Dan Diaconu: De ce n-am intrat în Schengen? Pentru că nu merităm!

De Dan Diaconu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așadar, Schengen. De ce n-am intrat în Schengen? Vreți răspunsul scurt? Pentru că nu merităm! Unde s-a mai văzut ca sluga să stea la masă cu boierul? Unde s-a mai văzut ca iobagul să-și ridice nasul astfel încât să ceară egalitate cu groful? Unde vă treziți, micuților? De ce sunteți frustrați? Cumva penru că sunteți proști? Îmi pare rău că trebuie s-o spun, dar asta e realitatea nudă: n-ați intrat în Schengen pentru că sunteți proști!

Schengen este numele generic pentru eșecul de țară al României. Schengen a fost cauzat de trădătorul băsescu, artizanul transformării justiției în câmp tactic și cel care și-a tranzacționat întregul mandat precum își tranzacționa marfa marinarul bișnițar.
 
Acest președinte-contrabandist care s-a folosit de dușmanii țării pentru a-și consolida mandatul său - mereu fragil - merita s-o sfârșească în fața plutonului de execuție. Doar că, securist strecurător fiind, a reușit să întoarcă de fiecare dată cărțile în favoarea sa. Schengen a fost numele eșecului său personal, eșec pe care, cu virtuozitatea ticăloasă cu care v-ați familiarizat, la proiectat către ceilalți. Mai țineți minte cum se isteriza colonelul Robert „Schengen” Turcescu că Ponta e de vină? Și la fel întreaga gloată de propagandiști nemernici. Personajele s-au schimbat, placa a rămas aceeași.

După băsescu a urmat Plăvanul, probabil cea mai nereușită cornută politică de pe mapamond. Proștii l-au votat pentru că-i neamț, iar el a promis, nu-i așa?, inclusiv că-i bagă-n Schengen. Iar pentru asta a pompat la cine-a cerut fix ceea ce-a vrut. Dacă mai țineți minte, încă de la începutul mandatului bovinul a încercat să plaseze un cod silvic fix după cerințele Schweighofer. A turnat cu medalii peste toți dobitocii trimiși pe-aici cu misiune. Sub Plăvan am devenit singura țarăă din lume care-și medaliază torționarii. Ba, mai mult, s-a ajuns ca în România să conducă în realitate obscurul grup de prostovani politici de mâna a șaptea denumit „Ambasadele”. Știu că vi se va părea o exagerare, dar dacă i-ați cunoașe pe trimișii înaltelor porți ale Occidentului ați constata că nu exagerez deloc. 

În ciuda slugărniciilor și a cedărilor de suveranitate absolut inacceptabile în orice țară cât de cât normală, România se află tot la coadă: coadă la ieșirea din țară, coadă la intrarea în țară, coadă la aeroport, coadă la orice. Știți ce-a făcut Plăvanul pentru a cerși Schengenul? A acceptat să dea în Ucraina o cotă supradimensionată de motorină, astfel încât acum rezervele strategice sunt la pământ, a trimis grâu și ulei în Franța și Germania, a răspuns prezent la orice ticăloșie de-a Occidentului. Știați că România de când e Plăvanul președinte a votat în exclusivitate DA pentru orice inițiativă propusă în Consiliul European? Știați că suntem singura țară din Europa cu un asemenea comportament slugarnic? Efectiv nicio țară nu a votat atât de mult doar da! De ce sa făcut asta? Pentru că boul de la Cotroceni n-a urmărit decât să aibă un mandat ușor, de strecurător, de turist pe banii statului. 

Aud că boul ar fi supărat că n-am intrat în Schenghen. Aiurea, e o minciună ventilată de propagandă. Îl doare fix în cur! Altfel de ce credeți că și-a scos desantul de propagandiști pentru a le spune românilor că „acum asa e, om vedea în primăvară”! Când îl văd pe îndopatul ăla de Cioroianu tronând pe la mizeria Digi 24 mă apucă tremuriciul. La fel cum mă apucă atunci când îl văd pe monstrul slinos Chireac explicând el domol cum e cu valorile europene. Și, colac peste pupăză, mai apre și idiotul de Ciucă vomitând slogane bâlbâite. Ciucă, mai ții minte când te-ai transmis europarlamentarilor să nu mai fie vocali? Deh, tu ți-ai făcut o carieră pe slugăreală!

Însă cea mai perversă formă de manipulare s-a produs în timpul discuțiilor, atunci când Antena 3 a început să ventileze că Germania n-ar vota aderarea Croației dacă Austria nu votează intrarea României. Cum ar veni, nemții ne susțin, dar nu vor „javrili dă austrieci”. Evident că pe nemți i-a drut în dos și-au votat pentru Croația. Iar ca să fie treaba treabă, s-a reactivat și limbricul olandez care-a votat împotriva noastră. Frumos! România care-ar putea include șase Olande a ajuns la mâna unui limbric de țară. Știați că Olanda este țara prin care se eludează cel mai mult fiscul autohton? Nu știați. Iaca știți și tot n-o să faceți nimic! V-ați învățat să fiți umili. 

Din păcate cea mai mare pecingine pe care-am luat-o după Unirea din 1918 a fost comportamentul iobăgesc. Știu că voi fi înjurat, dar totuși, cum de a fost posibil atunci ca Maniu - cel care susținuse în Parlamentul de la Budapesta că românii pot fi buni unguri - să ajungă om politic de primă mână în România Mare? Cum a fost posibil să ne infectăm într-un asemenea hal de molima iobăgelii? Iobagi suntem și-acum și, din păcate, unii dintre ardeleni își clamează superioritatea față de Sud prin faptul că ei au fost iobagi în timp ce-n sud se plătea tribut către turci. Poate că ar trebui să învețe Ardealul că singura dovadă de demnitate a fost dată de Oltenia care, invadată de Austria, le-a făcut ocupanților viața imposibilă până când au renunțat benevol. Nu, dragii mei, nu prin slugărnicia de care ați dat voi dovadă s-a obținut ceva. Istoria ne arată că demnitatea oltenească a fost soluția. Culmea, după Unire, o mare parte din ardeleni și-au găsit vocația în auto-realizarea lor pe tărâmul fertil al independenței. Însă au rămas mulți iobagi, iar după Revoluție nu doar că numărul lor a crescut, dar maladia slugii, răspândită peste tot în România. Din păcate, acum întreaga politică e acaparată de iobagi, de boi care cred că prin slugărnicie se va obține ceva. Uitați-vă la acest nul, la acest limax al politicii, la bâlbâitul îndesat Ciucă! El este imaginea cea mai sugestivă a boilor care-au invadat politica.   

Nu, boilor, calea nu este asta! Calea pe care trebuie s-o urmeze România este cea de independență, de curățare de toate lipitorile de pe la ambasade sau de mai știu eu de unde. V-a supărat Austria, micuților? Păi parcă deține ceva reurse concesionate de statul român! Idiotule Ciucă, de ce nu anulezi concesiunea? Știu, mai sunt doi ani, dar poți face încă de acum licitație pentru acea concesiune. Știu românii că dacă s-ar renunța la concesionarea subsolului tot gazul extras din pămânul românesc n-ar mai fi tranzacționat la preț de speculă, în beneficiul exclusiv al Austriei? Știu românii că activitatea infracțională a jigodiei Virgil Popescu a avut ca efect cotarea gazului românesc la prețurile Bursei de la Viena? Au habar românii că prețul piperat de la pompă este aproape exclusiv cauzat de concesiunea subsolului către grupul OMV? Știu, dar sunt proști! 

Ați auzit vorbindu-se despre concesiune în scandalul Schengen? Ați auzit despre chelirea pădurilor de către Schweighofer?  Nu, n-ați auzit! Ați auzi în schimb că Putin e de vină pentru Schengen. Într-adevăt, propaganda e turată la maxim. La fel ca și prostia oamenilor. De aceea persistă și întrebarea: De ce n-am intrat în Schengen? Vorba lui Moromete: De proști, bă!
 
Trenduri Economice
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • Poenaru2016 09.12.2022 16:25
    De cele mai multe ori Dumnezeu protejaza sluga nu boieru !
  • Tomici Carmen 09.12.2022 17:50
    Schengen nu ne merită pe noi! Nu e suficient că suntem jecmăniți de UE? Dacă nici vamă nu mai e să ne protejăm, dispărem cu totul.
  • Sarmis Get 8555 09.12.2022 21:01
    Lipsa învățământului autohton a împins acest spațiu geografic în marasma actuală socio-economică și politică. Gandhi afirma că: un învățământ organizat de colonizatori este principalul dușman al poporului său. Și aici sistemul de învățământ obligatoriu se organizează conform indicațiilor venite din exterior și nu promovează eficient valorile autohtone ci are ca ținte promovarea valorilor străine. Ca urmare această școala a noastră care nu-i a noastră (Lucian Blaga) are drept menirea de a forma „cozi de topor” (vezi fabula „Toporul și pădurea” de Grigore Alexandrescu) pentru a o putea jecmănii cât mai eficient și performant. Ca o consecință firească școala va genera o „elită” care nu este conștientă de ceea ce are în țară și care va adopta o atitudine slugarnică – de inferioritate- față de tot ce este străin. Va căuta binele oriunde și numai aici nu. Cu aceste mentalități formate în culturi străine elitele vor fi dispuse să renunțe ușor la valorile – resursele – avute în schimbul unor iluzorii valori de împrumut (noi dăm: aur, argint, petrol, gaze naturale, grâne etc. și în schimbul lor primim ideologii, promisiuni de a fi tratați de la egal la egal, de a ni se permite să slugim la mesele lor festive ( vezi fabula „Câinele și cățelul de Grigore Alexandrescu).
    Și toate acestea din lipsa unui învățământ ce să promoveze valorile autohtone și să-l conștientizeze pe copil - viitor adult la cârma țării, adică om politic - de ceea ce are în țară și ce trebuie să facă pentru țară .
    Școala care nu-i a noastră îi creează tânărului o mentalitate de pribeag: „Decât să căutăm o țară mai bună, mai bine găsim găsim conducători mai buni să o conducă pe aceasta” (Academician Leon Dănăilă). Este nevoie de un sistem de învățământ care să dezvolte personalitatea copilului să fie competent și capabil în concordanță cu acest spațiu geografic; nu trebuie să-l pregătim pentru a fi slugă pe la uși străine!
  • adria 10.12.2022 01:49
    „Prea v-ați arătat arama sfâșiind această țară,
    Prea făcurăți neamul nostru de rușine și ocară,
    Prea v-ați bătut joc de limbă, de străbuni și obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteți - niște mișei!

    Da, câștigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.
    Dar lăsați măcar strămoșii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.

    Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,
    Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!"
    (Mihai Eminescu, Scrisoarea III -- fragment)
  • Nick Cohen 10.12.2022 06:40
    Lasati-l dracu de Schengen ca ne canibalizeaza occidenaliil de tot . Bine macar ca mai exista in nivel de separare de UE ! Eu as militariza toata granita de jur imprejur si as pune vize pentru toti strainii . Toti nu ati inteles ca UE este un imperiu setos de sange !
  • ioansperling 10.12.2022 07:46
    Un articol care ne caracterizează ca neam dar concluzia este falsa: nu de prosti nu am fost primiti ci pentru ca suntem romani! Ce inseamna sa fi roman? Pai articolul de sus da raspunsul: sa ne disprețuim intre noi! Sa ne luptăm intre noi in loc sa ne luptăm toti cu dusmanul comun! Să-i "platim" vecinului in loc sa ne dam mana macar pana rezolvam problemele mari, comune!
    Un croat nu ar fi spus ca o parte din Croația e plină de tîmpiți si o alta de eroi! De aceea Croatia care e cam cât Moldova si cu o populatie nici cât de doua ori Bucurestiul a fost primită în Schengen și noi nu desi ei au avut un razboi care le-a distrus tara si noi nu! De aceea câstiga ei mai peste tot si noi nu FIINDCĂ SUNT UNIȚI!
    Există un dicton vechi "Divide et impera" la romani el are o formă prescurtata ca invitatie pentru toata lumea "Impera!" ca de divizat, de scindat o facem singuri nu mai trebuie nimeni sa se oboseasca!
  1. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  2. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  3. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  4. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

  5. Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

  6. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  7. George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

  8. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  9. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

  10. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal