobânzi uriașe, prin concursul cartelului celor câtorva bănci agreate de tătucul matusalemic, departe de cum ar fi normal să se întâmple pe o piață unde există o multitudine de bănci (în Germania, de exemplu, activează în jur de 1500 de bănci private) prin care viază o concurență decentă , între cerere și ofertă.

6. Democrația a anihilat definitiv competența autorității Armatei Române, pe care a aservit-o politic și a anihilat-o, și care astăzi e ca și inexistentă prin aceast perfid sabotaj al cedării suveranității, punând-o astfel, cu tot contingentul pe care îl mai are, în solda NATO și UE. Adică o reactualizare faptică a Baladei Miorița, într-o versiune, așa, mai contemporană, în care partenerii noștri strategici, respectiv, baciul Apusean și cel Transocean, mări se vorbiră și se sfătuiră, la apus de soare, ca să ni-l omoare pe... bietul ciobănaș,... credulul românaș, care e om bun și carne de tun.
  
Discuția poate continua zile. Vă rog, însă, să mă contraziceți!


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Urmărește programele Gold FM
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu - La Nașterea Maicii Domnului

VICTOR RONCEA cu ANDREI GUȘĂ la GOLD FM despre Alegeri, Politică și LGBT via RUMBLE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Dumitru 8915 11.08.2024 08:43
    Cind si unde au condus vreodata multimile ?
  • viorel craciun 11.08.2024 17:06
    Un articol extraordinar , dur dar real , dar fiindca mereu noi , simplii cetateni , prin " informarea , educatia , patima vietii noastre " , a fiecaruia dintre noi , a celor dinaintea nooastra , " mosii , mosiilor nostri " de la care noi ne-am trait " cei sapte ani " de acasa " , imi permit o paranteza , acum " asa zis demonstrata stiintific " altadata prin " bun-simt si educatie familiala " , pot sa inteleg atat , citind si cu experienta mea mai buna sau mai rea de viata , adica :Cadem in extreme periodic , ciclic , prin " frustarile noastre " si prin " interesul in manipulare al celor care conduc privind "frustarile noastre " , repet la nivel de populatie si nu la nivel de individ
    Aunci cadem in plasa " reducerii de pret " ca la " super-market " si cumparam de fapt " marfa expirata " dar " o cumparam " fiindca este la " reducere de pret si spunem ca este in avantajul nostru " Asa este si la " extreme " , cumparam " marfa politica vanduta la reducere de pret " fiindca suntem la " EXTREME " in alegerea noastra . Exemplu : ne-am unit dupa 1918 , ca " Popor " si am mers sub " lozinca capitalista " pana in 1938 , cand lozinca in sine " nu a dat rezultate " si am trecut la " Dictatura militara a lui Anonescu " pana in 1945 , cand am schimbat-o pe cea " Comunista " , dupa 1989 am schimbat " dictatura comunista " sarind la cealalata extrema la " democratia capitalist -comunista " care o traim acum , urmand cine stie sa sarim la alta " extrema " social -politica acum . Apoi , nu trebiue sa fi " analist , filozof , politruk , etc, etc " sa citesti si sa te intrebi , cum altii exemplu " elvetienii " nu au sarit in evolutia lor ca popor din " extrema in alta " Apoi si aia sunt la fel ca noi si traiesc " tot pe PLANETA PAMANT " Din contra , pe vremuri ca si acum si-au pastrat tradoitia " GARDA ELVETIANA " de sute de ani la VATICAN . Dar ei sunt ei , noi suntem noi , cu " saltul periodic national , istoric , etc ,etc " de la o extrema la alta " fara contunitate " dar in folosul altora care stiu si conduc si manipuleaza " politica extremelor " in folosul lor.
  • INJECTIA FINALA 11.08.2024 17:25
    "Adică o reactualizare faptică a Baladei Miorița, într-o versiune, așa, mai contemporană, în care partenerii noștri strategici, respectiv, baciul Apusean și cel Transocean, mări se vorbiră și se sfătuiră, la apus de soare, ca să ni-l omoare pe... bietul ciobănaș,... credulul românaș, care e om bun și carne de tun."

    Excelent articol.
    Si totusi...
    Corneliu Codreanu credea in (parafrazez) superioritatea democratiei in masura in care opinia publica ajunge sa fie corect informata in toate domeniile esentiale ale Vietii.
    De ex, orice om bine informat va respinge, pe cat posibil, alimentele chimizate, daunatoare foarte sanatatii.

    Asemenea, va inlocui medicamentele chimice cu minunatele plante medicinale daruite noua tuturor de Parintele Ceresc. Fara efecte secundare grave, uneori mortale.
    Cu aruncarea omului in capcana cronicizarii bolilor, a dependentelor fata de farmacia-supermarket si de monstrul big Pharma omniprezent.

    Un om bine informat se va tavali de ras, de plans, în fata emisiunilor TV, radio, internet, dupa ce a gasit, si prin eforturi proprii, surse alternative de informatii autentice.

    Un om crescut normal isi va iubi parintii, tara, si'l va preaslavi pe Dumnezeu, Creatorul lui.

    Un om informat, luminat de o buna educatie isi va cinsti stramosii, istoria, Neamul si Biserica.

    Se va opune plandemiilor, vaksinarilor, identitatii digitale, zidurilor inchisorilor ce se apropie inexorabil si tind sa curme tot ce face maretia si unicitatea Omului, Libertatea si Credinta in Dumnezeu.

    Un om sanatos, trupeste si sufleteste, va discerne relativ usor intre Bine si Rau, Frumos si Urat, Minciuna si Adevar.

    Si Lauda va inalta Domnului, Cel Care da adevarata putere, viata si bucurie Omului, cununii Creatiei Sale.
  • DanielS 12.08.2024 11:10
    Consideratiile obiective pe care le-ati expus au ca sursa de inspiratie lucrarea Pentru legionari a lui Corneliu Zelea Codreanu. Ma bucur ca le-ati adus la cunostinta celor care inca nu se intalnisera cu ele. Ma intristez ca nu ati mentionat sursa.
    Ca sa continuam, tot din Corneliu Zelea Codreanu:

    "ELECTIUNE, SELECTIUNE SI EREDITATE
    Poporul nu se conduce dupa vointa lui: democratia. Nici dupa vointa unei persoane: dictatura. Ci dupa legi. Nu e vorba de legile facute de oameni.
    Sunt norme, legi naturale de viata si norme, legi naturale de moarte. Legile vietii si legile mortii. O natiune merge la viata sau la moarte dupa cum respecta pe una sau pe alta din aceste legi.
    *
    Ramâne un lucru de stabilit. Cine, din mijlocul unei natiuni, poate întelege sau intui aceste norme? Poporul? Multimea? Cred ca i se cere prea mult. Multimea nu întelege nici alte legi mai marunte. Nu numai ca nu le poate prinde ea din vazduh, dar trebuie sa i se explice multa vreme, sa i se repete în mod insistent, sa fie chiar pedepsita, pentru a le putea întelege.
    Iata câteva legi imediat necesare vietii ei, pe care le întelege cu greu: ca în caz de boala infectioasa, trebuie izolarea bolnavului si dezinfectie generala; ca în casa e nevoie sa intre soarele, deci trebuie ferestre mari; ca vitele, daca sunt îngrijite si hranite mai bine, dau mai mult pentru hrana omului etc.
    Daca multimea nu poate întelege sau întelege cu greu câteva legi imediat necesare vietii ei, cum îsi poate imagina cineva ca multimea, care în democratie trebuie sa se conduca pe ea, va putea întelege cele mai dificile legi naturale, va putea intui cele mai fine si mai imperceptibile norme de conducere omeneasca, norme care o depasesc pe ea, viata ei, necesitatile vietii ei, care nu i se aplica direct ei, ci care se aplica unei entitati superioare ei: natiunea?
    Daca pentru a face cineva pâine trebuie sa fie specializat, daca pentru a face ghete, pentru a face pluguri, pentru a face agricultura, pentru a conduce un tramvai, trebuie specializare; pentru cea mai grea conducere, aceea a unei natiuni, nu trebuie o specializare? Nu trebuiesc anumite însusiri?
    Concluzia: un popor nu se conduce prin el însusi, ci prin elita lui. Adica prin acea categorie de oameni nascuti din sânul sau cu anumite aptitudini si specialitati.
    Dupa cum albinele îsi cresc "regina", tot astfel un popor trebuie sa-si creasca elita lui
    La fel multimea, în nevoile ei, apeleaza la elita ei, la înteleptii satului.
    *
    Cine alege aceasta elita? Multimea?
    Pentru orice "idei" sau pentru orice candidat la guvernare, se pot capta oameni. Se pot câstiga voturi. De aceea, nu depinde de întelegerea de catre popor a acelor "idei", "legi" sau "oameni", ci de cu totul altceva: de maiestria oamenilor în a capta bunavointa multimii.
    Multimea e cea mai capricioasa si cea mai nestabila în pareri. De la razboi încoace aceeasi multime a fost rând pe rând: averescana, liberala, nationalista, national-taranista, iorghista etc. Ridicând în slava pe fiecare, ca dupa un an sa-l scuipe, recunoscându-si prin aceasta propria greseala, ratacire si incapacitate. Criteriul ei de alegere este: "Sa mai încercam si pe altii". Deci alegerea se face nu dupa studiere si cunoastere, ci la noroc si la întâmplare.
    Doua idei contrarii. Una cuprinde adevarul si cealalta minciuna. Se cauta adevarul. Adevarul nu poate fi decât unul. Se pune la vot. Una întruneste 10.000 de voturi, alta 10.050. Este oare posibil ca 50 de voturi în plus sau în minus sa determine adevarul sau sa-l nege? Adevarul nu depinde nici de majoritate, nici de minoritate, el îsi are legile sale si triumfa, dupa cum s-a vazut, împotriva tuturor majoritatilor, chiar zdrobitoare.
    Gasirea adevarului nu poate fi încredintata majoritatilor, dupa cum în geometrie teoria lui Pitagora nu are a fi pusa la votul multimii, pentru ca aceasta sa-i hotarasca adevarul sau sa i-l nege. Si dupa cum chimistul, care voieste sa obtina amoniac, nu are a se adresa multimii pentru a decide prin votul ei cantitatile de azot si de hidrogen. Si dupa cum un agronom, care a studiat ani de zile agricultura si legile ei, nu are a se prezenta dupa aceea la vot în fata unei multimi spre a se convinge, prin rezultatul votului, de valoarea lor.
    *
    Poate poporul sa-si aleaga elita?
    De ce nu-si aleg atunci soldatii pe cel mai bun general?
    Pentru ca sa poata alege, acest juriu colectiv, ar trebui sa cunoasca bine:
    1. Legile strategie, tacticii, organizarii etc.
    2. Întrucât persoana X se conformeaza prin aptitudini si stiinta acestor legi.
    Fara aceste cunostinte nu poate nimeni sa aleaga.
    Multimea, daca voieste sa-si aleaga elita, este neaparat necesar sa cunoasca legile de conducere ale organismului national si întru cât candidatii se conformeaza prin aptitudini si stiinta acestor legi.
    Multimea însa nu poate cunoaste nici aceste legi si nici oamenii. Iata de ce credem ca o elita nu poate fi aleasa de multime.
    A încerca alegerea acestei elite, este ca si cum am avea pretentia de a determina, prin vot si majoritati, poetii din sânul unei natii, scriitorii, mecanicii, aviatorii sau atletii.
    Democratia, asadar bazata pe principiul electiunii, alegându-si ea elita, savârseste o fundamentala eroare din care decurge întreaga stare de nenorocire, turburare si mizerie a satelor. Ne gasim la un punct capital. Deoarece de la aceasta eroare de conceptia democratica pleaca, am putea spune, toate celelalte erori.
    Multimile fiind chemate sa-si leaga elita, acestea nu numai ca nu sunt în stare sa-si descopere si sa-si aleaga elita, dar mai mult, aleg afara de mici exceptii, tot ce este mai rau în sânul unei natiuni.
    Deci nu numai ca democratia înlatura elita nationala, dar o înlocuieste cu ce este mai rau în mijlocul natiei. Democratia va alege: pe oameni fara nici un fel de scrupul, deci fara morala. Pe cei care vor plati mai bine, deci pe cei cu mai multa putere de coruptie. Pe scamatori, sarlatani, demagogi, care vor iesi mai bine la concursul de scamatorie, sarlatanie, demagogie, din timpul perioadei electorale. Printre ei se vor strecura si câtiva oameni de treaba, oameni politici chiar, de buna credinta. Vor fi sclavii celor dintâi.
    Adevarata elita a unei natii va fi înfrânta, înlaturata, pentru ca ea va refuza sa concureze pe aceste teme. Ea se va retrage si va sta ascunsa.
    De aici, consecinte funeste pentru stat.
    Când un stat este condus de o asa zisa "elita", formata din tot ce are el mai rau, mai nesanatos, mai stricat, este oare admisibil ca cineva sa se mai întrebe de ce statul se ruineaza?
    Iata cauza tuturor celorlalte rele: imoralitate, coruptie, desfrâu, în toata tara, jaf si prada în averea statului, exploatare pâna la sânge a poporului, saracie si mizerie în casele acestuia, lipsa simtului de împlinire a datoriilor în toate functiile, dezordine si dezorganizare în stat, navala strainilor cu bani din toate partile, ca la magazinele cazute în faliment, care-si desfac marfurile pe nimic. Tara se vinde la licitatie: "Care da mai mult?" Pâna în cele din urma, aici ne va duce democratia.
    În România, de la razboi încoace în special, democratia ne-a creat, prin acest sistem de alegeri, o "elita nationala", având la baza: nu vitejie, nici iubire de tara, nici jertfa, ci vânzarea de tara, satisfacerea interesului personal, mita, traficul de influenta, îmbogatirea prin exploatare si furt, hotia, lasitatea, adica doborârea adversarului prin intriga.
    Aceasta "elita nationala" daca va continua sa ne conduca va duce la desfiintarea statului national român.
    Deci, în ultima analiza, problema care se pune astazi poporului român si de care depind toate celelalte, este înlocuirea acestei elite cu o elita nationala, având la baza: virtutea, iubirea si jertfa pentru tara, dreptatea si dragostea pentru popor, cinstea, munca, ordinea, disciplina, mijloacele loiale si onoarea.
    **
    Cine sa faca aceasta înlocuire? Cine sa fixeze noua elita la locul ei? Raspund: oricine în afara de multime. Admit oricare alt sistem în afara "democratiei", care vad ca ma omoara sigur pe mine, poporul român.
    Noua elita româneasca si orice elita din lume trebuie sa aiba la baza principiul selectiunii sociale. Adica în mod natural se selectioneaza din corpul natiunii, adica din marea masa sanatoasa a taranimii si muncitorimii, permanent legata de pamânt si de tara, o categorie de oameni cu anumite însusiri, pe care apoi si le cultiva. Ea devine elita nationala. Aceasta trebuie sa conduca o natiune.
    *
    Când poate fi sau când trebuie consultata o multime? În fata marilor hotarâri care o angajeaza. Pentru a-si spune cuvântul, daca poate, daca nu poate, daca e pregatita sufleteste sau nu. I se arata cararea si i se cere sa raspunda daca se simte în stare sa mearga pe ea. Este consultata asupra sortii sale. Aceasta înseamna consultarea poporului. Nu înseamna alegerea elitei de catre popor.
    *
    Dar repet întrebarea: cine fixeaza pe fiecare a locul sau, în cadru elitei si cine cântareste pe fiecare? Cine constata selectiunea si da consacrare membrilor elitei noi? Raspund: elita precedenta.
    Aceasta nu alege, nu numeste ci consacra pe fiecare la locul pe care s-a ridicat singur prin capacitatea si valoarea lui morala. Consacrarea o face seful elitei, consultându-si elita.
    Deci o elita nationala, trebuie sa aiba grija de a-si lasa o elita mostenitoare. O elita înlocuitoare. Dar nu bazata pe principiul ereditatii, ci numai pe principiul selectiunii sociale aplicat cu cea mai mare strictete.
    Principiul ereditatii nu este suficient în sine.
    Dupa principiul selectiunii sociale, primenita necontenit cu elemente din adâncurile natiei, o elita se pastreaza totdeauna viguroasa.
    Greseala istorica a fost în aceea ca acolo unde s-a creat o elita bazata pe principiul selectiunii, aceasta a parasit de a doua zi principiul care i-a dat nastere, înlocuindu-l cu principiul ereditatii si consacrând sistemul nedrept si condamnat al privilegiilor din nastere.
    Ca o protestare împotriva acestei greseli, pentru înlaturarea unei elite degenerate si pentru abolirea privilegiilor din nastere, s-a nascut democratia.
    Parasirea principiului selectiunii a dus la o elita falsa si degenerata, iar aceasta a dus la ratacirea democratiei.
    ***
    Principiul selectiunii înlatura deopotriva si principiul electiunii si principiul ereditatii. Ele nu pot sta împreuna. Între ele este un conflict, pentru ca din doua una: ori exista un anumit principiu al selectiunii si atunci nu are ce cauta parerea si votul multimii, ori alegem noi oamenii si atunci nu mai functioneaza selectiunea.
    De asemenea, daca ne servim de selectiunea sociala, nu are ce cauta ereditatea. Aceste doua principii nu pot merge împreuna decât daca mostenitorul corespunde legilor selectiunii.
    *
    Dar daca o natiune nu are o adevarata elita, prima care s-o poata fixa pe a doua? Raspund printr-o singura fraza, care cuprinde un adevar indiscutabil:
    În cazul acesta elita se naste din razboi cu elita degenerata sau falsa. Tot pe principiul selectiunii.
    ***
    Asadar, în rezumat, rolul unei elite este:
    1. De a conduce o natiune dupa legile vietii unui neam.
    2. De a-si lasa o elita mostenitoare bazata nu pe principiul ereditatii, ci pe acela al selectiunii, caci ea cunoaste legile vietii si poate judeca întru cât persoanele se conformeaza prin aptitudini si stiinta acestor legi.
    Ca un gradinar care îsi va conduce gradina sa si va avea grija ca înainte de a muri sa-si lase mostenitor, înlocuitor. Caci el este singurul care poate sa spuna cine dintre toti cei cu care lucrat este cel mai bun pentru a-i lua locul si continua opera sa.
    Pe ce trebuie sa se întemeieze o elita:
    1. Curatenia sufleteasca.
    2. Capacitatea de munca si de creatie.
    3. Vitejia.
    4. Viata aspra si razboire permanenta cu greutatile asezate în calea neamului.
    5. Saracie, adica renuntarea voluntara de a acumula averi.
    6. Credinta în Dumnezeu.
    7. Dragostea.,,
    Pentru Legionari- Corneliu Zelea Codreanu
  • Brick 12.08.2024 18:27
    Democratia e ca fata morgana, iar nomenclatura nascuta din Petru Groza, Dej si Pauker si-a facut in '89 lifting facial eurocrat. Care pluripartidism? Ala cu marionete care joaca diverse scenete politice instrumentate de acelasi regizor avid de putere si care are impresia ca e seful creatiei?
Ultima oră

16:20

ÎNC-UN CIUC’ ȘI MĂ DUC! - Editorial de Luminița Arhire

15:51

Ungaria amenință că va trimite imigranții la Bruxelles: Autocarele sunt pregătite. Le vom oferi un bilet dus gratuit

14:27

În timp ce lumea e cu ochii pe Kursk, rușii trec ca prin brânză în regiunea Donețk

13:24

Două luptătoare AUR pentru Parlament: Mara Nicolescu și Marina-Ioana Alexandru

13:22

Marea Resetare: Intrăm în Faza Finală

12:08

Robert Turcescu, invitat la ”Ce trucuri ne-au pregătit politicienii? Cu Ionuț Cristache”: Ciucă a dat tonul cu lansarea cărții, printre mirosuri de grătar și pe muzica de lăutari. Cine urmează?

12:00

1700 de ani de la Sinodul de la Niceea din anul 325. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: ”Vom fi pregătiți pentru marea sărbătoare!”

11:48

Alegeri prezidențiale 2024. Începe perioada electorală în România

11:30

CITATE DIN OPERELE LUI CIUCĂ. BTI: Cum și-a rezolvat Ciucă onoarea de militar călcată prin intrarea în politică: A fost ordin, nu puteam refuza! Secretul măreței cărți

10:45

Sorin Roșca Stănescu: Cotitura la care stă Mircea Geoană

10:30

152 de ani de la intrarea în veșnicie a Crăișorului Munților Avram Iancu - 10 septembrie 1872. Cine îl atacă pe Avram Iancu atacă România! Uitați-vă pe câmp românilor, suntem mulți și tari, că Dumnezeu e cu noi! BALADĂ: Pr. Gheaja, Arhid. Bucă și TRoNoS

09:59

Trump promite să readucă libertatea de exprimare în America - VIDEO

09:30

10 septembrie: Sfânta Pulheria, împărăteasa, sora lui Teodosie cel Tânăr, apărătoare a dreptei credințe. Pomenirea Sfintelor Mucenițe Fecioare Minodora, Mitrodora și Nimfodora

08:57

Ucraina a atacat Moscova. Un copil de 9 ani și o femeie de 46 de ani au murit - VIDEO

08:37

Măcel în Gaza: Cel puțin 40 de civili morți în urma unui atac israelian asupra unei zone umanitare - VIDEO