Dan Diaconu: Imperiul contraatacă. Rușii urmează să deschidă cel de-al treilea front, de data aceasta direct asupra Kievului

De Dan Diaconu  /  

Foto: CNBC

Foto: CNBC

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din datele sosite de pe teren, pare că rușii urmează să deschidă cel de-al treilea front, de data aceasta direct asupra Kievului.
 
De asemenea, surse apropiate situației vorbesc despre iminența unui atac asupra Volinului, o regiune nord-vestică a Ucrainei, strategică din punct de vedere al comunicației cu Vestul.
 
În ceea ce privește soldații concentrați, aceștia, în cea mai mare parte, nu merg pe front. Serviciile de dezinformare ucrainene prezintă tot soiul de clipuri cu soldați ruși capturați și făcând parte dintre proaspeții concentrați. Sunt minciuni. În cea mai mare parte, soldații concentrați acum vor lua locul trupelor care sunt mutate pe front. 

Conform mișcărilor de trupe evidențiate de sateliți, rezultă că peste 30 000 de soldați din zona central-asiatică sunt mutați în Belarus de unde se va deschide frontul asupra Kiev-ului. Încă 20 000 de soldați au fost transferați de la granița cu China. În aceeași operațiune au fost aduse 600 de tancuri și peste 1200 de blindate tot din Asia. 
 
Peste 100 000 de soldai din Belgorod, Kursk și Rostov vor intra teritoriile proaspăt integrate în Federația Rusă. Ideea e simplă: întrucât noile teritorii sunt adăugate Rusiei, mutarea armatei acolo este o chestiune legitimă și soldații existenți nu mai sunt parte a Operațiunii Speciale, ci forțe care apără teritoriul național. Astfel, în contul Operațiunii Speciale vor fi adăugați doar cei care vor asigura ofensiva și cei din proaspătul front al Kievului. 

Singura chestiune dubioasă ține de timing. Dacă Rusia va hotărî să deschidă acum frontul Kievului, va beneficia de o vreme absolut nefavorabilă. Solul de la granița Belarusului cu Ucraina are o particularitate specifică, întrucât în timpul sezoanelor ploioase se transformă într-o mocirlă imposibil de trecut chiar și de către vehiculele cu șenile. Ar fi o eroare teribilă să vedem din nou convoaie de blindate pe străzi, convoaie care pot fi oricând oprite prin bombardarea capetelor. 

E interesant de văzut timingul ales. Cel mai probabil, de data aceasta, atacul va fi precedat de o serie de bombardamente asupra infrastructurii strategice a Ucrainei. În mod normal, situația de acolo nu va putea fi rezolvată decât prin anihilarea întregii grupări mafiote care a capturat țara. De asemenea, atacul terorist din Marea Baltică obliga Moscova să obțină controlul absolut asupra conductei ucrainene care transportă gazul dinspre Rusia spre Vest. 

De acest contraatac depinde soarta a ceea ce va urma. Dacă Moscova va acționa chirurgical, e posibil să mai existe o șansă prin restrângerea teritorială a Ucrainei la zona din jurul Kievului și construirea de republici autonome în rest, dublată de cedările teritoriale ale zonelor care nu le aparțin. Altfel, întreaga nebunie se va transforma într-o ecuație a cărei rezolvare va elimina omul de pe suprafața pământului. 
 
Trenduri Economice
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Florin Sabau 30.09.2022 16:04
    Obiectiv articol, felicitari
  • adria 30.09.2022 21:56
    Martin Armstrong , septembrie 29, 2022
    „Știu sigur că armata americană trimite rezerviști în România pentru a antrena soldați europeni. Rezerviștilor li s-a spus că războiul va escalada și, așa cum mi-a spus un soldat, „lucrurile se înrăutățesc acolo”. Ei vor antrena europenii să lupte împotriva rușilor timp de cel puțin șase luni. NATO construiește un câmp de luptă în România pentru acest antrenament amplu. Unitatea de antrenament militar de la Cincu există deja, dar este în curs de extindere masivă.

    Tocmai de asta se temea Rusia cu mult înainte de a intra în Ucraina. Am raportat că Rusia știe că se luptă cu Occidentul și nu doar cu Ucraina. NATO și-a sporit prezența în Europa de Est în acest an și nu are de gând să detensioneze situația. Există peste 40.000 de soldați la sol în Europa de Est și sunt pregătiți să sosească mai mulți. De fapt, NATO va înființa patru „grupuri de luptă multinaționale” suplimentare în Ungaria, România, Slovacia și Bulgaria.

    Colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de Luptă NATO din România, a declarat că planul este „crearea unui batalion permanent, mai puternic, cu mai multe arme grele, pentru a preveni orice agresiune sau orice destabilizare în România”. În mod alarmant, Minguet crede că antrenamentul va dura patru sau cinci ani. Ei plănuiesc o bătălie pe termen lung purtată între numeroase națiuni, numită un război mondial. "
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/nato-preparing-for-world-war/
Ultima oră

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțăm la visele noastre. Nu renunțăm la luptă - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv