Dan Diaconu: Am avut COVID, am avut apoi conflictul din Ucraina - care acum e încălzit cu intrarea în scenă a prelungirii sale în Kosovo. Ce urmează? Un conflict social generalizat la nivel de UE

De Dan Diaconu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uneori iau decizii inexplicabile. Când mi se pare că ceva în neregulă, nu mai aștept alte confirmări. Pur și simplu tai nodul gordian și merg mai departe. Așa s-a întâmplat și cu Grecia. Cu tote că în această toamnă părea că totul revine la normal, mi-am urmat instinctul de a lichida tot ce aveam acolo. Chiar mi-a părut rău, dar nu m-am mai uitat în spate. Acum, constat cu stupoare că am făcut bine în condițiile în care Grecia a devenit poligonul de încercare al Europei. Începe să se vadă cu ochiul liber ceea ce urmează în Europa, iar chestia asta e de-a dreptul îngrijorătoare.

Înainte de a trece mai departe, aș vrea să mai subliniez un aspect, anume că neintrarea noastră în Schengen, cu toate că pare un dezastru, este în realitate un avantaj deoarece ne păstrăm controlul granițelor. Da, TIR-urile stau la cozi infernale, la fel ca și mașinie sau cei care călătoresc cu avionul. Da, înseamnă pierderi economice mari. Însă, dacă se confirmă ceea ce cred că urmează, credeți-mă că e mai bine așa. Oricum, Schengen-ul înseamnă integrarea într-o construcție politico-economică decadentă, din care e bine să fugi, nu în care să te afunzi. 

Să revenim la ceea ce se întrevede prin prisma a ceea ce se întâmplă în Grecia. V-am povestit de mai multe ori problemele de acolo cu imigranții ilegali. Infracționalitatea a crescut teribil. Au apărut crime, violuri și o groază de alte infracțiuni majore care pur și simplu nu erau caracteristice Greciei. Ceea ce pe la începutul anului părea doar un fenomen izolat în Grecia, a explodat acum la nivel european la o scară mult mai mare. Demonstrațiile violente ale marocanilor cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal sunt o dovadă a „devotamentului” pe care imigranții îl arată națiunilor în care locuiesc. Mă rog, e de-a dreptul hilar să vezi cum segmente largi de populație care crezi că fac parte din corpul național sunt de fapt atașate altor state, considerându-și națiunea-gazdă un dușman. Chestiunea e naturală, dar ignorată voit de adoratorii lui  Coudenhove-Kalergi(printre care se află și Plăvanul!).

Dar aceste elemente sunt încă marginale. Ceea ce văd acum în Grecia - și din nou nimeni nu prea spune nimic - e o nouă dezvoltare a unor conflicte la scară. De ceva vreme a izbucnit un conflict deschis între populația romă și autorități. N-am nicio treabă, dar efectiv n-am simțit că în Grecia ar fi țigani. Da, mai vedeai pe străzi, dar nu te deranjau, își vedeau de treaba lor ca orice alt grec. De aceea mă uimeșe cum e posibil ca într-o minoritate destul de domoală să fie trezite brusc sentimente atât de radicale împotriva populației majoritare. Rămân surprins să constat că au început să se întâmple chestiuni pe care efectiv nu mi le imaginam posibile acolo. Să auzi de riposte armate împotriva poliției era de neconceput în Grecia. Acum a devenit un scenariu curent. De asemenea, violuri îndreptate împotriva grecoaicelor, jafuri organizate de bande de romi, violențe s.a.m.d. Unde-a fost îngropată toată ura asta? Și, mai ales, cine a declanșat-o acum?

Întreaga derulare a evenimentelor violente vine pe fondul dezvăluirilor privind supravegherea ileaglă. Presiunile pe Mitsotakis sunt enorme, iar el nu se vrea dus de la putere. Iată contextul în care s-a declanșat o dezordine socială generalizată. Dincolo însă de factorul politic, ceva mă face să cred că acolo e poligonul de încercare pentru noua explozie care urmează să țină captivă populația europeană încă o perioadă de timp.

Am avut COVID, am avut apoi conflictul din Ucraina - care acum e încălzit cu intrarea în scenă a prelungirii sale în Kosovo. Ce urmează? Un conflict social generalizat la nivel de UE. Este cel mai direct mod în care, din nou, la nivelul întregii Uniuni Europene va guverna legea marțială. O repetare a crizei COVID, de data asta cu populația terorizată de posibilele atacuri ale „dușmanilor statului”. Iar pentru a se obține o asemenea stare, trebuie să se înceapă cu manifestări violente din interiorul statului. Știm bine cât de fragilă e situația în Occident, acolo unde, în marile orașe, sunt zone în care efectiv poliția refuză să intre. Cu atâtea teritorii scăpate de sub control, e clar că generarea unui conflict major e floare la ureche. Iar ceea ce vedem acum în Grecia se va generaliza, la o scară mult mai mare, în întreaga Europă. De aceea vă spun că menținerea controlului frontierelor se va dovedi o chestiune benefică în perioada următoare. A nu se înțelege de aici că trebuie să le mulțumim austriecilor pentru dovada de sfidare pe care ne-au servit-o. Însă, ca de multe ori în istoria noastră, se va dovedi că răul pe care au vrut să ni-l facă dușmanii se va întoarce în favoarea noastră.
 
Trenduri Economice
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Ioan Alexandru de Paști în Piața Universității

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • ioansperling 13.12.2022 11:18
    Intregul rationament e bazat pe faptul ca noi la o adica am avea conducatori inteligenti, patrioti sau am fi capabili sa-i schimbam pe cei care ii avem!
    Indiferent cui apartin granitelle decizile tot de la Bruxelles se iau!
  • Tic 13.12.2022 12:05
    Aveți dreptate. Fără spargerea UE nu ne așteaptă nimic bun. Plus ca se tot înființează trupe armate comune (de fapt sub comanda Bruxelles, nu comune) și se vor trimite în acțiune contra oamenilor :pe nemți în Italia, pe unguri în România, etc. Precum Roma antica își trimitea legiunile asiatice în Europa, și pe cele galice sau britanice în Asia Mică, sa pacifice zonele.
  • Elina 13.12.2022 11:23
    E un punct de vedere bun. In America se alimenteaza stupid ura intre albi si negri. Aici, in ioropa, se vor alimenta toate vechile datorii si rahaturi istorice reale si imaginare. E nevoie de haos mult.
    Iar treaba cu Schengen nu o inteleg, in aceeasi masura in care ma lasa rece. Dar imi place sa vad comentarii pe tema asta, in care nu am pareri proprii. Ce ma enerveaza foarte tare la toata agitatia post-Schengen e ca nu il injura lumea pe plavan, la TV in special.
  • Leonesse 13.12.2022 13:21
    Rugati-va pentru Romania! Vremurile sunt tulburi.
Ultima oră

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

08:00

15 iunie: Sf. Proroc Amos; Sf. Mc. Isihie; Fericiții Augustin și Ieronim