Dan Diaconu: EXPERIMENTUL DOICEȘTI. Reactoarele NuScale sau cum ne transformăm în cobai de dragul șpăgii către americani. „Tehnologie de ultimă generație” a fost și vaccinul de la Pfizer & Moderna, iar acum se moare pe capete de la el

De Dan Diaconu  /  

Foto: reporterpenet.ro

Foto: reporterpenet.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am stat și am verificat informația conform căreia designul reactorului nuclear pe care  NuScale vrea să-l instaleze în România nu are un studiu referitor la impactul unui cutremur asupra sa. Problema a fost ridicată în anul 2020, atunci când un inginer structurist, John S. Ma, a sesizat acest lucru autorității de reglementare a activității nucleare din SUA. Și ghici ce: până azi nu s-a primit niciun răspuns, cu toate că designul reactorului a fost aprobat. Vă reamintesc faptul că Ceaușescu a solicitat ca reactoarele de la Cernavodă să reziste unui cutremur de 10 grade, adică unui eveniment catastrofal, puțin probabil în România și în lume.

Problema descoperită de John Ma se referă la comportamentul cladirii în care se află încastrat reactorul și la designul camerei utilizate pentru combustibilul nuclear uzat. El susține că în cazul unui cutremur, structura respectivă poate ceda, eliminându-se astfel material radioactiv atât în subsol cât și în atmosferă, punându-se viețile oamenilor în pericol. Concluzia raportului este una destul de clară și fără echivoc: „designul clădirii reactorului NuScale este incomplet, fără studii privind comportamentul la cutremur și deci nesigur”.

În 2021, răspunsul pe care Dr. John Ma îl primește de la NRC este de-a dreptul halucinant: „politicile interne ale Comisiei nu impun acesteia să verifice cu certitudine de 100% că incinta în care este instalat reactorul rezistă la cutremur”. Cu alte cuvinte, NRC, mai pe românește, spune că i se rupe dacă reactorul bubuie la un cutremur întrucât nu au așa ceva menționat în normele interne. Înțelegeți gravitatea și amatorismul situației?

În iunie 2021, dr. John Ma face un apel în care scrie că „datoria mea profesională și civică este aceea de a trage alarma când văd că nu există nicio dovadă că în timpul unui cutremur clădirea reactorului nu se va prăbuși”.

Abia în februarie anul acesta NRC recunoaște că detaliile referitoare la comportamentul clădirii reactorului în cazul unui cutremur sunt incomplete și a solicitat NuScale detalii suplimentare. Problema este că designul reactorului este deja aprobat, iar treaba referitoare la comportamentul său în caz de cutremur este strict o problemă administrativă. În ceea ce privește instalarea unei asemenea pocnitori în România, aceasta poate fi făcută deoarece designul este „aprobat” de NRC. Și, bazându-ne pe slugărnicia autorităților, putem fi siguri că nimeni nu pune nicio întrebare referitoare la siguranța instalației în caz de cutremur. 

Poate că nu vă vine să credeți că autoritățile noastre sunt atât de criminale. S-o credeți! Mai țineți minte cum trimitea Ponta jandarmii la Pungești ca să-i calmeze pe oamenii care se speriaseră de efectele extragerii gazelor de șist? Mai țineți minte când propagandiștii de rahat ai sistemului spuneau că oamenii ăia amărâți sunt de fapt agenți ruși? Așa funcționează sistemul, cu sânge criminal, fără niciun regret.

Vă reamintesc că primul reactor (întrucât NuScale intenționează să umple țara cu bombe de acest tip) va fi instalat la Doicești, judeșul Dâmbovița, punând astfel în pericol tot ce mișcă pe o suprafață de aproximativ 50km. Asta înseamnă atât Târgoviște care-i la o aruncătură de băț, dar și zona delimitată de Ploiești, Câmpina, Sinaia, Câmpulung, Curtea de Argeș, Piteși și Găești. Este vorba de zona de prim-impact sau „linia întâi”. Spun asta deoarece efectele se vor vedea în toată Muntenia! 

Le-o fi zis cineva oamenilor de acolo care-i pericolul la care se expun? Evident că nu! Propaganda o dă cu „tehnologia de ultimă generație”, iar cu idioții precum servantul Plăvan și nulitatea plagiatoare Ciucă treaba merge în linie dreaptă. Să le spună cineva imbecilior că „tehnologie de ultimă generație” a fost și vaccinul de la Pfizer&Moderna, iar acum se moare pe capete de la el. Cele două tehnologii au ceva în comun: de la ambele se moare subit.

Dan Diaconu / Trenduri economice

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • adria 29.07.2022 16:09
    Vă rog trimiteți articolul de mai sus la Arhiepiscopia Târgoviștei și cereți-le să nu mai facă lobby pentru lucruri care nu țin de competența si de rolul bisericii.

    Notă: NRC (Nuclear Regulatory Commission), Comisia de Reglementare Nucleară din SUA, a fost creată ca agenție independentă de Congres în 1974 pentru a asigura utilizarea în siguranță a materialelor radioactive în scopuri civile benefice, protejând în același timp oamenii și mediul.

    NRC reglementează centralele nucleare comerciale și alte utilizări ale materialelor nucleare, cum ar fi în medicina nucleară, prin acordarea de licențe și prin inspecția și aplicarea cerințelor sale. -- https://www.nrc.gov/about-nrc.html
  • Angella 29.07.2022 16:28
    Ni se cam spune pe fata, practic - sintagma "ultima generatie" ar trebui sa ne duca cu gandul la scopul pe care toti implicatii in aceasta "poveste" il urmaresc; sigur cei mai multi nu stiu ce semneaza si nici nu le pasa, nu le au nici cu fizica nici cu logica - daca nici acum populatia nu isi revedica dreptul de a beneficia de propria tara si de a fi pastrate intacte atat cat se mai poate calitatile apelor si pamantului si de a se salva de la posibile dezastre nucleare acceptate atunci chiar ca vom fi cu totii ..."ultima generatie".. Unde sunt ONG-urile ce se lauda cu lupta impotriva poluarii??? sau ele au fost infiintate pentru a fi pentru unii muma si pentru altii ciuma....se vede cu ochiul liber ca suntem "incercuiti" cam din toate partile, iar noi oamenii am luat locul cainilor comunitari ce au fost eradicati deja in Romania...urmam noi?
    "Și dacă astăzi spunem mai multe decât ieri
    De ce am fost și suntem pe planetă,
    M-am săturat de falsuri și de abrevieri,
    Hai scrie-ți, Românie, istoria completă.
    Poporul meu întruna ai fost abreviat
    Cu viața ciuruită mereu de puncte, puncte,
    În paranteze drepte prea mulți au arestat
    Ieșirea ta la mare și ochii tăi spre munte".
    (A.P.)
  • aspenter2002 29.07.2022 17:10
    Incălzirea globală este fake news. Pământul a mai fost mai cald și nu s-a întâmplat nimic. Harta din evul mediu a amiralului turc Piri Reis arată Antarctica ca un pământ locuit. Inclusiv munti și insule din Antarctica sunt figurate care acum sunt sub calotă. Oamenii de știință chiar au confirmat cu tehnici ultramoderne reprezentările reliefului Antarctic de sub calota glaciară a acestei hărți. Oare le e frică de topirea ghețarilor pentru că oamenii vor găsi dovezi despre trecutul omenirii care confirmă Cartea lui Enoh?
  • cristianyxtl 29.07.2022 22:49
    Subscriu la cele spuse de tine Cred ca tot ce se intampla are legatura cu o schimbare majora prin care trece planeta Schimbari care au loc periodic indiferent ce elite domnesc pe pamant Teoretic daca a fost cald in antarctica ,,,candva iar acum e frig si gheata pare perfect plauzibil sa fie iar cald in antarctica
  • aspenter2002 29.07.2022 17:53
    Picturile murale de la Aeroportul Denver,unde va fi inscăunat Klauss Schwab președintele planetei,reprezintă copii rămași făra părinți in urma unui atac bioterorist și inconjurați de un curcubeu,deci lgbt-izați.
Ultima oră

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor